Jump to content

Последният филм, който сте гледали...


Recommended Posts

Рядко гледам нещо различно от "истърн-спиритско", но без да искам изрових от някъде тези английски скечове с участието "Д-рХаус" - Хю Лори ! Доста са добри :)

Сваляне: от тук. И това по Уудхаус също :)

 

Днес се зачетох в стария форум. Много сте били забавни наистина. :beer:  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Don Jon 

Не се препоръчва за лица под 16 години, но не е заради насилие. Бих казала под 18, ама аз съм си така.

b37d79d1c44c1a19.jpg

c61a2a99cfb07fb1.jpg

3f0b7d71ee793e13.jpg

Има тенденция в двойката, която обичайно отчитаме в азиатските серии... но няма нищо общо с азиатските филми или стандартния Холивуд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уж ми беше мъчно за добрият стар холивуд, а превключих на добрият древен :) . Обичам Пол Нюман - млад, в напреднала възраст, стар, а Елизабет Тейлър - уникална жена 

http://www.youtube.com/watch?v=TWsG_Qj1wUo

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро не бях гледал френско кино и този филм ми грабна окото. Дали заради заглавието,мадамите,сюжета или заради всичко това,но се спрях на него. Ако харесвате френско кино,ще харесате и този филм и обратното. И ако покрай корейските филми и сериали ви е домъчняло за малко плът и горещи секс сцени,определено препоръчвам.Нищо ,че става въпрос за лесбийки.

 

d0ce729ce333d91e.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Le bleu est une couleur chaude...Хубав филм си си избрал, мишленце. Аз пък съм решил първо да си намеря отнякъде комикса и след това да гледам филма. Миналата година когато мярнах неговия трейлър не ми вдъхна особено доверие, но сега преоткривам френските bande dessinées и се натъкнах на оригиналната творба, която са екранизирали, и която е направена от жена. И определено ми се промени мнението. Красотата е навсякъде в този комикс. На фестивалът Златната палма филмът прави особен фурор, тъй като  първо освен режисьорът наградата получават и двете главни актриси; второ по този начин двете актриси стават едва "вторите" му носителки в историята, след една жена режисьор от 1993 година; трето - с получаването на наградата Адел Екзаркопулос едната жена от дуото, става най-младият неин притежател. Хм, в противес на това на "домашния" Сезар филмът се размина с върховите призове. Но разбира се разните кино награди никога не са били стимул за мен да гледам който и да е бил филм. Просто като допълнителна информация.

Смешно ми е как на много места пишат че филмът е правен по мотиви от графичен роман. Бас ловя че много хора никога няма да се сетят, че става въпрос за комикс. Поне да обясняват термините...

Дори до колкото разбирам историята не е толкова "лесбийска" колкото за очакванията на младите хора за голямата любов и разочарованията от нея. А пък натуралистичното изображение мен изобщо не ме притеснява, нито мисля че е пък скандално - напротив, ако е добре представена в един филм, а и във всяка форма на изкуство еротиката може само да го обогати, да направи реалистично съпреживяването. Доста може да ползват "малко плът и горещи секс сцени" за да предизвикат евтин интерес, малцина разбират от еротизъм и страст, влитайки го умело в завършеното цяло. Дори и да не съм го гледал мисля че режисьорът на този филм ще е от вторите. Френските режисьори, художници и т.н. артисти разбират от тези неща, смея да твърдя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

NEuYOIzajHSuyA_1.jpg

Реших да се разнообразя и попаднах на този прекрасен филм съвсем случайно. Изключително нежен, романтичен...но оставям на вас да прецените още какъв е. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Philomena - Джуди Денч и Стив Куган в тази лека драма по истинска история за изгубено дете и връщането му към неговата майка (по един или друг начин).

Хареса ми - един такъв изчистен филм, с добри екранни превъплъщения като не очаквах от Стив Куган такава роля, но той я направи много приятна, заедно с ироничните му подмятания.

Джуди Денч - направи ролята на обикновена ирландка наистина believeable, играеше с много енергия като за нейните години, историята беше интересна, всичко си беше на място и като че ли имах нужда от такъв филм за разведряване след всички онези екшън ориентирани заглавия напоследък.

8/10

I, Frankenstein - комбинация между Блейд и Подземен свят, само че, вместо Уесли получаваме Арън Екхарт като Франкенщайн и вместо война между вампири и върколаци, такава между гаргойли и демони... В някакви ролички се подвизаваха Еовин и сина на Джон Маклейн, както и Виктор от Подземен свят, другото беше абсолютно стерилно и скучно повествование, с "епични" битки и лоши погледи... Скръб и мъка с кофите...

Ако бяха вкарали малко по-интересна хореография на боя (както направи Дони Йен в Блейд 2), може би щеше да е малко по-добре гледаемо... Да, правен е по някакъв комикс, но си беше тъп.

1.5/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес бях си отделила вечерта за кино и направих грешката да започна с български филм :) . Не знам за вас, но аз след хубав филм не мога да понеса нищо друго и така дългата кино вечер се ограничи само до Синята безпределност и Реквием за една мръсница. Синята безпределност е муден , малко скучен, твърде пропаганден на моменти, все пак кой не знае за Емил Боев, кой не е слушал за него, обаче си е въведение за реквиема и за това донякъде е неизбежен.......... Реквиема сам за себе си търпи гледане, даже мисля, че и без човек да е наясно кой кое ще го хареса, но отделили се от необходимото зло ( безпределността) ще загуби нещо . Странно е да виждам големи имена на българското кино в епизодични роли ( вече големи в момента на снимането) и колко изпълващи и запомнящи се са тия пет минути екранно време :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пореден път си убих желанието да гледам каквото и да е било друго. Глупавото е, че имам около десетина нови български филма, който повече от година заемат от паметта на компютъра, но аз така и не ги пускам, а когато ми се догледа нещо родно все си избирам филми, който съм гледала :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

300: Rise of an Empire...

 

Груба грешка...

И все пак ако гледката на голи мъже с препаски тип С/М не ви плаши -

Ронал варварина е по-интересен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mies-Vailla-Menneisyytt%E4.jpg

Чудесен филм, това бе първият финландски филм, който съм гледала, но така започна и слабостта ми към шведското киноизкуство- с първи успешен опит. Препоръчвам на всеки, който не е безразличен към Скандинавието.  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От нямане какво да правя напоследък (пък докато оздравявах), филмите запълват една голяма част от моето ежедневие. Наскоро си направих 007 Пиърс Броснан маратон и понеже "Златното око" ми беше пропуск, изгледах всички останали филми с негово участие от поредицата за легендарния шпионин.

"Златното око" - бях чувал нееднократно песента на Тина Търнър, но все не оставаше време да прегледам и самия филм (останалите ги бях отхвърлил на кино) и те така. Най-после го отметнах и него - Шон Бийн пак играе лош и пак умря - още като го видях в началото си казах, тоя кога ще пукне във филма - бахти кино кармата дето има :28558:

Фамке Янсен тогава още е хрупкава като вафла, но името й ме хвърли в смях Ксения Онатоп (хахаха), да не говорим за самата роля, която имаше място за преиграване ама тя се постара да го извиси до нови нива... Първата роля на Пиърс Броснан като 007 не беше зле - всичко беше добре балансирано, джаджите не дразнеха, преследването с танка беше чудно, финалната битка беше зрелищна - всичко си беше на мястото и напълно в духа на поредицата.

От всички негови превъплъщения като тайния агент това му се получи най-добре.

"Винаги ще има утре" - тук нещата взеха малко да миришат - нямаше Астън Мартин, лошия беше дървеняк и не представляваше като че ли някаква по-осезаема преграда за Джеймс Бонд, по-скоро наемниците му и стелт подводницата бяха по-застрашителни.

Мишел Йо обаче не остана длъжна на Бонд и тук беше напълно равностойна на изпълненията му, имаше няколко ефекти преследвания с продуктово позициониране, но финала беше леко плосък...

"Един свят не стига" - женски персонаж като едната част от лошия тандем, другия беше откачен идиот с мания към ядрени апокалипсиси, дружката на Бонд беше Денис Ричардс като атомен физик - жалка работа.
Другото пак беше с уклон към джаджите и при редуването на ефектна сцена след ефектна сцена, някак всичко ми стана еднообразно и скучно.

"Не умирай днес" - най-тъпия възможен филм от тези с Пиърс Броснан - мого шум и пукотевица, невидими коли, смотани ефекти, прекалено много шпионски гърмящи химикалки, само откриващата сцена беше добре направена, останалото - на скрап, че не се търпеше и песента на Мадона беше тъпа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

422532.jpg

След като беше номиниран в няколко категории за "Оскар" реших да го погледна и честно казано останах разочарована. Историята се върти около обикновенно семейство и разглежда връзката на всички членове от психологична гледна точка. Е, аз съм срещала и по-откачени фамилии :lol2: , така че филма не ме изненада с нищо. Следващият филм, който ще гледам е "Филомена" с Джуди Денч, също номиниран с "Оскар".

77539.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...