Jump to content

Последният филм, който сте гледали...


Recommended Posts

Аз си карам по мейнстрийма и гледах "Arrival". Искаше ми се да видя друг подход към познатия сюжет за първия контакт и донякъде останах доволна. Хареса ми идеята и представянето, но накрая имаше неясно усещане за нещо недоизказано и недоизяснено. И се оказа, че филмът е правен по идея на новелата на Тед Чанг "Story of your life" и докато фокусът в нея е върху цялостната комуникация и връзката начин на мислене и общуване, филмът по-скоро се плъзга по основната идея за нелинеарност плюс политиката, разбира се. Наложи се да прибегна до четене, за да ми се изяснят някои неща по отношение на целия процес на научаване на една писменост и промяната, която това носи за героинята.

 

 

И отново се убеждавам, че освен "Контакт", все още не съм попаднала на друга по-достойна екранизация на фантастичен роман...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи ме замъкнаха на това:

666af71fb08a7e00.jpg

Rogue One: A Star Wars Story

 

След миналогодишното недоразумение, сериозно очаквах да си изляза по средата на филма, но резултата е поносим и това е единственото положително нещо, което мога да кажа за филма.

Далеч е от оригинала и лъха на Дисни от километър, но историята е различна и с прилична основна идея, но лоша реализация. Нямам предвид спец ефектите(макар че на моменти пропорциите на героите и машините ми изглеждаха сбъркани), а всичко останало. Сюжета е по-мрачен и песимистичен като звучене(вероятно за да е в тон със събитията в световен мащаб) и това не е лошо, но липсва напрежението, очакването, и това при условие, че е съвсем отделна и непоказвана част от сагата. Действието, което ставаше на екрана би трябвало да те нажежи отвътре, да ти се свие сърцето, а резултата беше скука и поглеждане на часовника. Много речи и много битки. Речите, предполага се надъхващи, бяха пълни с патос и скука и звучащи като ученически рецитал-без да те накарат да се почувстваш съпричастен.  Битки на килограм и различни като тип: въздушни, космически, наземни; един на един или пък група с/у група(не бих ги нарекла армии), но отново липсваше онова, което кара стомаха ти да се свива или поне аз не го усетих. Мултинационален екип,  наистина,  резултата обаче се получи като при продукциите, в които участват много звезди-няма цялостност. Добри актьори със слаби роли-не знам чия е вината, пък и ми е все тая. Фелисити Джоунс ми беше безлична. Видях, че Дони Йен може да се бие добре, Уен  Жанг(Wen Jiang надявам се така да се произнася) също, Форест Уитъкър се появи, поприказва и се гътна без да се разбере защо. Героят на Мадс Микелсен беше убедителен, както и този на Риз Ахмед-това е втората роля, в която го гледам и май ще следя нещата с негово участие. Всъщност, щях да забравя, добър финал, който замаза положението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак много слаба серия завързах . Избягвам да се разписвам за филмите, който не са ми хареса ли , но за този не искам да си премълчавам :

 

Скучен, слаб, наивен и безинтересен.  Някъде много , ама много надълбоко е заровена добра идея, но освен детинският сценарии, безличната игра и наивният сюжет - друго не може да се види в лентата.

Гледах и това чудо, бъкано с българи и снимано в България.

 

Раздава го пародия, вярно слаба , но пародия. В сравнение с английското благо ми хареса, но това не означава, че е кой знае колко по-добро. 

Знам, че сама съм си виновна - дет се вика трейлърите, оценките и повечето информация из нета би трябвало да спрат трезвомислещия  човек  да гледа, но аз съм жертва на фенщината си - Дженифър Или и Мариса Томей са виновни  :)

Опитах се да изгледам и старата версия на "Далеч от безумната тълпа", но го спрях. Много вдървено и театрално ми стояха актьорите. Освен това главната мадама го раздаваше дръзка, надута лигла - далеч не като героинята от по-новата версия. Подозирам, че са следвали дословно Харди. А , да  и теорията ми за Франк се оказа въздух под налягане.  :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера бях на кино да гледам "Фантастични животни", тъй като съм голяма фенка на Хари Потър бях  с високи очаквания, но разбира се те не се оправдаха. Ако някой все още не се е излъгал да отиде и се чуди няма смисъл да си давате парите, просто изчакайте да го качат в замунда. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@debil4e: Donnie Yen се бие много добре много преди този филм и в далеч по-качествени сцени... Иначе за Rogue One мога да споделя това:

 

 Онзи ден след киното, излязох от залата с една такава замечтана усмивка от видяното – като първа (или по-скоро четвърта, ако броим мозъчната смърт в лицето на Star Wars Holiday Special и двете телевизионни продукции за ивоките) самостоятелна история от света на Звездните Войни ме впечатли изключително много и дори ми хареса повече от Епизод 7, заради сбирщината герои да едно място, заради екшън напомпаното движение на историята (при все, че започна малко бавно), която събра бунтовници, Империята, един много лош Вейдър, който гази като валяк, заради брутално точния робот, без излишни засукани брътвежи за Силата (ако изключим мантрата на Дони Йен), за чистото удоволствие от битките – наземни или в космоса, за дори повече от сполучливото CGI на губернатора Таркин и принцеса Лея, за това че допълнителните месеци заснети сцени не са провалили филма като цяло, колкото и да се опасяваха мнозина.

 

Едно приключение в една далечна галактика, което беше направено с много стил, с много вкус и много бластери, X-wing, Tie fighters, Разрушители, Монкаламарски фрегати, братовчеда на Адмирал Акбар, изобщо бяха нацелили много добре всички онези фенски струни в мен, които ме върнаха назад във времето и като цяло самото изграждане на историята ми дойде по-добре работеща от Епизод 7, който въпреки че ми хареса, на второ четене се откроиха някои дразнещи проблеми със сглобяването на нишката по която се движеше.

Главните герои бяха една амалгама от характери, кой с тъмни подбуди, кой с жажда за отмъщение, кой със сляпа вяра в Силата (Donnie Yen FTW!), кой с братска привързаност, кой с малко страх, но правещ правилното нещо за общата, мащабна кауза.

 

От другата страна на барикадата бяха хората на Империята, властваща и господстваща над всички системи с новото унищожително оръжие на своята сила, с един решителен командир оплетен в собствените си амбиции, терзания и страхове, внушителната фигура на Дарт Вейдър (озвучен отново от Джеймс Ърл Джоунс) всяваща ужас сред редиците на бунтовниците, който действаше ефикасно и без да се спре пред нищо, за да достигне своята цел.

 

Едно голямо браво за всички постарали се този филм да бъде и да се усеща като нещо различно, от една толкова позната вселена и свят…

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Он Дракон...

Много красиво и романтично... нищо повече и по-малко...

Кеф :)

И честита Предколеда от мен...  ъъъ ... а китайците щели да му правят втора част

840258.jpgon_drakon.png?itok=2rUYek_7

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

@debil4e: Donnie Yen се бие много добре много преди този филм и в далеч по-качествени сцени... 

 

Предполагам, че си прав, щом дори за лаик като мен видя с каква лекота се движи по време на бойните сцени. Първите три серии са ми любими, но дуелите на фон на това изглеждат бавни, репетирани до безкрай, което не ги прави по-лоши, просто различни пък и вероятно е бил и търсен ефект за да се нажежи допълнително обстановката :dunno:

В сравнение с предходните "предистории"  и "продължението" , тази серия е определено по-добра, но наистина не ме грабна. Само последния около половин час успя да ме накара да изпитам онази тръпка от детството и направи така, че да не смятам тези около два часа за загубени :) . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Ау, жива да си Майра! :icon_sunny:  :wub: Тъкмо ми се гледаше нещо красиво, приказно и ... ново, че от години , като видя какви архивни "изненади" са ни  приготвили, започва да ми се гади.  :mad2: Този Дракон , тамън навреме го пускаш. Отивам да го диря.  Аригато! 

Сюжетът ми напомни на една особено любима пиеса - спомням си тв адаптацията й с Йосиф Сърчеджиев - "Змейова сватба" от Петко Тодоров.  

---------------------

ПС . Намерих го. За себе си и за другите, които биха искали да го видят онлайн   :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не се лъжи да го гледаш онлайн... Кадрите са по учебник, не си струва на лошо качество...

Малко е камерен и бавен в началото, но завлича :).

Поздрави и прегръдки от мен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Редактирам ...

Драконът е изгледан! Филмът наистина е прекрасен! Точно за това време на годината , а и не само, разбира се.

Докосва душата, могат го това руснаците. А колкото до ефектите, още от "Нощна стража" ми стана ясно, че са наравно с хамериканците.  :896767:  Ако не с едни гърди по-напред, че още поне могат да уцелят "здравословната " мярка.  

Пак и пак -благодаря! :kissx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах няколко,но мисля че този на Соно си заслужава да се отбележи. Един от първите му филми,даже трудно може да се нарече филм,по-скоро експериментално кино. Честно да си кажа ми е трудно да го коментирам. Може би фразата" "Абе Соно"  най-ще му отива.  Препоръчвам го на феновете му.

 

""I am Keiko""

2727aaee844b9c71.jpg

 

Ето от тук можете да си го свалите: натисни ме 

А тук ще откриете едно хубаво и подробно мнение: натисни ме

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах Rogue One: A Star Wars Story и съм малко раздвоена. От една страна съм съгласна с дебилче, подписвам се под първото и мнение и много, много няма какво да добавя.

От друга страна този високо бюджетен бълвоч няма как да се числи към Star Wars ! За мен сагата приключва с епизод 6, а всичко останало е дисни пародия, бледо копие, подигравка.........

Добре де, като филм сам за себе си , без да го числя към Междузвездните войни е леко скучноват, но приличен, а края е онова, което може да му изпроси и позитивна оценка.

Бавно, но славно се опитват да съсипят една от най-великите саги в киното :mellow: .

 

П.П. С филми не ми върви, развличам се с други герои , реални герои, но пусто няма фенове на ски скоковете покрай мен и няма на кой да си кажа какво ми се е насъбрало. Няма и с кой да поспоря или дебилно да кимаме повтаряйки "нали, нали"  :cry: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно почивните дни сме ги ползвали за "наваксване" във филмовите продукции.  :)  

Не ми се ще да дублирам  всички негативи на Rogue One: A Star Wars Story , които Кева и дебилче са описали достатъчно добре.

Всъщност, Кева достатъчно лаконично събира всичко в едно изречение :

Бавно, но славно се опитват да съсипят една от най-великите саги в киното."  Адмирации! :yes: 

През цялото време, докато го гледах, ми се въртеше заглавието на една стара статия за първите серии още от по тяхно  време :

"Силата е с тях, но магията е изчезнала. "

За съжаление, така се чувствах. Колкото и максимално да са се придържали към визията на първите серии, което приемам за "+" , на емоционално нива искрата не можа да се запали.   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Силата е с тях, но магията е изчезнала. "

За съжаление, така се чувствах. Колкото и максимално да са се придържали към визията на първите серии, което приемам за "+" , на емоционално нива искрата не можа да се запали.   

Има такова нещо, но може и ние да сме се променили :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние със сигурност сме се променили. Напълно си права , Matrim.  :kissx:   Може би,  точно това е разковничето.  Благодаря ти! 

 Знаеш ли ... , като че не бях се замислила за този тънък   :rolleyes: момент.  А е толкова съществен . И изведнъж пренарежда нещата.  

Като че сега много трудно можем за бъдем "омагьосани"  , а и ,май, вече други "магии " ни действат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не знам за вас, но повече от 20 години усещам магията на старите филми :na2: . Няма обаче да дам воля на хейтъра в мен и млъквам :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо завърших преди няколко дни четвърта книга от поредица "Реликвите на смъртните" на Касандра Клеър, която много ми харесва и минавайки край телевизора /какво ме накара за обърна очи, божа работа, щото аз не гледам тв, само слушам/, засичам нещо познато, което не съм и очаквала да съществува - ключовата сцена в бара, когато Клеъри вижда нефилимите за пръв път. Оцъклих се и страхотно се изкефих, веднага седнах да го догледам. The Mortal Instruments: City of Bones (2013) Екранизацията е само по първата книга и за кой ли път се уверявам, че е невъзможно филм да надмине книгата. Не съм очарована от всички актьори като сполучлив избор за персонажите и като изпълнение, но крайното ми впечатление е добро. Поне Клеъри и Джейс са покриват почти с представите ми за тях. И още един бонус към това да открия филмирана една любима книга - в ролята на магьосника Магнус Бейн кого виждам - сладура Годфри Гао. Ойееее! 

Сега като се поразрових виждам, че е започнат миналата година сериал по същата история, но няма още нищо за гледане или аз не го откривам. Ако някой фентъзифен има инфо, ще съм благодарна да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Киткет, сериал има. 13 серии е първи сезон. Казва се shadowhunters.

Благодаря, аз пък търсех само с името на поредицата. Ще го преслушам, благодаря!

 

П.П. Намерих го преведен и виждам, че е почнал втори сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...