Jump to content

Офтопик форевър


Recommended Posts

Да ни е честит форума :)

Една критика към екипа - затворете напълно другия и сложете един линк в банер за насам, че има още заблудени там...

 

хахахахахахахах... аз съм малад герой... супер...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно подкрепям Ирето, че ако не се затвори стария форум все по-трудно ще става да се адаптираме в новия.

И не е лошо някакви инструкции да се дадат :tongue: , че как трудно се ориентирах къде и как да пиша...

А за чата нямам думи, там пък това да си сложа цвят и да не се налага всяка репликата да докарвам с него всеки път, хич не ми се отдаде ;)

Ясно ми е, че много неща тепърва ще се появяват и по-добре, че да има време да свикнем с наличните. :)

Сега огромна :kissx: от мен и да ни е на вървеж!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ни е честито новото бебе Eastern spirirt! Дълъг живот и разУмни потребители.

След наложените ограничения и правила, аз лично стоя и гледам като гърмян заек и нещо не ми се отдава лесното навлизане в новата среда. Чак изпитвам страх да напиша нещо в друга тема, че току-виж съм се спънала още с първата крачка. Иначе с две ръце и пет крака за изчистването на репликите "ох и ах" за тоя или оня. Това, което глупавата ми глава не вдява е, защо са променени и други нещица, няма да изброявам кои. Но имам усещането, че ще ми трябва пътеводител. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам и аз да честитя на всички ни новият форум :)

Пожелавам му да има по - голям успех и от старият и също много нови потребители.

Както всички и аз в началото съм малко объркана, но се надявам скоро да свикна с новостите тук :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ни е честит суперския обновен и разкрасен форум. Искам да благодаря на вички, които са работили по него - дълбок :bow:

Аз веднага свикнах и като поразгледах и попрочетох обстойно мисля, че вече съм наясно почти със всичко.

Нека новия форум да си остане толкова хубав и спретнат и постепенно да го обогатим с още нова информация за Азия.

И искам да благодаря на екипа по превода на Personal Tastе. Направо ви завиждам на бързината и хъса, с който превеждате този сериал. :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:bow::yes: браво на всички,които успяха да направят новия форум факт....и разбира се...да ни е честит и със здраве да си го ползваме :P .....

Много ми харесва ...доста различен и нетипичен е....малко ми е мъчно за стария...но нищо.. :unsure:

 

^ ^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честити нов форум :D Много е хубав поздравления за трудилите се над него :thanks::yes:

Аз имам само един въпрос може да е глупав но да си го задам : Какво е станало с половината от мненията ми по темите? Изтрити са защото не отговарят на правилата ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито на новото ни форумче!

След първоначалния стрес кой, къде, как, бързо се навлиза в познатите среди.

Огромно благодарности на екипа, работил по преместването :P

 

little_angel, мисля, че това ще отговори на въпроса ти:

 

Редица фактори наложиха смяната на форума - най-вече някои ограничения от страна на мястото, където се разполагаше старата форумна система. Поради невъзможността да се получи достъп до всички мнения и потребители наведнъж, се наложи ръчно прехвърляне на съобщенията, модифицирането им и създаването им наново.

След близо месец успяхме да прехвърлим близо 10 хиляди мнения от стария форум, благодарение на готовността и желанието на редица потребители. Искам да благодаря лично на blacky80, katomova, sinardin, mike, air, mrnkaloto, Insomnia, Kiara_Yuichi, tuci8710, speedy, PyMeH, thedemon1238, KKatrin изключително много на desjer, че отделиха от времето си и въпреки ужасно пипкавата работа по прехвърлянето на мнение по мнение не се отказаха и попълниха липсите :). :thanks:

 

Както може би ще забележите, прехвърлени са едва една шеста от всички мнения от стария форум. Броят на мненията на всички регистрирани е силно редицуран. Пропуснати са всички офф, спам, чат съобщения, които се оказаха доста повече от необходимото. Не бързайте да наваксвате, а по-скоро мислете, преди да пишете, защото се затяга контрола върху излишните мнения и ще се следи спазването на тематичните дискусии, с изключение на темите, предназначени за общи приказки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

joroor, разбирам защо голям процент от мненията са премахнати. Това, което не проумявам е защо огромен процент от оставените са почти винаги на едни и същи хора. Ние останалите сме неграмотни и малоумни, или нямаме правилен изказ? Направих си кратка разходка из мненията в сериалите от Южна Корея и нямаше как да не ми се набият в очите присъствието на едни и същи имена. Съгласна съм, че част от тях са си на място, но имаше много,които определено си бяха за отдел кош. Имам претенциите, че рядко спамя, но след осъзнаването, че и тук има наши и ваши, започвам да се питам струва ли си изобщо да оставям собственото си мнение за каквото и да е. Единственото място, което няма да изоставя, разбира се, е темичката на HwanHee. Знам, че си има и други фенове освен мен и го правя заради тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора с по 2 000 и кусур мнения останахме с по 200. И не мисля, че останалото, което сме поствали, е било само спам или че е било неграмотно. Физически нмаше как да се премести всичко. Има хора с по малко мнения, които съзнателно бяха пренебрегнати, защото да се прави регистрация на човек, който и в другия форум я има, я няма 20 мнения и не е взел някакво астивно участие в дискусии ми се вижда излишно, не е ли така? Всякакви питания за линкове и даване на линкове бяха пропуснати. Същото е и с пет последователни поста от типа "Много ми хареса. Беше много забавно и актьорите се справиха отлично..". Еми, ако човек е имал време в момента да се занимава, може да е преместил и петте. Ако обаче темата е била местена от някой по-зает, е оставено най-много едно, ако въобще е оставено. Основната ни цел беше форумът да не е съвсем празен и да се почва от нулата, като запазим някаква логика в дискусиите. Ако ви е чак такъв проблем, да изтрием всичко от до и да почваме начисто, какво ще кажете?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам също да кажа,че 80 процента от клиповете посткани в темите от youtube изобщо не съществуваха вече...което спомогна са намалянето на постовете още повече...защото специално за някой раздели след определено видео имаше поне 5 6 коментара към него..като го няма въпросното видео в базата на u tube съответно и коментарите падат...подбрали сме само нещата,които ги има в наличност...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравче, ако някое твое мнение, което смяташ, че трябва да се премести, а не е преместено, имаш свободата да го прехвърлиш. Ако смяташ, че някое е излишно - отново можеш да сигнализираш. По-скоро бъдете благодарни, че преместихме това, защото първоначално идеята беше да се почне абсолютно на чисто.

Естестествено, че ще има субективна оценка при преместването на мненията. Естествено, че ще си проличи, ако има предпочитания на човека, който е местил. Но всички, включили се в процеса, са достатъчно разумни хора, за да се разчита на тях, че ще свършат добре работата. Тъй като идеята беше моя - поемам цялата вина и можеш да се сърдиш на мен, да не ми говориш, да ме игнорираш и т.н., но няма смисъл да се сърдиш на форума като цяло :).

Наши и ваши няма, има стари и по-млади, като е нормално по-старите да се познават повече и по-добре, а новите понякога да се усещат не на място сред техните дискусии. Но това го има при всяко общуване - реално или виртуално. Просто е нужно малко време.

Извинявам се, ако сме засегнали някого, не е било нарочно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Постът ми е към всички засегнати от преместването. Не бихме искали да се смята, че сме имали предпочитания при преместването, следеше се логиката на постовете, ето защо както е казано по-горе при липса на нещо в даден пост, последвалите го мнения отпадаха. Постарали сме се да преместим максимално количество от постовете от стария форум. Не мисля, че трябва да има обидени (пр.моите постове бяха редуцирани от 800 на 60 :P ). Хора усмихнете се, форумът беше преместен за да се чувстваме по-уютно на новото място. Всички дадоха максималното от себе си и най-вече от личното време за почивка за да не започваме от нулата. :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В стария форум имах точно 2059 мнения. Сега имам 129, приблизително 100 от които не са мнения, а теми с правилници или филми, които съм публикувал в стария форум. Тоест, реално още нямам почти никакви мнения под чужда тема (или моя) тук. Нарочно помолих преместващите да не копират нищо от писанията ми преди. Първо, за да ги улесня поне малко. Второ, защото не се чувствам толкова емоционално обвързан с една камара свързани и несвързани изречения, които съм наредил в рамките на минута-две.

Обаче понеже подозирахме, че ще има недоволни от селективното прехвърляне си оставихме вратичка. В противен случай, старият форум щеше да бъде изтрит. Всеки, на който му липсват постингите или се чувства ощетен, е свободен да си ги прехвърли. Само че съм сигурен, че доста бързо ще ви писне. Нищо, поне така ще добиете представа колко трудоемко е прехвърлянето на сто мнения, какво остава за 10 000. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даа, реакцията не закъсня. Когато направих коментара си, стана с ясното съзнание, че няма да бъде одобрен и разбран правилно. На мен не ми пречи и всичките ми коментари да бъдат премахнати, но недоволството което изказах, за съжаление, не е само в моята глава. Пределно ми е ясно, че много неща налагат всичко това и прекрасно разбирам, че има субективизъм. И още в стария форум ми правеше впечатление на безсмислени реплики и от тези, които тръбяха точно срещу това. Аз самата съм имала такива също в началото. А сега следва истинската идея на недоволството ми - би ми се искало, когато се налагат определени правила, да се спазват от абсолютно всички. Точно за това казах за "наши и ваши". Нека, ако наистина искате да съществува ред и по-младите потребители да не се чустват като престъпници, ограниченията да се спазват от абсолютно всички. Без значение дали сте от един ден или от две години тук. Ако на някой му харесва да се крие от истината, може да ме ругае и игнорира напълно. Разумните хора, просто ще разберат причините за реакцията ми.

Бих искала да съм последния човек, към който да се насочат толкова негативни емоции, но пък сме в страна на свободната воля и аз исках да кажа нещото, което ми тежеше от доста време. sinardin, това изречение "Ако ви е чак такъв проблем, да изтрием всичко от до и да почваме начисто, какво ще кажете?" звучи малко заплашително, май, а? В заключение, оценявам труда на всички тук. На много хора съм безкрайно благодарна. Не съм желала да обидя никого и се извинявам на засегнатите. За мен ще е огромна загуба, ако не съм в тази среда. Но и не ме карайте да спестявам личното си мнение, все едно има наложена цензура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма негативни емоции, просто разясняваме позициите си.

Строгото спазване на правилата е нещо много желателно, но зависи от самите потребители. Да ставаме пъдари на хората едва ли е добър вариант, достатъчно предупреждения съм писала - който има акъл в главата, ще ги вземе предвид, който няма - ще се възползваме от някои инструменти на този форум и ще вземем съответните мерки :).

Тук има един бутон - "Докладвай". Ако някой сметне, че пост е неподходящ - просто го натиска и това отива за преглед от модераторите. Така самите потребители също се включват в модераторската работа и спазването чистотата на темите от излишен спам, чат и офф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...