Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

заглавие: Deca-Dence, デカダンス

страна: Япония

година: 2020

тип: ТВ - 12 епизода

жанр: екшън, приключения, оригинално заглавие

продукция: Nut

инфо: :click::click::click:

резюме:  Десетилетия, след като почти е изличено от лицето на земята, човечеството, или поне останките от него, продължават да обитават мобилната крепост Дека-денс и се опитват да се върнат отново на върха на хранителната верига. Единственото, което успяват за сега е, поне да не бъдат унищожени до крак от новият властващ вид - Гадол, а другото...звучи повече като мечта.

Човекът освен социално е и йерархично животно и това, че самото му оцеляване като вид е под въпрос не успява да го промени. Жителите на Дека-денс се делят на две групи, да не кажа касти; Гиърс, войните които се бият с Гадол и Танкерс, механиците без които нито острова нито войните могат да съществуват. Разбира се, войните са елитната група, докато вторите са броени едва ли не за втора ръка. Случайността среща две пълни противоположности: Натсуме, която мечтае един ден да стане част от елита и намусения Кабураги, реалист, който отдавна не вярва в приказки.

 

 

 

лично мнение: Толкова постен откъм брой заглавия сезон отдавна не бях виждала, а остава само месец. Огромна част от него са продължения, но има едно две оригинални заглавия и това е едно от тях. Ще излъжа, ако кажа, че не заглавието ме привлече на пръв поглед, после беше резюмето и най-накрая беше трейлъра. Историята звучи все едно Нихей е давал идеите, но е много по вероятно просто да са негови почитатели, които леко го копират:) Поне звучи любопитно, ще реша струвало ли си е, когато започне, но поне студиото се е отдръпнало от лоли тематиката или поне визуално....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...