Jump to content

Recommended Posts

10074l.jpg


СВАЛЯНЕ : тук

Жанр : Комедия, Романс, Училище, Шоджо
Епизоди : 24
Година : 07.04.2008 till 15.09.2008
Език : Японски
Времетраене : 24 минути на епизод
Държава : Япония
Резюме: Хикари още от шестгодишна също като Баща си е много запалена по борбата. По този начин се запознава с Кей Такишима, и сигурна в уменята си, тя го предизвиква, но губи още от самото начало. От тогава насам е твърдо решена да го бие във всяко едно нещо и да разруши вечното второ място. За тази цел, започва да посещава същото училище като него ( училище само за елити ) - което изпразва добре джоба на баща й. Там съществува странна система, първите седем най-добри по успех ученици, образуват престижния Special A Class. Кей е първия по успех в него, а Хикари решена да му отнеме това първо място и заплесната от съперничеството не забелязва, че той е влюбен в нея...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще си ми остане едно от най-любимите заглавия измежду всички гледани анимета...

Просто си спомням как чаках цяла седмица за новия еп и бях в невероятна еуфория всяка събота като го пускаха с превод..

Супер сладък сюжет и невероятно сладки герои...просто го обожавам..

Хикари ми е една от любимите аниме героини като цяло...хаха голям смях беше с нея и нейните надпревари <33

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък нямах нерви да гледам само по една серия... за 24 часа ги "изпапках" всичките... В първите 10 минути бях леко разочарована от стила на рисунките, защото това ми е второто аниме, а първото беше със страхотни картинки, но след това така ме грабна! Весело, забавно, препоръчително :D И което най-много ми хареса - историята не се въртеше само покрай главната героиня. Имаше си история за всеки един от специалния клас и въобще - продължавам да издирвам други подобни филмчета!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Хикари и Кей бяха страшни, какви ли не предизвикателства нямаше между вечно първият и госпожичка N2, обаче тя как се дразнеше той като й кажеше така- госпожице N2 .:lol::lol: Само не знам как не можа по-рано да проумее, че момчето е лудо по нея.И той как се стъписваше, когато си мислеше, че тя го е разкрила .

И другите герои ми харесаха. Синът на директорката Тадаши и Акира обаче могат да си съперничат като двойка с главните. И те все бяха на нож, ама голям бой ядеше момчето, а и Акира с това обожание по всичко женско. Но пък много сладко се събраха. Рю защитаваше близнаците все едно им е баща, ама и те двамата си бяха скрити лимонки. Уж плашливи,пък каква връзка завъртя и в какъв се превръщаше от време на време момчето. Неговата девойка и тя беше една лудетина. А близначката реши да помогне на Акира да преодолее проблема си с Яхиро, но накрая взе ,че си го хареса. Неговият герой на мен ми бе от любимците, нищо че в началото беше лош. Все се чудих какво ли е сторил на Акира и всъщност това, което излезе не го очаквах, изненада ме.

Допадна ми това, че в крайна сметка всички си откриха половинки, защото тo на тая възраст освен за гаджета и някоя друга пакост, за какво да мислиш.

 

Интересно е анимето, пък и голям смях пада.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше ми забавно. Но като че ли през цялото време докато го гледах имах чувството,че гледам еталона поне за мен в този стил - Kaichou Wa Maid-sama . Не можах да се оттърся от мисълта,че тук главната двойка адски много ми прилича на Усуи и Миса-чан.

Но и това анмие си имаше своите добри моменти и то не малко,така че му давам добра оценка и го препоръчвам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса. И аз на един дъх почти го изгледах. Обичам, когато сериалите ме увличат така. Изобщо не съм гледала много анимета. Серийните сигурно се броят на пръстите на едната ръка.

Очаквах, че вероятно ще има доста клишета, но бях приятно изненадана. На доста места развръзката съвсем не е това, което очакваш. Това много ми харесва - непредвидимостта. Имаше някои по-скучни епизоди, но като цяло е много динамичен. Направо нечовешки. Няма лигавщини. Изненада ме колко много двойки успяха да съберат, чак прекалено. Но пък отношенията между героите си останаха същите - особено онази откачена двойка - Тадаши (вечно гладния син на директорката) и Акира (с начина, по който се грижи за Хикари и постоянно натупва Тадаши). Честно, много искам да видя игрална версия на тези двамата. Интересно ми е колко сполучливо могат да бъдат представени тези отношения извън анимацията.

Странно ми беше как на половината от специалния клас започнаха да им уреждат брачни интервюта. Толкова млади, още незнаещи как да обичат, а запратени директно към брачната институция. После осъзнах защо бащата на Такишима е толкова млад, а всъщност по-голямо дете от сина си. Един от героите каза - женят ни малки, като решат, че моментът е подходящ за разширяване на компанията. После се оказа, че са записани в специалния клас само, за да се създадат връзки между компаниите на семействата. Едно общество от големи богаташи, където няма място за личен избор.

Позитивното беше, че въпреки отсъстващите им семейства (като изключим Хикари), седмината осъзнаха какво семейство е за тях този клас. Самотни деца, които заради богатството си имат неискрени приятели и са наранявани много повече от обикновените деца. Затова специалният клас и подкрепата, която си оказваха един на друг, за тях е убежище. Това ми напомня на Boys over flowers, който е по Hana yori dango. Второто не съм го гледала, но по игралната версия съдя, че и анимето разглежда същата тематика.

Главната героиня е много добър персонаж. Така и не разбрах от къде това неугасващо желание да се състезава. Предполагам, че просто характерът и е такъв. Има хора, които са родени състезатели и все искат да се доказват. То остана непроменено до края - той не спря да я дразни - "Госпожице втора", а тя всеки път да се връзва - "Не ме наричай втора!"

Може да е шьоджьо, но има силна тема. Вечното състезание между първия и втория в най-добрия клас. Не си падам по това да си меря силите с някого, но конкуренцията е хубаво нещо. Добре е да има някой, който да те дърпа напред. Така се постигат още по-добри резултати. Макар че и да няма такъв човек, винаги можеш да си харесаш някой персонаж като Хикари и да се стремиш да бъдеш поне малко като него. Възхищавам се на упорството на главната героиня - тя наистина е еталон. Винаги губи срещу Кей, но никога не се отказва да се състезава с него. Дори там, където всички отстъпват пред могъществото на корпорацията, тя не го прави. Такава завидна борбеност може да притежава само човек, който вярва, че с повече работа и усърдие може да постигне това, което иска. Как само ми липсва този дух. Още по-изумителна е честността, с която се състезава и уважението към съперника. Няма подливане на вода, нито грозни обиди. Съперници и приятели едновременно. Прекалено идеална хипотеза, като знаем каква завист витае наоколо. Но на човек му се иска да вярва, че е възможно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...