Jump to content

The King and His Knight (2019)


debil4e

Recommended Posts

a0c03e6ddd4d1cdf.jpg

Off Topic

1994634b7521a455.jpgecff321dcf70b5b9.jpg

 

заглавие: The King and His Knight  Emperor And The Female Knight, The Knight and Her Emperor,  Kaisar dan Kesatria Wanita,  Kaisar dan Kesatria Wanita, Koutei to Onna Kishi, 황제와 여기사, 皇帝と女騎士, 皇帝與女騎士

тип: Manhwa

година: 2019г

статус: онгоинг

жанр: екшън, драма, Gender Bender, историческо, военно, романс, шоджо

автор: Glasses Monkey

арт: Team Iyak (Winter & Heyum)

инфо: :click:

чети онлайн: :click::click::click:

резюме: Кралствата Кукда и Ехас от Северния континет са във война. Всъщност това не е новост, войната продължава от десетилетия и вече дори има хора, които не си спомнят времето без нея. 

Всеки благородник от Ехас е длъжен да изпрати един от синовете си във войската, но главата на  Келенбел няма синове, а дъщери. Двете обаче са от различни майки и той решава да изпрати голямата си дъщеря и наследничка (по правото на първородния) във войската, за да разчисти пътя на малката, чиято майка е и настоящата му съпруга. Речено сторено, малката Паулина е изпратена във военен лагер и оставена на съдбата. Дали ще оцелее и какво ще стане от тук нататък е в нейните ръце, или почти.

 

лично мнение: Едно заглавие, което не се вписва в жанра Gender Bender. Главната не крие пола си, всички знаят, че е жена, но това не я спира да стане рицар, първоначално за да оцелее, впоследствие - защото тя го иска. Добре описани проблеми и препятствия, без драматизиране, логично и последователно. Изборите, които тя прави са рационални, бързо научава, че във войската емоциите са пречка и могат да и костват живота. А, и най-важното, най-после героиня, която изглежда смислено, по скоро като културистка, а не като фотомодел.  Може да не съм фен жени, конкуриращи Шварценегер на външен вид, но така и не повярвах, че някой дето е 40 кила с мокри гащи може да носи броня и да размахва меч от големичките през цялото време-_- 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, голем зор вижда нашия император-цвете да се обясни в либоф. Свършва кампанията, време е да се затвърди властта и разбира се номера е да оставиш поколение, по възможност законно. Кандидатки за поста бол, но тази която той иска...Като начало трябва да убеди първо най-близките си сподвижници. Освен в потрес, те изпадат и в луд хил, но причините са две: първата - нещо не си представят точно Паулина в тази роля, но ако Императора така иска... Втората причина обаче е далеч по-сериозна: кой знае защо, всички са убедени, че тя ще откаже и май са прави. Отказва не от срам, тя дори не разбира въпроса! Ми той е Императора, просто едно от момчетата, с които се бие заедно, къпе се ...заедно, дори спят заедно при нужда...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чета много неща, но защо ли ме мързи да коментирам дори любимите заглавия :ph34r:

 

Това го четох до последния излязъл чап преди време, след което му дадох почивка. Едно от нещата, на които много се радвах е, че е реалистично, но и поради същата причина не ставаше, за да разпускам с него. Главната героиня е всичко онова, което не съм виждала досега. Все още не разбирам какво пълни живота й извън службата й. Има ли нещо повече не над това, а изобщо дори като запълващо малки дупчици извън това да служи. Сякаш целият й живот се ограничава само до там. Има перфектна логика, умна е, но се е специализирала само до военната тематика и останалата част от света я гледа странно и тя гледа света странно. Относно императора също не мога да си изградя конкретно мнение. Жесток е, когато го изисква поста и времето, в което живее. Едновременно с това се превръща в дете, когато трябва да изрази емоциите и чувствата си. Чета и съм объркана за себе си, защото консумирам нещо, което ни е сладко, ни солено. Не обичам да смесвам вкусовете. Едновременно с това туунът ме учи на много неща и ми дава възприятия, за които ми е нужно време, за да смеля. Не съм стигнала до там докъдето ти коментираш, но и аз мисля, че би отказала. Интересни биха ми били мотивите й. Искам да видя има ли нещо извън службата й :)

 

 

ПП. Никога няма за забравя потреса му, когато видя плочките на корема й :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също не го чета нонстоп. Както каза, твърде е "реалистично" (доколкото термина може да се използва за художествено произведение) и това не го прави нещо, което да изгълташ на един дъх. 

Наистина, тя е само военен.  Подозирам, че това е нейната зона на комфорт и дори смея да спекулирам, че няма да я напусне. Там създаде семейството(пак в най-широкия спектър на думата) и няма да се откаже, за да не загуби мястото, на което се чувства нужна и значима. 

Вярно, Императора е доста жесток на моменти(общо взето тя е доста по-кръвожадна от него), но няма да остане на върха ако не хвръкнат определен брой глави, така че си е в реда на нещата. Аз не го мога за тва не съм и Император:lol2: 

Именно несигурният край ме кара да продължа да го чета, на почивки:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи открих, че някак съм проспала 17 чапа заради линка от който чета. Той се движел назад и аз бях чела само до 49-ти чап. Ето затова трябва да пиша до кой чап съм. Та ги бяха напльокали наведнъж сега и моя милост се размаза да си чете. На императора хич не му е лесно. Умре си, милият-и прав, и седнал, и легнал :lol2: Толкова много скиншип кога е виждал. По земята се валях от хил. Има най-умилителната, изчервяваща се физиономия от всичко, което чета в момента. Бонбон. А на Паулина й отиват рокли. Очаквах по-голяма реакция от мъжката част като я скивнат така. Позакръглили са фигурата й и роклите й стоят много женствено. Харесах зелената рокля. Отива й. Седейки обаче разкрачена като гамен в дамската стая, ми напълни сърцето. Аз седя така като съм с рокля, лол. Двете близначки ще цепят мрака, ако им дадат меч в ръка. А двамата братя и вечерята-с глас се хилих. С глас. Ох!

 

*До 66-ти чап*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой чап или ситуация? Там, където беше се въоръжила изпод роклята ли? Давай подробности, че откъм моята страна на монитора има бавно сгряващ индивид :28558:

 

А ти до кой чап си сега?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно същия, но това не прави гледката по-малко абсурдна и смешна:D

Идея си нямам кой поред беше, известно време нямаше ъпдейти, а не е от заглавията, които "чета" raw.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отрядът е решил да си подритва здравните книжки в неподходящо време. Доста се събра. Никога не ядосвай жена с власт. Още повече кибритлийка. Нещата направиха пълен кръг. Всичко тръгна от недоволството им, че е жена и точно пък защото е жена, ще ги научи да не се закачат повече. Освен това оттук насетне, ще са лоялни до гроб, защото вече ще я уважават като лидер. Трябва просто да приемеш рамото до себе си в битка. В армията си брънка. Или си част от цялото, или биваш премазан. Ще ги научи как да са едно цяло като ги обедини чрез това да изпитат обща болка и неудобство, срам. Тогава това, което ги е разединило, ще ги сплоти. Извоюва си правото да бъде лидер. За пореден път го доказа. Обожавам такива алфа личности :wub: 

 

Уоу!  68-ти чап. Директен е. Това не го очаквах. Този негов

Off Topic

темперамент е сладък, но трябва да се научи на по-голям контрол. Младостта си казва думата. Води го сърцето, а не разумът. Иначе щеше да знае, че няма място за подобни предложения. На нейно място, щях да го спукам от бой. Обатачва нещата съвсем на зле. Колкото ми е смешно, толкова и искам да му наритам д-то. И, милият, все още не осъзнава, че я харесва 

:icon_sunny:

 

*До 68-ми чап*

 

Едит: изобщо не стана така както си мислех. Или може и да стане в дългосрочен план, но тя вече няма право да им е ръководител. За пореден път съм възхитена от реалистичните избори и развитие на този туун. Императорът успя да остане безпристрастен, дори и развитието да не му се понрави. Респект!

 

*До чап 75*

 

Допълнение 1: Най-сетне. Чаках два месеца за нов чап. Хи-хи, съветът на Паулиана относно сър Аино ще й изяде главата.

 

*До чап 88*

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...