Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

My Husband-in-Law

อก เกือบ หัก แอบ รัก คุณ สามี

Още известен като: Ok Keub Hak Ab Ruk Khun Samee
Мой законный муж

Държава: Тайланд

Година: 2020

Жанр: романтика, комедия

Епизоди: 16

Продължителност: 1 ч. 50 мин.

Режисьор: Aew Ampaiporn Jitmaingong

Сценарист: Panathee Suppasaksutat

Канал: Channel 3

Излъчване: 21.04.2020 – 15.06.2020

 

Актьорски състав:

Prin Suparat / Mark – Thianwat / "Thian"

Mew Nittha Jirayungyurn – Natarin / "Muey"
Koy Rachwin Wongviriya – Yada

Nut Devahastin – Pondech
Duangta Toongkamanee – (Thian's mother)

Pear Pitchapa Phanthumchinda – Kawfang

 

Резюме:

След смъртта на баща си, Мей и майка ѝ се местят в съседство до близката приятелка на майката и тяхна благодетелка. Мей се влюбва в нейния син Тиен. Но той постоянно се шегува, присмива ѝ се и се подиграва с нея. Въпреки това момичето е готово да му прости всичко заради любовта си. Един ден се оказва, че Тиен и Мей трябва да се оженят, за да спасят героя от досадното внимание на съпругата на могъщ човек. Тиен не обича Мей, не я вижда като жена, защото са израснали заедно и възприема брака като каторга. Той мечтае да има за съпруга идеална жена, каквато Мей, според него, със сигурност не е. Скоро разбира и за любовта ѝ към него. Това го кара още по-силно да иска развод. Той се нуждае от идеал, тя пък го смята за чаровния принц. Ще стане ли този измислен брак истински? Ще успее ли Тиен да устои на жена си?

 

Тийзър:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click::click::click:

 

Онлайн с руски субтитри :click::click:

 

OST:

Off Topic

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарs на kitket, че отвори темата. За мен това ще е вторият лакорн, след Full house, койте ще ме накара да следя епизодите на лайфстрийм и да търся из нета да чета някъде, някой да е превел нещо за излизащите епизоди, защото уви, превод на английски скоро няма да видим ний, простосмъртните.

 

Каня всички любители на ром-кома да се присъединят!  От това, което видях дотук, първите 3 епизода, ще си заслужава!

 

Историята е нова за малкия екран. Това е екранизация по тайландска новела, уви дори нея я няма официално преведена на английски.

В един форум, мацка, която много е харесала романа го е превела и е качила глава по глава цялата история. Аз лично глътнах 46те глави за 2 дни. Сууупер свежо, със тънък хумор и много сладурско!

 

И благодарение на този превод успявам да хвана как се развива сюжета тук.

 

Иначе, преводачите на английски са от преводаческата група muse. А muse са дигнали мерника на неблагодарните фенове, които не само ги крадат, но и ги плюят из нета, съответно са затворили сайта и никой освен старите им потребители с редовни дарения , няма да види превода им на английски преди да е излъчен целия сериал в ефира. Не знам това що за политика е, но туй то!

Лично аз направих дарение през paypal, представете си колко ме грабна историята, за да ми дадат достъп при музата, но уви. Чакам 3 ти ден, вероятно няма и да получа. Силно съм разочарована!

 

Продуцент на продукцията е Anne Thongprasom, главната двойка се събира за пръв път като такава, макар да са играли заедно - той главен, тя второстепенна роля, но не ме питайте къде - не следя особено тайското, освен с определени актьори и  доста избирателно.

 

Хайде, скачайте на клона! Мисля, че ще си заслужава :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 3.05.2020 г. at 23:11, speedy86 написа:

Звучи интересно. Би ли споделила линка към превода на новелата? 

Тук

Това е темата на лакорна, а преводът на новелата започва от 197 стр. (втора глава като спойлери, а на 196 е първата глава като снимки) ., user montha91

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста шантаво забавен сериал се очертава, красавецът Марк с шарматни шалвари на принудителната сватба, защото спи с жената 

на мафиоз и за да не бъде убит, в крайна сметка се съгласява на този брак. 

Забавни лафове,

Off Topic

придружени с не по-малко забавни случки/ кучето глътна халката му и го чакаха/кучето:D/ да я изака, за да завършат церемонията.

С две думи,симпатичен сериал. Сериите малко длъжки, но може да попрескачате, не е задължително всичко да гледате,

на някои места и да го направите, няма да е голям пропуск мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз изгледах днес първа серия /е, почти, остана ми малко, ама то бая дългичка наистина, покрай китайските свикнах на къси серии/...

Аз очаквах сериала да е забавен и той си е такъв, само тоя мафиот и женската му малко развалят обстановката и покрай тях сериала няма се размине с типичните за тай сериали драми, сополи и насилие. Пък са ми и странни тия двамата. Хем не я иска, хем не я пуска. 

Майката обаче ми е абсолютен фаворит. Как командори, луд прави сина си.

В първата брачна нощ:

Off Topic

 

Аз казвам само да спите двамата, кой говори за друго...

 А после: Да не забравите за внуците. :28558:

 

Между другото, в първия момент това, че двамата главни се познават отдавна не ми хареса, по принцип харесвам повече, когато героите сега се запознават и виждам как всичко се случва между тях, а като се знаят от преди, един вид има нещо, което си пропуснал. От друга страна пък, в тази ситуация, нали като се знаят и сега като се ожениха, щото те си знаят, че е фалшив брак, хем уж нещата си остават същите и ежедневието им ще продължи по сторому, хем пък не е баш така. И ми е интересно как ще се промени всичко, в смисъл какво ще се случи и кога той ще почне да я вижда по друг начин. А, тя милата, тъй или иначе вече си е лапнала отдавна по него....

 

Сватбата беше много луда. На мен освен кучето, и котарака ми беше много смешен, каква физиономия само.:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рейтинг от 4,5 за 7ми епизод е нещо ново за Канал 3 от доста години. Това разбирам аз от форумите тук-там.

И въобще доста различно от типичните тайски лакорн с крясъци, женски бой, гейове и всякакви изцепки от сорта.

Аз още се чудя какъв му е проблема на Тиен. Може би няма проблем, по-скоро има нужда от време да започне да възприема Мъи не като сестра или онази, която се върти из къщи с парцала и тенджерата т.е. домашната помощница.

Мъи ще продължи да го изненава до финала и то не защото е станала различна, а защото Тиен ще започне да се оглежда около себе си и да вижда тази жена по-ясно и цялостно. Както казва героят му в 3ти епизод: "Мислех, че Мъи е съвсем обикновена и лесна за разчитане, но е все по-трудно да разбера какво си мисли и колкото по-близки ставаме толкова повече неща у нея ме изненадват." 

Въпреки, че са живели заедно последните години, героят му разбира, че абсолютно нищо не знае за нея. Не е проявявал абсолютно никакъв интерес към нея. Всъщност героят не е проявявал интерес към абсолютно нищо около себе си. Това е своеобразен вид събуждане за него.  Че не само той и неговата работа съществуват на този свят, че има други неща, които дори могат да бъдат интересни.  Мисля си дали не говорим за дълбок егоизъм у един богат и разглезен син, но като че ли не, просто странен характер. На повърхността груб като бе ли безчовечен, но всъщност доста добър, отговорен и състрадателен.

Труден образ е този на Тиен, на Марк му се налага да се справя с много широк спектър от емоции, объркан е в собствените си емоции, и слава Богу, попаднали са на актьор, който умее добре да изразява пълната палитра от чувства. Очите му са страшно изразителни. 

 

Нищо особено на пръв поглед, обаче прекрасна работа на автора, а после на режисьора, продуцента и сценариста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде го гледате това, като каните гости? английските са без субтитри след първи епизод, на руските върви без звук... Главният ми заприлича на Козунака, подобрен вариант.

А туй куче има най-бързата отделителна система в света, за минути изкара каквото глътна, да не изпуснат благоприятното време за сватбата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писах по-горе.

Така ме грабна, че платих за членство при justanothermuse.com.Това не е типично за мен,повтарям........ :wacko::rolleyes: Там преводът е качен още сутринта на денят след излъчването.

А вероятно ще може да се гледа свободно след 15 юни, когато излезе целият лакорн. Поне наблюденията са ми такива, когато говорим за преводаческата група Muse

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уоу(не обичам тая дума, обаче нямам подходящо възклицание в случая :D ) Марк е ВЕЛИКОЛЕПЕН, само заради него си струва де се гледа, не че другите са зле, обаче в тая роля е разкошен :wub:

За пръв път гледам текущ тай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 5/14/2020 at 5:04 PM, Чингулинка said:

Нема да се гледа значи. На гости канят, ама срещу заплащане :no: Мерси!

Ти остави, че само 1-ви е преведен, ами и точно тази серия запецва през 5 секунди. Ако някой намери сносно качество на английски, моля да пише. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много! Пуснах малко да видя и изглежда да върви нормално епизодът и с доста добро качество. Преди няколко дни проверявах точно на този сайт и имаше някакъв проблем, радвам се, че вече е ок.

 

Spoiler

btw @vivivan Ние сме с почти еднаква репутация. :896767:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, jira написа:

 

  Скрий съдържанието

btw @vivivan Ние сме с почти еднаква репутация. :896767:

 

Къде го загледа  :lol2: 

Ето ти още малко  :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@vivivan в Лакорн Галакси - тук, преведени са 1-ви и 2-ри епизод. По-късно ще изгледам цялата серия, че сега имам други задачи. :)

 

ПП. Сега си с много лоша репутация, според някои хора. :D В хотелите даже няма стаи с номер 666. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4-5 еп на мен са ми много тегави, дано приключи хакерската история, че не се трае, даже пети не го догледах. В дораматв са с руски суб до 9 еп вкл., предполагам толкова са излъчените. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата серия беше интересна, после главната ми стана антипатична. Дослуча ми. Нямам  желание да продължа, въпреки Марк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Връщам си думите назад, нещата се поизясниха и историята стана още по-интересна и забавна. Лошото е, че руските суб са само до 7 еп, англ пък съвсем в началото. При muse преди  имаше свободен достъп до сума ти лакорни, даже гледах един при тях. Много кофти се е случило, както разбирам от по-горните постове, сега няма достъп до нищо. Ще чакам рускините да преведат, първо да се излъчи, ех, дълга работа се очертава. Иначе историята ми напомня на Палавата целувка, но във вариант женени. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...