Jump to content

Flower of Evil (2020)


Recommended Posts

Последната серия беше най-добрата. Чувства, поведение на героите, всичко беше точно премерено и много силно.

 

А сега да си дойдем на думата. Тези, които смятат, че съм спечелил облога, а то за това няма спор, моля да се отчетат с лайковете, които ми се полагат като печеливш. Честно и почтено съм си ги заработил, така че да не ви се свиди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото има за казване съм го казала. Дупките останаха, недомислици също, но последният епизод даде насока-слушай сърцето, а не разума, та и сериалът трябва да се  "гледа" повече със сърцето, да  се не слуша разума, дори само заради страхотната актьрска игра.:D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, ivanjelina написа:

Лично мен последния епизод ме разочарова

 

Преди 2 часа, bond написа:

Последната серия беше най-добрата

 

преди 57 минути, Lawandula написа:

трябва да се  "гледа" повече със сърцето, да  се не слуша разума

:slap::es::D Добре че го зарязах на осма серия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 13 часа, ivanjelina написа:

Лично мен последния епизод ме разочарова. След толкова силен и интензивен сериал, накрая...доста бавничка и странна последна серия. 

  Скрий съдържанието

Да си загуби паметта (което само по себе си е гадно, глупаво и дразнещо) и изобщо да не си я възвърне накрая?? Еееее....толкова ни мъчиха и накрая това?! Не съм доволна. Оставиха ни да се чудим кой и какъв е всъщност той...себичен психар, студен и пресметлив; или любящ съпруг и баща, който просто има ужасна травма от детството?

Като цяло сериалът е страхотен, запомнящ се и с много силни актьори. Но тези пусти корейци не могат да пишат финали и туй то. 

 

Off Topic

Връща   си я паметта постепенно , само че не искаше да е натресен, но  последната "случайност" с ателието го убеди да даде шанс на семейството, без  ако, но и много мислене, точно защото мозъкът може да не помни всичко, но сърцето и тялото помнят.

Като изключим амнезията, но така по-драматично стана, краят ми хареса, понеже не го обозиха, порозовиха и подсладиха- сега и на момента щастие, без велики обещания и  излишен патос. И да, идва заключението, че героите ще са щастливи, защото няма вече тайни, болка и тъга.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Удоволствие беше да се гледа от първата до последната серия! И Джун Ги си е класа...

Психологически и много  напрегнат, сериал, който те държи пред екрана. Относно сюжета - някак празна остана нишката с първите 10 години и отношенията им докато са деца. Малко прекалиха и с обратите относно личността му

Spoiler

- ту беше чувствителен, ту точно обратното. Но точно в корейски стил нещата се вкараха в релси и бързо се убедихме в доброто му сърце. Но остана едно малко съмнение, че е способен на лъжи и какво ли не докрая. Поне мен ме остави да се чудя дали няма да извърши още някоя по-лоша гавра или ще си остане перфектен заради любовта на жена си.... Кой знае....

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, изгледах всички епизоди за два дни в момента имам чувството, че главата ми ще избухне :ph34r:

Въпреки това не съжалявам. 

Страхотни каст и музика. Усетих историята някак близка, затова ми хареса. Свързах я с едни объркани хора, неосъзнати избори, психически проблеми, които са могли да бъдат разрешени при адекватното им посрещане, много предразсъдъци и тесногръдие, стремеж към перфектност.

 

Усетих До Хьон Су като един травмиран младеж, имащ нужда от разбиране и здравословни отношения с бащината фигура, особено след изчезването на майката.

Хубав последен епизод.

 

Даде поне малко завършеност и според мен нямаше никакво съмнение за истинността на чувствата на До към Ча.

Остави ми тъжно чувство, заради цялото нещастие, което видях. 

Разбира се, че имаше някакви безумици и непълноти, за мен за пореден път дразнещото беше глупостта на някои от полицаите и многото сюжетни линии, някои от които останаха неизяснени, но явно съм  свикнала и не бяха чак толкова дразнещи, за да ми попречат да гледам. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отива в списък "Завършени". Интересни серии и сериалче като цяло. Някак си в предпоследния епизода да кажем, очаквах да се появи мъжа на  Чонг Ми Сок (таксиметровия шофьор). Него нали за последно го видяхме в болницата. Общо взето интересно поднесена история. Още в края на 15-и епизод, стана ясно, че 16-и, последния ще бъде с по-бавни темпове. С лека вратичка по отношение на взаимовръзките на по-главните герои и тънка нишка на тъга в емоционален план. Искаше ми се последните 2-3 мин. да дадат как вече До Хьон Су си е спомнил нещата с една кратка ретроспекция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мъжът на Чонг Ми Сок

Spoiler

е в затвора за похищение и за това, че постави в полицията подслушвателно устройство. Неговата е ясна още преди средата на сериала.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да благодаря за превода! Благодаря мили хора за усърдието, бързината и всичко с което допринасяте за нашия комфорт!:thanks: :) :) 
Любим артист, в страхотен филм. Джун Ги за пореден път доказа, колко голям актьор е! Героя му подхожда, умее ги тези работи човека и това си е! Задържа вниманието и те кара да го гледаш още и още. Разбира се типично по корейски, но аз не съм и очаквала друго.Сценарият е такъв Не ми харесва да критикувам. Гледам и ако ме грабне го довършвам, ако ли не...Радвам се, че имаше финал, който те кара да се просълзиш. Имах надежда, че може да се появи и майката, но така са решили. И аз препоръчвам, вълнуващ филм е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изчаквах излъчването на сериала да завърши, за да мога да му се насладя без големи прекъсвания. И малко се увлякох в чакането...-_-.

Но не съжалявам за чакането. В почивните си дни си устроих истинска "Джун Ги - фиеста".

Хареса ми всичко - и интригата, и играта на актьорите, и финала. И Джун Ги и Мун Че Уон заформиха страхотен дует. Без да са сладникаво мелодраматични ме убедиха в силата на чувствата, които изпитват един към друг.

Интригата през цялото време беше на ниво ( С няколко дребни развлачвания, за да станат 16 сериите).

Препоръчвам филма с две ръце!

Благодаря на преводачите. Превода беше на много високо качество, направо професионален! :thanks:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И Джун Ги беше първата ми любов в корейското кино. Великолепен сериал, от тези, които се гледат на един дъх, а краят беше най-вълнуващия момент от всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съгласна. Много ми хареса. И Джун Ги отново се представи на ниво. След първи изгледан епизод нещо ми се стори, че няма да го догледам, но след втори вече си стана маратон и при мен. Химията между главните не беше кой знае какво, но като семейство пресъздадоха калейдоскоп от емоции. Дъщеричката - очарователна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и очаквах, останах много доволна от сериала. За мен няма някакви фрапантни дупки в сценария, всички карти които сценаристите хвърлиха на масата, се изиграха , всички поставени казуси бяха решени. Единствено ме подразниха неадекватни действия на героите и някои безумици като това

Off Topic

да прекараш 14 години в кома, да се събудиш и след седмица да проходиш та чак да можеш да се биеш.... 

или когато Джи Уон се съмняваше в съпруга си, дали той не е До Хьон Су и събираше информация от собственика на китайския ресторант, при който Хьон Су е работел. Можеше просто да му покаже снимка на съпруга си..... -_-

Историята ми беше много интересна, заплетена, и това, че в нея главно действащо лице

Off Topic

е човек диагностициран с антисоциално личностно разстойство, с липса на чувства и емоции, апатия..... и гледайки как през годините тази личност е успяла сама да се приспособи към нормалния начин на живот и продължава да се учи как да бъде нормален, обикновен човек, прави историята още по-интересна от психологична гледна точка. В много моменти, цялата история ми беше много трогателна, сещайки се от какво е изградена цялата същност на главния и какво е преживял. 

И Джун Ги прави невероятна роля. На моменти играта, движенията, погледа, толкова много се доближаваха до младата му версия, че направо настръхвах от кеф. В други моменти искрено плаках с героят му. Сцената в края на 15 епизод беше направо върхът.  Другите актьори също не отстъпваха с поведението си пред камерата, малката сладурана беше божествена, както и репортерчето прави интересен образ.

Някои неща от сценария във финалния епизод бяха излишни според мен, но ги преглътнах, заради цялата емоция, напрежение и прекрасно актьорско присъствие изгледано до този момент.

Доволна съм си и от режисура, монтаж на сцените, операторско майсторсто, а музиката, влияеше доста емоционално на моменти. Като най-обобщено: изключително добре направен проект. Препоръчвам !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, felicyti написа:

няма някакви фрапантни дупки

 

преди 45 минути, felicyti написа:

неадекватни действия на героите и някои безумици

На това му викат "фрапантни дупки в сценария". И това са само най-очевадните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, dido100 написа:

 

На това му викат "фрапантни дупки в сценария". И това са само най-очевадните.

Под "дупка в сценария" аз разбирам да има изложени казуси в сюжета, които не получават развръзка и решение. Другото според мен е просто лошо написан сценарии, защото го има, но е с кофти изпълнение. Неадекватността на някои герои, в повечето случаи даже може да бъде оправдана, защото ако се замислиш хората не са програмирани роботи, всеки е различен и изградени от емоции,  и ти няма как да знаеш кой как би реагирал в даден момент. Както ние с теб сега мислим различно, така и действията ни в една и съща ситуация може да са различни. Всичко се свежда до характеристиките на героите.  Факт, е че и мен някои неща в сериала ме издразниха, но не съм крайна, а се наслаждавам на позитивите, които ми носи.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най - хубавото нещо на този сериал е превода му! ИДЕАЛЕН! За мен Джун Ги е свалил нивото. Последните две серии се пораздаде, но през останалото време беше дърво, знаейки в историческите продукции каква топка е, тук направо галош. Останалите актьори бяха супер. Едната сюжетна линия  - кримката добре завъртяна, втората - "любовта ще спаси света" - зле. Никаква любов не усетих между тях. Жалко. Гредата дойде от неговата игра, не от нейната. Мун Че Рин, където й да съм я гледала, винаги е доста емоционална и дълбока актриса. Абе, можеше да се получи нещо доста по-добро. Сериал с добър сценарии. Обикновено е обратното - гледаме тъпотии само заради играта на актьорите. Е, на моменти имаше "загубени в превода", ама то между 8 и 14 еп. винаги е така, с малки изключения. И излишен последен епизод. Такива меланхолии накрая на фона на целия психарски интензитет, бяха никому ненужни. Достатъчно разклатена е цЕлата работа, та праснха и клишираната амнезия в последен епизод. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериал точно като за мен. Историята е уникална. Сега съм едва в началото на първи епизод, а вече се хипнотизирах. :wub: Главните са страхотни. Обожавам ги. :inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напът съм с привършването на този сериал, но нарочно искам да изкажа мнение преди да изгледам последните епизоди. Изумително е как всички изкарват серийния убиец /бащата/ като някакъв безумен звяр, а когато го показват на екран той е самият еталон за самоконтрол и чисто изпълнение. А също и гледайки

Off Topic

протежето физическата прилика между двамата е мега силна. Лицата им излъчват заплаха, но по различен начин. При първия е някак неусетна, тиха като змия. Докато при протежето е като тип освобождаване и проверка колко точно може да му се размине. Не си пасват и ми е чудно как първият не е проумял по-рано да не си търси подобно другарче, което не умее да озаптява само себе си. За пореден път се прехласвам колко добри са корейските актьори, когато трябва да изиграят някаква психарщина. Вдигат летвата високо. Дотолкова, че останалите от каста бледнеят спрямо тях. Също и как диагностицираш някого като несъстоятелен да изпитва емоции, когато и от хеликоптер ще се види, че просто е нямало достатъчно хора и изобщо ситуации около него, от които да научи какво представляват въпросните емоции. 

Двете неща са различни от небето до земята и си има тестове, които много ясно могат да го докажат. Това докторите направо ги направиха да изглеждат малоумни като професия. Жената на главния пък, милата, единия епизод ще вини съпруга си за нещо, в следващия ще му прости поради същата причина включваща същото това нещо. Това ми е 'любимата' загубена кауза на сценаристите и загубен епизод като цяло. Ако няма да държиш на аргументи за действията на героя, дори не започвай да пишеш тази сцена. Безсмислена е. Нямаш ли достатъчно екранно време, за да подплатиш, героят започва да изглежда непоследователен. А сцената, в която насочваш пистолет, ситуацията е на живот и смърт, но махаш предпазителя едва после, за да намекнеш, че си сериозен. Да, прави голям ефект за зрителя и изглежда зрелищно, но би било безкрайно неефективно в реала. Пичът просто можеше да пусне запалката и да избяга в суматохата, докато

Off Topic

тя опитва да спаси мъжа си.

Аз забелязах само толкова, което да ме дразни. Вероятно има още бели конци, но през останалото време ми вървеше гладко гледането. Единствено стотината намесени имена ме объркваха. Хуморът ми хареса. На фона на всичките тези убийства и интриги добре разведряваше обстановката. Имаше много детайли и схеми, но не ми дойдоха в повече. Атмосферата беше точна спрямо ситуациите и аз ще си догледам доволно, какъвто и финал да предстои.

 


И последно: винаги има три истини-твоята истина, истината според другите и истината :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключително интригуващ сериал, през цялото време държи в адското напрежение. Нямам търпение какво ще се случи, но и не искам и да свършва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...