Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

## Държава: Япония

## Година: 2009

## Eпизоди: 175

## Жанр: Екшън, Приключение, Комедия, Фентъзи, Шоунен

## Времетраене: ~ 24 минути на епизод

 

## Резюме: Свят от приключения, пълен с магии, магове и гилдии. Свят, където маговете са главните герои в тази история. Тези магове са често част от Маг Гилдии, които им предоставят информация за задачи и мисии. Но има една гилдия, която е трън в Маг Съвета, заради проблемите, които създават нейните членове – Маг гилдията се казва Фейри Тейл.

 

Историята следва младо момиче на име Луси, която иска да бъде добър маг и да влезе в гилдията Фейри Тейл. По време на престоя й в малко градче тя се забърква с местен популярен маг и се запознава с пътуващият особняк Натсу (който търси дракон на име Игнийл) и спътника му - говореща котка на име Хепи. Това, което обаче Луси не подозира е, че е попаднала на маг от Файри Тейл, който ще й покаже пътя към безброй приключения...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда излезе. Мхм. Но след първите два епизода не съм вече толкова ентусиазиран.

Въпреки че първият епизод е далеч по-добър от повечето нови анимета (без 2-3 макс), след като го изгледах на спокойствие останах доста разочарован. В сравнение с другите анимета е добър да, но в сравнение с мангата е толкова голяма боза, че чак ми се иска да не го бяха правили изобщо. Просто толкова са го развалили в сравнение с мангата, че ми се искаше да изхвърля монитора през прозореца след като свърши втори епизод. Направено е за 6-10 годишни. Визията е променена - вкарани са прекалено много ярки цветове и няма грам от мрачната страна на мангата. Самите персонажи изглеждат много по-различно от оригинала. Има някакви глупави лъскави печати, някакви дракони летят при изпълнение на магийте, силата на геройте не се усеща изобщо. Някакъв наратор ми обяснява в началото историята, сякаш аз съм на 8 и няма да разбера нищо. Половината сцени са орязани и смалени, липсват моменти от битките, други пък незнайно защо са удължени. Главните персонажи са направени супер лъскави и добре, а всички останали са нарисувани с точно 3 цвята и то по няма такъв некомпетентен начин.

Имам чувството, че са пестили яко пари и са наблягали само на някои моменти, като са вкарали всички тия цветисти простотии...

Дори някои подробности около историята са леко променени.

Както и да е... гледайте го, ако не сте чели мангата може и да ви допадне, но ако искате найстина да влезете в невероятният свят на Fairy Tail - прочетете мангата! Струва си поне 100 пъти повече от колкото анимето!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

веднага преслушах първи епизод.

откога го дебнех <_<

за който харесва магиите в комедиен стил определено ще му допадне,

особено за феновете на RAVE (там едно същество се повтаря ) :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След 2-3 епизода ще видим Ерза Скарлет. Последната ми надежда за персонаж, който не е прееба... ааа променен де! :roll:

 

Само погледнете ей тази снимчица...

 

extra2.jpg

:cheers:

 

Ragnos написа:

Гледах 2-ри епизод и вече съм почти сигурен в едно нещо: ще има 10-15 серии с безсмислен сюжет, абсурдни диалози и запознаване с почти всеки главен и второстепенен герой, след което ще завият на 180 градуса и анимето ще заприлича на нещо различно от залъгалка за 12-годишни! Същото беше и със Soul Eater - 17 епизода пълен бълвоч, след това 34 страхотен екшън. Да не кажа, че всеки втори шонен е така. Ще му дам шанс на анимето, пък ще видим!

 

П.П. Освен това много ме кефят ирландските ритми на заден фон! Все едно съм във фолк-пънк рок бар

 

Ммм... да ти кажа малко си в грешка. Не е точно така.

 

Следва лек спойлер... Rolling Eyes

 

Попринцип в мангата така е разпределено, че вкарват по един-двама нови персонажи на всяка или през "арка" (в случая по-дълга история, а не точно арка). Да не говорим, че "силните" ще ни ги покажат много по-натам. Не е както Наруто и Блийч, където главните персонажи ги представиха в първият 4-5 епизода. По-скоро нещо, като One Piece, макар, че там първо силните представиха и после продължиха с по-слабите, като всеки си беше в отделна арка.

 

Иначе се издразних много на вторият еп, че бяха сбили сцената с боя във Фейри Тейл. Попринцип в мангата е доста по-дълга, по-яка и много по-добре представена. Плюс това няма грам от "мрачната страна" на мангата. Всмисъл персонажите, които трябва да са някакви по-мрачни, по-зли, по-намусени, са все едно взети от Покемон баси.

Дано по-натам, като дойдат баш си нещата да го направят малко по-сериозно, че сега го гледам с голяма мъка. Даже пак почнах мангата, че да не го приемам толкоз зле...

 

Ragnos, направете един превод на това аниме, че като гледам само с вградени има, които не се качват в Замунда и е дразнещо. Хората питат за субтитри, пък няма кой да ги направи... Smile

Ако се намери някой навит свиркайте да ги адд-вам. Тъкмо може да зарибим и още някой ... кекеке

 

Ragnos написа:

Аз не бих се хванал да го превеждам по две причини:

1. Дотук анимето е малоумно.

2. Ще падне много работа по самия превод - не че е кой знае колко сложен, но трябва диалога така да се барне, че да е хем максимално кратък, хем максимално точен. А английските редове са адски дълги и безумно кратки. Успех на този, който е готов да се жертва.

 

4-ти епизод беше не по-малко дебилен от предишните 3, но поне в последните 5-6 минути загатна за промяна нататък. Иначе за момента нито хумора е хумор, нито битките - битки. Сюжета - пълна боза. Да не ми е името обаче, ако не стане интересен поне колкото Соул Итър. Иначе хич нямаше да си губя времето с него.

 

Ке-ке... да не си зачел мангата, че така говориш?! Very Happy

Не че не е вярно де, но поне повечето хора, които не са я чели го възприемат анимето като добро. То предполагам и за това се тегли толкоз...

Иначе кофти е с тези бързи редове. А то като цяло и анимето се развива супер бързо. Да наблъскат първият чаптър, който ако не ме лъже паметта е около 60-тина страници в по-малко от 20 мин. екранно време си е просто мъка. Както и да го погледнеш почти при всички други анимета правени по манга нещата са горе-долу чаптър за епизод, но става дума за 20 страници чаптър, а не 60... То даже на втори епизод в гилдията като бяха и минаха цяла та сцена за около 5 мин. направо аз се чудех какво става. Много глупове еееей.

 

А иначе да си кажа и критиката за последният епизод - човека си отсича ръката ей така все едно е нищо, никва драма, никакви мрачни елементи, ще кажеш че това е нормална част от всекидневието му, всичко се развива точно за 5 секунди и веднага след това на екрана се появяват весели чибита............. ебаси!!! Evil or Very Mad

 

А попринцип в мангата има супер много сериозни, тъжни, мрачни и прочие от този тип моменти и елементи. ДАНО го оправят, защото аз едвам издържам да го гледам вече.

 

Първото нещо до тук, което ми хареса как са направили - трансформацията на Ерза. Не са я променили кой знае колко и е станала доста добре. Ех поне това не опропастиха...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми харесва тва ми е почти любимия вид анимета /обожавам фентъзита и още повече магии /.... но каква драма какво нещо при положение че тва си е почти само комедия и екшън.. да кажем..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ragnos написа:

Да де, но както казах малко по-нагоре, нито комедията е комедия, нито екшъна - екшън. Не знам как е при другите, но за мен "хуморът", който се опитват да пробутат, е адски плосък и банален. За сравнение, в Get Backers нямаше епизод, който да не ме е попилявал по земята от хил. Абсолютна класика.

И екшъна... какво му е специалното? Аз виждам как само някой от героите се надъхва, засилва, удря (но ударът не го показват, а само някакви проблясъци и флашки) и лошковеца изхвърча в небето с разбит нос, изгорели крайници и насълзени очи. Хм. Ако не беше "6-тото ми чувство" за промяна нататък и уверенията на ендон, че мангата е много яка, отдавна да съм го дропнал.

 

Дай едно мнение за Ерза до тук... ?

 

Ragnos написа:

Дотук тя май е най-оригиналният персонаж от всички. Малко по-забавен и... хм... атрактивно нарисуван (особено след "преобличането")

 

Мхм, напълно си прав! Да не си ме послушал да зачетеш мангата, че знаеш, как попринцип изглежда? Razz

Иначе самата трансформация е почти 1:1 с оригинала, което е супер. Само и единствено са спестили едно средно количество голота, което попринцип го има... Rolling Eyes Twisted Evil ..жалко за което де. Rolling Eyes Но няма как... нали целят по-малки деца, като аудитория.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам темата е напълнена с глупости от някакви вманиачени по идеята "мангата е винаги по-добра от анимето" въпреки че самият факт че се сравняват анимация с комикс е повече от глупаво и безсмислено и то при положение, че историята върви 1;1. И едното и другото си имат своите плюсове и минуси. Да аз предпочитам да гледам как героите оживяват от екрана и преразкават историята от комиксите отколкото да си кьоря очите да се занимавам с черно бели драсканици и после да се правя на професор и да се цупя това не било хубаво онова не ставало. По принцип уважавам чуждите виждания по даден въпрос за който и аз съм запознат, но само ако са обосновани добре тука такова нещо не видях. Но все пак нека да разгледаме част от "компетентните" мнения за да сме обективни:

Иначе се издразних много на вторият еп, че бяха сбили сцената с боя във Фейри Тейл. Попринцип в мангата е доста по-дълга, по-яка и много по-добре представена.

Тва като го прочетох ми стана супер смешно -

1.мангата била по-дълга ами да все пак епизодите си имат някакви времеви ограничения ~ 25 минути с интро и аутро няма как да се следва всяко действие дословно като в комикса и затова са синтезирани най-важните моменти;

2.била по-яка - с една жаргонна дума беше описано цялото "превъзходство" на въпросната манга, въпреки че героите са нарисувани, обездвижени и обеззвучени. Самата якост е да ги гледаш картинки и да четеш диалоговите балончета - не благодаря! :D

3. била по-добре представена - това е преповтаряне на тезата, че е "по-яка" само че с други думи и отново без обяснения и факти на едно голо доверие..Обаче идва и момента, че сюжетната линия и героите са 1 към 1 и в анимето и в мангата демек това което се случва е едно и също само че разбирате ли черно-белите рисунки са "по-добре представени" ;)

Самите персонажи изглеждат много по-различно от оригинала. Има някакви глупави лъскави печати, някакви дракони летят при изпълнение на магийте, силата на геройте не се усеща изобщо

А това просто е безценно! :D Персонажите изглеждали по-ралично от оригинала -

mangapic (прекалено обемна е страничката от мангата затова я давам на линк)

mangapic2colored (това е вече цветно изображение пак от мангата)

animepic - това вече е от анимето

Направо "открийте 10-те разлики" с картинката и от заглавния пост, тези двете от мангата и тази от анимето кво повече искаш? :D Едва се познава кой кой е! :282:

Мога да продължа в същият дух понеже тук са изръсени много небивалици ама и без друго се разпрострях повечко. Като оставим все пак хейтърите и глупостите им настрана анимето е изключително добро и е високо котирано из цял свят препоръчвам го горещо. OST е страхотен при все че съм гледал доста анимета музиката към това е просто невероятна задължително си потърсете саундтрака ако почнете да го гледате! Завършвам с поздрав с най-любимият ми ending:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших да нахвърля някой ред по случай това че изгледах екстра арката към анимето, която по принцип липсва в мангата, а именно - "Key of the Starry Sky". Мислех, че няма да е толкова добра колкото останалите особено на фона на Едолас и Tenrou Island арките от които наистина останах доволен особено втората заради активното включване на Ултиър, която ми е най-голямата любимка, но въпреки това имаше доста интересни работи. Особено когато почнаха да събират частите на часовника и изненадващо се появиха няколко интересни персонажи най-вече Коко и Миднайт. И този път злодеите си ги биваше, но като че ли беше наблегнато повече на пародийните елементи особено онея тримата малоумници в латексовите костюми те бяха направо уникални с простотиите си бая се посмях покрай тях пък и не само. Изобщо доста забавен арк така да се каже го изгледах неусетно сега ми останаха няколко епизода и дано вече да се насочват към Grand Magic Games арката понеже доколкото разбрах ще има доста интересни неща в нея особено битките м/у магическите гилдии както и се подразбира от името. Единственото неприятно нещо от key of the starry sky беше бг превода.. най-мразя така някой да се прави на остроумен и да слага тъпите си коментарчета ни в клин ни в ръкав..мълчи и превеждай кво си пробутват тъпизмите ама поне за другият път ще знам да избягвам преведени на български епизоди от тоя суб тийм...пълни смехорани как в английски превод от толкова изгледани филми, сериали и анимации веднъж не видях някой преводач да си слага лафчетата тва само в БГ го има?! :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз да си кажа с риск от самозаколване... ми разочарова ме -.- В началото много му се бях навила и таях надежда, че ще стане по-добре от Рейв, обаче като минаха няколко месеца и интересът ми спадна едва ли не на нулата.

Ми, извинявам се, ама въпреки че аниметата залагат на истории от типа "лошите отвлякоха/откраднаха нещо/някой, да ги победим!", Фейри вече прекали с този сетинг -.- Една арка - добре, три - добре, ама вече за кой ли пореден път... За какво ли го гледам въобще, още преди да започне дадена арка знам кой ще пострада, защо и кой ще го спаси и как... Това стана като Дързост и красота, че сигурно и по-зле, защото там вероятно не можеш да знаеш за кой ще й скимне на главната героиня да се омъжи тоя път xD

И, проклятие, като видях ония с дупетата в последната арка направо се отвратих и не съм я гледала нито за минута повече >< Уж трябва да е смешно, ама друг път смешно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това стана като Дързост и красота, че сигурно и по-зле, защото там вероятно не можеш да знаеш за кой ще й скимне на главната героиня да се омъжи тоя път xD

И, проклятие, като видях ония с дупетата в последната арка направо се отвратих и не съм я гледала нито за минута повече >< Уж трябва да е смешно, ама друг път смешно...

 

От това разбрах само, че си гледал внимателно Дързост. :D Ако е за така наречения подхват идват лошите преобръщат всичко с главата надолу за да могат добрите да ги разбият и изпъкнат този цикъл си го има не само в многосерийните като FT и Наруто, а по принцип във всеки по сносен сюжет с изявени антагонисти и протагонисти. Сега разбирам антагониста да е един и същ и всяка арка да се тъпче само на него като постоянно се изплъзва наистина щеше да дотъпее. Обаче в FT всяка арка се появяват нови и нови лица предоставящи различни изпитания с/у главните не знам какво си очаквал и какви идеи имаш за да може едно многосерийно аниме да поддържа интереса просто това е положението и тук и в другите такива?! Луси няма нищо общо нито с Брук нито с която и да е от другите героини в Дързост най-малкото защото досега няма нито една връзка с който и да е от мъжките (или от женските да сме по-либерални) персонажи, а ако беше така щеше да ги е минала всичките като водоноска почвайки с Натсу до котарака Хепи. А тея с пръдльовци с латексовите дупета са чисто и просто комедиен елемент, че са противни така е но не те са главните злодеи или evil mastermind-ите в самата арка, която е единствената страняща от събитията в мангата, но по мое мнение KOTSS засега се получава добре. =)

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го изтраях до към 40-ти епизод и го дропнах. Ни съм чел манги, ни съм някакъв фен на това или онова. Просто не успя да ме спечели с нищо. Не е моето аниме. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак повече си издържал отколкото аз с наруто или блийч. xD Иначе нормално за всеки вклак си има пътници мен лично ми харесва всичко герои, музика, плот и т.н., а и магическите способности винаги са ми били слабост а тук са на top ниво. =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая започна и новият арк X791 - Grand Magic Games и вече всичко си върви според мангата. Отдавна го чаках и въпреки, че key of starry sky наистина ми хареса това, че е напълно отделен без последствия за главната сюжетна линия някак си го омаловажава незаслужено може би трябваше да оставят някой персонаж от тази арка като например Коко..ама кой да се сети?! :rolleyes: Сега обаче GMG се очертава нещо наистина епично сблъсък на доста гилдии в изключително мащабен магически турнир - какво повече може да иска един средностатистически фен на магьосниците като мен?!? ^^ Както подразбрах четейки ревюта в/у чаптърите на мангата ще има изключителен наплив от нови лица и това е нормално предвид, че съзтезанието е м/у гилдиите в магическата земя. Нашите хора ще са разделени на два отбора Fairy Tail A и съответно B отбор естествено Грей и Натсу са в първия отбор, но и във втория има солидно присъствие от мои фаворити като Джувия например. Интересното е завръщането на Мистоган, но как точно ще стане тая врътка по добре да не спойлвам защото конкретно това поне на мен ми допадна изключително много дето го върнаха понеже наистина беше внушителен персонаж. Другото, което изключително много ме радва е и евентуалната поява на Мейвис Вермилион (основателката на FT) понеже от Тенроу арката насам макар, че я дадоха за кратко ми направи голямо впечатление, а сега ще се появи също на 100% и то за повече време!! За тея които все пак се чудят коя е тази давам и скрийн -->

 

 

mavisfullbody.jpg

 

 

арта й е добър тея крилца на нея и на Уенди им ходят доста явно е необходим аксесоар за всяко магическо лоли xD. Новият оупънинг също както и предишният не струва явно след Тенроу това им е слабото място понеже Towa no Kizuna на DaisyxDaisy разцепваше ама след него суша, но ендинга сега отново е прекрасен и разбира се акцента е Мейвис ето го и него:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно върви за сега GMG нашите изядоха боя в началото, а Луси

дори беше победена нечестно въпреки, че печелеше мача.

Много ми хареса техниката й с Близнаците (един от зодиакалните й духове), когато засили уранометрията (част от заклинанието се вижда на гифчето по-долу наистина е доста ефектно в цялостен план), което е и най-силното й и ефектно заклинание жалко, че така се случи. :@ Иначе противничката й Флеър ми хареса арта и способностите й въпреки, че е луда за връзване и доста подмолна, но именно такива противници правят битките по-интересни и напрегнати.

 

 

flareb.png

 

 

Според манга ревютата се задават още по интересни битки особено тази на Елфман, а най чаканата от мен е Gray vs Rufus като от това дето прочетох явно ще е нещо епично както когато се сблъска с Ултиър на острова Тенроуджима. Уенди и тя ще има страшно интересен сблъсък доколкото разбрах. Анимето в момента е все още на първият ден от турнира, а по регламент трябва да изминат още 7 с по 2 съзтезания всеки така, че програмата е пълна. B)

 

uranometria.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като видях, че е свършило(няма да влизам в безмислени спорове дали е или само пауза м/у сезоните) реших да го пробвам за да прочета после и мангата докъдето е излязла. Отне ми 2 седмици, но го свърших.  Впечатления-разкошен OST. Само заради него го изгледах докрай. Не че е чак толкова лошо, но не е и нещо особено.Наистина е насочено към аудитория до 12г.

Отново гледам идеализирана представа за семейството и как работното ти място едва ли не може да замени истинското и дори става по-важно от него.

 

Ще ме извинят тези, които плюят Наруто и Блийч, но поне това там ми е спестено, но както беше уточнено за всеки влак си има пътници 

 

Усещането при гледането беше като  возенето с увеселително влакче. Завръзка-бавно развитие -шеметен завършек и след това същото отначало.  Приповдигнатото  настроение на моменти направо омръзва. За капак не открих нито един персонаж, който да се откроява по някакъв начин и да се запомня.

Като цяло не влиза съвсем в категория „загубено време“.Е, стига толкова, ще си сваля оста и ще започна мангата на музикален фон :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Ще ме извинят тези, които плюят Наруто и Блийч, но поне това там ми е спестено, но както беше уточнено за всеки влак си има пътници 

 

Извинена си много ясно най-вече защото явно си гледала през просото. :D Луси си имаше основателна причина да е отчуждена от баща си и да не иска да се върне вкъщи. В последствие отношенията им се оправят като в key of starry sky арката това е основният ключ към действието. А за открояването на персонажи явно както при Луси са ти убягнали доста неща..Натсу, Грей и Ерза към които са насочени арките и всичките им разновидности на магии, бойни техники, характери и т.н. де да знам може на мен да не ми ясно какво значи "да не се отркояваш" ама не е като да се сливат с останалите всеки си е ярка индивидуалност да не отварям дума и за останалите персонажи + вилъните. А като сложим отгоре и арта и музиката...няма какво да си кривим душата   :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как да го кажа учтиво, благодаря за снизхождението, но не съм гледала през просото :) . Аз така възприемам това аниме и само си изказвам мнението без да  настоявам другите трябва да са съгласни с него. Видях и помня личните истории и на четиримата, но не виждам по какъв начин това  ги прави персонажи, които се открояват!? За да съм честна Люси е на косъм да я вкарам в графата “героини които едва търпя“(като Орихимето например). Във всяка една част тя е “госпожицата в беда“, която постоянно бива спасявана първоначално от Натсу после разбира се от цялата гилдия. Тази последната арка с Магическата Олимпиада започна обещаващо и след няколко разкошни битки(тази с Пандемониума ми е любима :D ) отново трябва да я спасяват, пардон да отмъщават за нея :slap:

В предния пост нарочно пропуснах всичко това и не написах някои други, защото както уточних това е моето впечатление от анимето и именно заради това спирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами на мен ми се стори така понеже така и не разбрах и все още не разбирам какво имаш предвид под "открояване"? Хубаво е че имаш мнение ама не ми е ясно на каква база!? Да казваш, че героите не се открояват означава, че са пасивни в действието и поведението си - каквито щеш локуми разтягай аз така го разбирам и по принцип така трябва да е. Казвам ти го не с цел да се караме или да спорим цял ден твое право е да не харесваш анимето, но да твърдиш, че Натсу, Грей, Ерза и т.н. са безлични е как да кажа...странно. Личната история е едно на ръка при всеки един от тях си имаше достатъчно неща, които да ги откроят и на тримата има посветени голям пай от действието в арките. Луси има доста голямо значение за цялата поредица, а далеч не е пасивен персонаж използван само за спасяване да споменавам ли в колко битки се намеси решаващо при все, че съм ги изгледал отдавна си спомням всичко от предишните арки?   :rolleyes: Такива многосерийни поредици с изобилие от персонажи няма как действието да не повтаря даден елемент - възникване на криза/битка/победа над злодея така е в FT така е в Наруто така е в Блийч и което щеше друго такова аниме то и няма как да е иначе.  :D И аз спирам, че ако набера скорост по отношение на FT ще стане дълга и широка. Радвам се че си му отделила време и че все пак поне отчасти ти е допаднало - това все пак е най-важното, а и още някой с който да се коментира това аниме е винаги добре дошъл особено в тая секция на форума. ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за радост на почитателите на тва аниме,включително и мен,започват да го правят отново,само че поне за сега не съм видял официална дата на излизане,но така пишеше поне в мангата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой знае ли откъде мога да изтегла всичките епизоди т.к. в замунда от 20 до 75 ги няма ,също така няма и сиидъри,в други тракери са с лошо качество и без субс.Фен съм на анимето и бих желал пак да го изгледам със хубаво качество и субс.Относно самото аниме има ли някаква информация дали ще го пускат скоро ,мисля че преди година някаде беше последния 175 епизод ,но немога да намеря инфо дали продължиха мангата и какво се случва всъщност с него като цяло. :)         

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...