Jump to content

Последният филм, който сте гледали...


Recommended Posts

685seeking_just.jpg

Един от най-любимите ми актьори и то в добра роля! Най-насетне!

Филмът не блести с нещо особено, но историята е стегната, държи в напрежение... Мисля, че би допаднал на любителите на трилъра.

Чудя се защо е толкова ниска оценката в imdb?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера в пристъп на носталгия и умопомрачение изгледах два филма, за които бих искал да споделя впечатления.

 

От носталгична гледна точка гледах "Командо" с батко Арни - имаше откровени моменти на смях, едни one-liner-и които ме накараха да цвиля и даже събудих детето, но иначе след толкова години вече не мисля, че е е филма по който съм въздишал едно време.

 

Просто посредствен филм в стила на 80-тарските екшъни, с доста безцелни и недомислени сцени и дървения в изпълненията на всички нива - Арни имаше чувствителността на лъжица, емоциите му бяха толкова еднотипни, но нещо в мен се добра до ентусиазъм, когато видях как се подготвя за голямата стрелба - затъкването на ножове, бомби, автомати, картвечници - тоя човек сигурно носеше две раници с оръжия - и после като взе да стреля, стрелбищата по панаирите имат по-трудни мишени, накъдето и да се обърнеше покосяваше с дузини.

 

Имаше и приятни моменти и разни реплики, но те се изгубиха на фона на стрелбите и тупаниците - но все пак, къде може да се види как Арни преобръща цяла телефонна кабинка или скача от колесник на самолет в някакво блато, дето му беше до кръста

 

Епичност в културистични пропорции - поне обогатих общата култура на жената с тоя филм :lol:

 

Двете реплики след като Арни употреби гравитацията за единия от типовете:

 

"Къде е Съли"

"Пуснах го"

 

ахахахахахахаха

 

Едно 6/10 поне мога да му поставя

 

Умопомрачението ми дойде от втория филм - първа част на последния филм от поредицата за Здрач...

 

Добра комедия се е получила според мен - имаше толкова моменти наблъскани вътре, които целяха да бъдат в някаква степен драматични и сериозни, ама аз така се хилех, припомних си дебилната втора част и там имаше същите съпоставими неща.

 

Можеше да мина и без пожеланията по време на сватбата им, че ми звучаха като смешки на Къци (задължително след тях трябваше да има тън-дън-гишш), щото просто бяха абсолютно малоумни. пак естествено имаше хомо сблъсъци на зверилна основа, но този път Джейкъб беше облечен - шок и ужаст! за сметка на това Бляла беше с гарантирания овчи поглед, който се обостри с нейното трансформиране в анорексичка, готова за употреба в концентрационен лагер и когато уж пукна бях в някаква степен на възторг, но после се сетих, че ще има още една част и възторга ми умря като старомоден вампир на слънце.

 

 

Тук нямаше даже подсветка на панелите, което ме озадачи, но явно са решили, че филма отива в кривата на драмата и сериозното - все пак Белка беше на смъртно ложе и не иде да вкрават някакви жизнерадостни тонове.

 

Джейкъб и Едуард си мятаха по някой и друг яден белтък, но до там, особено като вълка някак си хареса бебето, което в началото беше едва ли не сина/дъщерята на Сатаната, после се превърна в неземно ангелче и всички уж умираха, после взеха да се радват - ебати туистовете в емоционален план. като цяло много диалог бяха наблъскали и съвсем малко динамика, да не говорим за някакви бойни сцени - е, имаше една там ама тя се изгуби сред скуката и речитативите.

 

Прогнозата ми за сватбата не се сбъдна - нямаше редичка вампир-върколак по масите, дойдоха някакви далечни братовчедки на Кълновете, но те бяха толкова не на място из цялата картина, като кашон за спане на клошар оборудвано с high end колони и лампов усилвател.

 

Даже не си направих труда да се задълбочавам в действието, особено когато Кристен Стюарт се опитваше да съблазнява Робъртчо - уж двамата са гаджета в реалния живот, ама тук не показаха никаква искра или поне малко сексапил от женска страна - просто онази се плясна до касата на вратата и взе да си чеше краката в някакъв опит за възбуждане, но на мен ми заприлича като някакъв лампион стърчащ до стената - емоция нулева.

 

После като се започна драмата с детето от Ада, то не бяха чупени ребра, вътрешни разкъсвания, и онази само мънкаше колко била добре и прочие класически глупости за приспиване - по едно време се заиграх с малкото, че много беше тъпнята събрана на екран, далеч по-интересно ми беше да правя кула от кубчета и да редим животинки, отколкото да се опитвам да гледам нещо, което се носеше със скоростта на затлачена река и толкова безжизнено като изхвърлени от морето водорасли, засъхнали в безформена купчина.

 

След това дойде всепомитащия миг с осъзнаването, че бебето всъщност е едно мило и добро същество, което обаче се нуждае от кръвна плазма, вместо майчини ласки - голяма комбинация ще се получи, заедно със скоростното растене на плода, поне филма се съкрати в някои отношения - няма девет месеца, няма болници и наблюдения на лекар - всичко се прави в мултифункционалната къща, която не бе загубила нищо от чара си, когато я видях в първия филм - заедно с вилата на острова и Алис, това бяха трите неща, които ми направиха впечатление този път - неодушевените предмети този път бяха по-интересни от всички живи и полуумрели същества, шматкащи се по екрана :lol:

 

И както и предположих следващата част ще се появят Волтурите, без тях закъде - поне във всеки филм на вампирска тематика трябва да има един аристократичен и превзет род, който да иска world domination...

Да им имам проблемите.

 

Иначе всичко останало ми смърдеше отвсякъде, нито режисура като хората, нито актьори като хората (може би най-адекватния образ беше този на бащата), нито някаква тръпка да бяха прокарали - нищо, скучна и безжизнена форма на забавление за плиткоумни пубертети, изпадащи в див екстаз при вида на излъскани батковци и натокани мадами (без Бела, те беше като реквизит за упражнения по анатомия в медицински университет)...

 

 

Баси чалгата...

 

Ами за оценка - може би 1.2/10 - 0.2 повече за втората къща на острова - другото е кратката поява на Алис и домът на вампирите :)

Редактирано от desjer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро гледах един корейски трилър - The Cat (고양이) . Много ме учуди, защото пуснах по някоя сълза към края.. :lol: Не съм очаквал да плача на филм на ужасите, но..

Исках да гледам някой филм с котки, защото котаракът ми беше починал наскоро и попаднах на този и си помислих, че сигурно ще представят котките в лоша светлина и не бях много интусиазиран, но го изгледах и ми хареса. :)

4339179v.jpg

 

Ето и рецензията:

Двайсет и нещо годишната So-Hee работи в магазин за домашни любимци. Тя става собственик на котка и скоро я сполетява мистериозен ужас. Макар котката да е красива, предишните и собственици са загадъчно убити.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато мръзнах днес на работа и чаках най-после климатика да се сети да ме стопли,реших да се стопля с някой филм. Та случайно видях нов филм с Юън Макгрегър и веднага се нахвърлих,а и скоро не бях кръшкал. И мога да кажа,че филмът ми хареса страшно много. Няма да обяснявам нищо за него,защото е от типа филми,които всеки сам за себе си трябва да осъзнае.

Ако искате да гледате нещо по -различно и нестандартно,мисля че ще ви хареса.

А пък и Ева Грийн не е за изпускане,а тук определено показа някой приятни неща за мъжката част wink.gif

 

perfectsenseposter.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове



Hindsight (2011)

Филмът притежава изненадваща дълбочина за "гангстерски" филм. Имаше естествено разни безумния, които при други обстоятелства трудно бих преглътнала, но заради прекрасния каст и идеята на филма няма да им обърна внимание.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последно гледах това.

 

44c5fbde955c46880c4b1b622ed06f3e11e8de4d.jpg

 

Филма ми допадна, като бързи и яростни е и според мен е добре направен. :)

 

ето от тук може да се тегли с бг букви

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koizora, бива наистина "Тримата мускетари".

Сега ще чакаме следващата част.

 

 

 

Горещо препоръчвам "The Hedgehog" (2009)

 

leherimrm.jpg

 

Книгата, разбира се, е в пъти по-хубава, но... и филмът е добър.

 

 

И...

Cyberbully-2011.jpg

Вярно е, че е американска боза, но не е зле да се изпие. ;)

 

 

А това е много трогателен филм, който препоръчвам да се гледа:

War%2BHorse%2B2011%2BHollywood%2BMovie.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам на всички, които искат да се посмеят, разтоварят и помечтаят този страхотен филм с участието на жестокия Тил Швайгер и неговата очарователна дъщеря. Филма е изключително позитивен, а ОСТ-а ми изпълни душата. Като почитателка на Тил отново не ме разочарова :lol:

 

4443788E.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

The Adventures of TinTin - ами хареса ми, имаше си всичко за един правилен адвенчър, злодей, наш човек, загадка назад във времето, екзотика (като не могат да снимат на живо в Мароко, го правят по другия начин), екшън сцени, бягство, определено Спилбърг се е постарал да покаже какво правеше добре преди Индиана Джоунс 4 и то е да увлича в историята иа героите.

 

Технически не мога да кажа дали е по-добре от Полярен Експрес и другите от вида, но не намирах за прекалено дразнещи изкуствените емоции и гримаси :)

 

Озвучението беше на ниво от всички актьори, но май кучето се оказа с повече мозък от някои иднивиди на сцената - не съм се докосвал до комиксите и не мога да твърдя дали са 100% свързани с филма, но ще го гледам още веднъж най-малко. Някои похвати на камерата биха били изключително трудни за постигане и заснемане ако беше с живи актьори, затова анимацията е доста подходяща - Спилбърг се е опитал да вмъкне своя почерк в този нов стил за него и личи.

 

Музиката на Джон Уилямс допринася за завършеността на филма и май нито една от дпълнителните му съставки не изпъкна, а балансира филма - нещо което рядко наблюдавам напоследък. Заигравките с предишни негови филми също са част от очарованието на самия краен продукт. Но отдавна не съм следял филм с такова внимание, обикновено преди се чудех какво да правя по време на скучните епизоди, но тук историята и действието ме увлякоха - просто бяха поднесени по правилния начин - интересно :)

 

Даже можеше и да е малко по-дълъг като времетраене, но явно са оставили доста работи за продължението :)

 

8.5/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Flying Swords of Dragon Gate - успях да го изгледам онзи ден - като цяло нищо особено, летяща пудра в изобилие, Джет Ли отново като леко дърво, Фан Сиу Уон беше добре в ролята на злодей, но не беше явна конкуренция Smile

 

Потенциал имаше, но се запиля някъде между интригите в двореца, съглашенията между отделни личности за премахването на лошия престолонаследник (ако правилно съм разбрал), прекалено много персонажи (накрая се обърках кой към кого таи някакви по-специални чувства) и много китайска авиация - но това може да се очаква от Yuen Bun, човекът отговорен за прелитащи герои от Имало едно време в Китай 3 насам.

 

Нищо ново и невиждано и понеже това е първия китайски филм сниман специално в 3D някои сцени бяха нарочно направени само заради третото измерение, а от това загуби цялата история и развитието на персонажите, за малко да заспя по време на средата, където всички се събраха в Dragon Inn за да обсъдят подробности около тайният план за пребиване на лошите.

 

Слабо, можеше много по-добре...

 

3/10

 

Legend of Bruce Lee - 3 часова епопея за един от най-иконичните образи в света на бойните изкуства, проследявайки неговите постижения и падения през краткия му живот.

 

Имаше интересни малки роли на Марк Дакаскос (Drive, From cradle to the grave), Рей Парк (Episode I - Darth Maul) & Гари Даниелс (The Expendables, fist of the North Star, City Hunter), и за трите часа имаше доволно количество битки, както и интересни сцени от живота на Брус Лий (ролята му се изпълняваше от Chan Kwok-kwan - вратарчето то Shaolin Soccer), които разкриха какъв човек е бил и за какво се е борил.

 

Всъщност не съм сигурен дали филмът е събран в три часа от 50-те серии на сериала със същото име или това беше сериала без прекъсване от реклами - заслужава си да се види, поне заради добрите бойни сцени и сравнително добрия сюжет, който беше издържан доста добре хронологически и следва всичко по-значително без да разкрива подробности около неговата смърт (относно мистериите около кончината му можете да погледнете двата документални филма към допълнителните материали на Enter the Dragon - последният му завършен филм в кариерата му).

 

8/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро гледах един корейски трилър - The Cat (고양이) . Много ме учуди, защото пуснах по някоя сълза към края.. :lol: Не съм очаквал да плача на филм на ужасите, но..

Исках да гледам някой филм с котки, защото котаракът ми беше починал наскоро и попаднах на този и си помислих, че сигурно ще представят котките в лоша светлина и не бях много интусиазиран, но го изгледах и ми хареса. :)

4339179v.jpg

 

Ето и рецензията:

Двайсет и нещо годишната So-Hee работи в магазин за домашни любимци. Тя става собственик на котка и скоро я сполетява мистериозен ужас. Макар котката да е красива, предишните и собственици са загадъчно убити.

Аз от доста време се чудя дали да го гледам...заради котката най-вече ама сигурно накрая умира и затова не смея си го дръпна, а и е черно-бяла не каква да е! Пък и не виждам какви ужаси може да са с котка... е имаше един стар филм Uninvited май се казваше. Там едно чудовище живееше в корема на една котка и излизаше през устата и нападаше хората на една яхта или кораб беше не съм сигурен. Коментарите в замунда където е тоя корейският филм и по принцип не ги гледам много много понеже често пишат само дебили и най-много да ме избие да ги псувам пък вече изядох бан една седмица ама не беше защото храних някой ами щото критикувах основателно некадърният превод на заглавието на един филм + коментар и за филма, че да не е офтопик ама някакъв смехоран от модовете ме мутна с цялото си нахалство А колкото до самият жанр хорър най-предпочитам филмите по Стивън Кинг, въпреки че съм ги гледал по доста пъти ама пак не ми омръзва дори сега ако искам мога си пусна То или Роуз Ред и ще ми е интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много истински с чудесни диалози и поука. От времето на Летящият Честмир и Жената за щанда не бях гледала чешки филм. Тези двата обаче си заслужават :D

 

"Жени в изкушение"

 

3e9e903e05056cc1.jpg

 

"Мъже в надежди"

 

9300f6983728ef33.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

alls-well-ends-well-2011-1.jpg

 

Много леко и забавно филмче, идеално за разпускане. Посмях се доста с някои от сцените. Беше ми интересно да видя Дони Йен в това различно амплоа и според мен се справи много добре. Много ми харесаха заигравките на сценаристите с него - трябваше да се въплъти в Ип Мен и да го направи като лаик :lol: . Не се бях замисляла, че майстор на бойните изкуства, може да бъде толкова ловък гримьор. С няколко отсечени движения, присъщи само на човек владеещ изкусно бойни изкуства, може да се удаде с пудра, червило и спирала да гримира за нула време десетина жени... докато ги налагаше (буквално) с грим... те заблестяха. Не, не може да се опише, трябва да се види. И последно, когато започнат надписите накрая, останете още малко, последните няколко секунди умрях от смях... цитирам по спомен: "Ти май наистина се мислиш за Дони Йен?", му казва героинята на героя му Арнолд. :lol: Ако искате нещо разтоварващо, гледайте го. Ето едно място за теглене All's Well End's Well. Този филм има още две версии от 2009 и 2010, не съм ги гледала, но мисля че са независими една от друга. Гледам, че са се появили тийзъри за нова версия от 2012.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от доста време се чудя дали да го гледам...заради котката най-вече ама сигурно накрая умира и затова не смея си го дръпна, а и е черно-бяла не каква да е! Пък и не виждам какви ужаси може да са с котка... е имаше един стар филм Uninvited май се казваше. Там едно чудовище живееше в корема на една котка и излизаше през устата и нападаше хората на една яхта или кораб беше не съм сигурен. Коментарите в замунда където е тоя корейският филм и по принцип не ги гледам много много понеже често пишат само дебили и най-много да ме избие да ги псувам пък вече изядох бан една седмица ама не беше защото храних някой ами щото критикувах основателно некадърният превод на заглавието на един филм + коментар и за филма, че да не е офтопик ама някакъв смехоран от модовете ме мутна с цялото си нахалство А колкото до самият жанр хорър най-предпочитам филмите по Стивън Кинг, въпреки че съм ги гледал по доста пъти ама пак не ми омръзва дори сега ако искам мога си пусна То или Роуз Ред и ще ми е интересно.

 

Котката, която е в главната роля не е тази дето е на постера и тя не умира. Изгледай го, мисля че ще ти хареса. Харесвам Стивън Кинг. Наскоро без дори да знам, че котаракът ми ще умре, бях чел една негова книга: "Гробище за домашни любимци" ..

Между другото екранизациите на романи на Стивън Кинг са ме разочаровали, особено след като съм чел книгата и после като гледам филма.. Не може да се сравни.. :)

Но, иначе не съм чак такъв любител на ужаси и хорори и такива неща.. От тях най-харесвам мистериите. Но зависи.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем съвестно ще кажа, че това е най-добрия филм, който съм гледала от дълго време насам. Шахрук Кан направи изключителна роля. Образа му беше труден, но той му предаде абсолютна достоверност без колебания и дори минимални грешки. От кинематографска гледна точка беше издържан успешно. А и като цяло - сюжет, актьорска игра, OST, всичко беше страхотно. Рядко са толкова перфектните филми. Не усетих кога минаха два часа и половина и не исках филма да свършва. Много е добър!

На всички са ни омръзнали баналните филми за 11.09, а този показва различна гледна точка на събитията, а именно живота на мюсюлманите в САЩ след атентатите и как дори невинните граждани понасят последиците от омразата. Една реплика от филма ми се запечата в ума: "Връзките се изграждат не заради кръвта, а заради любовта!".

Препоръчвам го.

 

3865270r.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...