Jump to content

Love Shuttle (2019) 18+


debil4e

Recommended Posts

Съгласна за историята, само арта  не би ме задържал по никакъв начин. Все още го чета с удоволствие, но предстоящата драма ме притеснява. Майката е права, силен е, но това не го прави неуязвим и затова примера и беше точен - овца сред вълци, сам не би имал никакъв шанс и е време да направи и той нещо, дано го научи по-бързо и не по трудния начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, туунът се завърна след хиатуса и в този чап дадоха доста нещица. Ситуацията не се разви по шаблон, което ме радва, но и някак не ми дадоха достатъчно сметана и черешка задето чаках търпеливо повече от месец за развитие. Обожавам детайлите, с които борави авторката, в това спор няма. Малко ми е странен новият стил на рисуване и ми трябва време да свикна. Харесвах, когато чертите им не бяха толкова воднисти и цветовете бяха по-наситени. Сега някак ми липсва тази изразителност в арта и оцветяването. Емоциите, които обаче биват изразявани и начинът по който ги поднасят, са мед за душата. Сега например ми хареса как показаха изранените кокалчета на Те Хан и врата на алфата на Ън Со. Последният се завърна най-сетне. Едва го познах с този рисунък. Изглежда така, сякаш е пораснал. И май ще се окаже СМ* лимонка, хи-хи. Знаех си, че има нещо за разкриване в този герой. Взех да подскачам като го видях, но не очаквах, че ще покажат и алфата му. И ако правилно съм разчела арта алфата имаше следи от нашийник по себе си. Или просто въображението ми много се вихри напоследък /засрамва се и отива в ъгъла/ :ph34r:

 

*До чап 56*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я зарежи това със срама, че полвината в тази тема нема да мърдаме от ъгъла:lol2:

Мерси, че ме изпревари. с коментара. И на мен ми хареса, че автора избегна(поне засега) стандартното развитие и ще чакам другия чап, когато и да е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охоо, пък добре дошъл:D 

Май е само манга или поне в баката няма отбелязано друго. Тук обаче спеца е друг и следи заглавията, които излизат в тоя сайт:) Абе ти почни с тва, после ще те примамим и Левелинга да пробваш и лека полека ще те обърнем в правата в..., пардон, посока:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво е това с новелите? Някои от тууните имат онлайн новели като първоизточник ли? Или книжен носител? Ако има такова животно на книжния пазар, искам го :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледал съм реклами, в които запалени фенки си купуват манги на хартиен носител, но не съм виждал такова нещо у нас. На никакъв език. Аз понякога си купувам книги на английски онлайн, но за манга -  не знам. Иначе предпочитам новелите пред мангите. Много ми е трудно да следя картинки и надписи едновременно, но с тази се старая.

Spoiler

Това с алфи и омеги ми се струва тотална измишльотина. Поне по описание на това какво представляват омегите. Ми то няма нужда от жени тогава. Малко съм нов в жанра и не бързайте да ми се карате. Аз само 2 БЛ новели съм чел и повече не смея, че да не попадна на нещо пошло.

.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хартиеният носител има притегателна сила. Самото съприкосновение с хартията и това, че имаш материя пред себе си, дава едно особено възприятие и сантимент. Аз съм по-скоро ценител ентусиаст, отколкото запален фен. Веднъж на 100 години ще си взема нещо, когато наистина ме е израдвало и докоснало. Преди няколко години си поръчах 1-ви чап на БЛ манга, чието аниме много харесах. Там сцената с целувката ми е на сърце. Взех си я директно на японски, а аз японски и досега не знам :ph34r:. За първи път виждах нещо толкова красиво и с вложена толкова мисъл в създаването на самата книга. Не съдържанието й, а как е оформена. Видя ми се като миниатюрно луксозно издание с двойни корици в бонбонено розово, което не знаех че се чете отзад-напред, но аз по навик така или иначе разглеждам списанията отзад-напред, та без да искам съм уцелила последователността. Случайни неща няма. Манги на български има, но не са много. Преди време подарих чап на 'Death Note' и си беше на български. Чети си колкото ти се чете bond, и не се притеснявай да коментираш. Тук хора не ядем, но дискусии не отказваме :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност манга вече има и на нашия пазар(:click:), на английски, от фирмата, която държи правата за разпространение, а именно VIZ Media. Недостатък, ако мога да го нарека така е, че засега е само манга, без манхуа, манхва и уеб заглавия. От това, което видях има основно шонен, шоджо, сайнен и джосей, производните им шонен ай/яой(демек БЛ) и шоджо ай/юри май не са налични, но моето е поглед от компа, за истинско инфо се обърнете към @helyg:D

Иначе имам познат, който още си я поръчва директно от Япония, но това си е ваше решение:)

 

Колкото до теорията за алфите и омегите

Off Topic

- май е застъпена основно в БЛ жанра, но пък аз не съм кой знае какъв фен, а юри направо не чета и не знам как е там....Общо взето мнението ми долу горе съвпада с това на бонд. Всъщност тук за първи път видях реално намесена и жена(майката), може да се каже, че автора "изтри" пола като определящ в една връзка и възпроизводството на човека и направо "сбъдна" мечтата на LGBT обществото:lol2: Ма аз немам думата, то въпросното общество дамгоса Дж. К. Роулинг като я обяви за мъртва, щот им каза, че не разбира логиката хората да се делят не по пол а на такива дето имат менструация и такива дето нямат...:slap:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целият свят полудя по така наречената коректност. Думи нямам и май ще започна само криминалета и БЛ истории да чета. 

Spoiler

Тъй де. Омегите, доколкото разбирам, имат нещо като менструация. Докато стигна до края на тази манга вероятно ще съм добре образован по темата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последният чап въпреки че завърши с усмивка от докито, ме остави с повече съмнение, отколкото с положителна нагласа. Нямам доверие в брата дето се натресе от нищото. Това клише ме издразни. В доктора също съм разколебана, но и ми се ще и да му вярвам. Засега обаче много сенчест го прави да изглежда авторът. Един вид-хвана си птиченце, и когато нещата са напът да станат сериозни, изглежда, че той хич не е готов, не иска това, но каза 'да', оставяйки другия човек в неведение за несигурността си. Все още ми е много неясен докторът. Мисля че него самият го е страх да се влюби и има връзка. Страх го е дали ще успее да задържи човека насреща си. Страх го е от отговорността да се превърне във всичко за човека до себе си. Прилича на някой, който флиртува без да се обвързва. Или по-лошото-ще се носи по течението, без да има собствено мнение за връзката им. Искаше да помогне и да вдъхне увереност, но е видно и от извънорбитален сателит, че ако не е готов да се посвети изцяло, ще има разбито сърце и психика накрая и у двамата. Няма да успее да се измъкне сух от водата, колкото и докторски дипломи по психология да има. Защото смеси професионалното си любопитство с личното. Изненадвам се постоянно как се разменят двамата в отношенията си. Ту единият е уверен, ту другият. Другото, което ми допадна беше неловко започналата прегръдка. Стоеше толкова истински. Когато все още опознаваш някого, но между двама ви витае очарователна странност. И хем сте си близки, хем все още не сте свикнали. И тази близост не идва съвсем естествено все още, но това не спира човека да я търси и иска. Дано авторът не остави в застой страничната история в трети сезон, че ще трябва да чакаме година докато видим нещо по тези двамата. Все още чакам да видя нещо за омега колегата. Струва ми се, че ще видим още и от новонатреслия се брат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свърши. Любовна история, изпълнена превъзходно, без потресаващи драми, садистични триъгълници и тн. Заглавие, което ми напомня, че БЛ жанра може да бъде и нещо такова и да не се отказвам от него:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...