Jump to content

Последният филм, който сте гледали...


Recommended Posts

The Town (2010), режисьорски на Бен Афлек, съвсем не лош, макар че по принцип не обичам филми за банкови обири, но този е доста встрани от клишетата. Освен това има нещо ретро във филма, но в добрия смисъл, сякаш е по сценарий от 30-те, 40-те години на миналия век, адаптиран за наши дни (всъщност филмът е по сравнително нов роман на Чък Хоган, но не съм го чела).

 

517pLcdbFKL._SS500_.jpg

 

И аз го гледах вчера и останах много приятно изненадана от филма, имайки предвид, че е режисьорския дебют на Бен Афлек. Хареса ми много :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък снощи гледах Mary Stayed Out All Night.Много хубав и въобще интересен азиатски филм. :panda-145: Заслужава си гледането,защото там участва актьорът Jang Geun Suk.Препоръчвам ви го. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го гледах вчера и останах много приятно изненадана от филма, имайки предвид, че е режисьорския дебют на Бен Афлек. Хареса ми много :)

Режисьорският дебют на Бен Афлек е Gone Baby Gone.

 

Най-накрая гледах Black swan

 

black%2Bswan%2Bfilm%2Bposter.jpg

 

Не знам защо, но американските филми вече никак не са ми интересни :lol: А през цялото време на този филм си мислех: "Боже някой да даде една пържола на Натали Портман!" :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах,мислех,че само при мен се е получил този синдром на негледаемостта на американски продукций :)

А инак аз последно гледах "Дуелист" и съм безкрайно очарован.

Duelist.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Режисьорският дебют на Бен Афлек е Gone Baby Gone.

 

 

Благодаря, че ме поправи :rolleyes:. Не знам как съм го пропуснала, имайки предвид, че Морган Фрийман участва. Изглежда интересен и ще мине под ножа на моя милост :D. А иначе последното, което гледах беше Матрицата: Презареждане. Няма смисъл да пиша каквото и да е по повод филма, нали? B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

cde505a967bf053c.jpg

 

Много хубав филм. Честно казано от изминалата 2010 много малко американски продукции ми харесаха. Като отбележим, че повечето бяха безсмислени и еднодневки филми. Но този филм ... е наистина направен както трябва. Въпреки че резюмето ти дава една съвсем различна представа за една комедия, отразяваща първата любов между двама души ... като го гледаш започваш да се чувстваш комфортно и филмът ни представя и други сюжетни линии освен тази. Неусетно ни се разказва за живота за две семейства от страната на непознат и всевиждащ наблюдател. Хареса ми как самите главни герои израснаха във времето на това, което чувстваха един към друг. Филмът може да изглежда повърхностен, но е далеч от това. Малко по малко докато го гледаш преминаваш във все по-дълбоко положение, където научаваш за проблемите на другите и усещаш как мислиш и ти за тях. Тази на пръв поглед обикновена история е представана по един уникален начин. Филмът наистина си заслужава да му отделиш час и половина. Давам му 10/10. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Руски мини сериал-Турски гамбит

3048496T.jpg

Разказва се за руско-турската война, но чрез историята на руски детектив, който разследва кой е шпионинът в тяхната армия,издаващ информация на врага. Сериалът е заснет в България, само краят в Истанбул .С участието на много европейски актьори, включително и български-Пепа Николова, Зуека, Христо Гърбов и др.Едно от нещата които ми харесаха в сериала е, че българите се играят от българи, руснаците от руснаци, турците от турци и т.н. и всички си говорят на своя език,някак си е по-достоверно и интересно.Има дори и любовна история,която е доста интересна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

usoleland.jpg

Последно си припомних един любим филм. The United States of Leland. Препоръчвам задължително. Невероятна актьорска игра и замисъл. Определено след края му, има за какво да се замисли човек.

 

Гледах /а не трябваше/ и китайския Jump. Пълна олигофрения и едва го изтраях. Мисля и да не го коментирам излишно.

3/10

 

jump-2009-1.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Never let me go (UK, USA, 2010) по романа на Кадзуо Ишигуро, който много ми хареса. Филмът също е добър, но като че ли доста неща остават недоизяснени, защото взаимоотношенията са доста сложни, а във филма на места ми се струва, че се губи нишката. Но историята си е все така потресаваща.

 

51ENag5PgjL._SL500_.jpg

 

 

И благодаря на Алфонс за препоръката за El espinazo del Diablo, много мой тип филм :). И със страхотен финал.

 

 

И понеже бях на дяволска вълна, снощи по малките часове гледах Devil (USA, 2010), който така и не разбрах на М. Найт Шаямалан ли е, не е ли :huh:, но определено е в негов стил, изкара ми ангелите на места :D.

 

devil_poster_m.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ninja_assassin_m.jpg

Заради Рейн разбира се го гледах, не го намерих тук, може би защото е американска и немска продукция. Ако беше корейски можеше и повече да ми хареса, напоследък не гледам много американско кино, предпочитам европейско и азиатско. Филма не е лош, има много зрелищни битки, за ценителите на екшъна и на Рейни :rolleyes: ще им хареса :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

nikomila филмите на Guillermo del Toro са просто страхотни >3> :yes:

 

Иначе последното, което гледах ... всъщност гледах отново беше

 

megamindm.jpg

 

Titan: This town isn't big enough for two supervillains!

Megamind: Oh, you're a villain all right, just not a SUPER one!

Titan: Oh yeah? What's the difference?

Megamind: Presentation!

 

Просто филмчето си е супер :P Препоръчвам ^o^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що приключих с Taiyou no Kisetsu (2002) - (Season of the Sun) - Takizawa Hideaki (Tackey) прави страхотна роля и не само той.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ru4I8vQ1nis&feature=related

 

 

Заслужаваше си чакането да се сваля много бавно от тук и липсата на Бг субтитри (предполагам, защото е с вградени английски).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май напоследък попадам все на безинтересни филми, които и грам не могат да ме задържат дори и визуално пред екрана, а с нарастваща скука се питам повтарящия се въпрос:"кога ще свърши?". За мен и двата по-долу споменати филма са напълно безлични, ако има фенове на тях да не ми се сърдят много.

 

The Mechanic - скуууукаааааа (прозявка), няма такъв безцветен и безличен филм, даже пръснатите глави не вдигнаха и с микрон по скалата на ентусиазма ми, докато го гледах и се чудех "за чий се тормозя с такава боза"? Тъпотия и досада - ето това видях - Джейсън до болка пресказуем и плосък, Доналд Съдърланд беше добавен за уж някакъв интерес и толкова...

 

1.5/10

 

http://www.imdb.com/title/tt0472399/

 

The warrior's way - още една скучна и безтегловна история, където Дивия Запад среща Китайско-корейската авиация... Прекалено злоупотреба на каданси, все едно гледах "300" но с каубои и някакви подобия на нинджи...

 

Корееца имаше такъв ужасяващ акцент, че чак ми ставаше смешно, девойката говореше яко селяшки, Джефри Ръш беше като залепена кръпка (колкото да има някакво по-известно име), Ти Лун беше доста остарял и подут, а виновника за зле монтираните бойни сцени и адски куцата им хореография е Yuji Shimomura - стоящ зад доста добрия "Versus" и разпокъсания "Death Trance" - тук човека беше доста зле и нищо не спаси филма от негативната ми оценка...

 

А можеха да се постараят доста повече - бахти недоносчето...

 

2/10

 

http://www.imdb.com/title/tt1032751/

 

За край на това мое злобно излияние ще добавя един филм с по-висока оценка (може би защото съм пристрастен към самата поредица)

 

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 - след като изобщо не посети местното кино, го изчаках чинно на викосо качество и не съжалявам, че го гледах едва минлата седмица - през това време прочетох седмата книга още един път (за опресняване на знанията) и намирам тази първа част за доста сполучлива, имайки предвид кривата която се получи след "Затворника от Азкабан".

 

Тук доста добре следяха действието по книгата и почти не оставиха празно място, като така намалиха мрънкането ми за изключване на голяма част от книгата (както това се получи с шестата екранизация) и всичко беше на ниво - триото си играеше доста точно ролите, имаше необходимата доза съспенс, интрига и смях (в умерени количества) - и успяха да ме задържат до края.

 

Хареса ми сцената в палатката, когато Хърмаяни и Хари танцуваха след заминаването на Рон - имаше някаква нежност и топлота, която предадена на екрана ми се стори съвсем на място.

 

Не отричам, че съм фен на книгите и на някои от филмите и затова оценката ми е малко по-висока, но какво да се прави - неизживяно детство :rolleyes:

 

8/10

 

http://www.imdb.com/title/tt0926084/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове



Филмът заслужава едно очо. Краят беше много глупав, но като цяло, всичко се компенсира с добрата актьорска игра.
Саундтракът е това, което ще запомня от този филм още дълго време.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

872b45bb35tiny_1.jpg.jpg

Хареса ми,страхотно изпълнение и на двамата.Im Soo Jung има някаква харизма,която не остава незабелязана на екран,а Gong Yoo освен че ми обира симпатиите по принцип,тук чисто като актьорско изпълнение е на високо ниво.Освен това историята е интересна,малко е отвеяна,но пък в това и е чарът.

Странно,след казарма как задобряват,има доста благотворен ефект явно Chun Jung Myung,So Ji Seob,Jang Hyuk-не че преди да им се наложи да отслужват военна повинност не са били добри,даже напротив,но поне на мен по-късните им роли ми допадат повече като игра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

„Принцът на Персия: Пясъците на времето”

3201452S.jpg

От доста отдавна исках да го гледам и ми хареса доста.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...