helyg Posted January 13, 2022 Share Posted January 13, 2022 Вечните, Марвел. Естествено, заради Ма Донг Сок. Обясних на всички около мен що е то корейски Бъд Спенсър и има ли почва у Марвел вселената. Съгласих ги с течение на филма. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jira Posted January 14, 2022 Share Posted January 14, 2022 Фен съм на Марвел, но Вечните не ми хареса особено, скучничък ми беше. Но този ми хареса. Страхотен Том Холанд. Тъй като е по книгите на Патрик Нес, се надявам да има продължение. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariela82 Posted January 14, 2022 Share Posted January 14, 2022 "Балшой" един филм за живота и трудностите на една балерина от бедния град. 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariela82 Posted January 16, 2022 Share Posted January 16, 2022 Още един филм за руския балет и живота на един балетист "След теб". 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariela82 Posted January 26, 2022 Share Posted January 26, 2022 История за пазачите в зоологическата градина на Варшава - Антонина и Ян Жабински, спасили стотици евреи, както и животни по време на нацистката окупация. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariela82 Posted February 12, 2022 Share Posted February 12, 2022 Едно много леко филмче, вярно Коледа мина,но за разтоварване и а с хубава балетна история си заслужава. "Коледа и лешникотрошачката" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baioretto Posted February 20, 2022 Share Posted February 20, 2022 The Night Manager Един страхотен мини-сериал с много увлекателен сюжет, добър сценарий и невероятен актьорски състав. Неповторимият Хю Лори, който еднакво убедително играе кръглият идиот Устър и суперинтелигентният д-р Хаус, тук е в съвсем различно амплоа, но е все така убедителен. Напълно равностоен партньор му е талантливият Том Хидълстън в главната роля. Дори и при поддържащите роли има сериозно присъствие като Оливия Колман, Том Холандър, както и една много интересна млада актриса - Елизабет Дебики. В момента има добър сийд в Замунда. Препоръчвам с две ръце! 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko_Erin Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 Потвърждавам, че този мини сериал е един от най-добрите излезли последните години. Един от малкото случай, в който филмовата адаптация надминава книгата. Целия актьорски състав е от много талантливи актьори. Не случайно повечето спечелиха и един куп награди, включително и Златен глобус. Гледайте го, приятна глътка свеж въздух от азиатските сериали, наистина майсторски направен и изигран. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariela82 Posted March 20, 2022 Share Posted March 20, 2022 Филма "Грейси"се разказва за момиче,което се бори със зъби и нокти за да играе футбол с момчетата. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitket Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 И аз го гледах вчера. Все си мислех колко много повече усилия и психическа устойчивост са им трябвали на момичета като Грейс, докато влязат в тази мъжка игра и да се утвърдят. Достойни за уважение! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 On 2/20/2022 at 10:24 PM, Baioretto said: The Night Manager Един страхотен мини-сериал с много увлекателен сюжет, добър сценарий и невероятен актьорски състав. Неповторимият Хю Лори, който еднакво убедително играе кръглият идиот Устър и суперинтелигентният д-р Хаус, тук е в съвсем различно амплоа, но е все така убедителен. Напълно равностоен партньор му е талантливият Том Хидълстън в главната роля. Дори и при поддържащите роли има сериозно присъствие като Оливия Колман, Том Холандър, както и една много интересна млада актриса - Елизабет Дебики. Благодаря. Обичам английски сериали, особено на BBC. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кева Posted March 31, 2022 Share Posted March 31, 2022 Време е за реклама . Много, ама много малко му липсваше на "Петя на моята Петя" да го превърне в любима обсесия . Сега просто ми хареса и нямам търпение да го гледам пак. Трейлъра лъже, според мен трудно може да привлече зрители. В моята класация от нови български филми, този се нарежда след "Стъпки в пясъка" и това най-добре обобщава колко много ми хареса 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko_Erin Posted April 1, 2022 Share Posted April 1, 2022 Кева, като толкова го хвалиш, няма как да не го изгледа човек. Отнасям се доста подозрително към бг филмите/сериалите и досега нито един от по-новите не ми е харесал. Дано този се окаже толкова добър, колкото го описваш. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кева Posted April 1, 2022 Share Posted April 1, 2022 Ами сега малко се уплаших . Длъжна съм да вметна, че преди това с братовчедми гледахме "В сърцето на машината" /онзи дето обича театъра като мен, а заради мен се прецаква да ходи на кино да гледа български филми. Общо взето възползвам се, че съм единственото момиче в родата, че и изтърсака, и все още, колкото и да остаряваме ми връзва да ми ходят по гайдата. Човека с мен до Ливърпул дойде, па какво остава за филм /. Та и двамата го взехме за приличен филм, аз съм убедена, че няма да го гледам пак, той също, но не беше и лошо преживяване. Затова успях да го измамя с "Петя на моята Петя", но него той определено не хареса. Далеч по-ласкава му е оценката за машината. Високите очаквания могат и да имат обратен ефект. На мен основно не ми допаднаха цветовете, нещо, което ме дразни и в японското кино, а е характерно, и за голяма част от европейското. Музиката ми бръкна в здравето, а не е да има примери за добра филмова музика по нашите ширини и малко дикцията ,и част от сцените на съвременната Петя ми седяха изкуствено, но от друга страна детето не е минавало през натфиз и е далеч от професионална актриса, въпреки ученическата си школовка и приличният опит / това с оглед ва възрастта/. Има две неща в самата история, които, ако ги бяха доизпипали щеше наистина да ме вкара в еуфория филма, но тях ще си ги спестя / понеже трябва да разкрия сюжета,а това може да прецака кефа на бъдещите зрители /. Идеята ми е, че не трябва да се тръгва със свръх очаквания. На мен обаче, много ми хареса пустата му Петя, но няма да се превърне в мания, като "Отклонение" . Но аз обичам и гледам българско кино, дори сред новите неща има такива, които са ми харесали и те не са никак малко. Някой друг сериал съм заглеждала. "Хайка за вълци" и "Дървото на живота" са ми фаворити, харесах като цяло "Дяволското гърло", гледах с кеф "Татковци", а сега зяпам с още по-голям кеф "Мен не ме мислете". Почти съм сигурна, че , ако към Петя се тръгне с резерви , ще допадне на онези, които ми се вържат на щуротията и се излъжат да го гледат 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko_Erin Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 Биографичен филм за певицата Далида. Да си призная нищо не знаех за нея, освен песента и Salama Ya Salama, де после Ищар и направи кавър и стана хит. Филма е добре направен и интересен, европейско кино на високо ниво. Самата певица е била много объркан и раним човек. Както обикновено става, хората целунати от Бога с огромен талант са дълбоко нещастни и страдащи в личния си живот. Макар и леко тъжен и депресарски филма е хубав за гледане, а прекрасната музика е огромен бонус. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fractal Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 Макар че е документален, даваха го днес, успях да забележа доста конекции между египетската култура и християнството, “Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет“ Целият филм в Youtube (засега) БНТ 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milkyni Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 Между двата свята (2022) Резюме: След като оцелява при автомобилна катастрофа, която отнема живота на приятеля й, Теса вярва, че той се опитва да се свърже отново с нея, от отвъдния свят. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baioretto Posted May 1, 2022 Share Posted May 1, 2022 THE LOST ROOM Един съвсем не нов мини сериал, но за сметка на това много необичаен и запомнящ се. Не случайно през 2007 е с над 10 номинации, включително две за Emmy. Превърна се в един от любимите си заради оригиналността и нестандартните идеи в него. Кастът не е от суперпопулярните, но са утвърдени и добри актьори и бяха много добре подбрани. Сюжетът е интригуващ и много встрани от всякакви клишета. Има добър сийд, така че може да се изтегли с БГ субтитри от ТУК. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko_Erin Posted May 30, 2022 Share Posted May 30, 2022 Топ Гън: Маверик. Да си призная тръгнах към киното с нулеви очаквания. Гледала съм веднъж първия филм, но почти нищо не помня. Явно защото не очаквах нищо, взе че ми хареса. От доста време и то на кино не съм гледала толкова мачовци и тестостерон. Добре заснет филм, кадрите от самолета са невероятни, усещането като се гледа в голямата кино зала е аха, аха, че ти си в изтребителя при Том Круз. Като заговорихме за него личи си че вече е остарял, но продължава да бъде в супер форма. Ролята на Дженифър Конъли си беше стандартна и напълно в клишетата за такъв тип филми, но героинята и и с нищо не ме подразни. Хубаво филмче, пълно с адреналин, добра операторска работа и предвидим сюжет. Перфектно за гледане в дългите топли вечери и приятна компания. И закъде сме без култовата песен 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jira Posted July 1, 2022 Share Posted July 1, 2022 Dog - хареса ми, даже много, но аз обожавам тази порода кучета. Миналата година имах честта да се срещна на живо с такова куче! Spoiler Още като го видях веднага си помислих, че може би е Белгийска Малиноа. Заговорих собственика и се оказа че наистина е Малиноа и че се обучава да служи в армията. Беше на около 3 месеца, но страшно енергично. Той каза, че го е извел в парка да свиква с хората и с различната обстановка. Незабравим спомен! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts