Jump to content

Neko no Ongaeshi (2002)


air

Recommended Posts

597l.jpg

 

4a9690a1afe764ec48607e069561865c.png


Заглавие: The Cat Returns
Тип: Филм
Жанр: Фентъзи
Година: 2002

Дебют за художника Хироюки Морита, работещ за популярното студио „Гибли”. Хару е ученичка, която на път за училище случайно спасява коте, преди да бъде прегазено от автомобил. Скоро при нея пристига котешка процесия с различни дарове, тъй като се оказва, че е спасила принца на Котешкото кралство. Кралят желае тя да стане жена на принца, примамва я в кралството си и я превръща в котка.

С помощта на ръководителя на котешкото бюро (елегантният и изтънчен котарак Барон) и на приятеля му Мута (огромен и дебел бял котарак), момичето едва успява да се спаси и да се завърне в човешкия свят. Ан Хатауей озвучава Хару в англоезичната версия на филма.

 

Свали с български субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Котаракът-джентълмен от това аниме участва в още една история на Гибли - Шепотът на сърцето. Може би, поради тази причина, английският превод на заглавието е Завръщането на котката (така се прави препратка към предходното заглавие). Оригиналното име на филма е Отплатата на котката. За мен и двата превода са приемливи, тъй като анимето е изключително по своята същност. Ямада Такаюки озвучава принцът от котешкото царство, а началната сцена със сблъсъкът на главните герои на улицата, е истински мини шедьовър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно филмче - приключения, хумор и много котенца, какво повече му трябва на човек :) Subarashii nya! :28558:

 

Барон наистина се появява за пръв път в "Шепота на сърцето", при това като прикрито-жив персонаж. Макар по сценарий да е просто статуетка, през целия филм по-наблюдателните зрители забелязват, че бастунът и шапката му си променят местата ;) Чудесна идея е да го изтупат от праха и да го превърнат в централно действащо лице толкова години по-късно.

 

Ето и ЛИНКЧЕ за гледане онлайн с английски субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубаво класическо аниме. Вече почти не правят такива добри попадения, да не кажа, че и изобщо не правят, освен ако не е римейк на някое вече създадено. :panda-145:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...