Jump to content

Recommended Posts

Преди 3 часа, bond написа:

Разглазихме се ние с толкова силен сериал като Неукротимия и сега се дразним от някои недомислици. Според мен съвсем нормална любовна история без претенции. Гледаш и забравяш. Не може всичките му участия да са все в шедьоври. Малката позагуби темпото от началните епизоди, но нищо страшно.

Аз си очаквах сладка любовна история и си ми харесва много. Сериалът си се справя страхотно, рейтингите се вдигат всеки ден (казвам го, защото рейтинг не се прави от фенове) Не бих го сравнявала с Неукротимия, защото са си много различни. Просто споделих кое леко ме издразни, което си е дреболия така или иначе. 

А иначе за извинението от страна на мъжете, за което се чудих, да, оказва се, че наистина е страна на културата им (поне в момента), проявава се и по-нататък в сериала. 

Явно при скарване жените очакват първо извинение, после да се говори за проблема. :blink::lol: Интересни неща научавам. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10 hours ago, gal said:

А иначе за извинението от страна на мъжете, за което се чудих, да, оказва се, че наистина е страна на културата им :lol:

- Приятели, какво да правя? Жена ми каза, че съм прав!

- Извини и се веднага, кажи и, че не си искал да бъдеш прав!

 

Не е култура, според мен е женска психика навсякъде по света. Ама пък какво разбирам аз от женска психика?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Симпатичен сериал. Не е от пепеляшковите и от бозаво-безмозъчните, тъпите ъгли са даже симпатични, обкръжението и то. Главните и приятелските двойки, показват три типа отношения- консервативно-романтични,  по-разкрепостени и обсебващи. Освен химично е и  забавно, свежо, ненатоварващо и леко.Е, сигурно ще има някое препятствие, но те бързо ги преодоляват и вървят към  щастливия край, в който не се и съмнявам.

Най-кратко- романтичен релакс.

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

23 hours ago, Lawandula said:

Симпатичен сериал. Не е от пепеляшковите и от бозаво-безмозъчните, тъпите ъгли са даже симпатични, обкръжението и то. Главните и приятелските двойки, показват три типа отношения- консервативно-романтични,  по-разкрепостени и обсебващи. Освен химично е и  забавно, свежо, ненатоварващо и леко.Е, сигурно ще има някое препядствие, но те бързо ги преодоляват и вървят към  щастливия край, в който не се и съмнявам.

Най-кратко- романтичен релакс.

Напълно споделям мнението на Lawandula.... приятно, симпатично, изключително добро за разпускане. Нищо особено на пръв поглед, ще си кажем, поредната чиста, красива любовна история. Доооста излъската, поотупана от прахта на реалността. Много сладка.

Вероятно твърде големи ми бяха очакванията към Сяо Джан. И до момента го чакам да ме изненада. Не казвам, че не играе добре. ООо, играе и то още как! Може би тази жанр не е неговия. Признавам способностите му на 100 %, обаче тази роля с изключение може би на 3 -4 силни момента не е някакво велико предизвикателство за него. Току проблесне в дяволитата му усмивка и образът му от Неукротимия и в сърцето ми се разпали пламъче :)!

Та, иде да кажа, че всъщност през цялото време сякаш търсех да видя Уей Ин и това си беше само мой проблем. Гу Уей си е напълно пълнокръвен образ, само дето моя милост все още търси другия. За мен, оказва се, незабравим образ.

Много силен момент беше в 25 еп. раздялата им. И нейната игра, а и неговата, шапки долу, чак на мен ми идеше да се разплача. Прекрасно предадена емоция.

Искам да видя двамата в нов дует, с повече изпитания на чувствата, по-дълбоки и с по-широк спектър от емоции, щото видя се, туй и за двамата тук не беше изпитание на възможностите им.

 

Редактирано от zenoa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще искаме само в костюмни драми да гладаме Сяо Джан и няма спор, че тях китайците по ги умеят. Но няма как, момчето трябва да работи, особено когато Клетвата е снимана. Тогава избор нямаше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки вижда различни неща, нормално е, но и все пак няма как да очакваме да видим Уей Ин тук. Всичките си роли Сяо Джан изгражда различно, няма преливане на образи.

За жанр като романтична комедия Сяо Джан си изгражда прекрасно ролята. Зрителят няма нужда от допълнителни обяснения какво е искал да покаже. Всичките емоции на Гу Уей са предадени ясно и детайлно. (А и целувките са  изненадващо горещи като за китайски сериал :lol2:)

От друга страна аз пък очаквах повече от Ян Дзъ. Особено в изключително трудния за Гу Уей момент. Не успях да усетя много любовта и загрижеността на героинята й, но карай. То пък и сценария на тези сцени е драстично променен от книгата, та ще го отдам на сценарий.  Но аз съм жена и мигах на парцали, защото не бих казала такива неща на любимия си в такъв момент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм търсила да видя Уей Ин тук, просто чаровната крива усмивка с дяволития поглед няма как да ме препратят към друго. Доктор Гу е страхотен образ. Рядко има актьори, които така да изписват емоциите по лицето си.

Ян Дзъ за мен е прекрасна! Сред морето от красиви китайки на екрана в последно време, откроявам 3 или 4 запомнящи се с игра.А тя е номер едно!

Може би е въпрос на разбиране, но според мен точно отношението и реакцията на героинята й в този толкова труден момент за доктора, го мотивираха и като да го събудиха и подтикнаха към действие. Понякога като че ли ритниците, образно казано, биха свършили повече работа. 

Но да, освен загриженост и любов според мен в образът й повече се четеше обидата. Не е споделил проблемите си и я държи настрана. Приема я за дете. Ако питате мен, тя влезе в тази връзка почти дете, а Ян Дзъ чудесно ни изигра това. Любовта е споделяне - и на хубавото, и на лошото, затова двама души са заедно. А връзката им имаше нужда от тази раздяла. Ясно е за всички, че ако е достатъчно силна, е временна. 

 

Всичко, което преживяваме са уроци. И ако сме достатъчно умни, да ги видим и разберем, занапред ще е по-лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме разбирай погрешно, аз харесвам Ян Дзъ, намирам я за красива и много чаровна. 

Затова казах, че го отдавам на сценария точно за този момент. Защото тя можеше да го предизвика да се върне и без грубости. Да, той трябваше да й каже, опита се да го направи поне 6 пъти и все не успяваше, моментът просто беше огромен шок за него. И той й се извини 100 пъти за това.  Видяхме неговия шок, видяхме пълната подкрепа на колегите, видяхме и как той се справи със ситуацията. Съжалявам, но романтичното ми сърце очакваше повече любов и подкрепа от нейна страна в този момент, освен да му се зъби непрекъснато. :( Хайде накрещя се като разбра, добре, ами после?

Може би просто не съм на нейната възраст и не разбирам :lol: 

Сякаш точно за тези епизоди сценария го е писал някой друг :lol: 

Но пък хей хубаво е да има дискусии и различни гледни точки. Това и прави сериала хитов в момента. И в уейбо, и в туитър дискусиите се вихрят с всичка сила, за всеки детайл. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, мисля, че на героя му трябваше едно хубаво приземяване. Раснал без проблеми в лекарско семейство, вкаран в пътя и дерзаещ по него, без отклонения и препятствия, първото появило се, го тресна яко. И можеше да си се самосъжалява в усамотение незнайно колко, ако  и тя не го бе треснала, за да го изкара от  него.

Героинята е пълна с живот, за разлика от сухара, не и е бил пътя с цветя и рози, като неговия, опозна характера му и съвсем адекватно, познавайки го, намери начин да му въздейства. Колкото до обидата и тази и реакция и харесвам. Доверието и споделянето са най-ценното в една връзка и време е докторчето и това да разбере, ако и по трудния начин.

Останаха четири епизода и надявам се да не оставят за последните пет минути решаването на проблема. 

Мини театърът в края на всеки епизод е свежа хрумка и дава допълнителен емоционален бонус на сериала.

Всеобщия любимец, сигурно единствено аз не съм го гледала в "Неукротимия"(нямам и намерение)  и не мога да сравнявам игра, но си се справя тук идеално, изграждайки героя така, че да виждаме постоянно, как той се променя. Девойката, не помня къде я гледах преди(дали не беше в нещо летящо), но я харесвам и смятам, че ролята ѝ е даже по-трудна от неговата.

 

П.П.Пуснах поста и естествено веднага  се къде съм я гледала:28558:- тук,  в " ASHES OF LOVE"толкова харесван от мен сериал, където също се справи перфектно.Но то понякога от много, човек забравя.:D

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Недей така с Неукротимия. Не се подвеждай по описанието. Гледай го. Много си заслужава и третира много сериозни човешки взаимоотношения. Няма отношание съм жанра BL. Това са измишльотини на луди фенки, които виждат нещо, което го няма. В новелата има такава любов, но ти няма да я четеш, макар че ако гледаш драмата, сигурно и ще четеш. Пропускаш много сериозен сериал, защото смяташ, че е от жанр, който не ти допада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официално последната серия беше излъчена снощи по телевизията. По този повод изключително доволният  режисьор направи лайфстрийм, където разказа за снимането. Разкри и няколко любопитни факта.

Много сцени са били импровизация на главните актьори. Като снимането на сцената на дивана в хотела (Тук) и сцената към края, където родителите са на единия диван, те двамата на другия и всяка двойка се хвали взаимно (може да се види Тук ) Импровизация е и малкият театър на края на епизодите, както и сцената със снимките с полароид (Тук)

Потъркването на носовете в сладките моменти е идея на Сяо Джан. Детайлите по целувките не са били режисирани. 

Любопитен факт е и, че Сяо Джан е направил дизайна на логото на болницата в сериала  Тук 

Снимките в провинциалният хотел е трябвало да станат за един ден, Ян Дзъ е била болна, но това, разбира се, не ги е спряло, професионалисти са хората. След което и Сяо Джан се разболява, защото при толкова целувки няма как иначе :lol2: 

Изключителна химия между двамата, което обяснява как и след снимките, и досега си остават много добри приятели.

И малко изключително красиви кадри от 

 

Off Topic

сватбата

FPOUZSiVsAUl9k3?format=jpg&name=large

 

FPOkgf0VsAMF5go?format=jpg&name=large

 

FPLtnWYaUAE0o47?format=jpg&name=large

 

FPLtniPagAQM2pK?format=jpg&name=large

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дълго се колебаех дали да го започвам, защото изобщо не харесвам Ян Дзъ (много се лигавеше в Ashes of love). Очаквах и тук същото дразнещо поведение и се радвам, че не го открих. Държи се нормално (поне до 7 епизод, по-нататък не знам). Сяо Джан играе много добре, както и в другите си сериали. Както сте писали по-горе леко и приятно сериалче, идеално за разпускане. Благодарности за превода и за бързото качване!

Редактирано от anito 24
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След дълго колебание изгледах първите 4 епизода. Честно казано - бях се настроила да гледам нещо сериозно със Сяо Джан.

Според мен началото на сериала е доста разточително словесно и подробно, а Сяо Джан играе самостоятелно, хм, стилово различно от останалите като "сам юнак на коня", и с тия две неща изобщо не успяха да ме грабнат. Веднага си признавам, че на всичкото отгоре не съм фен на главната - преиграва и не харесвам гласа ѝ, това по принцип. Изгледах 4-те епизода заради Сяо Джан, но и той не успя да ме спаси от моите предразсъдъци. Засега казвам твърдо НЕ на този сериал.

 

Малко по-нататък и задължително в подходящото настроение ще се опитам да му дам втори шанс заради хвалбите тук и усилията да има български превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е, всеки харесва различни неща, а и моментът и настройката на човек имат значение :happy: 

А иначе сериалът започна излъчване по корейската телeвизия Ching tv, има го и в Amazon Prime UK/US 

 

FR0jWD7XIAAs1Ee?format=jpg&name=large

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето оправда почти всичките ми очаквания. Доволна съм като цяло. Отдавна ги чакам Сяо Джан и И Бо да ги видя как ще се представят като романтици. Ами от И Бо още ще се чака, Сяо Джан тук ме обнадежди, че и в романтиките може да е същата Неукротима фурия. Отново бе перфектен в изразяването на всякаквите емоции, които обземаха докторчето. И с момичето също, но в сцените от разстояние. Ама, като опреше "кожа до кожа", ми беше скован и еднообразен /обаче винаги имам едно наум за режисьора, може така да е заложил/. Това ми впечатление леко избледня към края. Може това момче! Момичето също, харесвам си я много, такова лъчезарно същество, и играещо. Жал ми беше за героинята ѝ, горкото дете, цял живот с такова дърво за баща, типичния одаскален учител, тормозещ с прекалените си  претенции всички наоколо. И, чесно, ако знаех, че толкова реалистично ще покажат душевните страдания на всички покрай болестта му, нямаше да гледам. Тези, дето са загубили близък от рак, ще си спомнят отново тежките дни, а точно тях искаме да забравим. Но пък може така да е само, защото съм пристрастна. Както и да е, сериалът е много добър, с интересна история и чудесни изпълнители. Заслужаваше си да чакам субтитрите, благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

28 minutes ago, kitket said:

Ама, като опреше "кожа до кожа", ми беше скован и еднообразен /обаче винаги имам едно наум за режисьора, може така да е заложил/. Това ми впечатление леко избледня към края. 

Тази драма не е върхът на сериалното производство. Това е ясно, но да не забравяме, че е снимана в най-тежкия за Сяо Джан период, когато всички му бяха обърнали гръб. Точно старанието му тук показва колко добър актьор е. Сега си представи, че ти си в момент, в който не можеш дори да мислиш нормално, когато всички са те отписали като професионалист, когато няма никаква гаранция, че ще се върнеш в шоу бизнеса, а по-скоро обратното, когато дори на улицата не можеш да излезеш, защото всички те сочат с пръст, когато никой не рискува да ти даде работа, а ти нямаш никаква вина за създалата се ситуация и играй романтична роля. Харесвам това момче най-много заради силния му дух и таланта му. Ценя този сериал заради волята на двамата главни да се справят и благодаря на актрисата и целия екип, че не го изоставиха, а довършиха драмата. Ако сте обърнали внимание, в първите десетина серии играта на момичето беше много по-ярка, много по-жива, ако мога така да се изразя. След това натискът на общественото мнение явно и е подействало, но се справи. Двамата се справиха страхотно. Сяо Джан доказа, че може да се справи с житейские изпитания точно толкова добре, колкото героят му в най-емблематичната негова роля. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Аз още си повтарям разни моменти, всичко ми беше много сладко и естествено  :wub:

 

 

Само да кажа, че в книгата, по която е правен сериала, бащата оздравява в началото след операцията. Явно в сериала са го променили за повече драматизъм. Това е единственото нещо, което не ми хареса, скъсах се от рев.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен сериал, препоръчвам го на всеки,който обича романтиката.Имаше си всичко и смях и сълзи.Не е типичен мачо филм.Тук и двамата герой се стремят да си помагат взаимно,което много ми хареса,а не винаги момичето да е слабото звено в една връзка,а момчето да е нейния герой.

В последна серия доста си поплаках.

Off Topic

А също съм загубила баща си от рак и знам какво е чувството.Единсвеното хубаво е,че баща й успя да я види омъжена и щастлива.

Пак си казвам на мен много ми хареса и си го изгледах с кеф.

Благодаря на целия екип,който преведи този наистина хубав сериал, бъдете живи и здрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът не беше лош, но аз имах не малко проблеми с него :D В първата половина ми дойде в повече бездействието на главния герой – да каже човек, че не е осъзнавал чувствата си, както и да е, но той беше напълно наясно, че харесва главната и въпреки това само ѝ се усмихваше и нищо повече. Едвам изтърпях епизодите, преди да се стигне до признаването на чувствата. От друга страна, главната едва ли не чакаше приятелката ѝ да ѝ отвори очите, че да осъзнае какви чувства има към докторчето... Втората половина пък ми дотегна именно с поведението на главната, която се държеше не като 20-годишна, не дори като 17-годишна, а като на 13! На този фон реакцията ѝ, когато той имаше проблеми, беше на точно обратния полюс, все едно ставаше дума за различни хора. Като цяло, не ми допадна поведението ѝ, като добавя към това и факта, че не харесвам актрисата... Сяо Джан го гледам за пръв път, симпатичен е, ще ми е приятно да го видя и в други, по-сериозни роли, но наистина вече трябва да спра да си причинявам сериали с девойчето :D Мислех, че драмата към края ще ми дотежи, но не стана така, имаше доста мили моменти, които бяха и добре представени. И като цяло, връзката между бащата и дъщерята, отношенията им и дори дрязгите им бяха много симпатични. Втората двойка също ми хареса, но ги представиха и двамата като големи флиртаджии, с огромен опит във връзките, а визуално и двамата изглеждаха като първокурсници в гимназията, да не кажа като петокласници :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...