Jump to content

Последният филм, който сте гледали...


Recommended Posts

Ама верно ли някой от вас си е причинил това недоносче на което само името му е "Dirty Dancing"? Аз съм от хората, които обожават класиката от 80 - те, тогава го гледах на видео и и ми направи такова впечатление, че след години това беше един от първите филми, които си записах на диск за да си го гледам когато ми се прище, музиката - тя няма нужда да се обсъжда, тя трябва да се почувства със сърцето! Не съм го гледала, но трейлъра успя да ме откаже дори да му хвърля едно око, да не говорим за избора на актьорите в главните роли и като си помислиш, че главната проби с "Мис Слънчице", а е стигнала дотам да участва в подобни прецаквания. Ето затова не си струва да гледаш продълженията на някои филмови класики (имам предвид всичко от "Star Wars", което е заснето след "Завръщането на джедаите", трилогията - предисловие от края на 90 - те беше скапана, но Дисни - версиите не са нищо друго освен претоплена манджа с която се опитват да изцедят докрай банковите сметки на феновете).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но Хавански нощи , беше не по- малко хубав от Drty Dancing. Нищо, че му се водеше продължение. А виж, не си спомням някой римейк досега да е надминал оригинала. А това тук ич не ми вързва да си го причиня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2005-а поне за мен е най-силната година в историята на киното от гледна точка на романтични филми. :rolleyes:

https://www.imdb.com/title/tt0368709/

spacer.png

 

https://www.imdb.com/title/tt0417001/

spacer.png

П.С. Две от многото любими сцени за зарибявка: :click:  /  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 21.11.2019 г. at 22:11, Erutan написа:

2005-а поне за мен е най-силната година в историята на киното от гледна точка на романтични филми. :rolleyes:

https://www.imdb.com/title/tt0368709/

spacer.png

 

https://www.imdb.com/title/tt0417001/

spacer.png

П.С. Две от многото любими сцени за зарибявка: :click:  /  :click:

 

2006г е най-силна според мен

 

spacer.png

 

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

p17303666_p_v8_aa.jpg

 

Като изключим калпавите субтитри ,на които попаднах,то филма си заслужава всяка минута. Съставен е от няколко жанра,като е изпълнен с много мистерия,малко трилър,щипка драма. Заплетена история,красиво заснети сцени,черно-бяла фотография,спиращи дъха гледки от Япония и вълнуващ любовен триъгълник. Насладете му се !

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не издържах и изгледах новия филм на Шинкай:

IMDb

spacer.png

 

Все ми се щеше да е по-близо до 5 Centimeters Per Second, отколкото до Your Name, но уви... Като анимация естествено класата си е класа. Но самата история е пак стандартната смесица между фентъзи и тийн-романтика + станалата актуална посл. години тема за времето и климата. Вероятно ще го изтегля отново като излезе 1080р-то, но поне си задоволих любопитството и знам, че няма за какво да тръпна в очакване. :no:

Една песен от саундтрака, която ми хареса:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ротоскопинг е процес, при който реално заснети кадри се пренасят като нарисувани картини на кинолента.

Примери за ротоскопинг има и във видеоклиповете на A-HA  "Take On Me" (1985), както и в сцените на живо от Dire Straits - "Money for Nothing" (1985).

 

--------------------------------
Fire and Ice (1983)

MV5BY2Y1OWI2MmItYjYxYS00NjUwLWJkM2ItNmE2

Огън и Лед, (много преди в друг фантастичен свят да има такава песен), в стила на комиксовия Rahan, и игралния Conan, този 80-минутен анимиран чрез

ротоскопиране филм ще ви пренесе в нереален фантастичен свят, където се борят варвари и "цивилизовани",  доброто и злото и  огъня и леда.


--------------------------------


Loving Vincent (2017)

285e55557a329299.jpg

Нов, уникален, нереален филм, който може да се съревновава с модерните игрални филми, но по същество е много различен от тях, защото няма заснети актьори в кадър, и няма камера, това е филм съединен от няколкостотин раздвижени маслени картини.

 

Това е нашият свят, в който хората могат да се сбият, или да си отрежат ухото, но това е и светът на Ван Гог, където хиляди слънчогледи светят в небесата вместо слънца/звезди.

 

Всякаква слънчева светлина, включително такава, която само художниците могат да откриват рано сутрин, всякакви звуци, от проливния дъжд и граченето на гарвани, до искрения смях.

Филмът прелива от гарваново черно-бяло насочващо към трагични моменти, до препускащи влакове и хора, художника рисува, пощаджията доставя писма, рибаря лови риба, лекаря лекува това, което може и това, което не може.

Средновековието прелива между църкви, нивя и облаци, и една загадка в средновековен криминален стил, прелитайки набързо през непристойните кръчми и ханове. Началото е малко бавно и може да разглеждаме небето и природните картини, след средата на филма се крачи бързо към същността.

Художникът се оглежда в нарисуваната вода, и света се оглежда в този нарисуван филм-огледало.
В този объркан свят, преходът от радост до отчаяние се прелита със скоростта на четката на художника.

 

Преводът е на electroneon, почти перфектен, видях само 2 почти невидими правописни грешки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже в неделя попаднах на някаква супер свободна интерпретация на Гордост и предразсъдъци, реших да си оправя настроението с хубава версия, но този път заложих на черно бялата класика от 1940 с Лоурънс Оливие и Катрин Хепбърн.

Отдавна не бях го гледала и истински се наслаждавах; внимание към детайла, аспекти, на които не е обръщано внимание в новите версии, и най-важното - брилянтна актьорска игра. Леко наивен и позахаросан за да пасне на щатската публика от четиредесетте, но все пак  задава стандарта как да изглеждат и да се държат повечето персонажи в следващите екранизации. Колин Фърт е страхотен и го обожавам в тази роля, но Лорънс Оливие....

 

П.С. Въпреки сюжетните промените в характера на Елизабет, Катрин Хепбърн е единствената, която успява да предаде онази тънка меркантилна и самовлюбена част от героинята, която само е загатната в романа. 

И за тези които са го гледали, и за другите, които не са - струва си да се потопите отново в света на Джейн Остин в ретро стил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В очакване на варварите (2019)

masters: link

Сър Марк Райлънс, Джони Деп, Гана Баярсайкан, Робърт Патинсън, Грета Скаки, Сам Рийд.

 

Освен монголската манекенка Баярсайкан, участие взимат и още монголци в по-малки роли,
но е заснет в Мароко и Италия.

 

Тръгва бавничко, и без специални ефекти, тъй като им трябва доста време да демонстрират какво е да си в покрайнини на огромна неназована империя.
Джони Деп прави роля сравнима с Дарт Вейдър без маска, само тъмни очила.
След това филма тръгва още по-бавно, ако това е възможно, но е различен, не оставя усещането за американски филм, въпреки че е с такива актьори.
Граничния управител (Марк Райлънс) е като стар или по-скоро не толкова стар испански дон.
Интересната дефиниция, какво е войната, успява да подскаже че е базиран на книга.
Някъде след средата, установих че филма е сравним с българският "Ага", но все пак го намирам за по-добър.
 

Off Topic

Превода на непознатите писмена-дъсчици беше много добра идея, противопоставянето на война-справедливост, според откъдето се погледнат.
"Това е границата. Това е краят. Тук няма история."

Иначе, като всеки модерен филм има и за кратко жестокости и голота, тъй като сега това е стандарт,
и би могъл спокойно да е епизод от "Игра на тронове", но е различно все пак, защото историята тук има начало, същност и край. Мога да го оценя като 8/10.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Документален филм, "Три жени в полите на Витоша" България, 2014г., 80 мин.

Даваха го днес от 20:00 по бнт2.

BNT:  Тук

Youtube: Тук

(линка в youtube е отскоро, в канала на режисьора на филма)

 

"Три необикновени чужденки, за които София се превръща в извор на вдъхновение и провокатор на идеи.

Японката Рин Ямамура е родена в Токио - художник-сценограф, носител на две награди "Икар" и номинация за "Аскеер".

Французойката Изабел Льобастар e родена в Ница - поетеса и фотограф, автор на книги и изложби.

Американката Анджела Родел е родена в Минесота - певица, преводач и актриса, пее и свири на тамбура в етно-рок групата "Гологан".

И трите намират красотата не само в знаковите места на столицата, но и в малките улички, крайните квартали, уютните кафенета. Атмосферата на София ги зарежда и градът става част от самите тях. Те никога няма да забравят, че именно тук за първи път са преоткрили себе си като творци."

 

 

Доста интересно е когато американката Анджела и японката Рин си говорят на български в софийско кафене, а те и по-принцип така си говорят, защото са го научили много добре. Анджела е един вид колежка, само че професионален преводач, тя превежда книгата на Георги Господинов "Физика на Тъгата",  и е обявена за най-добрия преводач от български на английски в момента.

Филма ни среща и с удивителната Рин, която не може вече да се разбере българка ли е, или японка, филма дава поглед и към уникалното и всекидневие като театрален художник-сценограф експериментатор.

 

tri-zheni-v-polite-na-vitosha-125335-810

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро го даваха в малките часове по една от телевизиите и по някаква щура случайност бях погледнала програмата, заглавието ме заинтригува, резюмето и каста - също; жанрът е мой тип и оставих работещ телевизора на работа.   И не съжалявам.

Филмът се казва " Какво се случи с понеделник?"   Уйлям Дефо, Глен Клоуз и Нуми Рапас  са имена , които привличат вниманието. Отделните съставки на жанровата смесица не са нищо ново. На фона на недалечно бъдеще с една напълно възможна реалност се разиграва уж семейна история, която де факто променя целия установен обществен порядък. Има крими, има екшън, интриги, власт , пари,  жестокост, кръв и т.н.  И след края оставаш да мислиш по казусите, които засяга. 

Няма да е интересно да се разкаже края на едно криминале. Губи се тръпката. Но наистина го препоръчвам. Мисля, че за нова щатска продукция(2017) е доста сериозен и смислен филм, какъвто напоследък не се срещат често.  

Нуми Рапас с тези седем роли е във вихъра си.

1*6mPARtZmvwCCUWzYh_Plbg.jpeg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боже, @Erutan, жив и здрав да си! Докато проверявах твоите филми в линковете на imbd ми светна отстрани едно познато име. И се оказа, че предстои ноември премиера на нова версия на Дюн. Пък аз не съм знаела. Благодарение на теб вече знам какво предстои да гледам. Мерси!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@asha  Радвам се, че съм бил от полза! :D Аз, откровено казано, не си падам много по фентъзита, но най-вероятно ще му хвърля едно око като излезе с добро качество. Тепърва ще го промотират, а и самото заглавие е доста популярно. Надали щеше да го пропуснеш, дори и без случайното напомняне покрай заглавията от по-горе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...