Jump to content

Starcraft Korea


Recommended Posts

Идеята за тази тема дойде от една много известна шега в Интернет.

По желание на Ккатрин ще я обясня и ще направя една голяма тема за това.

Надявам се да ви бъде интересно (: , защото аз се занимавам с това от 2 години и си го обичам като мое ежедневно хоби.

 

evolutionofmanze9.jpg

 

 

Starcraft_logo.jpg

Основна информация:

 

Играта е създадена през 1998 година. През 1999 г. излиза продължение и живее до ден-днешен. Много е лека и тръгва на 99 % от компютрите. От 1998 г. до сега е неизменна част от дисциплините на световното първенство по електронни спортове.

 

Стратегия. Три раси - Теран, Зерг и Протос ( расите можем да оприличим на хора, извънземни (чудовища) и роботи)

 

 

Старкрафт - без съмнение това е най-трудната игра в света! Игра, изискваща толкова малко, но същевременно толкова много. Идеята е проста победи противника, а начина труден. Стратегията кара играча да достигне едно ново ниво на мислене. Бързата мисъл, точните движения и самообладание са само малко от нещата, които трябва да притежавате, за да станете играч на Старкрафт.

Но всичко в тази игра е комплексно, за това, ако искате да станете не просто играч, а добър играч, трябва да притежавате следните качества: бързина (на ръката), бърза мисъл, многозадачност, логика, стратегическо мислене, адаптивност, опит, знание, микро, макро, точност на времето, концентрация, поглед, усет, креативност, контрол, тактика и дори огромна доза късмет. Всичко това е нужно, за да се достигне върха.

 

3174851565_c946a21abb_o.png

Погледнато от вашето скептично око, отгоре всичко изглежда детинско или незряло. Но аз искам да ви покажа, как стоят нещата под повърхността. Това е една игра, която през годините се усъвършенства. Стратегията се видоизменя, а играчите дават всичко от себе си, за да достигнат такива висини на ума, че няма показател, по който може да бъде измерено това. Надали някой от създателите на този спорт е предполагал, че човешката мисъл може да се подобри дотолкова, а стратегическата мисъл да добие нови измерения.

 

Но нека да навлезем малко по-надълбоко в материята.

Има един въпрос, който е от съществено значение за играта като цяло.

Защо Корея? А отговора е съвсем прост, но до болка познат на всеки, който се занимава със Старкрафт, а именно корейците са най-добрите!

От кратката история на електронните спортове като цяло Южна Корея е неизменен водач.

Целия й народ се влюбва в тази на пръв поглед проста стратегия и към днешна дата може да се каже, че Старкрафт — а в тази страна е нещо като религия и верую. Качествата, които корейците притежават, а именно неуморност, трудолюбивост и постоянство, карат играчите на тази така популярна игра да достигат нови и нови върхове. По тази причина, аз обичам да казвам, че корейците са гении с мишка в ръка.

Няма нищо по-хубаво от това, да гледаш логичността и пресметливостта на човешкия ум, как кара расите са се сблъскват на бойното поле.

В Корея този спорт е неизменна част от ежедневието. Към днешна дата Старкрафта е професия, начин на изкарване на пари, шоу, забавление и още много други неща.

Хората, които са в тази сфера са адски много на брой, като само в Корея числеността им достига над половин милион.

Като всеки спорт и тук има сблъсък между различни играчи, за това конкуренцията е безмилостна и жестока. Във всеки мач можем да видим най-доброто, което може да се постигне като резултати. Въпреки, че хората, които се занимават професионално с тази игра са предимно младежи, всеки един кореец на възраст от 7 до 55 години може и знае как да играе. Лично аз се убедих наскоро за силата на играта. Случайно играх с двама познати корейци, които пребивават в България, но не се занимават сериозно с нея, а просто за удоволствие. След игрите с тях мога да кажа, че те като средностатистически корейци владеят играта на ниво, завидно за почти всички нови играчи, състезаващи се на международната сцена.

1539730729_321d27d96c_o.jpg

 

Пари

 

Парите са много важна и съществена част от електронния спорт. Винаги са в недостиг на международната сцена, но в Корея нещата стоят по-различен начин. Там винаги могат да се намерят спонсори, готови да дадат значителни суми за организирането на турнири, създаване на отбори и всичко останало.

Старкрафт се е превърнал в една индустрия, една професия, достъпна за всеки. Създадени са много работни позиции за състезатели, треньори, коментатори, мениджъри, създатели на карти, организатори и работа в самата организация КЕСПА (КЕСПА е абревиатура на Корейска Електронно Спортна Асоциация, грижеща се за всичко де що има в Корея, свързано с компютърни или конзолни игри)

 

За да покажа на каква финансова подкрепа се радва Старкрафт-а, ще изредя само част от спонсорите Кока-Кола, Самсунг, Шинхан Банк ( огромна верига банки в Корея), Панасоник и много други. Наградните фондове са големи, заплатите на играчите стигат дори до половин милион долара на година.

Има много, ама наистина много пари в този спорт.

 

Създадени са цели две телевизии, занимаващи се с предаването на всички мачове и турнири ( шампионски лиги). OGN и MBCgame. Предаването им е денонощно, винаги наживо на HD качество, а стриима е достъпен за повечето страни в чужбина. Също така се излъчва и в Интернет, като обхвата на разпространение е достъпен по цял свят, а рейтингите на гледаемостта е доста висока.

 

 

Турнири

 

Идва на ред да обясня за турнирите, които се провеждат и тяхната цел, престижност и т.н.

Общо казано те се състоят от един сезон, наречен Пролига и две. Шампионски лиги

( Starleagues) OSL и MSL.

 

Започвам от индивидуалните състезания OSL и MSL.

 

Провеждат се ежегодно, като за по-престижно се смята OSL, понеже е турнира е по-стар като история и има по-голям награден фонд; а също така дава повече точки за ранглиста на КЕСПА. Като споменахме ранглиста, нека да отбележа, че всяка победа и напредък в даден турнир, носи точки на играчите и всеки месец те се подреждат в Класация за най-добър играч. Но нека се върнем на турнирите. OSL като най-престижен може да го приравним по значение на Шампионската лига във футбола, а MSL като УЕФА-та с единствената разлика, че в Старкрафт турнирите най-добрите състезатели участват и в двата турнира.

 

 

Организация на един цикъл(сезон).

fpimage.jpg

 

В момента сезона на ОСЛ се спонсорира, не от който и да е, а от корейската авиационна служба (:

 

Първо се провеждат оффлайн квалификациите. Тук участват всички професионални състезатели от КЕСПА (в момента по-официални данни са около 295). Разделени са на групи, от които само първия продължава напред. По този начин първото сито минава през всички играчи. Следват вторични групи. Трябва да допълня, че класиралите се от миналия сезон между 9-то и 16-то място в класацията автоматично се включват в тях. Това сито оставя само 16 играча в OSL и 32 играча в МСЛ турнирите.

След това се включват и играчите с призови места от миналия сезон първите четирима влизат в защита за позициите си. Преди даже идеята беше, 15 човека да се борят срещу 1, който защитава титлата си.

Шампиона на всеки един турнир бива награждаван с тлъст чек + трофей. Често от турнирите се дават значки, които състезателя да сложи на униформата си. При 3 трофея се слага златна. MSL турнира използва този похвати сега ще изброя притежателите на такива отличия. Златни MSL логота имат: Iloove, Nada, Saviour, Bisu. В OSL, наградата е златна мишка като притежатели на такива са следните състезатели: Nada, JulyZerg и Jaedong.

Най-титулувания играч с най-много титли е Nada с 6 на брой шампионски титли 3 в OSL и 3 в MSL + куп други награди. Jaedong е по петите му с 5 титли, но понеже все още е активен, шанса му да подобри рекорда е в момента е много голям.

goldenmouse.png

Мишката, за която всеки играч мечтае

 

 

Пролигата

 

spl.jpg

proleague_cup-08-09.jpg

Купата, за която мечтае всеки отбор !

 

Това е състезание с отбори. Лигата съдържа 12 отбора с неопределен брой играчи. Сезона е разделен на 5 части, като започва от октомври и свършва на 1-ви август на плажа в Пусан. Нормалната подредба на срещите за един сезон са 4 мача, 1 срещу 1, като състава се определя 1 седмица преди мач и при равенство се избира 5-ти човек (Ас-а), срещу когото да се играе и да може да се определи победителя.

В този формат има 4 кръга като всеки отбор играе с всеки, което прави 4 сблъсъка с един отбор. 3-я кръг е по-специален. Наречен е Winners League и при него формата е по-различен. Има плейофи, на които се определя кръгов победител. Отборите избират един играч, който да започне мача (4 от 7 победи) и играе докато загуби. Когато някой бъде победен, отбора му избира с кого да бъде заменен. Тук се случват най-много обрати и най-интересните неща.

Вижда се кой е способен да унищожи цял друг отбор и да стане герой.

Пролигата е може би най-важната част на Старкрафт сцената. Няма по-важен мач от Финала в Пусан между най-добрите отбори накрая на сезона. На плажа се събират близо 100 000 души.

koreanfinals.jpg

 

starcraft-stadium-kr.gif

 

 

ето клипче за да се добие представа за какво иде реч един финал на плажа на Пусан от сезон 2008/2009, който спечели самсунг

http://www.youtube.com/watch?v=biFfmzXzSb0

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отбори:

 

 

Отборите в корейската лига са от съществено значение, поради факта, че винаги са подкрепяни от големи спонсори и се влагат доста големи суми в тях. Организацията на всеки отбор е сложна. Всеки един е изключително силен, а конкуренцията жестока. Всичко е непредвидимо и винаги последният отбор може да бие първия. Никога не може да се предскаже точно някой мач. Всички отбори са равнопоставени в различни ситуации.

Те са 12 на брой и сега ще ви представя кратка информация за всеки един от тях:

 

ACE Air Force Korea

1240316528_1.jpg

Това е отбора на военните. Да! Армията в Корея си има отбор. Както може би повечето от вас знаят, в Корея казармата е със задължителен характер и много от прогеймърите на подходяща възраст отиват там. Разбира се за тях се организира отбор, което е много печелившо, защото всички звезди рано или късно отиват при тях (: . За жалост обаче, това е най-слабия отбор в лигата и почти винаги е на дънното с голяма разлика от другите. Това се дължи на факта, че имат задължения в армията и тренират едва по 3 часа на ден,( за сравнение при останалите играчи минимума за тренировки е 7-8 часа). Другото, което е по-специфично за отбора е, че рядко техни играчи прескачат първите кръгове в шампионската лига.

 

 

CJ Entus

spl09_10_r2_week4_g01.jpg

 

Няма как да не знаете за този отбор!!! Негов спонсор е компанията, която прави голяма част от филмите и сериалите в Корея CJ. Отбора е средно силен, с много звезди от близкото миналото; има много дълбока линия от играчи, които са готови да заменят всеки. Но няма изградени супер звезди.

Ето няколко от известните им играчи: Skyhigh, Effort, Movie, Iris, Saviour.

 

 

Estro

1265528094_1.JPG

Мулти игрален отбор, с част в Старкрафта, много симпатичен отбор, приятни играчи.

Преди се представяше доста ниско в таблиците, но винаги е способен да обърне лодката и да бие фаворити. В момента са в средата на таблицата, с доста затвърдена позиция, което е добре за тях.

Ето интересните играчи: UpMagic, Really, Sangho, GosiFlying, Hyvaa, Action.

 

 

 

 

Woonjing stars

1270965313_1.JPG

Компания, която до ден-днешен не мога да разбера за какво е! Постоянно се правят някакви реклами, но без никаква връзка с тая компания (: . Важното е, че имат готин отбор, кефят ме, много симпатични млади и способни играчи. Сега са на чело на таблицата и сезона за тях се развива доста обещаващо. Миналия завършиха 8-ми.

Ето някои от играчите, които са доста добре в индивидуалните състезания: Free, Zero, Kwanro, MVP.

 

KT Roolsters

1266927502_1.jpg

Едното БТК в Корея (: . Техният Телеком си има отбор и е единия от вечните съперници, ако може така да се каже (хайде в случая Левски, че тях ги мразя, пък и тези не ме кефят). Отбора е много силен, макар че миналата година не успяха за една бройка да бъдат в плейофите и завършиха 7-ми. Сега обаче мачкат всичко живо и са първи за момента с много голяма разлика напред. Притежават най-силния играч за момента в света Flash.

Но пък отбора има още доста други интересни играчи като Violet, 815, Luxury, ForGG, Hoejja, Tempest

В миналото много легендарни звезди са били в този отбор: Yellow и Nal_ra.

 

Hwasung OZ

1271160134_1.JPG

 

Преди известни и като Лекаф (марка корейски дрехи), но смениха спонсора тази година и сега нямам идея защо новото им име е Хуасънг. Миналата година бяха вицешампиони; имат един много силен играч: Jaednog. За жалост на отбора, много дълго време разчитаха само на него. Сега се намират на дъното на класацията и изживяват много тежка криза.

Другите играчи се опитват да помагат, но успехите им са с променлив характер.

Останалите състезатели в този отбор са Hiya, Killer, Backho, Perfectman.

 

 

MBC Hero

spl_r1_week3_g5.jpg

Отбора на едната корейска телевизия, предаваща Старкрафт. Отрочето им се слави с добри терани и добри представи в миналотo. Този сезон също вървят много добре.

За момента са 3-ти са и играят доста стабилно.

Ето няколко от играчите: Sea, Light, Jaehoon, Huyn.

 

 

OGN Hite Sparkyz

1266842996_1.jpg

Ето и другия отбор на телевизията OGN. Отбора се слави с второто си място през 2008/2009 година. Тима е доста балансиран, имат си и печеливша звезда в лицето на Leta. Учудващо за техния отбор е, че в индивидуалните лиги винаги имат много на брой представители. Поне в предишни де… Сега нещата стоят малко по-различно…

Ето хората от състава: Go.Go, Yellow[Arnec], Hogil, Horang2.

 

 

WeMadeFox

1266738424_1.jpg

Симпатично отборче, изявява се добре на много поприща. Преди бяха доста неуверени, винаги на последните места, но напоследък се надигат истински чудовища у тях. Имат много страшни нови играчи, пробиващи навсякъде. Предимно терани жулят там и в момента са истинско страшилище на пролигата (:, миналия път извадиха цели 4 играчи и победиха.

Ето интересните имена от състава, всеки заслужава внимание: Midas, Pure, Mind, Major, Shine[kal], RoRo, Baby.

 

 

Samsung Khan

1267342684_1.jpg

 

Отбора на гиганта в електрониката — Самсунг (и любимия на Туци <img src='http://www.easternspirit.org/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/happy.gif' class='bbc_emoticon' alt='^_^' />).

Много силен отбор с традиции и много успехи. 2 пъти подред шампион през 2007/2008 и 2008/2009 година. Специфично нещо е, че треньора е жена… странно, но факт. Притежават много звезди и много красиви, способни и интересни играчи. Този сезон са в пълна дупка и се ширят по-дънното на класацията, но сега накрая се стегнаха и закърпиха. Те са и моя втори любим отбор.

Ето състава им накратко: Stork, Jangbi, Firebathero, Juni, Odin,Great.

 

 

 

SKT T1

1243942429_1.jpg

Ето го моя любим отбор (: . Другия Tелеком. Истинския Tелеком (: . Многократен шампион, a всички интересни звезди са минали от там (: . Обучила e адски много терани и минали велики протоси, за жалост никога не са имали добри зерги, даже най-слабите в лигата (: . Шампион от миналата година, но в лек спад тази година едвам се закрепиха на 5-то място.

Звезда красавец като Bisu не можем да пропуснем да отбележим.

Вечното дерби е между двата телекома KT срещу SKT т1.

Ето и състава на отбора: Bisu, Best, Fantasy, Huyk, Canata, s2, sOo.

Легенди в този отбор, но застарели играчи или треньори са: Slayers_BoXer, Kingdom, Iloove, Carrier, IntotheRainbow.

 

 

STX Soul

1271161758_1.jpg

Отбор със спонсор Интернет компания. Мнооого силен според мен отбор, много дълъг растер от добри играчи и традиции. В момента са на 2-ра позиция и показват завидни умения. Интересното при тях е, че тук играе и единствената про-геймърка жена. Тоссгърл е на 27 години и е способна състезателка.

Много надежди се залагат на тях този сезон, ето състава им от минали и сегашни звезди: Kal, Calm, Hwasin, Shuttle, July, Bogus, by.hero.

 

 

 

ШОУ :

Много важно от сцената (:. Не мога да коментирам как церемониите , които правят играчите след игрите са ненормални и не са нужни от коментари.

Само едно ще кажа и това е И Сон Ън - firebathero , царят на церемониите, които обиждат противника ето и клипчетата:

 

Любимото ми (:

 

Уникалната церемония, при кяото се съблече по гащи само и се цамбурна в морето по време на финала !

 

Тук и дори могъщия ДЖУН ГИ пасти може да яде ...

Други клипчето от смешни ще оставям и нататък за сега толкова (:

 

Друга много важна и според мен мноого готина част това са интротата на всеки турнир.

Правят се с много пари с добър замисъл винаги. Правят се за различни турнири ОСЛ< МСЛ и Пролигата. Даже са задължителни и феновете очакват с нетърпение !

Ще пусна някой от любимите ми и другите в скопки.

Разбира се ще почна с тези, които са от сегашния сезон:

 

http://www.youtube.com/watch?v=xvVgfA2E5Dg

http://www.youtube.com/watch?v=KT4_DGalT20

 

http://www.youtube.com/watch?v=DJBNHixlAdU

и още много други, които ме мързи да слагам (:

 

 

 

важни сайтове, койото позлвах снимки и други материали са Teamliquid i Fomos

Благодаря за вниманието на всички , статията щше се развива , въпреки малката й бъдеща популярност.

 

Чао Чао и до скоро (:

 

bonus :

1248846836_1.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая чудесия я изчетох, макар че не си падам по компютърни игри. Обаче тея дни, от друго място, прочетох за нея и ми стана любопитно. Да не говорим, че често гледам, че на звездите някои от любимите им занимания включват и това, та и аз да се информирам. Да ти кажа, заинтригува ме и ще ти следя продължението. Явно ще да е голяма работа, след като народ като корейците, масово са така запалени по това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

браво... страшна тема

 

п.с за тези който искат да направят прехода от Кпопа към Кстракрафта по-плавен препоръчвам предаването Hyung Joon Becomes A Progamer ще ви помогне да разберете по-добре какво представлява цялата тая работа в Корея ... разгледайте целия канал на TeamLiquid ... има много интересни неща ;)

 

П.С.с също така не е хич станно дори и за актрисите да започват разговори за старкрафт обикновенно с това с коя раса играят и завършващи с това, че някой път трябва да поиграят... абе мн важно нещо е старкрафта енджой на всички, който за сефте ще се сблъскват с тази корейска мания :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Старкрафта е мания равносилна на корейските ссериали. Започнеш ли, няма спирка.

При мен всичко започна заради готините корейци. gorchiza ми показа снимка на любимия си играч Bisu,

а аз веднага захапах въдицата, ама то няма как другояче:

12587874841.jpg

Следващия етап на "болестта" прерасна в гледане на мачове.

Чисто по женски си харесах си още куп такива способни сладурчета, че вече нямаше връщане назад.

Любимците ми са 2-ма.

Stork ; който ми е голямата любов

12615522861.jpg

и Flash, който вече всикчи мразят, защото в момента е на върха на всички състезания.

Даже другите играчи ги е страх от него вече, пък той е една душица:

1270722342_1.jpg

 

Като оставим настрана това, тръпката да гледаш мач на живо е неописуема.

Залите винаги се препълват, а коментаторите понякога полудяват дотолкова, че крещят заедно публиката

в сюблимния момент.

Всички се предава наживо - няма монтажи и някакви нагласени истории, а единствено сблъсъци на велики умове.

Най-много се кефя на играчите, защото те са доста млади (около 18-те, че и по-малки), но са надраснали

възрастта си и имат мотивация и точно опредеелна цел, която ги движи напред и нагоре.

Другото положително нещо е, че спорта навлиза все по-трайно във корейските семейтва,

което е супер, защото от малки децата се учат на много неща, които ще им бъдат полезни в живота.

Церемониите по награждаванията могат даси съперничат с холивудските.

Много известни групи като КАРА примерно, често са гости на финалите на Старкрафт шампионатите.

http://www.youtube.com/watch?v=TfEIGJ0snkg

 

И за финал пускам любимото ми интро, което сто процента вече сте виждали

http://www.youtube.com/watch?v=RJAYPDL1Ii4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много търсех за статията този клип , тъй като показва емоциите на играчите особено в тежки ситуации. Точен пример за часта с цикъла на един сезон и какво става като не успееш още на първата крачка. На мен ми бе супер тъжно тогава това е еидн от най-любимите ми състезатели

 

http://www.youtube.com/watch?v=t9-hW-iRPTU

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно. Вички са едни ревльовци, но поне го правят от сърце, за разлика от актьорите.

И като стана дума за тях ето една пикантериика. Актрисата Kim Ga Yeon (" Princess Ja Myung Go") се среща от две години

с прогеймъра Lim Yo Hwan / BoxeR (шокиращото тук е разликата във възрастта от 8 години).

Абе като цяло, състезателите са доста желани и търсени.

Плюс това разконспирирах, защо Горчицата се кефи на SNSD и откъде се е запалил по тях

 

Това е интересен блог с много интересни статии: http://koreanprosc.com/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори за двойния пост, но тази новина "плаче" да бъде споделена тук.

Нашия шаман на Старкрафт-а спечели Psistorm Championsleague tournament.

За незапознатите ще обясня. В този сайт http://psistorm.eu/ се публикуват ежедневно новини за SC.

Също така се организират онлайн залози за SC мaчове, които не са с комерсиална цел.

Всички мерят познанията си относно играта, а победителя получава символична награда.

В случая Горчицата е спечелил тениска -

gorchi.jpg

 

Ето и част от интервюто, което е направил:

 

Здрасти GORCHIZA, честито спечели Psistorm Championsleague tournament се доказа колко добре познаваш корейците :д Трудно ли беше да познаваш крайните изходи от мачовете или за такова про като теб тва детска игра :П

Здрасти Захари, мерси много се радвам от победа (:. Особено победата над Кавалис (:! За трудност мога да кажа , че често се изненадвах от резултатите , но пък опонентите ми бяха слаби на моменти. Имаше рундове, в които се чувствах адски спокоен и сигурен в гадателските ми умения. Особено мнгоо се шашнах след първия кръг в групите където взех само 1 точка и от тогава се мотивирах и си казах че няма да загуба нито една среща до края ! Така се и случи (:

 

Ако все още има някой който не познава личността GORCHIZA кажи кой се крие зад нея - Батмам , Дон Жуан, Чък Норис ... или ... :)

Чък Норис с подобрения ! (: Емил Калайджиев от София на 19 години. Завършвам в момента софтуерни технологии в ТУЕС и надявам се студентството ми да продължив СУ Корейска филология и дай боже догодина корея (: , да гледам истинските играчи как играят (: . Друго за мен .... ми притежавам керрхай , той е моята робиня и живота тече. Голям фен на старкрафт и очаква много бъдеще в Старкрафт 2 и моя просперитет в нея (:

 

Сега след излизането на СК2 , водиш ли се по световните модни тенденции или си оставаш романтик по душа и не изневеряваш на СК1:

Определено ще се насоча към втората част , тъй като там се вижда че има някакви минимални шансове за изява дори за нуубове като мен (: , следва само упоритост и търпение. Но разбира се често включвам 1 и цъкам с пряители, няма да излезе от сърцето ми (:

 

Цялото интервю четете тук: http://psistorm.eu/news-546

 

От мен много здраве на мастъра и да му е честита наградата.

Да не забрави да почерпи по случая и да не лети толкова много в облаците

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито за победата!

Иначе по темата - наистина StarCraft е религия, поне в Южна Корея. Професионалните им играчи са просто ненормални! Само като видя по колко clicks per minute правят и почвам да се чудя дали не са някакви киборги :) Определено си вредят на здравето, но пък вадят и чудесни пари..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес се състоя финала на MSL първенството.

В главните роли бяха Flash vs Jae-Dong:

1275016280_1.jpg

 

Имах удоволствието да се насладя онлайн на живо на атмосферата и еуфорията, която цареше на претъпкания стадион:

1275120693_1.JPG

 

Като цяло изненади нямаше. Игрите бяха сравнително бързи,а крайния резултат

3-0 за Flash ме радва най много. Ето снимка на победителя:

1275127776_1.jpg

 

1275127378_1.jpg

1275128780_1.jpg

1275129707_1.jpg

1275129610_1.jpg

1275129676_1.jpg

 

 

Е и победения получи награда и уважението на публиката:

1275129483_1.JPG

 

Флаш си заслужи подкрепата ми. За пореден път доказа надмощието си над един от най-великите играчи в историята на Старкрафта

и най-вече се отсрами пред хората заради идиотската си загуба на финала на OSL миналата седмица -_--_- -_-

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

след скучния финал , който уж се очаквашед а е мега епичен , баланса във вселената се запази !

Нада все още е първи и стискам палци това да остане доста дълго време ид а се махат тея флаш и джаедонг !

4c01277518c7d.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силно се надявах Jaedong да бие Флаш, ама Effort май верно е тренирал гадта както ми казахаXDDDD Но Флаш видя ли го и ми иде да хвана една лопата и през лицето му ><

 

Казаха ми за гнусния скандал, който се е разразил с продадени мачове и за тва, че сладурчето Hwasin го е отнесъл здраво, заедно със Savior (който обаче толкоз яко се е нагълтал с пари)...Някой просветен с по-обстоен коментар и инфо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дъъъ,ок, да си изкажа и аз мнението... то, можеше и да се опише с една единствена думичка, и тя е разочарование, но:

1во - разочарованието е от Jaedong, разбира се. Очаквах, най-малкото, да вземе поне една игра. Това не беше човекът, който познавахм, къде отиде агресивността, къде отиде увереността.. потънаха в забвение явно... и все пак, отказвам да повярвам, че Effort е по-добър от него, само защото е измъкнал победата миналата седмица >.<

2ро - щастлива съм за Флаш, няма как. Той, с оглед представянето си до момента, щеше да е отвратително тъпо, да загуби и двата финала (да не говорим, че в МСЛ, има една или 2 загуби само.. най-много 3 да са XD. JD от своя страна слъмпваше по едно си време, но пък последните му мачове бяха добри). И не, Флаш не игра (невероятно) добре, просто ДжД беше (невероятно) зле!! (Ок, тук-таме имаше проблясъци и от двамата играчи, но само толкова..)

3то - за това кой с кого е тренирал.. не знам за Effort, но според мен половината парична награда, ако не и цялата е за ZerO, хахах. Явно е по-добър спаринг партньор от HiyA 8D (който също трябва да получи част от утешителната награда на ДжД, само заради това, че го е изтърпял XDXDXD)

4то - за скандала няма да коментирам.. след като половината ми отбор + Hwasin ми причиниха това, което корейският национален шорттрек отбор (а също и Джей Парк) преди време... С една дума, драмата беше пълна... 5 пари не давам за Savior, но го презирам, заради това, че завлече Хвасин, го.го и останалите.. Т_Т Fashion kills.

5то - няма 5то. Tолкова засега XD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата е огромна в Корея напоследък покрай разследването на тези мачове и могъщия Маестро Saviour е под ножа , сигурно го о4аква затвор. Сега неговото е пълна наглост Февруари 2007-ма година зима 20 хиляди за месеца и през Март 2007-ма той зима 220 хиляди ... ма никак не е очеизбождащо !

ДжоДжо каза повечето от наказаните , най-пострадали са Хайт спаркиз , които останаха с отбор от 6 човека ...

Дргуи освен тях са един треньор и много аматьори и Б отбор играчи , които са плащали на посредниците да карат добрите да губят за да получат новобранците слава и да просперират защото иначе ще останат в тъмна мълга до края на кариерата си, която се очертава кратка.

 

Като заключение може да кажем че повече никога няма да видим Go.go , Hwasin , Saviour , Type-b и много други. Забранено им е да участват вече в прогеймърската система до живот.

 

Но нека ззавършим с една добра новина: backho се завръща след контузия и дълго отсъстване ! Дано това момче стъши на крака и се върне ! Винаги ме е кефел снеговата интересна игра и добро микро. Макр ид а ме е ядосвал като е отстранявал Бису и Сторк на важни турнири (:

backho.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм голям експерт, но Флаш определено си мина през Jaedong като бърз влак през малка гара...

 

Първата игра Флаш беше повече от безапелационен.... Мисля, че няма какво да се коментира.

Втората игра започна интересно, но сякаш Jaedong вече се беше предал още преди да е започнала играта. Дори когато имаше възможност да се опита да се противопостави, той не го направи.

Третата игра определено беше най-интересната. Jaedong добре беше притиснал Флаш, но може би трябваше веднага да се засели близко до него. В момента, в който го остави да подиша дори за момент, се видя крайния резултат... Масирана атака от страна на Флаш и ... 3:0

 

Определено заслужена победа на Флаш :) Да му е честито!

 

За първи път гледам мачове по Старкрафт между корейски състезатели, но определено ми беше много интересно и забавно. Коментаторите са просто уникални!!! Нямам думи! Тези хора създават още по-голямо напрежение и изключителна атмосфера! Предполагам на живо адреналина е още по-голям. Дано някога имам възможност да посетя подобна битка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес ще има едно класическо дерби (: как ще викам не е истина просто !

от едната страна имаме самсунг с играчи като Stork , Jangbi , Firebathero , Great , Juni и тн. а в моя отбор на СКТ Т1 (: Best , Huyk , s2 , Fantasy , Bisu , Canata

Макар да са в криз аи двата отбора горе-долу се очаква кърваво дерби . Победата за СКТт1 ще осигури спокойствие и 4-то място в таблицата , докато Самсунг се бори за оцеляване и минаване на по-горна позиция от позорната 10-та ! Дали като преди няколко кръга ще видим Сторк да унищожи цялото СКТ ? Не знам ! ще видим (:

Другия мач днес също е много интересен WemadeFox vs STX и там много тупалки ще има !

Мачовете са в 12 часа за всеки интересуващ се.

 

vdd20j.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...