Jump to content

Flower of Evil (2020)


Recommended Posts

Ох, аз забравих да гледам. Утре ще се поправя, но и на мен нещо ми доскуча. Изгледах шест епизода и както обикновено се случва напоследък със сериалите на И Джун Ги, стана ми скучно. Нещо не му върви на това момче с рейтингов сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Седма и осма ги изгледах с голяма досада. Как е възможно в криминална драма осем серии да не се случи абсолютно нищо. Уж нещо се случва, ама не. Всичко си стои както го видяхме в първи епизод. В коментарите към Хрониките на Асдал критикуваха актрисата, че не може да играе. Но тя май наистина не може. Никаква химия между нея и И Джун Ги. Предполагам, че Наследниците на слънцето е било изключение и то благодарение на режисьора, че я е накарал да играе по неговите правила.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, bond написа:

В коментарите към Хрониките на Асдал критикуваха актрисата, че не може да играе. Но тя май наистина не може. Никаква химия между нея и И Джун Ги. Предполагам, че Наследниците на слънцето е било изключение и то благодарение на режисьора, че я е накарал да играе по неговите правила.

 

Да не бъркаш актрисите? Тук играе Moon Chae Won, а в Хрониките и Наследниците е Kim Ji Won.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно ги бъркам. Извинявайте. Сега видях, че и два сериала в един съм обединил. Втората играе и в Наследниците и в Потомците. Дори не си приличат кой знае колко, ама също не е ясно и аз къде гледам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да прозвучи еретично, но за мене И Джун Ги е някак нефлуиден в ролите си на влюбен (с частични изключения). На Мун Че Уон повечето й роли са на жена, която първа признава чувствата си и упорито започва да ги следва. Начина, по който предава чувствата си обаче е някак декларативен -  просто съобщава за чувствата си, без припадъци и лиготии. Сякаш в нея има вулкан от чувства, но на повърхността се виждат само бълбукащи балончета. 

За химия не мога да говоря (аз тук и не търся), но много ми харесва симбиозата между двамата като семейна двойка. Точно това е и странното - прекалено е перфектна картинката. Двамата дори физически ми изглеждат като семейство андроиди - сякаш само дъщеря им е човекът в семейството.

Мисля, че с играта си пресъздават точно резюмето на филма за момента - обич само на думи и много тайни в сърцата и умовете им, които отнемат естествените им човешки емоции, израз на лицата и поведение на тялото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, Гош кУ написа:

Снимките на сериала са прекратени заради Ковида. Така че....кой гледал-гледал.

На всички сериали почти са прекратени и програми с повече участници. Само "дървесата" ще гледаме, защото е готов заснет, доколкото прочетох. Там в Корея, за разлика от тук, вярват, че има вирус и при все, че на 3-4 дена умира един(реанимацията им е явно на супер ниво), пак за разлика от тук, на 40 градуса  и мега влажност, носят маски навсякъде и навън задължително. Даже в кафенетата гледах, като не пиеш и ядеш повече от две минути, маската пак задължителна.Дисциплина и отговорност към останалите му се вика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кръвният син на докторите ми изглежда опасен. Откакто се събуди от комата изпитвам някакво отвращение към него (въпреки че харесвам актьора). Имам чувството, че е някаква криминална друсалка, която всеки момент ще даде на късо и ще пречука някой. А момчето, което играе Хьон Су като юноша, когато погледне като психар, тръпки ме побиват. В сцената на бара, когато погледна бармана, ми изглеждаше далеч по-ужасяващ от баща му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aктьорите за мен си играят супер, само дето в девети епизод сценаристът ги направи всички изведнъж  глупави от средата на епизода, от любов ли, от що ли,  което си е направо гаф, но  си мижа. 

Като се разбра  всичко(видя се,за съжаление, че корейците обичат баналностите), остана да видим само,  дали ще имат смелост да бастисат героя за край, макар да не ми се вярва, понеже последните години не ги бастисват:28558:, но с отлагането, заради вируса, няма да е скоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Spoiler

Докторът ме стана много подозрителен. Все ме гложди едно чувство да не е той съучастника. Синът му отделно има какво да ни каже. Накрая нашият ще излезе най-беличък. Не вярвам да го затрият. Не отиват натам нещата. Актьорите са добри, не споря, но няма много голямо поле за изява на таланта им. И аз като Дидо взех да се чудя дали сценарият е лош или режисьорът не го бива, но много неща липсват в тази драма. Ще я изгледам докрай, след като загубих девет часа, но няма да се тръшкам за това, че я бавят. Изобщо не бързам да видя края.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам  усещането, че най-накрая сестрата на Хьон Су ще се самоубие, ако преди това не вземат да я убият семейството на доктора..

Сега като изгледах 10 серия със субтитри съм убедена, че бащата доктор знае кой е съучастникът. Не смятам, че съучастникът е той, защото фигурата на онзи е на по-елегантен човек, но може и да се лъжа. Мисля си даже, че синът, който излезе от кома, ако не е замесен в далаверата, най-малкото е узнал какви ги е забъркал баща му.

Off Topic

Превюто за 11-та ме навежда на мисълта, че възкръсналият син преди инцидента сигурно точно със сестрата на Хьон Су сигурно е трябвало да се срещне.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съмненията ми са за докторския син. 

Off Topic

В превюто на 11 епизод за части от секундата показват как си гризе ноктите. При сеанса под хипноза показаха изгризаните нокти на съучастника. Освен това, той говореше за пропусната среща с жена, която щяла да промени живота му. В същото време, сестрата на Хьон Су  имаше усещане след сеанса, че съучастникът иска да я убие.

Абсолютно не ми е ясно до този момент какво се е случило, че истинският Пек Хи Сонг е изпаднал в кома. 

Да, сюжетът не е блестящо развит, не блести с остроумна оригиналност, но аз съм театрален човек, а знайно е, че в театъра често се играят едни и същи пиеси на по няколкостотин години и всяка нова постановка на старата пиеса се приема за нова. Важна е режисурата и актьорската игра. В този случай актьорите много ме радват. (Впрочем, И Джун Ки почти винаги ме радва.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала ми е супер интересен, ако беше излязъл целия щях да го изгледам без спиране и без спане, маратонската. Все по-рядко намирам сериал, който така да ме увлече. Много интересен сюжет, добре е забъркана криминалната мистерия, има си съспенс има си и 2 романтични двойки. Доволна съм. Не пожелаха да ме изненадат корейците и да излязат от статутквото, не посмяха да направят от Джун Ки сериен убиец, но това е положението. Толкова е добричък и нещастен милия вече, че ми идва да го гушна през екрана. Душичка, както някой писа по-горе направо ангелче вече го изкараха. 

Off Topic

За убиеца съучастник съм съгласна с Matrim. Изгризаните нокти и налудничавия поглед, с който гледаше сестрата на главния, явно я разпозна в превюто,  това, че имал среща с жена и най-вече това, че убийствата са спрели за толкова години откакто е изпаднал в кома сочат към него. Но да видим, баща му и той съмнителен, не му вдигнал телефона при инцидента, защото бил много зает с нещо. И цялата тази история с трафикантите на хора за какво е. Ако например не става дума за трафик на органи от който би могъл да се възползва именно директор на болница. 

Не ми е ясно изобщо какви мотиви имат ония двамата да крият, че синът им е в кома и да представят нашия за техен син. Много налудничава история и без никакво логично обяснение за момента. Той като беглец от закона е имал сметка да приеме предложението им, но какво печелят те?

Сестрата на главния като нищо ще я изкарат накрая също невинна. Тя може и да се е отбранявала и да е мушнала кмета, но някой друг го е доубил. По-точно съучастника, нали на записа казваше, че бил много шумен кмета и трябвало да му затворят устата или нещо от сорта. Така, че ще си имаме един прекрасен хепи енд за главната двойка и дъщеричката им и за репортера и сестрата, да не говорим как започнаха главния и репортера в първа серия и какви приятели станаха (адски се забавлявам с техните отношения). И заживяли дълго и щастливо и т.н.  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поразен съм.

Spoiler

Серийните убийци вече си купуват жертвите от търговци на хора. Това ми е трудно да го повярвам. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, голям майтап. Даже не се бях замислила що глупост е това. Ей, това съвременният онлайн потребител и до там я докара. Всичко се изврати в тоя свят. Даже серийните убийци ги докараха до консуматори наготово.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се замисля сега излиза,

Spoiler

че да си сериен убиец трябва да си много богат. Иначе от къде пари за жертви?

Не че толкова ме дразни това в сериала, но много странно ми се видя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, bond написа:

Като се замисля сега излиза,

  Скрий съдържанието

че да си сериен убиец трябва да си много богат. Иначе от къде пари за жертви?

Не че толкова ме дразни това в сериала, но много странно ми се видя.

 

Зависи с каква цел ги трепят. Може да печелят много повече, отколкото са дали. Я си представи, примерно, че правят атлас по анатомия, като на Пернкопф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото и да правят, дори реклами да снимат, все пак са серийни убийци. То посредник, то доставчик - повече на бизнес, отколкото на удоволствие прилича. Но пък от друга страна свежо и необичайно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...