Jump to content

Последният филм, който сте гледали...


Recommended Posts

Jodaeiye-Nader-Az-Simin-a-separation-2011-m720p-BluRay-rip-cover.jpg

A Separation (2011)

 

Последно видях предложението на Иран за "чуждоезичния Оскар" 2012. В последния месец доста от тези предложения изгледах и всичките бяха страхотни.

Просто остнах втрещен, колко са напред иранците в кино-изкуството. :mellow:

Житейската история, която разказа режисьора бе покъртителна. Благодарение на него, на безупречния сценарии и най-вече на феноменалната актьорска игра/която просто ме смая :blink: / твърдо мога да заявя, че този филм ще вземе "Оскар"/разбира се, ако американците не му резнат крилата/

10/10

 

Другия филм, който гледах беше Испанското предложение взело 9 награди Гоя и предпочетено пред Педро Алмодовар

black-bread-movie-poster-2010-1020560962.jpg

Pa Negre

 

Също страхотен филм. Също страхотна актьорска игра... но като че ли не бе моя тип филм. Тежък за гледане и оставящ гадно чувство след края си. На места ми бе прекалено психически смазващ и трудно мога да кажа, че ми хареса.

Но е силен, грабващ вниманието филм и си мисля, че ще е един от фаворитите тази година.

Напомни ми "Лабиринтът на Дафна" на Дел Торо.

7,5/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, Честита Нова Година на всички от форума! Желая ви много здраве, любов, срещи с Азия и само хубави неща!

 

Имам въпрос, търся един филм, който гледах преди, но не помня как се казва, не знам също дали е корейски или тайландски, но става въпрос за едно малко момиченце, чиято майка е болна, и тя някак си намира тефтер с имена почва да събира пари от разни длъжници и ходи и ги спуква от бой! Сещате ли се кой е филма?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, Честита Нова Година на всички от форума! Желая ви много здраве, любов, срещи с Азия и само хубави неща!

 

Имам въпрос, търся един филм, който гледах преди, но не помня как се казва, не знам също дали е корейски или тайландски, но става въпрос за едно малко момиченце, чиято майка е болна, и тя някак си намира тефтер с имена почва да събира пари от разни длъжници и ходи и ги спуква от бой! Сещате ли се кой е филма?

 

Chocolate (2008)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

fullsizephoto191803.jpg

Аз се престраших да гледам филма Догани или както го превеждат на английски "Silent" or "The Impucible", който за първите пет дни е гледан от продал 1 милион билета, а от 22 Септември до сега вече е гледан от 4 милиона зрители. Разказва историята за училище за неми деца, които в продължение на около 5 години са физически и сексуално малтретирани от учители. Брутален е, но е много смел в разкриването на слабостите в съдебната система и на някои от най-мрачните кътчета на човешките слабости.

 

Най-интереснотоо на филма е, че е създаден по истински случай, и след филма директорът на училището бива уволнен, а цялото училище закрито. Радвам се в (Южна) Корея могат да се показват такива филми...иранските са също много добри., но нито един ирански фим който е дори леко критичен към правителството не може да бъде показван на техните екрани или пък още по-малко да получи финансиране....

 

Само че , след този филм, не искам никой да ме докосва в продължение на поне три дни, така че не е от най-приятните ако сте решили да си прекарате романтична вечер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко филми и от мен - въпреки, че вкъщи сега се набляга на сериите с Том и Джери, Пинко розовата пантера, Looney Tunes & Harry Potter, малкото ми остави глътка свободно време през което изгледах следните заглавия:

 

Singham - видях някъде из форума една дебилна сцена от този филм (изкарване на човек от въртяща се кола) и си рекох да го прегледам - започна малко неуверено в началото, главния герой беше пич отвсякъде, но като изключа една-две по-смешни и запомнящи се сцени, другото отиде в графата скука, на моменти го бяха направили даже прекалено сериозен и се разочаровах, тъй като му липсваше небрежната простотия, която бликаше от "Dabangg".

 

Нашият герой сцепваше лошите, но много малко екшън време му дадоха, през останалата част се правеше на сериозен полицай и развали усещането за кретения :)

 

Че и песните бяха тъпички и не се вписваха в действието :D Слабичък в сравнение с по-горе споменатия "Dabangg" :)

 

3/10

 

Killer Elite - добре беше филмчето, доволно екшън и малко интриги, доста по-добре от "Механикът", поне Джейсън си влезе далеч по-добре в тази роля и макар да прави вече почти едно и също, изпълваше екрана много добре.

 

Не знам доколко историята описана във филма се припокриваше с реалните събития, но на мен ми беше доста интересно и нямаше излишни неправилни моменти. Робърт де Ниро беше незатормозяваща притурка и не дразнеше чак толкова с изпълнението си (както го направи в Righteous Kill), и контрастираше с героя на Стейтъм, като го уравновесяваше в известен смисъл.

 

Клайв Оуен (който ми направи сериозно впечатление в "The International") също си изигра персонажа със завидни качества и единоборствата между него и героя на Стейтъм бяха като доста умела игра на криеница плюс стражари и апаши, но по едно време вече малко се омешаха нещата и имаше размяна на ролите.

 

Добър филм и интересно поднесен при това :)

 

8.5/10

 

The Expendables Director's cut - на мен този филм си ми хареса на първо четене, и сега исках да видя какви нови неща са добавени и кои са променени според визията на Слай - според мен този вариант е много по-добре обработен от оригиналния, имаше дребни детайли и разговори, които разкриваха в по-разширен смисъл взаимоотношенията на отделните герои, като им даде повече плътност и добави нови щрихи към изпълненията им, самата структура беше достатъчно добре отразена и даже някои екшън сцени добиха нови гледни точки - за мен беше по-интересния вариант на филма.

 

Знам, че е дебилен и несериозен, но аз съм доста старомоден и такива филми ми се нравят все още :)

 

Ще видим какво ще сътворят в продължението - дано да са си взели поука от предната част и да изгладят несъответствията и малко ръшнатите сцени :)

 

8/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново Алмодовар :

 

6efcefc07ca7a5095d2f2f344b7bede0.jpg

Този човек няма да престане да ме изумява.

Макар че имаше прекалено преки цитати от Кика, филмът се развива логично, но въпреки това не можеш да отговориш защо ти е интересен и те изненадва. Радвам му се. Ще ме поддържа леко агресивна сигурно поне още една седмица.cool.gif

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

328-swordsman_1990_xiao-ao-jiang-hu_e4601a59.jpeg

The Swordsman (1990)

Много слаб филм /за мен/ с инат го изгледах. По принцип съм привърженик на кунг-фу филмите, но хвърчащата хореография, плиткия хумор и безличните актьори трудно се търпяха/а сюжета дори не е за коментиране/. Гледах го единствено за да мога след това да видя продължението му, в което е Джет Ли /което пък спрях на 30-минута, защото освен него, всичко си е пак на същото дередже/. Видях, че дори има трета част, но ще си я спестя. Оценка 7/10 в ИМДВ е лудост за тази поредица.

4,5/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Midnight in Paris

 

3929651c.jpg

 

Никога не съм била почитателка на Уди Алън и може би именно поради тази причина този толкова нетипичен за него филм ме впечатли. Още постера и резюмето ме наведоха на мисълта, че Midnight in Paris ще е различен от останалите му филми. И се оказах права. В него витаеше романтика, надежда, обикновен човешки стремеж.

Париж беше отразен по невероятен начин, който ме накара да го погледна от друг аспект. Може би съм един от малкото хора на земята, не харесващи града, но пейзажите и местата, показани тук, спираха дъха ми. Останах изненадана от историята, от филма, от Алън, от Париж. Не подходих с никакви очаквания и все пак бяха надминати. Оуен Уилсън допринесе много за филма. Адмирации за присъствието му. Марион също беше страхотна. Кати Бейтс - както винаги. Някак покрай това връщане във времето, писателите и техните събирания, пожелах за миг да се пренеса в друго време, напълно различно от развиващото се във филма. Не знам защо ми напомни на нашата литература, на кръга "Мисъл". :lol:

Както и да е, не съм толкова запозната с творчеството на Уди Алън, тъй като не ми допадна привкуса от няколкото негови филма, които съм гледала, но "Полунощ в Париж" ме накара да се почувствам добре. Изненада ме, спечели ме, насити поне малко глада ми от литература и изкуство. Беше като пътешествие за мен. А след всяко пътешествие човек трупа нови впечатления. Надявам се следващия филм на Алън да е подобен - по-философски, сюрреалистичен, романтичен. Очаквам филма за Рим. Дано и той ме изненада :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Three+Steps+Above+Heaven+2010.jpg

 

"Това е историята на двама млади хора, които принадлежат към различни светове, хроника на една невероятна , почти невъзможна, но неизбежна любов....."

 

Малко предистория: Търсех си нещо сладичко да ми промие главата, че днес ми е ден :wacko: Чета описанието гледам постера :blush: и дърпам.

Филма започва добре, но не ми е достатъчно лигаво :D и си мисля дали да не го спра и да остъпя към леглото та да се свърши.

3.jpg

 

Не го направих и не съжалявам. Това, което виждаме на обложката е малка част ,от това което получаваме като емоция. Историята грабва, играта е на ниво (бях забравила колко музика има в испанския език ), OST-то добре подбрано. Начина на заснемане ми допадна много. Всичко спазва един много равномерен ритъм и върви гладко, без да се разпилява. Останах с впечетлението че сценария е написан на един дъх, защото го поех на един дъх. Два-три красиви момента, които няма да забравя и главен хмммммммм :i love this: ме карат да очаквам втората част - Юли 2012.

 

Важно!!!

За по-чувствителните : Да си приготвят поне един пакет кърпички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако испанският филм ти е харесал, препоръчвам ти да гледаш и двете италиански части, които според мен също са страхотни - Tre metri sopra il cielo и Ho voglia di te.

 

4291268C.jpg

 

4291269j.jpg

 

Песента от втория филм много ми хареса, когато го бях гледала:

 

http://www.youtube.com/watch?v=wjDxz46Xw9Q

 

И музиката от испанския също е хубава: :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=d7SSGTQvfgU

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако испанският филм ти е харесал, препоръчвам ти да гледаш и двете италиански части, които според мен също са страхотни - Tre metri sopra il cielo и Ho voglia di te.

 

Мерси много :) Бях си го планувала за тая вечер само се чудя дали да ги почна отново от първата или направо да скачам на втора част.

Дали ще се ореантирам с новите лица? Дай съвет :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Three+Steps+Above+Heaven+2010.jpg

 

"Това е историята на двама млади хора, които принадлежат към различни светове, хроника на една невероятна , почти невъзможна, но неизбежна любов....."

 

Малко предистория: Търсех си нещо сладичко да ми промие главата, че днес ми е ден :wacko: Чета описанието гледам постера :blush: и дърпам.

Филма започва добре, но не ми е достатъчно лигаво :D и си мисля дали да не го спра и да остъпя към леглото та да се свърши.

3.jpg

 

Не го направих и не съжалявам. Това, което виждаме на обложката е малка част ,от това което получаваме като емоция. Историята грабва, играта е на ниво (бях забравила колко музика има в испанския език ), OST-то добре подбрано. Начина на заснемане ми допадна много. Всичко спазва един много равномерен ритъм и върви гладко, без да се разпилява. Останах с впечетлението че сценария е написан на един дъх, защото го поех на един дъх. Два-три красиви момента, които няма да забравя и главен хмммммммм :i love this: ме карат да очаквам втората част - Юли 2012.

 

Важно!!!

За по-чувствителните : Да си приготвят поне един пакет кърпички.

 

Ухаа! Гледах го онази вечер и много ми хареса. Особено краят!

Реалистично болезнен, но често се случва така и в живота.

С нетърпение очаквам втората част.

 

 

Ако испанският филм ти е харесал, препоръчвам ти да гледаш и двете италиански части, които според мен също са страхотни - Tre metri sopra il cielo и Ho voglia di te.

 

4291268C.jpg

 

4291269j.jpg

 

Песента от втория филм много ми хареса, когато го бях гледала:

 

http://www.youtube.c...h?v=wjDxz46Xw9Q

 

И музиката от испанския също е хубава: :)

 

http://www.youtube.c...h?v=d7SSGTQvfgU

 

Благодаря, не знаех, че има италианска версия. Ще я гледам с удоволствие.

Не знам какъв ще е подборът на актьорите, защото в испанската версия главният мъжки персонаж беше точното попадение. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Италианската версия е направена преди испанската. Аз първо гледах италианските филми и след това испанския и не мога да определя коя версия ми хареса повече.

Според мен гледай и първата част. Може да ти е различно преживяване, има силни моменти, музика. Втората част не ми допадна кой знае колко, може би заради актрисата, но трябва да се види. Едно подобаващо продължение е. Участва един мой любим актьор Рикардо Скамарчио. Заслужава си да разгледаш филмографията му, има интересни филми, а и самия той е запомнящ се и прави впечатление.

Харесвам и Марио Касас от испанския Tres metros sobre el cielo. Също добър актьор, със страхотно излъчване и интересни филми (и сериали). :D Много добре представи образа на лошо момче, дори на моменти си спомням, че беше по-достоверен от Рикардо.

Втората част от испанците се казва Tengo ganas de ti и доколкото знам излиза на 22 юни 2012г. Ще има да почакаме доста :unsure:

Докато търсих малко повече информация, открих това:

 

http://cinebum.eu/?p=17289

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Италианската версия е направена преди испанската. Аз първо гледах италианските филми и след това испанския и не мога да определя коя версия ми хареса повече.

Според мен гледай и първата част. Може да ти е различно преживяване, има силни моменти, музика. Втората част не ми допадна кой знае колко, може би заради актрисата, но трябва да се види. Едно подобаващо продължение е. Участва един мой любим актьор Рикардо Скамарчио. Заслужава си да разгледаш филмографията му, има интересни филми, а и самия той е запомнящ се и прави впечатление.

Харесвам и Марио Касас от испанския Tres metros sobre el cielo. Също добър актьор, със страхотно излъчване и интересни филми (и сериали). :D Много добре представи образа на лошо момче, дори на моменти си спомням, че беше по-достоверен от Рикардо.

Втората част от испанците се казва Tengo ganas de ti и доколкото знам излиза на 22 юни 2012г. Ще има да почакаме доста :unsure:

Докато търсих малко повече информация, открих това:

 

http://cinebum.eu/?p=17289

 

Ще чакаме, какво да правим. :)

Започнах да гледам испанския сериал "Корабът" - с участието на адаша :)ЦЪК

Започва интересно, ако не си го гледала, може да хвърлиш едно оче. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С него гледах няколко епизода на Пако (или нещо подобно). Даваха го по AXN.

Преди време четох за "Кораба", но ми напомни малко на "Интерната", който всъщност беше интересен, но не успях да го догледам докрай.

Марио е голям симпатяга, но не ми се задълбочава с испанските филми и сериали. Като цяло (с малки изключения) не са ми по вкуса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

mbuttfl08.jpg

Филмът се казва M Butterfly и го гледах с научна цел (и по принуда) в университета :blink: Шокиращ филм, направен по действителен случай. Все още не мога да го преглътна, както и факта, че главния герой

20 години не разбра, че "перфектната" жена, която обича, всъщност е мъж!!!!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи отново гледах един филм, който бях позабравила: Jeux d'enfants a.k.a Love Me If You Dare, 2003 г.

posters.JPGInfo

Филм за една абсурдна, водеща до саморазрушение любов, типично по френски и романтичен, и дръзък, и циничен.

Но едва ли всеки ще хареса това, което си причиняваха главните герои.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи на мен ми щукна идеята , не знам и аз откъде, да гледам Убийствен пъзел 6. не че съм гледала останалите части <_< То това не бяха ужаси , ами направо гадории. Аз под ужаси разбирам нещо, което наистина да ме е страх да гледам, този филм обаче въобще не ме уплаши, така спокойно изгледах всички касапски разфасовки докрай. После гледах Нещото, той по се ядваше . Сега се сещам за един наистина страшен филм, който гледах преди време , заглавието беше Стая ... само да се сетя кой номер беше и ще го изтегля.

ПП Намерих заглавието, Стая 1408 това ще се гледа тази вечер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...