Jump to content

Recommended Posts

Eleceed.jpg.8a8bd06a2bb4f20a5e3f2ce99d6503ff.jpg

 

 

заглавие: Eleceed
тип: webtoon

автор: son je-ho x zhena

статус: в процес на излизане

година: 2019

жанр: битки, свръхсили, комедия

чети онлайн: ТУК

сюжет: Всичко започва с отчаяната нужда на Kayden, който се оказва принуден да се всели в тялото на дебела улична котка, която бива спасена от момчето с голямо сърце Jiwoo. Jiwoo винаги е имал пъргавината на котка. Израснал е криейки способността си. Тези двамата сформират интересен екип и гарантират добро настроение и смях. По-нататък към тях се присъединяват още образи кой от кой по-чудати и цветни. Не може да се предаде усещането с думи. Просто трябва да си го види всеки сам за себе си :)

 

 

Лично мнение: 

Нали знаете за онези проекти, при които веднага усещате, че са вашето нещо? Още от първия чап бях убедена. Артът е разкошен, героите търпят постоянно развитие и ту ме умиляват, ту разсмиват, ту водят зрелищни битки. Няма как да скучае човек нито за секунда. Има поуки, силни диалози и един прекрасен Kayden, който независимо коя от двете си форми ще заеме, аз точа лиги по него. Както искате така го разбирайте това :slap:Обожавам всеки един от героите поради различна причина. Споменах ли, че туунът е истински рай за котколюбците. Имам особена слабост към оранжевата огромна топчица с още по-голямо самочувствие :wub:

 

*до чап 51*

 

Благодарности на debil4e и Blue_Moon, с чиято помощ този туун достигна до мен :kissx:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Котетааааа!:wub:

Адаш, да знаеш, че ме спечели! :kissx: Докарах до 8 чап, ама малко ми върви мудно действието с много обяснения. Нищо, приемам ги като езикова тренировка. Напоследък все на разни "пробудени" и "ъпгрейднати" попадам... ;) Май ще се "ъпгрейдна" и аз към този раздел по- осезаемо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Ще подрънкат малко, пък ще поспрат. Първо трябва да ни вкарат в материята :P

 

Да, май се оказва, че биткажийските тууни са най-читави. Защото имат от всичко: екшън, комедия, хубав арт. Опазил Бог, няма лигава романтика. Не съм против романтиката, против терзанията съм :lol2:

 

Желая ти приятно четене. На линия съм за обсъждане :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееее, все пак говорите за автора на Ноблес(всички искат темерути, но от Франки по-голям не съм засичала), това е третото, да не кажа четвърто негово заглавие и пак залага на комбинацията от битки, магия и зрънце комедия. Допада ми чувството му за хумор, но поне в Ноблес постепенно отстъпи място на драмата. Не знам дали заглавието стана жертва на собствената си популярност или просто Сон Дже Хо наистина загуби посоката, но нещата накрая наистина бяха зле. Имайки предвид съдбата и на Ability не смея да се надявам, затова и изчаквах и с темата(мерси на Вили, че я направи) и с коментарите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаеш как завърши моята история с Noblesse. И досега ме е яд, защото четях с голямо удоволствие, дори и все още да не доразбирах английския. Никога не ми е допадало, когато изначалната идея рязко завие в друга посока. В момента това се случава и с любимия ми Lookism и съм доста тъжна от този факт. В началото беше смес от толкова жанрове, беше разообразно. Сега е само бой, все едно съм попаднала насред кеч-мания. Вече дори не мога да схвана има ли сюжет, хуморът също го няма. Някъде по пътя така ми се счупи и магията с четенето на Noblesse. Аз не приемам много добре и хиатусите. После не ме грабва по същия начин. Сега съм много доволна на Solo Leveling, че му хванах точно края на превода на сезона и не трябваше да чакам за чапове.

 

Понякога преводът тотално спира и ти увисваш във въздуха. Сигурни неща няма. Но няма смисъл да се чака, защото никога не се знае колко ще продължат хубавите моменти. По-добре е да ги споделим и изживеем докато ги има, нали? Относно Eleceed се бях стреснала, че не виждам да е излизал скоро чап, но явно е било моя грешка. Ако зацикли, такава му била съдбата, междувременно историята си я бива. Според мен не бива да залагат на дължината, а на качествения сюжет. По-добре авторът да направи 40 заглавия с оригиналното си въображение, отколкото само един измъчен туун :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новият чап е тук. Не четете мнението ми, ако не сте чели чапа. В темите на тууните не ползваме спойлери :blush:

 

 

Това дори не знаех, че е момиче, докато те самите не казаха. Много ме радва на вид, но до момента е пълен въздух под налягане. Може и да е женския вариант на Jusuk, но тя не използва мозъка си изобщо. Уникално дразнещо същество. Надявам се да еволюира. Няма лошо да се пали бързо, но поне малко да се очовечи. Ще ми се да стане част от момчешкото трио. Около нея винаги ще се случва нещо с този темперамент :D Та в този чап изобщо не се и замисли, че Wooin също като нея е бил трениран и то от професора. Трениран е да издържи на силите на учителя си, а и е доста надарен пробуден, така че хич не си е за подценяване и добре й сипа на малката госпожица. Направо злорадо се израдвах. Много съм лоша :lol2::slap:

 

*До чап 52*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То всъщност и двамата официално тренирани от малки се изживяват  като "хванали Господ за шлифера". 

Те са над всички и просто другите нищо не струват пред тях. /до болка познато поведение на арогантност, презрение и пренебрежение към околните/

Като му набиха канчето на младежа / брата на сестрата :D/, той леко се кротна. И особено, след като вече имаше база за сравнение между неговите досегашни приятелчета - бабаити, които чу и осъзна, че го използват като "бостанско плашило", за да изнудват съученици за пари и поведението на "коткарчето" Джи У / постоянната грижа не само за котетата, но и за него и У Ин/ .

Мацето е според мен гъзарче от същата категория. И предполагам, че като й поначукат малко канчето и осъзнае, че не е най- , най-  и тя ще кротяса. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен това, което споменаваш, ами и между тези двамата тече голяма, взривоопасна химия на петгодишни дето флиртуват с бой и скубане и не могат да се съфирясат в една стая без да се избият преди това. Тая страст трябва все да избие нанякъде, хъхъхъ. Приличат на две малки, пухкави животинчета, дето си мислят, че могат да дерат и ръмжат :28558: Обаче изчервяването на Wooin след комплимента на

Off Topic

Jisuk

ме свари неподготвена. Хилих се като морков. Беше много сладък. Артът тук на младежите беше доста красив. И най-сетне пълнежът с битката свърши. Сега с нетърпение чакам какво ще измислят за следващия чап. Jisuk и Kayden са епични заедно :wub:

 

*До чап 54*

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай, за химия  при кои говориш - мацето и братчето/ на сестрата/ ли?

Щото при тримата младежа също има едно добро хармонично развитие на отношенията. Коткарчето успява да балансира и уталожи всяко напрежение между другите двама. Чрез котетата. 

Много красиво е нарисувано. На това му викате "арт", нали? 

МИсля, че е нормално У Ин да е смутен при добро отношение към него/ в случая - комплимент/ Просто до сега не е свикнал на такова - все навикване, наказания и т.н. Уверявам те, всеки на негово място ще се почувства неловко, защото не е изпитвал такова усещане /приятно/ до този момент.  Кайдън е образ безподобен. Уж не му пука за никой, ама изненадващо и за него самия май се привърза към Джин У и другите младежи. Явно ги събраха всички асоциални типове и ще заформят интересна компания.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, за тях говоря. Под химия нямам предвид конкретно някакъв любовен интерес. Не се надявам на нещо подобно, но харесвам заиграването им. Предпочитам да не ми развалят пейзажа с любов, хехе. Харесват ми как са представени различни емоции чрез различните герои. Ето например между трите момчета има прекрасен броманс. Всеки в някакъв момент е очарован от другите двама и правят неделимо цяло. Jiwoo ги наблюдава с братска обич и мили, усмихващи се очи, Jisuk никога не би признал, че са му ценни, но би дал душата си за тях, Wooin тепърва се учи какво е да имаш хора, които те обичат, ценят и подкрепят. Всеки един израства и се променя под влиянието на другите двама. Харесва ми енергията между двамата треньори на Събудените. Харесва ми мнителността на сестрата към Kayden и обратното. Обожавам паник-атаките на Jisuk спрямо Kayden и не на последно място обожавам треньорът как фенства около Kayden и иска да му пипне коремчето с нездрав интерес, хахаха. Прелест. Другото, което ме радва е темата за приятелството и че тепърва очаквам интересни злодеи да се появят на хоризонта. Надявам се нишката с хумора да не се загуби също.

 

Да, 'арт' може да е самото изкуство на рисуването като цяло или отделен панел рисунка. Тук имаше два конкретни панела на Jisuk и  Wooin, които ми се откроиха.

 

 Kayden е татенцето на цялата група. Изживява се като бащица и това много ме радва. Възпитава всеки син различно, хехе. Наистина ми е интересен, защото досега не е бил в екип. Външно му е досадно и се прави на непукист, но всъщност му е приятно да връща жеста и да се грижи за някого. Обожавам антисоциални темерути. Като им влезеш под кожата са такива неземни бонбони :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Седмичният бюлетин от моя милост :lol2: 

 

Subin е заинтригувана от

Off Topic

Wooin. От коментарите на четящите под тууна разбирам, че и те не искат любовни истории, хахаха. Когато жена в присъствието на четирима от противоположния пол попита,

дали някой е кастриран, всички изглеждат наранени и засегнати :28558: С глас съм се хилила. Тази групичка искат или не затягат близките си отношения в по-здрава дружба. Охранващият жълтата писана Jisuk ме спука от смях също. Планът му е покъртително нелеп. Само аз ли имам съмнение, че в тази сивата писана с белезите също има Събуден? Съмнява ме, че душата на котката е изобщо още там и е издържала на всичките опити. При всички положения това вече не е нормална котка. Нямам търпение да преминем в същината на тази арка, хохо. 

 

*До чап 55*

 

Допълнение 1: тъкмо си викам защо започваме с 'мандаринките' на Kayden в едър план и се сетих за какво беше предният чап. Спуках се от смях. Конят на двора май си помисли, че сме от един животински вид :slap: Новата арка леко помръдна напред. Обичайните заподозрени са известни - светата тройца момчурляги. Все още не знам женското, дали ще се включи. Крясъците, зверенето и зъбенето започват да ми идват в повече. Но пък Kayden и компания ще я гледат с други очи вече, когато я видят, хехе. Толкова е цапната в устата, че леко започвам да завиждам за безпардонността й :nunchako:

 

*До чап 56*

 

Допълнение 2: Знаех си, /псува от вълнение/ знаех си, че й има нещо на тази котка с белега, хохохо. Или е котарак. Обръщението е в мъжки род засега. За мен обаче е котка. Имам съмнения, че е дама. И нямам търпение да видя физиономията на Kayden , когато разбере това :es: Kayden е с по-големия харем котета засега :P

 

*До чап 58*

 

Допълнение 3: Харесва ми контрастът в Jiwoo между ежедневния живот и когато се бие. Той е душичка към всекиго навън, но излезе ли срещу някого в битка, става много сериозен и удря тежко. Печели ми уважението стабилно. Харесва ми, че така образът му става многопластов.

 

*До чап 63*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След доза пълнеж, най-сетне има развитие. Леле, да видя тормоз събужда в мен човек, който хич не може да си трае. Проблемът е, че след непоискана защита, нещата могат да станат по-зле за тормозения. Убедена съм, че в първия сгоден случай, в който се окаже сам, ще го тормозят още по-ожесточено.

 

Може да си имат неразбории в семейството на Shinhwa, но пък стане ли нужда, се защитават взаимно. Това не го очаквах. Макар Jaehyuk да понесе загуба от Jiwoo рангът му е по-висок и има тежест при междугруповите спорове. Харесва ми, че го няма Jusuk в картинката в момента. Някак свикнахме да го виждаме как ще се погрижи за всичко, но сега неговата липса и тази на Kayden, отварят нови възможности. Силен чап. Едновременно показващ нечовешкото и човешкото за обстоен паралел.

 

Защо да не си порева на този чап. Наистина, защо не? Ееее... :cry:

 

*До чап 76*

 

Допълнение 1: Ох, как се посмях. Kayden ми липсваше много в тези чапове.

 

*До чап 80*

 

Допълнение 2: Не очаквах авторът толкова да накаже героя си. Дожаля ми. Но знам, че той ще се справи. И че е най-подходящият да мине през това. Никога не унива. Винаги търси изход. Когато стане въпрос за битка става много сериозен. Запазва чест и достойнство до последно. Обожавам го!

 

*До чап 86*

 

Допълнение 3: Епичен Kayden. Така не съм се смяла отдавна. Липсваха ми смешните чапове. И всички преподаватели гледаха като извънземни. Жалко, че двубоят или по-скоро боят свърши толкова бързо. А сценката, където помисли, че е в отвъдното направо ме изпълни :28558:

 

*До чап 89*

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро се присетих за това заглавие; видях, че рускините бая са напреднали/ до 140 чап/ и седнах да си поприпомня и да наваксам.

Първо, руският линк от предния ми пост не ще да действа, намерих друг - тук

Историята върви много динамично, стегнато и интригуващо. След толкоз тренировъчни спаринги и съвсем реални двубои, младежката група много задобря. Както и подозирах отначало, бойното маце Су Бин, трайно се присъедини към тримата мускетари, тоест  - коткари.  Че май, скоро и още една Д'Артанянка може да има към тях. За разнообразие на асортимента - е кучкарка.

За толкова чапове присъствието на Кайден вече не е тайна, както и  топ-новината, че има ученик. Самия той, като герой, има интерено положително развитие. Както отначало се представяше за абсолютен непукист и темерут, но постепенно сякаш искрената, всеотдайна грижа на Джин У към него / като котка/, както и вниманието и доброто отношение на всички към него като че позагладиха ръбатия му характер. Наистина, адашле, пое скрито шефство над младежите, а особено се привърза към ученика си. Че даже официално се разкри като негов  наставник, за да го защити.

Ако чрез героя на Джин У , авторът е искал да онагледи максимата, че Добротата ще промени света, то успява да го направи. Слънчевият му характер, лоялността към приятелите и най-вече към учителя му Кайдън, доведоха до събитията от последните чапове. Верно, че младежът беше помлян, но на фона на доста безпроблемното сюжетно действие до сега, лично аз , очаквах да има някакъв драстичен драматичен/ трагичен/ обрат. И това дойде като катализатор и консолидатор на едни други завръзки и развръзки. 

Инцидентът обедини действията на организациите, доведе до прочистване на "мършата" в едната от тях .Даже уж зловещия др.Дилейн/ ментор на У Ин/ дойде да лекува пострадалия. 

Кайдън прояви много повече от бащинска загриженост към момчето. Извършителите си го получиха с лихвите. Нуната довърши възмездието.  Мисля,че беше дълбоко трогнат от лоялността му, верността му и жертвоготовността. Освен това донякъде се чувстваше виновен, защото чрез отвличането, както физическото и енергийно осакатяване на Джин У се бяха нацелили на него и неговите техники за контрол на енергията. Ученикът му не го предаде, независимо ужасяващите изтезания и сега той намери начина/ човека/, който може да го възстанови напълно. Тоест - имаме нов,интересен герой.

Иначе казано, сега ще следва възраждането на нашия малък Феникс от пепелта, т.е. на Джин У.

Но вече не е сам - има си голяма група приятели и поддръжници, спечелил е уважението на големите/ на нуната , заради приятелството с брат й, на др.Дилейн , заради приятелството с Ин У, на членовете и шефовете на Асоциацията , на директора на Академията, на верятно бъдещия шеф на "прочистената от предателите" организация, дори и на най- новия герой в мангата - гениалния Лечител/ . И най-вече , отношенията му с Кайдън вероятон ще минат на едно много по-друго ниво. Предполагам.

Ще продължа да чета - интересно е.

А, и да кажа, специално погледнах, как е английския превод, но ако имате възможност, с всички ръце и крака препоръчвам руския.

Много са се постарали братята и е голяма забава. Какво имам предвид ли? Който иска да си обогати разговорния руски жаргон с тонове тежка и нецензурна лексика, изобщо да не се помайва.  Особено при заяжданията на Су Бин  и Джи Сок - двамата са просто извор на бисери. Английските им реплики са нищо, сравнени с руската цветистост. Даже на моменти не ми иде, как би могло да се преведе цялата образност на изказа.:896767: 

Може би някога, при бъдещ превод, ще трябва да се търси или комшия на моя колежка, който/ по нейни думи/ може да псува половин час без да се повтаря, или да се събере за консултация сборна група от най-дивите тинейджъри. 

------------------------

За равновесие - в дадения горе линк на английски чаповете висят до 109 и няма движение нататък. Давам още един линк, където всичко върви в крак. 

    

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плаках почти на целия 110-ти чап. Ето точно колко обичам да чета тууни. Не знаеш колко се зарадвах като видях, че има мнение от теб, адашленце. Не коментирам често, защото когато съм сама не е интересно. Радвам се, че го четеш и следиш. Не знаеш с каква наслада четях колко цветисто си обрисувала всичко. Насоките ти за руския също ще са много ценни на някого. Четворицата са великолепни. Знаех си аз, че мацката е пекана дивачка. Госпожицата с кученцето дето сталква ми се щеше вместо само да я вземат за мезе, да видя още от нея. Харесва ми как Jiwoo никога не разбира, че тя флиртува с него, хах. Особено ме изненада истеричният й пристъп, когато разбра, че не той й е писал и изпсува като каруцар. Ще й трябва терапист поне за следващите 10 години след този срам, който бра. Това беше голяма гавра. Не знам да се смея ли или да го взема за брутален тормоз. В живия живот не бих толерирала нещо подобно. Във фикцията беше показано като мега смешен момент. 

 

*До чап 110*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адашленце, всъщност не четох. Правилното определение е, че изгълтах на екс всички излезли чапове до момента за ден-два. Увлекателна историйка. 

И не се къхари за мацето с кученцето, и без психолог ще й мине бързо, подозирам, че и тя ще влезе в Задругата на Приятелите, почакай малко и ще видиш, по какво съдя. Верно, че много гадничко се гавриха с мацето, ама Су Бин и Джи Сок  просто нямаше да са те, ако не я бяха взели "за мезе". 

 

Вече не се сещам за какво, може да си плакала в 110 чап, ама аз, в 141-ти наистина се скинах от хилеж.

Кой би помислил - великия Лечител ще усвои урока от Кайдън и ще се трансформира в котка. И то какава - кастриран хърбел. Смях в залата!:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверих той е 110 чап. Адашче, ако на това си плакала, да си приготвиш след 124-ти чап доста кърпички и шишенца с вода, че може да се обезводниш от реване. Предупреждавам! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поплаках си. Артът и взаимоотношенията между героите, динамиката са върховни. Откакто каза, че има линк, който е по-напред-буквално изгълтах всичко. Ще добавя линка, който си дала в главния пост/не ми дава да редактирам темата о.о/. Пубертетът взе да удря нашето коткарче като парен локомотив. Доктор Дилейн е сред най-сладурестите герои в момента. У Ин с неговия джаджамьон ме съсипва от хил. От шефката на асоциацията и Джи У би излязва добра двойка след време. Определено одобрявам. Много ме изкефи, когато той подпита на колко години е тя. Уж не се интересува от флиртове, уж не зацепва, но си е природен флиртаджия и още как. Също взех да харесвам двамата диваци като двойка-пасват си. Само чувството им за хумор ми идва свръх. Много добре подредена история за устройството на света и това да си мил или да те води злобата и кръвожадността. Много добро съчетание на контрастни герои между Кайдън и Джи У. Кайдън решава всичко с моментална бруталност. Докато Джи У ти се усмихне, действа с блага дума, па ако не ти уври главата, ще те и размаже щом толкоз не си цениш здравната книжка :D

 

Даа, и аз се хилих с хърбавата котка, която излезе от блонди :28558:

*До чап 141*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже дадения в първи пост линк за четене на английски е доста назад с чаповете, слагам още една опция, където се движи доста добре. :click:

Направо се гонят с руснаците. 

Казано с други думи, следя си тези котараци и подопечните им. Още няколко чапа и ще му дръпна един коментар, че станаха мноого интересни неща. Най-малкото, корейците пак ги удари "македонскийо"  патриотичен вирус и се изкараха по-по-най на световно ниво и по свръхсили. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...