Jump to content

Последният филм, който сте гледали...


Recommended Posts

Space Pirate Captain Harlock

 

7205121Y.jpg

 

От известно време го чаках този филм да се появи из торентите и той вече е тук.

Останах по-скоро разочарована. Визуално филмът е невероятен наистина. Хареса ми пищната и леко поовехтяла стиймпънк/карибски пирати атмосфера от страна на капитан Харлок и екипажа му, срещу чистичкия и стерилен Star Wars дизайн на коалицията Гая. Хареса ми и как таранеха и взимаха на абордаж вражеските кораби, съвсем по пиратски. Като цяло историята бъка от потенциал и доколкото знам, оригиналното аниме минава за култово. За съжаление новият филм издиша отвсякъде другаде. Наблегнали са предимно на фенсървиз и мелодрама, вместо на сюжета и диалога. Героите също са плоски и неубедителни. 

Като цяло става за едно гледане, но едва ли ще повторя. Американците бълват достатъчно такива мултимилионни еднодневки. От японците очаквах много повече дълбочина, но уви...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://vbox7.com/play:d70a68c4cb

Еми :) , разбрах защо му сложих Х-са като дете и си припомних , защо твърдях, че Ескалибур е най-добрият филм за Камелот :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Frozen - така и не разбрах защо го получи тоя Оскар това филмче - ок, технически са се постарали хората от Пиксар/Дисни, но нищо повече не видях, което пък да заслужава наградата.

Песента беше catchy, но само толкова, прекаленото пеене ми дойде в повече и снежния човек беше ми дразнещ през повечето време - а имаше време когато Пиксарци правеха оригинални филми.

Щом детето гледа около половин час и после ми заяви да й пусна "Аз проклетникът 2", нямам какво повече да добавя. Освен крайната ми оценка:

3/10

American Hustle - интересен филм, Крисчън Бейл беше направо неузнаваем с цялостния си облик, с Ейми Адамс и Катнис бих правил тройка без да се замислям, Джереми Ренър направи приятна роля, а Брадли Купър беше бахти нещастника в тоя филм.

 Но диалозите бяха много добре направени и изиграни, историята също, камеото на Робърт де Ниро не беше толкова зле, като цяло хареса ми филма, въпреки че, не е от типа който ми е любим, но тук се получиха нещата.

7.5/10

The wolf of Wallstreet - много добра комедия и Лео се представи на висота, не знам дали е по-добър от Матю и дали наистине не трябваше да спечели наградата, но самия филм ме развесели, имаше шантави сцени, имаше добри каки, имаше абсурдни ситуации, лукс, възходи и падения, но ми допадна по един шантав начин :28558:

 Колко се хилих на сцената с Ламбото и опита на Лео да влезе вътре - няма такъв ташак :rofl:

8/10

47 Ronin - мииии баси тъпотията и простотията - Нео във феодална Япония, имаше пищни декори, костюми и общо взето постарали са се за продукцията, но всичко друго беше от тъпо по-тъпо, осоебно ме подразни факта, че японците шпрехаха на английски, като някои от тях се мъчеха да си произнесат репликите и да придадат някакви емоции с тях - не им се получи.

 Според мен трябваше да ги оставят да блъскат на японски и да сложат едни субки, щеше да изглежда по-достоверно за епохата в която се развиваше действието. Имаше и ефекти ама едни ефекти филм не правят, трябва и история и малко игра от страна на актьорите - ама греда.

Кеану се направи пак на Нео, но ми беше безличен и един такъв неубедителен - постарай се малко да вкараш някаква емоция бре човек, то все едно гледах дъдка за гладене с брада и кимоно.

2/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших да видя какви ги дробят двама от екшън ветераните напоследък и се учудих как не спрях и двата филма по средата :)

Става въпрос за Стивън Сегал и Долф Лундгрен - първия спрях да го гледам след "Belly of the beast", който според мен му беше последния читав филм, въпреки че отиде в категорията direct-to-video. Имаше времена, когато Сегал правеше брутални филми, но някъде след Под обсада 2 нещата тръгнаха надолу и взе да вади скучнотии (с малки изключения), нещо подобно се получи с ван Дам след "Derailed". Долф и той остана в този сегмент, което явно го устройва, но тук и в двата филма други лица обраха лаврите и моите симпатии.

 Сегал участва в "Force of execution" играейки някакъв подземен бос, който се изправя срещу друг такъв екземпляр (Винг Реймс), но с помощ на верен другар от миналото (Брен Фостър) успява да им набие канчетата подобаващо.

Историята е изтъркана и филмирана много пъти, тук Сегал даже остава малко в сянка и остава на по-младите да покажат какво могат - в този случай Брен Фостър, който показва завидни бойни умения пред камерата и именно той е причината този филма да ми хареса донякъде. За времетраенето си нямаше много тупалки, но при всяка поява на Брен се получаваше добра хореография в съчетание с неговите kicking abilities. Човекът има потенциал в този жанр и дано успее да пробие.

 Иначе за самия филм една 5/10 е добре.

Долф с неговата скандинавско дялана мутра и височина ми прилича на някакъв неандерталец и би бил много подходящ ако снимат филм за първобитните хора :28558:

Но иначе тук в този филм "Puncture wounds" (aka A Certain Justice) и той е отстъпил назад в действията си пред камера и е оставил почти всичко в ръцете и краката на Cung Le, който идеално се вписа в тази история за отмъщение. Долф е нарко шефче на малка организация и с бруталистичното си излъчване, държи всички свои подчинени в страх. Но когато пътя му се пресича с този на ветеран от войната (Cung Le), последствията са смърт и локви кръв. Китаеца показа много добри умения и без свян трошеше вратове и разпаряше жертвите си, като агънца на Великден.

Добре се движеше по време на бойните сцени и макар финалния му двубой с Долф да беше малко кратък, пак достави. Като цяло ми хареса една идея повече от филма на Сегал, затова и оценката ми е малко завишена - 5.5/10

Прегледах и един от последните филми на ван Дам - "Assassination Games", където отново се събра със Скот Адкинс (Ninja: Shadow of a tear), но този път двамата се съюзиха срещу обща заплаха и изринаха де що имаше по терена в братска Румъния.

В един момент бяха противници, но някъде към средата сключиха примирие и обърнаха нещата в своя полаз, като всеки от тях разчиташе на различен способ за премахване на гадовете - Скот предпочиташе огнестрелни оръжия, докато ван Дам мяташе ножчета на поразия, като шурикени.

В крайна сметка добрите победиха и то със значителна преднина - като цяло нищо изненадващо в този филм, но беше добре сглобен и смазан и проработи, въпреки евтиното си излъчване и клишетата по сценарно отношение. 6/10

Има и още няколко заглавия, но ще ги оставя за следващ пост.

Поздрави и лек ден на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ной, много основополагащ филм. 

Допадна ми, беше ми в настроението, много анализ на вината и пр... и супер визуален... Въпреки че като цяло предпочитам повече смях или страст...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента грее една такава глупава усмивка на лицето ми :) . „Отклонение“ или още един пример за любов по български. Много ми хареса :icon_sunny:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По творби на Блага Димитрова са направени доста добри филми, но въпреки това предпочитам да си я чета:) Гледай и "Лавина", пак доста добре изпипана екранизация е;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

fullsizephoto360211.jpg

Още от началото на филма знаеш какъв ще е краят му, но въпреки това го гледаш.

Колко мъка и страдания има в живота на тези двама млади хора - успешно е пресъздаден от режисьора Choi Jin-Seong.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събраха се малко филмчета от последната седмица, ето и резултатите:

Ride Along - нормална комедия с няколко смешни момента и стандартни ситуации, Айс Кюб не блесна с някакви по-разлини заложби от "Петък" или други негови появявания във филми с печки, дребния гном донякъде беше забавен и толкова.

 Става за разпускане в някой мързелив следобед, като и тук повечето сцени за смях се показаха в трейлъра.

Green Zone - малко различен Мат Деймън в един интересен прочит на ситуацията в Багдад, не знам до колко са се борили за автентичност на историята и на мястото, но се справиха добре в моите очи, Мат игра сравнително на ниво и имаше малко конспирации, малко политически игрички на върховете и даже приличен военен екшън по улиците на окупитаната столица (май всички сцени са били заснето в Мароко), но ми хареса.

In the Blood - след Haywire & Fast & Furious 6, Джина Карано ми впечатли, както с излъчването си, така и с бойните си умения, сега в този нейн нов филм я видях и в светлината на емоционална жена, което ме зарадва.

 In the Blood не наблегна на екшън сцените с нея (макар и да ги имаше), а направи цялата история за търсенето на мъжа ѝ сред карибски остров believable, поне за мен.

 Обичайната структура е запазена, заедно с малко разследване от страна на Джина, която тук се движеше само с къси панталонки и изрязани роклички, но явно заради естеството на бойните сцени е трябвало да бъде така оформена в моден смисъл. Тупалките бяха доста прилични, имаше захвати, яко млатене, всичко беше направено с умерен тон и нямаше излишни кадри.

 Джина, въпреки че е доста едра жена не бих ѝ отказал една среща от близък вид :28558:

Prisoners - доста време се заседя на харда, но накрая му дойде и неговото време, учудващо добра игра на Хю Джакман - Върколака направи доста добро представяне и не разочарова в драматичните моменти, което направи от филма повече от приятен за гледане.

 Всички емоции бяха пресъздадени доста правдиво, без да се залита в излишни сантименталности, историята вървеше със стегнато темпо и по едно време ми дожаля за малоумния тип с цайсите, който трябваше да изтърпи всички несгоди и негативни последици на яростта на бащата.

 Детектива и той си изигра ролята много добре и на място, даже по едно време се замислих дали той не е гнусния убиец на деца, но както винаги дедуктивния ми метод се срина в канавката малко преди края, когато всичко се изясни.

 Но иначе много добър филм, въпреки че драмите не са ми любими като жанр.

The legend of Hercules - причиних си го и доста се смях на цялото представление, сега чакам новия Херкулес със Скалата - там може да е по-добре положението отвсякъде, въпреки че пак става въпрос за същия герой.

Тоя тук който се правеше на великия герой от древността беше бахти манекена, като го гледах по-продължително време си помислих дали не е злоупотребил с ходенето на солариум, за да придобие такъв изразителен тен.

 Ефектите бяха в гъза, декорите също, играта на всички беше потресаващо тъпа и безлична, Скот Адкинс трябва да си стои сред филмите за бойни изкуства и да не се впуска в такива ролички.

 Този филм е по-зле от 47 ronin & I, Frankenstein взети заедно - в Ронините поне имаше пищни декори и внимание към детайла, заедно с на места приличните ефекти, при Франкенщайна, поне бойните сцени бяха що-годе направени и може би малко от атмосферата си заслужаваше, но тук - абсолютно нищо, което да впечатли или поне да ме накара да запомня нещо...мне - кух та дрънка, безжизнен като надуваема кукла след секс и напълно ненужен като изцапан вестник с лайна.


Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не помня в последните 6-7 години да съм имала и един почивен ден, в който да нямам ангажименти със семейство, приятели и всякакви други цинцифуции. Тази годишният Великден, обаче, се оказа абсолютно освободен от всякакви ангажименти и се почна един филмов маратон с норвежко кино. Varg Veum - 12 отделни криминални филма - Тъжни цветя, Спящата красавица, До смърт твоя, Паднали ангели, Жената в хладилника,  Погребани кучета, Вечер всички вълци са сиви и т.н. Много крими, много нещо, но качествено и стилно кино.

После реших, че съм пренебрегнала азиатското кино и залепнах за "Дългата ваканция" с Кимура.

Обичам дъждовните празници!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последно си бях наумил да видя някои от дебютните филми на оттвърдените японски режисьори...оказа се че и те са имали трънлив път, докато пробият.

Kandagawa Wars (1983) Дебютната творба на Кийоши Куросава се оказа Pinku (розов) филм. Не го очаквах, но все пак тогава е бил 28-29 годишен, а те са били модерна работа в този период. Характерният стил на Куросава, все още липсва тук, сценария е изключително беден...като цяло нискобюджетна глупост, няма какво толкова да коментирам. 3/10

 

The Excitement of the Do-Re-Mi-Fa Girl (1985) Вторият филм на Кийоши. Тук положението е малко по-добре, макар и този филм да изглежда, като посредствена работа от начинаещ режисьор. Идеята да се покаже колежанският живот в Япония през този период не бе лоша, някои похвати и кадри бяха запомнящи се, но към края бързо-бързо се превърна в нов пинку филм изпълнен с абсурдизъм и евтини сценки. Мисля си, че следващите му филми, чак до Cure ще са все такива, така че няма да си губя времето. 4/10

 

Hiruko The Goblin (1991) Вторият филм на Шиня Тсукамото, правен 2 години след Тетсуо. Очаквах поредна нискобюджетна глупост, но филмът ме изненада. Бе сниман с 35мм-рова и определено това си даде отпечатък. Доста различен в това отношение филм от обичайното кино на Тсукамото. Глуповата хорър-комедия се е получила, но на места ме забавляваше (най-вече с глупавите ефекти и преиграване). Напомни ми Ловци на духове и онази шуротия с Духовни -"Еволюция". Осмокраки човешки глави преборвани с мухозол...няма какво да коментирам и тук разширено. 5/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз днес без да искам се ликвидирах, гледах Лавина и понеже един тъжен  филм явно не ми стига продължих с българското кино. Попаднах на смазващото добра роля на Ваня Цветкова в Бариерата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Secret Reunion - втори път за една седмица;)

 

The%20Secret%20Reunion%20wallpaper%2001.

 

С такова хубаво чувство ме остави, че го пуснах и на приятеля си (а и първия път го гледах онлайн с по-гадно качество и прекъсвания от купончета и гости). Хареса му;) Тези два часа сериозна и при това комична история май биха се харесали на всеки:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да рекламирам филмът, който ми направи силно впечатление през последните дни.

 

Казва се Аashiqui-2 / Любов 2 и е индийски. Има го с бг превод в тракерите. Историята разказва:

 Рахул е певец, който губи кариерата си заради проблем с алкохола. Тогава той среща млада дама със завидни певчески данни и решава да поправи грешката на живота си, като и помогне да успее в кариерата.

 

 

1396692092_zhizn-vo-imya-lyubvi-2-2013.j

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Edge of Tomorrow (2014), На ръба на утрешния ден.

По романа на Hiroshi Sakurazaka, All you need is kill. 

Хареса ми. Силен и завладяващ екшън 

Свързан сюжет, добри ефекти. Страшно кефещи начални кадри, докато войникът се учи: 3д-то си струва. Як финален туист.

 

 

L'autre vie de Richard Kemp, нищо азиатско няма в него... само французи, класни.

Хареса ми също, мрачна европейска полицейска история... и много смелост и нежност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъйкато все още имам проблем с лаптопа и ми се струва ,че трябва да копувам нов .... реших да обърна внимание на HBO повечето съм ги гледала ... но два определено ме оставиха с тъпо изражение .

.. единия се казва "Това е края" въпреки комичните моменти (които бяха два и половина)филма го определям кото голяма боза ... разбирам идеята на сценаристите да ни покажат апоколипсиса и що за животни сме станали ...ама нещо не можах да го приема комедийно и определено гледах тъпо (поне според половинката ) .. . Другият ме замисли на какво сме готови за пари ... и докато пишех ми исфръкна заглавието от мислите .... пак ще пиша като се сетя ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...