Jump to content

Recommended Posts

По-едно време бях решила да спра да го гледам. Защото се ядосах, но след този седми епизод нямам търпение за останалото. Шефа си получи накрая заслуженото. Мен можеш да ме гледаш, от високо, но не можете да гледате Тарн. И се започна драмата Тарн замина зa двуседмична командировка и на сцената изскача анти героя Фиат. Сега започва интересното и интригуващото. Честито за Коледа ще имаме тъжен епизод Фиат ще се появи и ще се намеси в отношенията им. Но за този епизод мога да кажа само едно чудесно свършена работа гледам го за енти път. Сладост и то голяма. Само първата част от епизод 7 ще ви накара да го прегледате отново и отново. А края си бе в реда на нещата. Търпението на Тайп свърши шефа не трябваше да тръгва срещу Тарн той сам предизвика съдбата. Нямам търпение да го гледам с бг буквички. Сърдечно ти благодаря @HikariDu за този епизод си подготви сърцето, за да не получиш сърце туп:blush:

EpgVjKfUYAAJWdI?format=jpg&name=large

EpiLabVUUAASCGH?format=jpg&name=large

EpiHOOIUYAAqobu?format=jpg&name=large

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@chernata kotka Току-що го изгледах и още седя и гледам в точка. :lol2: И аз се изненадах от събитията в тоя епизод. Става все по-интересно и нажежено положението. Надявам се да задържат така до края. Захващам превода, веднага щом се добера до епизода. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този епизод вече се показа, че колкото и да са пораснали - Тарн и Тайп са си Тарн и Тайп! Радвам се, че най-накрая има раздвижване в сюжета след няколко не толкова...запомнящи се (?) епизода. Финалната сцена я гледах поне 4 пъти, не съм мислила, че тази страна на Тайп ми е липсвала толкова :nunchako:. Не съм се съмнявала в актьорските заложби на Gulf, но с играта си в този епизод се изстреля в личните ми топ 5 на талантливи тайландски актьори.:inlove:

Та като съм започнала да пиша, защо пък да не изкажа и цялостно мнение за сезона досега? :D

Имам нестихваща любов за слънчицата Техно и Чамп от първи сезон насам.

Spoiler

Жалко, че Мild си няма екранна половинка, но връзката на Техно и Кенгла в Love by Chance/A Chance to Love, и особено началото ѝ, ме притесняват сериозно, затова съм щастлива, че не е включена в TTTS2 (А така да харесвам Mark Siwat и Gun Apathan :(). 

Чамп и докторът са страхотни сладури, радват ме винаги, когато ги видя! Не разбрах откъде се появиха Сър и Пугън и каква точно е целта им, но и те са сладури, така че и с тях нямам проблем. Лео и Фиат... разбирам каква е ролята им за развитието на сюжета, но нямах нужда да ги виждам толкова подробно и толкова много екранно време.

Spoiler

Особено трети епизод, за мен той не беше ТарнТайп, а ЛеоФиат и за когото другиго остане време.

 

За разлика от персонажа си, First ми е страшно симпатичен още откакто го видях в 2gether, макар и екранното му време да беше около 45 секунди за целия сезон. А какъв шок беше за мен, че Ja е бил в ролята на Шин в Until We Meet Again..:blink:

Планирам да си направя маратон на сезона на коледа и всеки път, когато някой каже, че Тарн и Тайп са заедно от 7 години да пия по шотче, ей така, да си тествам силите:beer:

Обожавам стайлинга им и цялостната кинематография на този сезон, много приятни визуално-дизайнерски решения (откъде ми хрумват такива думи - не знам :dunno:)

За химията между MewGulf и актьорските им умения няма нужда да споменавам :swoon:. Ако първи сезон за някого не е бил достатъчно страстен, то в този надминават дори MaxTul, което всички знаем колко е трудно :ilovethis:. А тази сцена в банята беше... леле майко :tongue:

И като за финал! Само на мен ли ми липсва напрегнатата музика, която звучеше всеки път щом нещо е напът да се случи? (ето тази Тук )

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, малко съм новичка. Първо, искам да благодаря за страхотния превод, очаквам и последните епизоди от втори сезон с нетърпение. Влюбих се в тази страхотна драма. Актьорската игра е на ниво, и двамата са прекрасни. Лично на мен първи сезон ми харесва малко повече, отналото втори сезон ми беше леко скучен, но след 6-ти епизод стана наистина интересно. Вие следите ли още драмата, харесва ли ви как се развиват нещата? Лично на мен много. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Desj Аз все още го гледам, но да бъда честна отдавна  трябваше да съм го зарязала, защото постпродукцията никаква я няма и напълно игнорирваха  главните герои. Но все още го гледам, заради труда на страхотната преводачка @HikariDu и заради любимите ми момчета Мю и Гулф, който са Тарн и Тайп. И нямам търпение за последните два епизода и специалния. Историята ми е някак объркана ще го изгледам отново като излязат всички епизоди.Само някои от епизоди са ми на сърцето. Но мен ако ме питаш очаквах много повече от това, което ни дадоха. Но както и да е очаквам отново да играят заедно след приключването на сериала, но вероятно ще стане след една две години, но не се знае. И двамата засега имат други мечти. Мю преследва музикалната сцена, а Гулф му харесва да е модел на разни модни списания. Ако не си слушала песните му чуй ги страхотни са на 4 ще излезе третия му сингъл. За сериала нещата, който се развиват донякъде  и на мен ми харесват ама честно 50/ 50, но сезон 1 за мен си остава шедьовър може да минем и без този сезон. :wub: Но аз ще ти кажа направиха огромна грешка да вкарват външни герои и да правят нов кастинг, ако бяха следвали логиката на сезон 1 и бяха вкарали малко повече цвят и описания и не правеха главните подърщи герои им бяха дали екранно време, което така иначе трябваше да имат, поради, това, че заглавието Тарн и Тайп седем години любов, но аз нищо не видях от тази седемгодишна връзка ако изключим някой епизоди.Сезон две за мен е само от 8 епизода останалите пет епизода не са Тарн и Тайп а ЛеоФиат сериал. Но иначе сериала си струва гледането. Аз от този сезон мога роман да напиша или поне книга  за оплаквания  и харесвания с хиляди страници. 998 страници оплаквания и само две страници харесвания. Язък за труда на актьорите писателката и режисьора напълно развалиха сериала. Аз си държа на мнението, че те не трябваше да бързат с този сезон 2.Бързата работа срам за майстора казват хората, само си хвърлиха парите на вятъра. Спирам, че мога да продължавам да се оплаквам и накрая  цял ферман ще напиша. :P Но въпреки всичко този сериал винаги ще има специално място в моето сърце. :blush:

Изображение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@chernata kotka Първи сезон ме отвя, наистина няма равен. Като почнах 2-ри отначало буквално го мъчех, бяха ми казали, че втория е по-хубав, но останах леко разочарована. Наистина сериала много ми харесва, но може би във втори сезон нещо липсва. На мен най-вече ми липсваха отначалото на сезона характерите от 1-ви сезон, защото определено в 1-ви сезон имаше доста характер и сблъсък на характери, ако мога така да се изразя. За Лео и Фиат също съм съгласна, отначало не ми правеха такова впечатление, но после доста ми се натрапваха в полезрението. Аз също се надявам да играят пак заедно, това ми е първата драма и двамата са ми доста на сърце. Ще гледаме и последните епизоди и можем да направим един обстоен коментар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Desj  аз имах големи очаквания от този сезон заради всички спойлери  и трейзъри. Но всичко бе само за подхранване на любопитството. Нищо не бе такова, каквото всъщност трябваше да е. Постпродукция никаква, преход между сцените през пръсти направено. Изрязани сцени, а трябваше да е пълната версия всъщност. Тотален игнор на главните и дайте светлина на подкрепящите герои. Лош сценарии, разпокъсани реплики без никакъв смисъл. Язък труда им отиде на боклука, а хвърлените пари отидоха в нечии джоб. Буквално са ползвали момчета като парцал, за да превлекат зрители иначе рейтинга им ще спадне. За тях парите май са по - важни от мнението и чувствата на актьорите. За мен това не е сезон 2, а някаква шантава бъркотия за слава и пари. Но се радвам, че свърши  и, че те се спасиха от тази нискокачествена агенция. Маме даже имаше благополучието да се появи накрая през цялото време се покри и остави актьорите да сърбат кашата, която тя сама сътвори. Поне Мю сам ще е продуцент на своя собствена продукция каза, че са му омръзнали такива сюжети в тайландските сериали  кражба на гаджета/съпрузи, изневери на партньори. И затова ще прави сериал Aquarium man  за добротата, любов към животните и околната среда, щяло да има гей двойки и нормална двойка нямам търпение да видя олицетворението на LGBT

общността от негова гледна точка. Ще бъде идеално до най-малката подробност с усмивка да го гледаш, защото всичко, което прави е невероятно изпипано до най-малката подробност. Той каза, че  е перфекционист всичко трябва да е идеално. А Гулф вероятно има проекти с разни тайландски канали, но все още не ги е съобщил официално. Една врата се затвори, хиляди други се отвориха. Само за Мю съм сигурна, че има начертан план за три години напред. На едно интервю той цитира следното:

„Искам да правя нещо повече от това просто да живея живота си“  Той определено държи на думите си! Мен ако ме питаш честно, защо въобще ни дадоха този сезон, като накрая ще го съсипят, по-добре да го нямаше по мое мнение. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се надяваме специалния епизод да е достъпен за нас. Защото всички не видяни сцени ,които мислихме,че са изрязани са в този великолепен специален епизод. Официален трейзър на сватбения специален епизод.:wub:

Превод на казаното в трейзъра

Здравейте, аз съм Тара Киригън 

Скоро ще се женя и сега съм толкова развълнуван от това.

С какво се занимаваш?
Това е моят партньор в живота. Нека го заснемем.
Не не ме снимай...
Добре.Няма те снимам
Моята жена е толкова сладка.
Нека се оженим.
Докато си до мен. Готов съм да отида с теб навсякъде
Животът ми вече принадлежи на теб.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря на @HikariDuза превода. Страхотно сериалче излезе. Тези двамата са страхотни сладури. А дали ще има превод и на сватбата?

Търсих я в Авистаз да си я изтегля, но не я намирам :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@gabi9003 Има я в Авистаз, но с вградени китайски субтитри и не много добро качество. Тъй като Нетфликс купиха сериала и ще бъде излъчен и спешъла, очаквам да се появи качествен файл, без вградени субки. Изчакай, ако искаш, веднага щом качат, ще бъде преведен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 25.03.2021 г. at 10:55, HikariDu написа:

@gabi9003 Има я в Авистаз, но с вградени китайски субтитри и не много добро качество. Тъй като Нетфликс купиха сериала и ще бъде излъчен и спешъла, очаквам да се появи качествен файл, без вградени субки. Изчакай, ако искаш, веднага щом качат, ще бъде преведен. :)

И аз чакам с нетърпение превода на сватбата,много готино и зарибяващо сериалче,почти на един дъх го изгледах.Благодаря на всички,които правите преводите и ни зареждате със филмите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление нетфликс не са купили спешъла ,а именно там е тяхната сватба .Купили са само общодостъпните дванайсет епизода до колкото знам.Ето видео на допълнителните сцени,който са ги изрязали от line tv, но в версията на нетфликс са ги добавили приятно гледанe:wub:

 

 

Редактирано от Snowpanda_MSS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая и аз успях да го изгледам сериала. Беше ми много мъка в началото, на няколко пъти спирах и после пак продължавах. Радвам се, че видях истрията им отново, но имаше какво да се каже за сценария и режисурата на този втори сезон. Предполагам сте го коменторали, няма да повтарям казани неща. 

Огромно благодаря за субкитe на @HikariDu!  Винаги успяват да внесат нужната колоритност на сцените, за да не се чувстваме изгубени в превода. :kissx: Изключително много се забавлявах с неповторимия изказ на Но, с мрънкането на Клюкарката и  Со (или както аз му казвам още от първи сезон - Корейска аджума), на много места спретнах нечовешки планове за убийството на Фиат (нищо, че е супер сладък актьорът и че накрая исках да го нагушкам... Ама след като му ударя един здрав пердах!) Любим пердонаж ми е майката на Тайп :D Още от първи сезон ми е в топ 10 - уникална е, как все успява дс извърти нещата и да се накара на мъжа си... Страшен образ!

 

Все още оставам със смесени чувства от сериала - не мога да кажа "Да, брилянтно! Хареса ми!", но и не мога с лека ръка да го отпиша. Може би не трябваше така да го снимат, може би не трябваше да я оставят тази празнина от 7 години и да ни сервират едни ужасно променени герои... Може би.... Може би... (обичам тази песен на Сигнал)....

Общо казано - любов и бой :D товя извика в мен този втори свзон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Snowpanda_MSSЕдно не мога да разбера. Като имате толкова желание да превеждате нещо, защо не подхванете друг сериал, който не е обявен от преводач или екип тук и който НЕ е започнат вече? Има толкова много сериали, които чакат превод. Изчаквах чист файл, за да направя качествени субтитри, да не трябва да бъдат вграждани и правени върху черна лента. Изключително некоректно и нагло да си рекламирате превода тук, където е обявен в Настоящи проекти. Попитахте ли ме? Колко пъти изришно казах и съм ОБЯВИЛА, че ще бъде преведен. Взети са фрази от предните серии, които аз съм превеждала, и не, не ми казвайте, че сте ги превели сама. Това, че са леко попроменени няма да мине при мен. Изключително неблагодарно. Плюхте ми върху труда на целия превод досега. Хора като вас ме отказват да превеждам изобщо. Направихте така че да не си завърша сериала, защото сега няма никакъв смисъл да се качва втори превод. Много благодаря. Не, няма да уважа труда ви, вие не уважихте моя върху цели два сезона! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@HikariDu не съм вземала реплики от твоите преводи аз сама си го превеждах от английски на български . Защо да гледам чужди преводи аз трудно го преведох .Може да ти се струва еднакво това е защото включва реплики от сезон 1 и две ако ги нямаше тези включвания нямаше да ти се струват еднакво с твоите. Видеото даже не е това, което го има в авитаз .Там го има с вградени китайски а това е с вградени английски.

Редактирано от Snowpanda_MSS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Snowpanda_MSS Не си правете труда, не съм вчерашна. Само това ли имате да кажете? Поне малко уважавайте труда на преводачите в тоя форум бе да му се не знае. Нямаше какво друго да преведете ли, че вземате чужди проекти? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...