Jump to content

The Phone of The Wind (2020)


Recommended Posts

3KwvsqS.jpg

Off Topic

9MffJGB9QmEFqnqwTPPchClK7n2.jpg

ox4fBlCZPA9CWPnp1frch9Srio9.jpg

 

The Phone of The Wind (風の電話) 
Страна: Япония
Също така известен като: Kaze no Denwa
Премиера: 24 Януари 2020
Времетраене: 139 мин.
Жанр: Мелодрама
Режисьор: Nobuhiro Suwa
Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:
Serena Motola като Haru
Hidetoshi Nishijima като Morio
Tomokazu Miura като Kohei
Makiko Watanabe като Hiroko

 

Резюме: В търсене на отговори, 17-годишната Хару тръгва на дълго пътешествие из страната до града, където през 2011 г. опустошителното цунами е отнесло братчето и родителите й. Това пътешествие отвежда девойката, която все още е депресирана заради загубата си, от Хирошима до Токио, Фукушима и чак до Оцучи, където навремето е бил семейният й дом. По пътя си тя среща други хора, други истории, други животи и други загуби. Пейзажи и лица. Пътуването завършва в средата на градина в пълен разцвет сред белязаните околности на нейния крайбрежен роден град. В нея стои телефонна кабина, която, въпреки че вече не е свързана, се използва за разговор с онези, които не могат да бъдат достигнати по друг начин начин.

Филмът е направен по истинска история. През 2011 г. Итару Сасаки поставя бяла телефонна кабина в градина и в нея - черен телефон, който не е свързан с никакви мрежи. Прави това, защото иска да говори с покойния си братовчед, който умира през 2010 г. Черният телефон и кабина стават известни под името "Kaze no Denwa" /"Телефон на вятъра"/. След земетресението и цунамито в Тохоку през 2011 г. хиляди хора отиват там, за да скърбят за починалите.

 

 

:essub:

 

:subs:Свали с български субтитри :click: :click:

 

:subs:Свали с български и английски субтитри :click: :click:

 

:subs: Онлайн с български субтитри :click:  :click:  :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

Редактирано от mrnkaloto
добавени линкове за онлайн
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четях няколко мнения на хора които са го гледали и за тях филма е бил невероятен, така че сигурни си заслужава гледането...:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е невероятен! 

Топ 10 за 2020!

Покъртителен филм. Това се дължи не само на тежката и тъжна история, но и на автентичните актьорски изпълнения. Момичето в главната роля изнесе филма на раменете си. За пръв път я виждам, но беше толкова убедителна и истинска, сякаш целият този ужас наистина й се беше случило. Подкрепата на останалите големи беше безценна. Още с появата на първото лице, изиграни безупречно от Томоказу Миура. Скоро не го бях виждала на екран, но колко силен и полезен е този човек! Великолепен!

Мирай Ямамото беше вторият ангел-помощник, а Нишиджима и малкото момче затвориха кръга. Всички се появиха като брънка в една циклична верига, за да променят мисленето на главната героиня. 

Това е филм-пътуване - точният жанр за японците. В него те плуват в свои води. Там е силата им. Всичко, което правят в тази сфера, е безкрайно въздействащо, а в този случай- и магическо-реалистично. И тази магия на финала сякаш беше точно на място за завършване на историята. 

Филмът е правен по действителен случай от времето на цунамито и показва, че дори днес последствията от него още не са отминали. Съдбите на хората, останали без надежда и подкрепа продължават да вълнува японските режисьори.

Гледайте! Тъжен, но и много топъл филм е това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, дали някой е забелязал, но тъкмо попаднах на една нова книга, издадена у нас - Споделено с вятъра. Историята е почти идентична с показаното в този филм. Чета много добри отзиви.

Предполагам, че и двете истории са вдъхновена от реалността, понеже тук пише, че наистина съществува такава телефонна кабина в Япония.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ударя силно едно рамо и аз на този филм. Добър филм. Силен филм. За пътя няма да повтарям ukio. Добавям път да се срещнеш с болката си, да си  я изживееш и да се вземеш в ръце. И това от съвсем млад човек -тинейджър.

Spoiler

Близо 2 часа гледах сравнително стойко. Бавно и постъпателно вървеше пътя на екрана и имах време да "преглъщам" емоциите, които възникваха непрекъснато. Но когато Харука слезе на паркинга в родния си град и се срещна с майката на своята приятелка, с която се оказа че заедно са се опитвали да бягат и да се спасяват, се наложи да спра картината. Ясно защо, вече не виждах. От там нататък вече "мокро" до самия финал.

Всички срещи имаха своя смисъл и роля. Бяха интересно подбрани. Nobuhiro Suwa ме озадачи на 2 пъти:

1. Това цялото нещо с "кебаб".

2. Сцената с полето с жълтите цъфнали цветя, Харука върви там, носеше намерената детска шапка и я хвърли по едно време. Текст сцената нямаше.

Много съм доволна от филма. Заслужаваше си напълно отделените  над 2 часа. Нямам забележки.

Видях че не съм гледала до сега друго от Nobuhiro Suwa. Серена Мотола във филма ми изглеждаше познато. После проверих, но освен в един сериал май другаде не ми е попадала на екрана до сега а и във въпросния сериал е била е един епизод та не я помня от там. Явно ми напомня на някой друг. Екстра подбрана за ролята и също така екстра се справи. Браво.

Въобще голямо браво на Nobuhiro Suwa за този филм.

Съвсем скоро гледах и телевизионния филм "Пеперончино". Та така. По темата.

 

ukio  , сега прочетох за „Споделено с вятъра“  много интересно звучи. Пак път на тази дама.

Ще прегледам и другите филми за които пише към края в статията за домашно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как съм пропуснал да коментирам този филм, след като го гледах преди месец може би. Най-вероятно защото трудно се открива с името си, което носи в този форум. Както и да е.

 

Човек може да си помисли, че гледа филм на Корееда. Тази лента доста наподобява на неговия стил - бавен (но не в лош смисъл), спокоен, героите не ти казват кога какво да чувстваш, а този избор беше оставен на зрителя. Трогателна човешка история.

 

А когато гледах филмът, чувствах все едно изминавам пътуването на главната актриса заедно с нея. И като я споменах ... от къде я извадиха японците тази сладурана с тези лунички по цялото и лице? Никога не съм виждал японец/ка с толкова много лунички. Не знам за вас, но на мен много ми хареса актрисата. Бих я взел за жена. :lol:

 

По-сериозно! Филмът трябва да се гледа задължително! Давам му оценка 9 от 10 и предполагам, че това му отрежда място в калсацията на най-харесваните от мен японски филми.

 

Благодаря на Снежана за превода!

Редактирано от d3Mn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бащата на актрисата е с италиански и американски корени.

Наистина има много специфично излъчване, което пасва на определен тип герои. И аз смятам, че правилно е подбрана за ролята тук.

За мен единственото слабо място на този филм е въведената нишка с мигрантите, но пък заради нея лентата мина на Берлинале.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...