Jump to content

Последният филм, който сте гледали...


Recommended Posts

Аз гледах този...

 

stone_posterlogocb.jpg

 

Направо не можех да кажа нищо за филма половин час след като излязох. Беше ми необходимо времето да си открия колата на паркинга в мола, да изляза от него и после да се прибера до нас. Бяхме с една колежка на кино, и тя не можа да каже нищо. След половин час разменяне на погледи, открихме точната дума, и тя е само една - скучен. Очаквахме малко по-психо филм, а то се оказа боза. Обяснявам в спойлер, ако все пак някой реши да го гледа.

 

 

Беше филм без действие наистина. Правеха всичко да изглежда скучно. Имаше убийство в затвора, където се развива разговора, имаше и изневяра, и пак изглеждаше скучно. Идеята предполагам е била да се покаже, как изведнъж може да ти дойде ума в главата и да обърнеш нова страница от живота си. Не знам де, беше СКУЧЕН. Да не говорим, че през цялото време те заливат с цитати от библията и говорят разни набожни хора по радиото за това какво е грях, грешници ли сме и т.н.

 

 

Чудя му се на оценката тук - IMDb

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

85333bb83d5296a7.jpg

 

IMDB

 

Изключително свеж и разтоварващ. Не съм чел книгата, вдъхновила филма, но сценарият и диалозите бяха на много високо ниво. Операторската работа е от най-висока класа, всяка секунда от сцените в Рим бе съвършено заснета.

Джулия Робърт, Хавиер Бардем и целият останал каст наистина играят. Музиката допълва приятното преживяване от филма.

 

Обаче не го препоръчвам на дамите, струва ми се, че депресията им е в кърпа вързана. В IMDB са напраскали на поразия едни 3-ки... и то ако не беше Бардем, сигурно и толкова нямаше да му дадат на "Яж, моли се и обичай" :blink:

Просто не е честно, да дават на "Генезис" 10-ки, а на този тук 3-ки и 5-ци, на къде върви този свят. :(

 

Преводът на колежката от сабза е страхотен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

B0007TKNI8.01._SCLZZZZZZZ_.jpg

9,5/10 .Защото можеше да се наблегне малко повечко на Джерард Бътлър,който показва в филма забележителни гласови данни /надявам се да са негови, защото дублирането е модерно в последните години/. От актьорска игра не съм очарован/изключвам пеенето разбира се/, но цветистите декори и великолепните костюми в стила на "Мулен Руж" компенсират всичко останало.

 

http://www.youtube.c...owoptions=false

 

Изгледах го снощи.

 

Цитат:

никална музика – Андрю Лойд Уебър!

Страхотни изпълнения – темпераментният шотландец Джерард Бътлър

носи маската на прочутия Фантом.

За щастие, както споделя самият композитор, актьорът притежава специфичен рок нюанс в гласа си.

Точно така си представя Уебър страховития оперен маниак.

Ейми Росъм печели кастинга за ролята на Кристин с красивата си невинност, но и с певческите си умения.

Режисьорската палка размахва Джоуел Шумахер, умело подредил всички детайли на епохата и поднасящ филм. "

 

Което ще рече, че артистите си изпълняват песните :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

mission_london_lubo_neykov__mis_.jpg

:no: За съжаление филмът ме разочарова, очаквах поне по-добра актьорска игра. Май само Коцето Кълкин ми хареса с налудничавия си вид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

FlyDaddyposter.jpg

 

Fly, Daddy, Fly

 

Нищо твърде особено, но доста оптимистичен и слънчев филм, който доставя удовлствие. Донякъде подтиква към размисъл, макар че темата не е твърде екзистенциална - как да станеш силен и да защитаващ любимите си хора - не толкова физически, но във всеки един аспект, въпреки че слециално тук е застъпена физическата защита, когато всички останали начини са невъзможни.

 

След корейската драма "Илджиме" вече бях влюбена в осиновителя на главния герой - Се Дол - изигран от Lee Moon Sik. Невероятно излъчване и страшен образ - с две думи, прекрасен актьор. За Джун Ги съм пристрастна, така че няма да обяснявам.

 

Давам му 8/10 (просто защото е добре реализирано "нищо особено").

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....

 

2646473Z.jpg

 

 

Така и аз го гледах този филм. Какво мога да кажа, че да не прозвучи много грубо - разочароващ, безкрайно скучен и безцветен - за всеки, който е чел книгата.

По принцип Джулия Робъртс ми харесва като актриса, но тук бе кошмарна.

Поддържащите роли след италианската част бяха безкрайно добри - особено Фелипе - представях си го нещо подобно, докато четях романа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

The Stool Pigeon | Информаторът (2010)

1288502019451anh1x.jpeg

Ами нищо велико не е филма. Става за гледане. Не е скучен и държи в напрежение/като всички Хонгконгски крими-филми/Най-просто казано "средностатистически екшън",който ще забравиш седмица след гледането.

Ако нямате нищо за вършене му обърнете внимание.Или поне на пострижката на Nicholas Tse. :D

6/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така и аз го гледах този филм. Какво мога да кажа, че да не прозвучи много грубо - разочароващ, безкрайно скучен и безцветен - за всеки, който е чел книгата.

По принцип Джулия Робъртс ми харесва като актриса, но тук бе кошмарна.

Поддържащите роли след италианската част бяха безкрайно добри - особено Фелипе - представях си го нещо подобно, докато четях романа.

 

 

Нищо не каза за превода. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това съм го гледала и преди и е един от филмите, които определено ми харесват. Гаел Гарсия Бернал е сред малкото наистина, ама наистина талантливи актьори.....бях почнлала да чета и книгата "Notas de viaje" на Че Гевара, по която е направено филмчето преди години, ама май нищо не се беше получило, може пак да я потърся :) много ми харесва написаното на постера..."Остави света да те промени и ти ще можеш да промениш света"

delr_caratula_grande.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От няколко дена насам гледам само стари филми - носталгия ли, пренасищане с нови такива, уморен от ефекти и визуални пиршества... Не знам каква е точно причината, но тази кино вълна ми дойде доста ободряващо.

 

Припомних си стари класики, малко по-нови такива (не чак толкова блестящи), но всичките допринесоха за едно такова блаженство и отпускане, каквото отдавна не бях почувствал... Понеже в моята филмотека преобладават заглавията с тупалкови наклонности и 4-те описани по-долу представители са то този подвид .

 

Ще ги започна в реда на гледане - първият филм е мой набор, заснет в далечната 1978, където една млада звезда изгрява на хоризонта на Хонконг - тази на Джеки Чан. По това време Джеки е бил в нещо като безизходица - филмите в които участвал били пълен провал, но въпреки това Ло Уей се опитвал всеки път да вкара Джеки в роли подобни на тези на Брус Лий с цел бърза печалба. Даже когато Yuen Woo ping решил да даде възможност на Джеки в първия си филм като режисьор (Snake in the Eagle's shadow), мнозина го посъветвали да избере друг за ролята, понеже филмът щял да се провали с Джеки в главната роля. За учудване на всички химията се получила и това довело до следващото им съвместно произведение наречено "Drunken Master"...

 

Ето за него ще споделя емоциите си тук. За жалост и досега няма издадена пълната версия на този филм (111 мин.) в най-добрия случай можете да намерите този вариант на компанията Mei Ah & Hong Kong Legends, но и двете версии са по 106 мин. като липсват няколко тренировъчни сцени и малко от финалния тупаник, който някъде е описван като дълъг 17 минути, но всъщност е точно 10 ;)

 

Сюжета (както е обичайно за такъв род филми) е доста опростен и гравитира около старата идея за отмъщение, като двама от участниците в Змията под сянката на орела, се завръщат и тук в почти същото амплоа - Yuen Siu Tien (реалният баща на Yuen Woo Ping) е отново старият учител на смъртоносна техника, а Hwang Jang Lee пак е в ролята на известен убиец (този път е нещо като наемник). Взаимодействието между дядката и Джеки е отново на ниво, комедията е доста застъпена и служи за връзка между отделните звена на филма, които бяха заето предимно от зрелищни бойни сцени, заснети с много динамика и ритъм. Тренировъчните образци си бяха точно на място и на моменти даже съжалявах бат Джеки, че е трябвало да изтърпи гаврата на учителя си (сцената с изпразването на ведрата с вода е класика), но всичко се връща :)

 

Детайлното показване на 8-те пияни бога е просто един път - брат Чан с вещина показва различните техники и стойки под зоркия поглед на беловласия старец (нищо общо с Дядо Коледа или Мраз).

 

Това е именно филма катапултирал Джеки Чан на високо във филмовия небосклон и малко след това той "емигрира" в конкурентната компания на Raymond Chow (бивш служител в Shaw Brothers), въпреки че е на 32 години, този филм не е загубил и частица от усещането си, от потенциала си и от изключителната хореография на бойните сцени - абсолютна класика в жанра. Е, поне за мен :D

 

Гледах го с огромно удоволствие и макар да го знам почти наизуст пак му се израдвах стабилно Макар продължението му да е в пъти по-добре изпипан филм - и като бойна хореография и като заснемане и като сюжет, оригинала за мен е по-добър - малко по-наивен, но все така недостижим в раздела martial arts movies.

 

10/10

 

http://www.imdb.com/title/tt0080179/

 

Следващият филм е малко по-новичък, заснет е през 1986 малко след като Джеки се разделя за дълго време с екранните си "братя" Само Хун и Юен Бю заради "различия в мненията и конфликти на интереси" и представлява смес от бойни изкуства и каскади, една от които почти отнела живота на Джеки Чан.

 

Това беше първия филм на Джеки Чан който гледах (на един рожден ден) и тогава не му обърнах необходимото внимание, но няколко години по-късно (през 1991), когато стартирах фенщината си по тези филми го издирих и го гледах отново. Много добър филм се е получил, въпреки дразнещата роля на Алан Там (известен поп певец по онова време) и въпреки на места резтегленото повествование си струва да се види.

 

Тук Джеки е решил да се направи на китайския Индиана Джоунс и го играе наемник търсещ древни артефакти за този който му даде необходимата доза парички :)

Поради нещастно стечение на обстоятелствата негова приятелка от миналото е отвлечена от група фанатизирани монаси (подвизаващи се в манастир някъде из бивша Югославия) и в замяна искат от Джеки да им намери прословутите Доспехи на Бога - и се почва едно преследване, бягане и биене из китни градчета и тилилейски гори :D

 

Добре структуриран филм, но на места темпото спада до такова на ленивец във фаза на заспиване, и явно не е можело да се трепят през цялото време :)

Финалният бой е трябвало да бъде с американката Синтия Ротрок, но тя приела по-примамливото предложение да се снима в новия филм на Юен Бю - Righting Wrongs (точно него си поръчах минлата седмица) и в тази смяна на плановете Джеки се бие с 4 девойки (на места явно си личи, че това с дърти пръчове, но карай да върви).

 

Можеше да бъде още по-добър, но явно Джеки не е имал много време (след инцидента с дървото и разбития му череп) и е "ръшнал" продукцията за да може да бъде видяна точно на Китайската нова година.

 

8/10

 

http://www.imdb.com/title/tt0091431/

 

След тези антики си пуснах един от по-новите филми на Джеки Чан - The Myth - тук батко Чан играе двойна роля, една на прочут генерал от миналото и археолог от настоящето.

 

С непрестанни ретроспекции са се опитали да разкажат две истории паралелно, но нещо не се е получило - скучен финален бой, доста недомислици в сюжета, прекалено използване на жици и зелен екран - не ме впечатли особено, въпреки старанието.

 

Всички ми се видяхя някак изморени и като че ли без ентусиазъм играеха ролите си - обаче дуета между корейската принцеса и Джеки е едно от хубавите неща във филма B)

 

Забелязах, че новите филми на Джеки Чан (с малки изключения) са доста слабички и се издънват по много параграфи - какво да се прави индустрия :D

 

5/10

 

http://www.imdb.com/title/tt0365847/

 

Понеже не съм спал изобщо днес - жената се разболя сериозно и аз се правя на медицинска сестра, ще направя допълнение към поста си когато успея да се събудя, че сега едвам виждам какво пиша - мозъкът ми вече спи...

 

Както обещах по-рано продължавам с последния кино-тупалков образец - The Prodigal son - режисьор Само Хун, с участието на Юен Бю и Лам Чин Ин (който прави една от най-запомнящите си роли).

 

Историята за младия Люн Джан в малкия град Фошан, който усилено громи противници без да знае, че всичко се урежда с много пари зад гърба му и доста хитри копеленца са се облагодетелствали от тази практика. Но когато среща Leung Yee Tai разбира, че уменията му са далеч от перфектни и всъщност той нищо не отбира от бойни изкуства.

 

Решен да научи стила на майстора той го следва непрестанно, докато един трагичен инцидент не ги сближава и обучението може да започне. Но някъде там ги чака още един майстор за последна битка...

 

Сюжета е отново познатия за отмъщение и достойнство, но всичко друго няма никакво значение, когато Юен Бю започва да тренира под зоркия поглед на Само Хун - блестящи сцени. За бойната хореография нямам думи - Вин Чун стила е показан в детайли, ритниците наистина болят, има бързина, има дълги кадри - абсолютна красота.

 

Поставям го пред първия Ип ман по качество на бойните сцени - Само Хун си знае работата и умее да прави такива тупаници, както никой друг. Юен Бю показава истинска класа и завидни акробатични и бойни умения. Дори и забавната за китайците елементарна комедия не дразни съзнанието - тя просто е там за допълнение на прекрасните бойни сцени :)

 

Трябва да се гледа от всеки фен на тези филми B)

 

10/10

 

http://www.imdb.com/title/tt0085211/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Death Bell 2 (2010)  5.5/10

 

20100703171104103.jpeg

 

 

 

 

За мен беше необяснимо, някой да тръгне да прави продължение на Death Bell. Не знам, просто идеята за цялата тази простотия не е добра.  Или може би на мен не ми допадна. Надявах се, да е нещо по-различно от първата част, но видях все същите глупости. (даже беше като римейк... да не кажа почти същия сюжет) Горе долу става за гледане, опитали са се да вкарат малко напрежение... Определено не може да се сравнява с Yoego Goedam поредицата. Дано не направят друга част. Джи Йон обаче беше сладка както винаги. Заради нея не ме е яд, че го гледах.  :)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

inception.jpg

 

Не харесвам Ди Каприо. Отлагах филма дълго време заради него. Но... филмът е великолепен, ако

изключим последните 3-4 минути.

 

Задължителен е за гледане,

А имаше един момент, който направо ме потресе емоционално от съчетанието на картина и звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

flamenco-flamenco-carlos-saura-movie-2010.jpg

 

Гледах го в неделя на кино и мога да кажа само...невероятен! Съчетанието на изкуствата (танц, музика, изобразително) просто беше гениално направено.......а и Пако де Лусия......Томатито....... супер беше и идеята да започнат и свършат филма с Verde, te quiero verde на Лорка....

 

ето го в друго изпълнение- на Ана Белен и Мансанита

 

Ще го дават и четвъртък пак в Дом на киното от 21 ч. ако някой иска да го гледа на голям екран...:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

inception.jpg

 

Не харесвам Ди Каприо. Отлагах филма дълго време заради него. Но... филмът е великолепен, ако

изключим последните 3-4 минути.

 

Задължителен е за гледане,

А имаше един момент, който направо ме потресе емоционално от съчетанието на картина и звук.

 

От всички, които познавам, май само аз не го харесах. Стори ми се изкуствен, действието се точеше мудно и героите не ми бяха особено интересни (особено Ди Каприо, който и като визия ми е крайно антипатичен) и въпреки оригиналната концепция, непрекъснато ми губеха вниманието. Аз съм разсеян човек - не успеят ли да ме уловят още в началото, след това е много трудно да се получи химия. Та... останала без химия, мислите ми се лутаха в най-различни посоки, свързани със сюжета, но без да го следя особено задълбочено. Филмът е хубав и идеята е разкошна, но при мен не се получи.

 

Горе долу харесах Хари Потър и даровете на смъртта. Всъщност, тази му половина е по-смислената в последната книга. Не ми хареса финала й - при все че е логичен и обяснен, е твърде сладникав. Та, филмът е доста динамичен, приятно мрачен - по тертип с последните 3 от поредицата, и е приятен за окото. Камерата стои добре, Хари е грозничък, но това не пречи. Ралф Файнс в ролята на Волдеморт е все така убедителен, при все че ролята не му позволява да разгърне и 10% от уменията си... Та, получило се е нещо гледаемо и увлекателно, но поради отворения финал, май не е твърде добре да се гледа още сега - поне да наближи излизането и на втората част.

Бтв, идеята да го направят в 2 части е добра, защото иначе трябваше да орежат много неща, за да сгънат сюжета в малко повече от 2 часа. Да го бяха направили и с любимата ми 5-та книга, вместо да отрежат някои от най-любимите ми моменти... Или поне да издадат "удължено издание"...

Е, ще поживеем и ще видим грандиозния финал догодина. Дано ми хареса повече от финала на книгата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Старо, но златно:

 

Poster%2520-%2520It%2520Happened%2520One%2520Night_05[1].jpg

 

Почвам вече да си обяснявам защо са били луди по Кларк Гейбъл едно време - тоя е терца и половина. :) А филмът е страхотен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

The Scent Of Green Papaya

scent.jpg

Невероятно красив филм - настроение. Все едно се намираш в някаква екзотична картина. Като усещане мога да го сравня единствено с друг негов филм: Mua he chieu thang dung (At the Height of Summer). 10/10 и за двата филма. Благодарности на nikomila :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мацкова, радвам се, че са ти харесали :P

 

 

От мен нещо в другата крайност:

 

The Disappearance of Alice Creed (UK, 2009)

 

51Aohe7LNyL._SS500_.jpg

 

 

Може ли един филм с трима души в две стаи, направен сигурно с някакъв мизерен бюджет, да те държи на нокти час и половина? Може. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...