Jump to content

Full Metal Alchemist & Brotherhood (2003-2010)


Recommended Posts

FSq4PxUWQAEPOkW?format=jpg&name=large


## Продуценти : BONES

## Жанр : Еншън, Драма, Фантазия

## AniDB : AniDB

## Държава : Japan\Япония

## Година : 2003

## Времетраене : 64+


## Резюме :Двама братя загубват майка си, поради неизлечима болест. Чрез "алхимия", те осъществяват табу - преобразуват я. Но всичко се проваля и цената, която плащат, задето са използвали този тип алхимия, е загубен ляв крак за по-големия брат - Едуард Елрик, и загубено изцяло тяло на по-малкия - Алфонс Елрик. За да спаси брат си, Едуард жертва дясната си ръка и успява да всели душата на брат си в една броня. С помощта на семейни приятели, той се сдобива със стоманени крайници - "Аутомейл", за да замести загубените. Едуард се заклева да намери Философския Камък, за да възвърне телата и на двамата, дори и това да означава, че трябва да стане "Държавен Алхимик" - такъв, който използва алхимията си в полза на армията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето е много много хубаво и поучително . Наистина стойностно аниме ! Онзи т.нар. "Закон на равностойната размяна" е абсолютно верен !

Винаги плача като гледам това филмче !

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!!

Много харесвам сериала и филма ,даже с нетърпение чакам 2рия :)))) Мога да кажа, че може би той ме накара да обикна азиатското кино :))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първият е скучен. Вторият ми е любим.

 

Всички герои бяха на място ; беше пълно с интересни локации. Перфектно поднесено аниме :3

 

п.с И спешълите много ми харесаха, разкриха повечето неща, които ми бяха интересни (особено това с Изуми  =)) ). Само не ми хареса, че не са добавили два от спешълите в мангата (този с Ед и брат му като малки и този с лейтенант Хоукай и кучето [който ми е любим])

 

п.с2 Неска как ме мързи да пиша мнения... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е едно от заглавията, които са ми известни от доста време, но поради една или друга причина най вече по приоритетни други такива не се хванах да го гледам. Сега обаче с оглед на изключително слабите сезони - есен и зима 2014 дето няма хептен за какво да се хвана, Алхимиста дойде доста добре тъй като ми се гледаше нещо дето не съм гледал вече.

Историята върви доста добре поне до там докъдето съм стигнал и наистина по доста интересен начин са използвали алхимията, търсенето на легендарният философски камък както и като цяло битката на човек срещу природните закони. Антагонистите са доста интересни, по мое мнение за да е добро едно действие злодеите трябва да будят респект, а тука хомоникулисите са наистина впечатляващи фигури, будещи редица въпроси. Доста добро хрумване е да ги кръстят на 7-те смъртни гряха и арта им е доста сносен като любимци са ми Похот, Гняв и Алчност, които дават доста жега на протагониста и не е като да го остават да скучае. Едуард и Алфонс от своя страна са доста интересно комбо предвид движещите ги мотиви и способностите им. Ед ме дразнеше малко отначало понеже тва че е лилипутест не се вписва много в идеалите ми за главен герой, но като изключим това другото си е почти както трябва, а и имам предчувствие, че няма да остане до края в този вид заради нещо на което ни обърнаха внимание, когато Уинри му сменяше протезата. Споменавайки нея също много приятен персонаж, но поне до този етап в който съм стигнал не се включва особено често..дано по нататък вече да участва по дейно, въпреки че тя не е алхимист и функциите й на механик предполагат да си остане поддържаща роля. Ще видим как ще приключи цялата работа, но поне засега ми е доста интересно да го гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bones бих ги похвалил за доста други заглавия освен SE, под тяхна опека беше едно от малкото свестни анимета тая ялова година, но както и да е.

Гледай го аз таман го приключих и определено ми хареса...само дето май не трябваше да гледам първо тази версия. Казвам версия тъй като Brotherhood вместо втори сезон с продължение на действието както си мислех се оказа рерън по мангата, а там поне като се разрових сега май нещата са представени по добре. Ако знаех щях да почна от него. Иначе последните епизоди бяха чудесни с доста обрати и наситени с действие, точно както обичам! Появиха се нови лица и имаше доста интересни неща около хомоникулисите особено покрай Похот, Завист, Леност и Гняв. Сега остава да видя какво има в филмите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми казаха да гледам  "Brotherhood" и това и ще направя. А кое е другото свястно заглавие? Токио Гула на мен много ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tokyo Ghoul е друго студио не Bones. Иначе от техните поне за мен най значимо е Darker than Black, но Eureka Seven също има голяма фен маса, Scrapped Princess и тазгодишното Noragami също са за отбелязване. Тяхна е една от надеждите ми за следващата година Kekkai Sensen (Blood Blockade Battlefront), което се очертава доста обещаващо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 20 май ще излезе нова част от игралния филм, а на 24 юни още една. Честно казано филма от 2017 беше странен, но сега от трейлърите виждам, че ще е интересно. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма го никъде все още филма и аз си го чакам но за съжаление Японските филми се появяват доста по късно...затова ще си почакаме...:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...