Jump to content

Recommended Posts

1lEgd_4f.jpg

 

Spoiler

 

Ql54A_3f.jpg

 

Egd50_4f.jpg

 

Wv3Rmf.jpg

Chun Cheu Bussaba (2020) ฉันชื่อบุษบา 

Страна: Тайланд

Известен още като: My Name is Bussaba

Жанр: Романтика, комедия, драма

Епизоди: 24

Период на излъчване: 5 Август, 2020 - 10 Септември, 2020

Време на излъчване: Сряда и Четвъртък

Продължителност: 60 минути

Канал: GMM One

Режисьор: 

Сценарист: 

 

В ролите:

Film Thanapat Kawila като Саран

Bee Namthip Jongrachatawiboon като Бусаба

 

 

Резюме:

Римейк на корейския "My Name is Kim Sam Soon".

 

Бусаба, която е на 35 години, се надява да си намери мъж и да започне щастлив семеен живот. Тя е много добра в готвенето на традиционни Тай ястия, които е научила от древна рецепта на Румпай. За съжаление тя бива уволнена и впоследствие разбира, че нейният приятел й изневерява. Майката на Саран настоява той да управлява семейния бизнес, но той решава да отвори Тай ресторант. Наема Бусаба за готвачка, след като случайно опитва нейно ястие. Саран предлага на Бусаба да му стане фалшива приятелка в замяна на огромна сума пари, от която тя се нуждае. Бусаба приема. Майката на Саран е против връзката им. В техните отношения също се намесва бившата приятелка на Саран, която се връща в живота му и предявява претенции към него. Ще има ли щастлив край за Бусаба и Саран?

 

 

Нещо като тийзър или по-скоро BTS :D:

 

 

Линкове за гледане:

Свали с английски субтитри: тук

Онлайн с английски субтитри: тук

Онлайн с английски субтитри (изисква се регистрация): тук

 

 • Like 2
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

И рускините ще го превеждат, но колко дълго и кога не се знае.

Ето тука един линк за гледане с английски:click:, но с регистрация.

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Като фен на Сам Сун реших да видя за какво иде реч - оригиналната двойка си е номер 1 :D Тука ми бие много на пародия, ама нещо ме държа да го зяпам 3 епизода, но занапред ... не мога да кажа  :lol2: Ако го стъкмят в малък брой епизоди може и да му дам шанс да го догледам още някой епизод 

Share this post


Link to post
Share on other sites

На dramacool са почнали да качват английския превод! :icon_sunny:Аз гледах първи епизод на Тайландски малко след като излезе и ми се стори забавен. :D 

 

@vivivan 30 епизода са обявили, до зимата ще го гледаме, ако ни хареса. :lol2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

На мен ми харесва. СамСуната никой не може да я надмине,  но този сериал не ми прилича много, различно е. Много добре си пасват двамата главни. Тази "лелка" определено може да готви.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Главната почти докарва ракунската физиономия на Ким Сун А. ;-) Нещо не я долюбвам тази актриса, а пък са я абонирали за Филм или него за нея. :D 

Има някакво разминаване в продължителността на сериите, оригиналният първи епизод, който гледах е 60 минути, а тези на драмакуул са по 45, не че е фатално, просто да отбележа, ако на някой друг му направи впечатление.

Ястието с цветята беше уникално. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Приключих седми еп. Леко върви, но нещо химията ми убягва, ама може би още е рано за това, но пък как 

Spoiler

го опуха лелката! :swoon: Нещо много садо-мазо взеха да го дават :huh: Обикновено тези побои в лакорните стават между жени...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имаше и женски бой, по-скоро бабешки, в условия на пандемия. Спазваха дистанция и само се целиха отдалеч с воняща храна без да се хванат за косите, както по принцип си му е редът в тайландски лакорн :lol2: 

Как се променя стилът на сериалите заради ситуацията - ц-ц-ц! :ph34r:

 • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Чингулинка те там нали им наложиха специални мерки за снимането на сериали по време на пандемия :lol2: 

Обаче ей я  разликата с Корея - тука няма пиянски истории и последици, а готвачката мама я свари с ризка след  "авария" в кухнята. 

Аз да кажа , че съм си приготвила едно тефтерче за запис на рецептите :lol2:

 • Haha 1
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@vivivan Успех с рецептите! Мисля, че записите ти ще изглеждат така:

Spoiler

"едно зелено нещо, което го няма тук се нарязва на ситно, прибавя се друга зеления, която няма име нито на български, нито на руски, нито на английски, стриват се в хаванче люти чушки от сорт, който в БГ не вирее, и се запържват с един дълъг зеленчук, подобен на вид на гмо патладжан, накълцан на едро..." Аз един познат плод не видях - само кокосов орех, ама къде по нашите ширини пресен, че да го настържа след като го цепна със секирата? А за скумрията от Меконг да не говорим, щото никоя друга скумрия не ставала...

Но действително изглеждат безобразно вкусни манджите :tongue:

Какви пиянски истории? Това са детски работи. :bee: Като гледам по сериалите, в Тайланд направо ги дрогират и жените и мъжете, че да ги замъкнат в леглото :dunno:

 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Чингулинка къде го приключи този 7-и епизод, че нещо не го намирам преведен? 

 

@vivivan има какво да се научи от Бусаба по отношение на готвенето.  :D Аз лично не знаех, че тайландският чесън бил по-дребен от китайския. :D

 

Мен ме дразни майката на Саран или Сарун. Според вас Саран ли е или Сарун? Аз всяка серия по различен начин ги виждам изписани тези имена и вече се омотах тотално. :lol2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Е защо само го четеш, слушай и ще чуеш, че е Саран.

Свали си Вики, безплатно е, само трябва да се регистрираш - вторият линк горе в описанието на сериала.

И осми епизод е преведен дори, девети е на път.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мен ако питат,  Буси си ходи с Докторчето, Саранчо - със сестра й. :D Иначе направо го премаза нашия като експресен влак в 7-и. 

Spoiler

Ама и този Доктор като се появи, как ведна лапна по нея и тя по него - големи измишльотини, при положение, че се виждат за първи път. Не че не може да се харесат, но нещо прекалено ми дойде тяхното, кремчета, заплеснати погледи и омекнали колене. :896767:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Към момента са излъчили 12 епизода и всички са със субтитри на английски във Вики (вторият линк в описанието, изисква регистрация, безплатна е). Всичко изгледах и нямам търпение за новите! Въпреки че се води римейк на корейския сериал Ким Сам Сун, тай версията е много различна. Ресторантът е стилен, показват приготвянето на традиционни тайландски ястия, снимат природа, и характерите на героите са много различни от оригинала. СамСуната беше една креслива и бъбрива емоционална жена, докато Бусаба е борбена, но доста по-мълчалива и таяща емоциите си. Главният тук е сравнително наивен и невинен, за разлика от секши Бини, който като се усмихнеше и всички жени в ресторанта падаха в краката му. Взаимодействието между главните ми харесва много повече тук, не говоря за химията, а че си влияят положително един на друг, помагат си да преодолеят слабостите си и се насърчават да израснат.

Тук има и много чисто отрицателни герои - злите, които мразят главната и искат да я съборят. Такива не си спомням да има в корейската версия, там само малко се посчепкваха колегите, но после отиваха да танцуват и да пият заедно. Може би само бившият на главната беше отрицателен герой, но изобщо не може да се мери по гаднярство с бившия на Бусаба. Тук имаме и идеалният принц на бял кон - докторчето. Интересно ми е как ще се развият отношенията им. 

Иначе ми стана ясно защо тайландците са се захванали да правят римейк точно на този сериал - това е корейският сериал с най-много женски бой, който съм гледала, а както знаем, за тайския лакорн женският бой е основно изразно средство. :slap: Обаче на горките тайландци сега са им малко вързани ръцете заради пандемията и залагат предимно на бой с храна от дистанция, за пореден път се замеряха пак в последната серия, а главните се замеряха с кал :rofl:

 • Like 1
 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Чингулинка за зъл герои - лакорн без някой зъл и гаден и противен - няма :lol2: 

Бусабата наистина е малко по- кротичка, ама аз доктора не го харесвам- актьора от преди си ми е в черния списък - така и не го харесах :28558:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз не го харесвам доктора, много ми е лигав, само обаче като има някъде ранен или припаднал и той като извика: - Аз съм доктор, ще помогна! и веднага ми се издига в очите :wub:. Много е всеотдаен, жалко, че са дали ролята на тоя оръфляк да ни разваля впечатлението. :mad2:

Главният май по принцип си пада по по-големи. Гледам, че бившата му е със седем години по-голяма от него, така че главната няма да му е първата кака. Помня, че СамСуната се предполагаше, че е с три години по-голяма от Бини и каква драма прави свекървата, а тука 7-8-11 години разлика за нищо ги нямат... :rolleyes:

И да започнем с тайските рецепти. Тази можете да я направите вкъщи. Бананова палачинка. Нещо като гьозлеми или дърпана баница с банан.

Бананова палачинка

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пресни две серийки изгледани на закуска. Новото меню е уникално! Не бях виждала зелен ориз. Както каза Бусаба, закуската е много важна. И докато хранеше глезльото той така я гледашееее... направо ще я схруска. :inlove: А предната вечер 

Spoiler

имаше цуни-гуни в сеното :emote_kiss3: 

 

 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Още един линк с английски, в очакване на руски:click:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Става ли за гледене. Не съм го почвала. Да не се разправя само за манджи, че не харесвам готварски.

 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...