Jump to content

Recommended Posts

Преди 22 часа, jira написа:

Тук са решили да ни залеят със супер сладки четириноги. Появи се и Чоко, която просто няма как да не те размекне, като видиш каква бяла топчица е. :wub: Само породата не знам каква е. 

eff48f433bbef5b79b87dff96d74e6544beefbc3

 

Завършиха малко претупано, сякаш можеше да има още някоя и друга серия, но като цяло съм доволна от сериала. Много ми хареса включването на Yeon Woo Jin.

Ще ми липсва Мек, поне желанието ни се сбъдна, защото иначе щяхме да сме много недоволни. :D Не бих имала против и на 2-ри сезон.


А покрай Мек се разрових и събрах доста инфо за Малиноата. Оказва се, че Конан, кучето което е участвало при нападението и убийството на Лидера на ISIS Ал Багдади миналата година, е от същата порода. Конан е преследвал Ал Багдади в тунел, при което Багдади се е самовзривил. Конан е бил ранен по време на мисията, но се е възстановил напълно и продължава активната си служба. :wub:   Помня, че когато излезе новината за Конан бях много впечатлена, но не съм обърнала особено внимание, че породата е Малиноа. Любопитното е, че е имало объркване относно пола на Конан, като първоначално е обявено, че е от женски пол. :) Мисля си, че който е гледал Search, няма как да обърка пола. :D

:wub: 

EIJQLnVX0AEyJCu?format=jpg&name=small

 

  Покажи скритото съдържание

 

Горе ще се редактирам, защото не е слух, а наистина Малиноа на име Кайро, е участвала в мисията, в която е убит Бин Ладен. 

Вижте го на разходка. :wub:

  Покажи скритото съдържание

CAIRO-15.jpg

 

Много информативно видео за Малиноата. :wub: Невероятни кучета, истински герои! 

  Покажи скритото съдържание

 


И нещо иновативно във връзка с текущата Пандемия -

  Покажи скритото съдържание

 

във Финландия са започнали пилотна програма на летището, в която кучета ще надушват и разпознават вируса. Кучетата могат да разпознават Ковид-19 от много по-малка проба в сравнение с PCR тестовете. Разликата е огромна, кучето може да разпознае вируса при наличието на 10-100 молекули, докато PCR теста изисква 18 000 000 молекули! По тази причина кучетата могат да разпознаят вируса дни преди симптомите да се появят. 

Подобни програми се разработват и в други страни и се очаква търсенето на специализирани кучета да скочи рязко. 

 

 

Тоест всичко интересно в сериала се свежда до две кучета?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължително ще гледам сериала, резюмето ми допадна. Дори нз как досега не съм го изгледала хаха. Кучетата като бебета са много сладки. Имам си Лабрадор на село и е много игриво. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кучето е страхотно. И двете кученца.

Tова е посредствено като Lost cherry на Том Форт. Не ме разбирайте грешно, аз обожавам Lost cherry на Том Форт и това е защото обичам да мириша на компот от череши, но това не го прави по-малко посредствен. И това е точно това.

Може би всичко идва, че очаквах повече кръв и същества, които искат кръв. И всичко беше някак предвидимо и нямаше ефекта “уау”.

Все пак го изгледах, защото не е лош сам по себе си, но не е достатъчно завладяващ и интензивен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...