Jump to content

Recommended Posts

Тежки и социални проблеми се засягат в почти всеки сериал. Зависи как са представени и какви емоции предизвикват актьорите у нас, което е строго индивидуално. Понеже основната тематика наистина прилича на тази в My Id is Gangnam Beauty, а пък режисьорът е правил Extraordinary You, няма как да не сравнявам. 

Мъчих 4 епизода, рядко мъча нещо толкова дълго, тук се напънах заради Eun Woo и Се Ми, обаче изцепката на Се Ми в края на четвърти ме отказа тотално. Уж е описана като "Интелигентна, учтива и добре образована", а каква точно беше идеята на тази гнусна сцена? Можеха да ни я спестят. 

В Extraordinary You имаше слаба актьорска игра, но поне имаше човек за какво да се захване откъм историята, арта и начина по който представиха нещата. Имаше и второстепенна двойка, която даже беше по-добра от главната. 

Ин Йоп беше добър в Оново на 18 като бунтар ученик. Тук уж същата роля играе, но ми изглежда +10 години в сравнение с Eun Woo и не го възприемам. Трудно е и да го сравнявам с Kwak Dong Yeon, огромна е разликата. 

Нито Га Йонг ми харесва визуално, нито Lim Soo Hyang, но Soo Hyang играе та се къса. Още в първа серия на Gangnam Beauty ме спечели на нейна страна и героинята й ми стана симпатична. Героинята на Га Йонг ми е някакси безразлична, не е като да не се старае момичето, просто не ме докосва явно. Мисля си, че ако бяха дали ролята на Na Eun от April, нещата щяха да стоят по друг начин. 

Eun Woo не мога да го гледам толкова дървен. Ясно ми е, че героят му е такъв, то и ДКС беше дървен, но огромната разлика е, че ДКС тотално се променяше при сцените си с Ми Ре, по негов си начин показваше различни емоции. Тук виждам само едно каменно лице и нищо не чета по лицето на Су Хо. 

Колкото и да исках, просто няма за какво да се захвана да гледам. И все пак желая успех на сериала и приятно гледане на всички, които усещат нещата по различен начин. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 30.12.2020 г. at 2:16, voileta написа:

Всъщност се оказа, че темата за физическата красота е просто частичка от върха на айсберга. Надолу ще копаят здраво из ледника. Това, което наистина ценя в този сериал са реалните проблеми, които засягат:

 

 

Всички южнокорейюски сериали засягат злободневните проблеми на южнокорейската действителностх в една и ли друга светлина. Повече или по-малко достоверно или въздействащо /според уменията на екипа/. Така, че това не ме изненадва или очарова!  Точно това беше тънката ироня, която споделих, а именно факта, че има толкова много проблеми /, които сме виждали в сериалите им/, че има толкова т.н. материал за размисъл, че е толкова.....твърде много. Малко ми е прекалено не това, че имат сериал за проблемите си, а че имат толкова ясно изразени и странни житейски проблеми. Честно, някои проблеми типични за корейската младеж на други места по света биха били дефинирани като психологически проблеми / САЩ/, а на трети като лиготия и глезотия /Балканите/. Ето защо и намекнах, че те си създават проблеми под влияние на обществения натиск и после почват да ги решават, като по-някое време и правят филми за тях. Голяма част от нещата са толкова силно хиперболизирани, че чак ми прилича на скеч. Че имат проблеми - имат! Но в сериалите им нещата ми се струват изкривени, особено след като изгледам поне 50-сериала, защото тогава почват и да се повтарят нещата..... И за капак се създава т.н. градски фолклор - модерно суеверие или ново утвърдено типично поведение, характерно само за дадена общност и място. Във всяка една общност или нация може да има лабилни или нещастни хора, малтретирани или подтиснати, комплексирани или заслепени, объркани или неадекватни и това не е нещо неочаквано, нито пък ново. Номерът е да не са твърде голям процент. Защото ако са твърде голям процент, това се превръща в диагноза /проблем/.  И веднага давам пример със самоубийствата на ученици и студенти заради ниски оценки - типичен местен проблем там, но нещо, което не се случва или се случва твърде рядко при други народи /държави/! Лично мнение!

Весели празници!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аргг, издивях докато дочакам двете седмици за нов епизод. Как можаха да не пуснат нищо заради празниците единствено на това, сред всичко останало, което следя? Не ми трябват субове, само да видя какво става. Набарах спойлери и се очертава отново супер комедиен епизод, че и

Off Topic

харем

май заформиха, хъ-хъ :28558:

 

Учителят и 

Off Topic

голямата сестра

са мега сладки и ме нахилват като репичка :ilovethis:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8 часа, voileta написа:

Аргг, издивях докато дочакам двете седмици за нов епизод. Как можаха да не пуснат нищо заради празниците единствено на това, сред всичко останало, което следя? Не ми трябват субове, само да видя какво става. Набарах спойлери и се очертава отново супер комедиен епизод, че и

  Скрий съдържанието

харем

май заформиха, хъ-хъ :28558:

 

Учителят и 

  Скрий съдържанието

голямата сестра

са мега сладки и ме нахилват като репичка :ilovethis:

 

Не е заради празниците. Имаше болен от Ковид от екипа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, voileta написа:

Аргг, издивях докато дочакам двете седмици за нов епизод. Как можаха да не пуснат нищо заради празниците единствено на това, сред всичко останало, което следя? 

Е тя сцената с яките, танцувални, тигрови боксерки и  "оки доки йо", "оки йоки до"  не ти ли държа влага 2 седмици? :D 

На някои хора ще им държи влага и 2 месеца, докато решат да започнат да го гледат сериала. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава се извинявам за думите си. Здравето е най-важно. Надявам се сега всичко да е наред и всички да са здрави. Благодаря, че попълни липсата ми на информация :)

'Оки доки'-то на Мино и Зико от 'Show me the money' ми се заби в главата за тези две седмици и го изнасях на сцена всеки път докато миех чиниите. Само дето не изливах нищо от тях върху главата си. Твърде секси щеше да е за домашните вкъщи. Между другото, тигровите се появяват отново по някое време и ги забелязах далеч преди да ги изкарат на преден план. Имам набито око за подобни неща :ilovethis: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност сериалчето е доста свежо и леко за гледане! Главната просто като гледащ, ти се иска да я схрускаш, но Eun Woo наистина трябва да започне да си подобрява играта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 hours ago, Madlen1205 said:

Има точно определен ден в който излизат новите епизодите, защото нямам търпение? Кога се очаква да излязат 13 и 14 епизод?

От линковете за сваляне с англ. субки виждам, че ги има качени 13 и 14 епизод. Но не знам преводаческата група, която се е заела с проекта, дали има някакъв конкретен график, по който качва превода на бг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Седя си, гледам 23.59 минута на 13-ти еп екрана вдясно и се чудя, защо мъж би се облякъл така лятно посред зима? Всички със зимните палта и ръкавици, па този симпатяга на заден план с къси панталонки. Изби рибата и окраде екранното време на главния актьор. После зацепих, че вероятно това отгоре е сакото му и надолу носи телесен цвят панталон. Явно прекалено се вживявам напоследък :lol2:

Остават само два епизода. Ще ми липсва този сериал :blush:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление превода не е наш затова няма как да пуснем субтитри :D. Доколкото видях преведени са и сигурно в редакция..затова надявам се да излезнат скоро..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Со Джун, ти... ти-и... прекрасно същество такова! Как можа да ме накараш да плача толкова много в началото на 16-ти еп?

 Ох, не може ли да си те осиновя, а? И без това трябва да качиш някое килце при тоя ръст.  Моля ви, ако имате подобен човек в приятелския ви кръг, ценете го до безкрай /и го пратете и насам, не бъдете скръндзи :blush:/. Хареса ми приятелството между

Off Topic

тези тримата. Наистина се грижеха един за друг и им личеше. Но сякаш съвсем, съвсем мъничко, можеха да покажат още малко грижа към Со Джун, който безрезервно им беше отдаден и на двамата. Неговата грижовност беше надълго обяснена и разгледана от режисьора/сценариста, за да му стане още по-свидно на зрителя, което скъсяваше моментите на грижа на приятелите му и изглеждаше сякаш на тях една идея по не им пука. А не беше така.

Всички бяха разкошни. Хареса ми, че въпреки, че Ча Ън У e певец тази роля в сериала не беше заета от него. Героят на Хуанг Ин Йоп добре пое тази позиция. Kогато е с този котешки грим и когато е без него, за мен това са сякаш двама напълно различни човека. Оказа се, че съм го гледала съвсем наскоро в 'Отново на 18' и така и не съм разбрала, че това е той. Трудностите ми с разпознаването на лица и имена продължават :D 

 

Сцената, в която двамцата наши са под 

Off Topic

юргана, но с всичките дрехи на гърба си. Какво рекламирахте в този случай, уважаеми-юргана ли? Ох, наистина ме развеселихте :lol2:

 

 

Няма нищо лошо от време на време човек да си погледа нещо за разтуха и да му стане леко на душата. Имаше си поуките, израстването, веселите моменти ...и целувките бяха по повечко :icon_sunny: Хареса ми тази приказка, която гледах. И ще си я наредя в любими. Аз отлитам към следващото заглавие. Харесах си 'Flower of Evil'. Желая приятни мигове на тези, които тепърва ще гледат сериала 'True beauty' :wub:

 

И нещо рандъм: на 1.18.03 минута от 16-ти еп ясно си личи, че Ча Ън У има доста голяма алергична реакция на врата. Искрено се надявам да е добре, а аз да спра да забелязвам постоянно факти, от които никой няма нужда... мда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам търпениееее да качите и последните 2 епизода..друго си е с български превооод ;-; през 5 мин проверявам. Много Благодарииим за труда и отделеното време! :bow::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@cvetii777, и ние благодарим, много! Всичко е екстра, но в този конкретен случай не превеждаме ние. ;):D:lol:

Нищо де, благодарността е хубаво нещо и ни радва при всички положения.:es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Абе любов, любов ама що не я цунА ни веднъж с пъпките и без гид табло, а? :lol2: То това си е за комплексиране:lol: Като са двамата у манга книжарницата, с био-органик визията й, нещо нЕма цуни гуни:lol2:. Приятна тийн драмичка. Зорът е да се изгледа първа серия. Малко са попрекалили с глуповатия татко и истерясалата майка. Добре че нямат много участие. Не ми харесва как се изиграва главната мъжка роля. Не е до "затворения герой", а до неможенето на това момче. Другият го задмина яко в това отношение. Дори не е нужно да говори, за да усетиш чувството. А главният, не стига че всички емоции ги показва с някакво мега изкуствено присвиване на оченца, ами и гласът му един тих и пресипнал нон стоп. За пръв път попадам на такова безгласие у мъж. Всички се кефим на сестрата, тва ясно. На мен ми подейства релаксиращо и приятно. Не влиза в УАУ сериалите. И точно това му е хубавото. Наслада, без да те хваща за гърлото.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би трябва да зададеш въпроса си във форума на групата, която го превежда. Вече беше споменато, че сериалът не се превежда от Спирита, така че тук едва ли могат да ти отговорят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Madlen1205 написа:

Някой да знае дали са почнали да превеждат 15 и 16 епизод? И ако са почнали кога ще ги пускат?

Като гледам прогреса,последните серии са преведени. Предполагам, чакат редакция!  И аз ги очаквам с нетърпение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...