Jump to content

Последният филм, който сте гледали...


Recommended Posts

Абсолютно не на място, но тъй като Че Мин Су си няма тема, гледал ли е някой Street of Dreams (холивудска продукция), където той участва заедно с де Ниро и Анди Гарсия. Никъде не откривам филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера гледах Терминатор Генезис. Сара Конър за човек, който държи 10 кила гърмящо желязо беше доста отпусната и неправдоподобна. Нарочно ли бяха избрали за ролята на Джон Конър толкова антипатичен актьор? Още на първата минута реших, че нещо са се объркали, а то било,

че бил от лошите.

 

 

От тази поредица смятам, че най-добрият Терминатор беше Страшният съд. Беше и с най-добър актьорски състав.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами по-скоро мини драмичка,но все пак се брои,нали? :D

Нежни,любовни трепети,въздишки,влюбени погледи ,нежни прегръдки и целувки.Е,можеше и повечко страст,но и така съм доволен.

Ако си падате по темите за момичешка любов,това е тъкмо като за вас :)

 

4801bea1a639c8f7.jpg3c38cf72a50bb026.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Посъбраха се малко изгледани филми и ето и моите впечатления от тях:

Point Break - май единственото хубаво нещо бяха extreme sports вкарани в иначе безогледната мешаница наречена "сюжет" и опити за актьорска игра, а пък края беше не лайна с праз ами направо дрисня с репички...

Скоро не бях гледал по-безличен филм-римейк, с абсолютно незапомнящи се персонажи, безцветна палитра от емоции и мотивация на главни герои приличаща на топка изсъхнал маджун - нещо безформено и напълно непотребно. Повече се надявам да няма дори и бегло продължение на тази спечена повърня на филмовия хоризонт.

Каскадите бяха добре реализирани, но за тях за се погрижили професионални спортисти в съответната категория, макар, че всичко ми приличаше на един предълъг GoPro клип или презентация.

 Не ви трябва да се занимавате с това филмово недоразумение.

1.5/10

Last witch Hunter - Вин Бензин като безсмъртен, Фродо като лош пастор-документатор и куп лоши ефекти, заедно с обичайното "края на света" послание, този път от някаква кралица на вещиците, съживена и естествено желаеща да изтреби всичко дето мърда по земята (освен може би хлебарките).

Нищо интересно, почти целия филм е сниман по тъмна доба, по улици без осветление, крайни квартали, където има режим на тока и във всичката тази цапаница, целяща да покаже колко е мрачен света на вещиците и техните ловци, по едно време престана да ми бъде интересно и просто гледах как някакви сенки се движеха на тъмен фон и се опитваха да имитират нещо повече от ръмжене и/или пищене (особено пронизително).

2/10

400 Days - започна в нищото, свърши в нищото - Брадън Рут (Superman Returns, Scott Pilgrim vs. the world) се оказа главния тук в една уж мисия за подготовка на астронавти и през целия филм се лутаха заедно с другите в някакво затънтено градче с малко смахнати обитатели ала Туин Пийкс ама от евтините и толкова.

Абсолютно губене на време...

0.5/10

The Hunger games: Mockingjay part II - завършека на "сагата" за Катнис и Игрите на глада се оказа един от най-изпразнените филми, които съм гледал напоследък, но просто исках да завърша тази поредица, за да мога да си я плюя на воля.
Тук просто бяха направили такава тъпа постановка, с някакъв безумен скрипт и още по-безумни сюжетни врътки, както и няколко "ефектни" кадъра за мирис, на цялото философстване на екрана, заедно с мотивацията на главните герои и техните преживявания докато стигнат до Капитола и набият канчето на Сноу и компания.

Жалка работа и още по-жалко изпълнение, Катнис е толкова промита през цялото време, че направо е като от друг филм, а останалите край нея не правят нещата по-добри - шматкат се за пълнеж и толкова, нищо целенасочено и поне емоционално обвързващо, явно и на актьорите им е дотегнало да си казват репликите в тази пробита поредица...

1.5/10

Daddy's home - двама бащи, единия домошар, другия бунтар си правят разни номера, за да спечелят вниманието на децата в къщата - първия е втория им баща, първия биологичния такъв, но дуото Уил Феръл/Марк Уолбърг не успя да генерира обикновен смях в мен през целия филм, на места се усмихнах за кратко и толкова, изтъкан от клишета, с болезнени сцени понякога, а през останалото време с досадни такива, с непостоянно темпо и както обикновено се получава накрая се раздават поуки и житейски съвети...

1.5/10

Concussion - Уил Смит като нигерийски доктор имигрант, който намира връзката между няколко ранни смъртни случая на професионални играчи на американски футбол и сътресенията които получават през активната си кариера на спортисти.
 Тук Уил Смит ми хареса как изигра тази роля - обран от емоции, ерудиран тип, който знае за какво и как да се бори, се изправя срещу бизнеса за милиарди в лицето на американския футбол. Пише, че е правен по реална история, не знам доколко е достоверна историята на екрана, но ми хареса изпълнението и  развитието на героите в този филм.

Не мога да кажа, дали Уил Смит е достоен за номинация, но определено си свърши добре работата пред камерата, като ни даде един вглъбен и концентриран персонаж, който използва мозъка си пълноценно и вижда наглед странни детайли, от медицинска гледна точка, въпреки че работи в градската морга.

Стабилен филм, бавен, но добре направен.

7/10

Ride Along 2 - оригинала го изтрих набързо от кино архива си, като не очаквах продължението да бъде нещо по-различно - така и се оказа, поредната екшън-комедия, която сме виждали в различни превъплъщения през годините, но тук не бяха особено смешни нещата - повечето ги бях видял в трейлъра и тук-таме имаше някой проблясък на сценарно и комедийно ниво, но толкова.

 Малкият Кевин Харт е толкова дразнещ на моменти с неговото непрекъснато плямпане, че се загубиха нещата около уж централния сюжет на филма.

Дано да няма трети филм...

2/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що изгледан по Нова, "Магия в полунощ"  С Колин Фърт,

и изобщо брилянтно актьорско присъствие.

На Колин страшно му ходят старовремските филми и роли.

Кев, ще ти хареса, било то само заради актьора. На мен ми хареса всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз, нали обичам да гледам стари филми, та вчера гледах Мисията невъзможна - престъпна нация :28558:

 

Гледам Том ще снима още една. Може и на 60 години да играе Итън Хънт. Филмът си ме кефи - няма спор, но много ми стават тия измишльотини - оцеля под вода 5 минути - според хронометъра, намери се дефибрилатор в банския костюм на мацката, научи наизуст само с поглед безчетен брой банкови сметки. За мен тези "скокове" в сюжета са моменти, в когато сценаристите ги мързи да мислят. Просто предлагат някакво абсурдно развързване на възела. Ама досущ като корейците, само че в по-лустросана опаковка.

 

Ето, затова не се засилвам да ходя по кината да ги гледам "пресни".

 

И за пореден път гледах Жената на пътешественика във времето. Много обичам филми за пътуване във времето. Даже мисля, че те са ми фаворитите. Но сякаш в стремежа си да има щастлив край, авторите винаги в края стигат до парадокс. Само и само да нагласят щастливия край.

 

Героят на Ерик Бана в края на филма, след като вече е умрял, се връща при семейството си - като пътешественик във времето.
Е как ще се върне в бъдещето, в което не съществува?! Поне за дъщеря му се обясни, че тя може да ходи на места, където си иска.
А това за друга линия на времето в този смисъл не го приемам, защото във филма имаше само една линия на времето.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Капитан Америкус, естествено! Чакането, ей, чакането... ма заслужаваше си, да му се и чакането. Моите момчета (Капчо и Бъкчо [който го бяха дамзълнали ин дистрес малко, ама им го прощавам]) се раздадоха докрай. Не съм особен фен на Айрън Мен, ама тука Робърт Дауни ми хареса, направи филма XD. Новият Спайди, лично на мен ми допадна, къде къде по-добре от оная грешка на природата Тоби Макгуайър.  Братята Русо - определено си свършиха добре работата, макар че Winter Soldier все още ми се вижда техният пик в кариерите.

 

Ама, най-ми хареса атмосферата в залата: то не бяха ръкопляскания, то не бяха викания, то не бяха свиркания на всяка една поява на супергерой. Оценка още няма да му давам, че сигурно ще го видя пак, кат понамалеят малко цените на билетите... и фенската ми екзалтация, лол.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ловецът: Ледената война

Всъщност беше (много) по-добро от Снежанка и ловецът... Но не съм убедена, че това препоръка, за който и да е филм.

Всъщност беше заснето зрелищно и красиво, а Чарлийз Терон и Емили Блънт са отвъд всякакво ниво. Тук обаче режисьорът беше овладял ужасът, който Чарлийз може да натрапи, и това не беше от онежи ужаси без имена и без пощада... и така историята беше по-умерена и балансирана... и с много добри ефекти и монтажи...

 

Но може би съм гледала прекалено много приказки. Може би изобилието от ледени приказки и приказки за сестри напоследък, да ме настройва параноично и подозрително. Може би джуджанките ми дойдоха в повече... Каквото и да е, за мен Уилоу си остава недосегаем в жанра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните дето гледах бяха Денят на независимостта и сега Тарзан...и двата не ми харесаха, но докато тоя с джунглата и маймуните можеше да мине за приказка и някак си да го преглътнеш то първият счупи глупомера отвсякъде. Толкова сив и скучен фентъзи филм не бях гледал от може би времето, когато дропих Ерагон. Първият филм като изключим тъпотията да заразяваш извънземна технология с човешки компютърен вирус и нелепото присъствие на Уил Смит се ядваше и имаше някакъв заряд, в продължението му обаче имаше живот точно колкото в мумията на Тутанкамон. Много зле...вече май след тея двете + Уаркрафт пародията вдигам ръце окончателно от всичко западно (без GoT ;)) за много дълго време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тарзан обаче не беше толкова лош поне до средата... след това просто забравиха да ни осведомяват за сюжета и главно се скачаше между клоните.

Супер камера за движениеи ужасен ... ужасен син филтър... С кой се чудех какво ли е "син филм"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми , честно казано сама се зачуди и мен ме зарази в темата на The Blue Light. Така и не си спомням дали ти отговориха  :) .

Аз обаче получих един отговор от Рейзъра, май без да иска ми го даде, но поне вече ми е ясно  :i love this:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Last witch Hunter - Вин Бензин като безсмъртен, Фродо като лош пастор-документатор и куп лоши ефекти, заедно с обичайното "края на света" послание, този път от някаква кралица на вещиците, съживена и естествено желаеща да изтреби всичко дето мърда по земята (освен може би хлебарките).

 

Нищо интересно, почти целия филм е сниман по тъмна доба, по улици без осветление, крайни квартали, където има режим на тока и във всичката тази цапаница, целяща да покаже колко е мрачен света на вещиците и техните ловци, по едно време престана да ми бъде интересно и просто гледах как някакви сенки се движеха на тъмен фон и се опитваха да имитират нещо повече от ръмжене и/или пищене (особено пронизително).

 

 

Това не можах да го догледам, толкова ме от(врати)чая.

 

 

Predator - класика! Кръв, меле, пушканица, Арнолд оплескан с кал, ако някога го срещна ще му подаря сапун. Плюс още една камара рамбовци, които станаха на мезе и на върха - хищника. Красиво беше :cry: Уважавам го тоя дзвер, ловува за да си заслужи оръжието и мястото сред събратята си, не напада болни, слаби или невъоражени. И без ефекти си остава един от най- добрите филми в този жанр. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хищникът и аз мен е класика отвсякъде, жалко че така нелепо подходиха към втората част, имаше потенциал да я направят малко по-добра, но уви.. Заради различни проблеми край мен от всякакво естество не съм успял да намеря време да споделя какво гледах напоследък - освен редовните филми от моята лична видеотека (вариращи от The Proposal, No reservations, Saving Mr. Banks, през Red Cliff, The Untouchables, Predator, Rambo, Terminator, Alien, Die Hard до Harry Potter Collection, The Hobbit, Akira, Ghost in the Shell, The Raid 1&2, My Way и още много) се намериха и някои по-нови заглавия:

 

Batman vs. Superman: Dawn of Justice Ultimate cut - не съм гледал кино версията на този филм и директно скочих на удължената (с около 30 минути) версия - не беше лоша, въпреки че пак ще трябва да го погледна, че някои неща не са се вградили добре в мозъка ми на първо четене. Не беше типичния супергеройски филм, отличаваше се дори и от Батман поредицата на Нолан, на Тим Бъртън, дори не мога да се насиля да сложа онова недоразумение "Батман и Робин", който почти затри поредицата. Тук имаме пак всички съставки, но смесени по малко нетрадиционен начин, хареса ми героинята на Жената Чудо, историята между Батман и Супермен беше представена по един плътен начин, с много заигравки между двамата, като и Бен Навлек и Хенри Кавил залепнаха за отредените им роли. Нещо като продължение на Man of Steel, но с малко предистория и по-завършена мотивация на двамата главни биткаджии. Аз останах доволен от видяното, дори не ми се стори скучен и протяжен въпреки продължителността си - имаше време да се развият всички сюжетни линии, от което не пострада самата история и дори финалната битка (ако и да беше малко тъмничка) пак ми хареса. Ще видим какво ни готви продължението.

 

Central Inteligence 1 1/2 - Кевин Харт и Дуейн "Скалата" Джонсън, от трейлъра видях няколко забавни сцени, които май бяха всички по-интересни момента в целия филм, опитаха се да направят нещо по-различно, но прекалено ми заприлича на нова версия на Ride Along минус Ice Cube, Кевин Харт на места ме дразнеше неимоверно с непрестанното си дърдорене, без да излезе от този образ и да покаже нещо по-различно в емоционалния спектър. Скалата не беше чак толкова противен, но не успя да балансира цялостното изпълнение за жалост.

 

The Nice guys - това беше съвсем друга бира/боза/ракия от предния - без излишно напрягане и Райън Гослинг и Ръсел Кроу направиха много добър тандем, а действието развиващо се през 70-те добави интересна атмосфера, докато двамата разнищваха убийството на известна порно звезда - на някои моменти буквално цвилех от смях и макар и на места да забавяше темпото, не останах разочарован от цялостното изпълнение на филма и на главните герои.

 

Крайно нетипично за мен, но даже изгледах и един сериал почти на един дъх (всъщност за два дена) - Stranger Things - много, много добър сериал направен в 80-тарски стил за група момчета, които се срещат с паранормалното и свръхестественото - сериалът изглежда сякаш Стивън Спилбърг и Стивън Кинг + Дийн Кунц са работили заедно над сценария и атмосферата беше абсолютно невероятна с толкова много препратки към известни филми от 80-те години, че по едно време не можах да ги разпозная всичките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей ся гледах Стар Уорс-а. Добра заменка са направили, но наистина изглежда като някакъв друг филм. За мен хубавото е в това, че на един и същи продукт мога да видя различния почерк в производството му. Не се вижда всеки ден.

 

Разбира се, че на новото поколение ще се хареса. Това си е чист римейк, а самата история си я бива. Актьорът, който играе Кайло Рен има странно изражение, въобще има странно лице. Но пък има много хубава осанка. Предполагам, че това е било важно при изборът му.

 

Едва ли е далеч времето, когато ще гледаме "Джедаи срещу Годзила". Добро начало за още 10 от тази поредица.

 

П.С.

 

И го бяха дублирали...о-о-о-ф-ф-ф-ф!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Independence Day 2 - Няма. Такава. Рядка. Помия...

Дори и ефектите не успяха да допринесат за нещо по-различно от досада през цялото времетраене на филма, оказа се по-зле от Епизод II по моите критерии - пак същата история, пак предъвкване на старата концепция, а сега се оказа и че ще има продължение... Пълен ужасТ и потрес...

Всички сценаристи са се напънали да измислят нещо невиждано и невероятно, но резултата е близък до повръщано поне за мен. Първият филм и той не блестеше с нещо специално, но поне имаше някакъв баланс между всички елементи в него - беше направен що годе интересно и ефектите (макар и дървени на места) подсилваха действието вместо да му пречат. Този тук е наблъскан със светлинки като коледна украса, но зад него всичко е кухо, плоско и ненужно... Съживяването на няколко от старите герои не носи нищо позитивно - все едно трупове от моргата да се опитват да играят пред камера - бездушно и дори гротескно на моменти...

Честно си признавам, че това е един от най-тъпите филми които съм имал неудоволствието да гледам за последните 10 години. Сега го използвам като лост за наказание вкъщи, по-специално към жената, че тя ме врънкаше да го гледа - ако нещо сгафи за наказание да гледа пак този филм :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

The Governess от 1998-ма, с Мини Драйвър и Джонатан Рийс Майерс за фон. Не беше лош, макар че имаше някои дразнещи исторически неточности.

 

През първата половина на 19-ти век младата еврейка Розина де Силва води весел живот в Лондон и мечтае да стане актриса, но всичко се преобръща, когато баща й умира и оставя семейството потънало в дългове. Вместо да приеме изгодна партия за брак, тя решава да си намери работа и заминава като гувернантка в отдалечено шотландско имение, под фалшивото име Мери Блакчърч. В скучното и потискащо имение, тя започва да се интересува от работата на работодателя си, който се е посветил на откриването на метод за запазване на фотографско изображение върху хартия. Междувременно в къщата се завръща младият и разхайтан син, който бързо е запленен от новата гувернантка.

 

 

 

 

 

Добре заснет филм, Мини Драйвър успя да създаде интересен образ. Като стил ми напомни за "Пианото" и "Breaking The Waves", но съвсем не толкова драматичен. Липсваше по-задоволителна дълбочина на историята, а някои моменти бяха наивно поднесени.

Все пак, на фона на невероятните съвременни боклуци, които тубата ми препоръчва с дузини, това беше глътка свеж въздух.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, мъка. Бяхме на почивка, дъъълго и хубаво. В една съботна вечер се случи да се загледаме заедно нещо. Скуката си казва думата.

15-инчов НЕО в стар стил, със сигнал отвъд нищото. "БСП - бесни, страшни пенсии" 1.  Смях, добра комедия, пародийни моменти.  Кастът - убийствен.

 И ние притиснати, глава до глава, изгледахме го, хилейки се и ръгайки се в ребрата. Споменах, че съм виждала по Тв и продължение.

И ето на, пак пред миниатюрното екранче, следващата събота сме се надупили да гледаме Част 2 . И изневиделица, като един от почти главните герои ми сервират

онзи момък от "ИРИС" , Готиният-какМуБешеИмето. Почвам индиански танци около ТВ и едновременно се опитвам да обясня,  КОЙЙЙ е той!!! и Ирис!!!!, и успеха

и как ще му покажа снимки и списък на цялата фенска маса по света... И Той, кротко:

- Седни, бе мило, че убиха още няколко и не разбрах кои!

- Моят убиха ли го?

- Май нямаше китайци сред тях!- и ми се хили гадно. Хем знае разликата, отворкото...:-)))

 

Двата филма на БСП-пенсиите са добри, отморяващи, с добро чувство за хумор, с дозата ирония, звездния състав е перфектен.

Личи си, че се забавляват, точно като пенсионери за последно.  Наясно съм, че хората, които  се циментират в миналото,

няма как да хареса сбръчканите си звезди.  И хуморът им бяга... А не бива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...