Jump to content

Recommended Posts


spacer.png

Alone in Love

Държава: Южна Корея
Година: 2006
Епизоди:16

Телевизионен канал: SBS
Жанр: романтична драма
Период на излъчване: 3 април 2006 - 23 май 2006 г.
Субтитри: английски, български

В ролите:
Kam Woo Sung - Lee Dong Jin
Son Ye Jin -Yoo Eun Ho
Gong Hyeong Jin - Gong Joon Pyo (приятел на Dong Jin)
Lee Ha Na - Yoo Ji Ho (сестра на Eun Ho)

Kim Kap Soo - Yoo KI Yeong

Музикално видео вместо трейлър:

 

Сюжет: 

Ю Ън Хо (Son Yeh Jin) - инструктор в голям фитнес център, се развежда със съпруга си И Донг Джин (Kam Woo Sung) след смъртта на новороденото им бебе. Причина за това става последвалата празнота и отчуждение в отношенията между двамата, както и фактът, че тя го обвинява, че не е бил до нея в най-тежките моменти, когато е имала най-голяма нужда от него. Въпреки това, те остават близки приятели и се срещат най-редовно, като си измислят различни поводи - годишнина от сватбата, годишнина от развода, годишнина от смъртта на бебето. Макар и двамата да изпитват привързаност и силни чувства един към друг, започват да се срещат с други хора, тъй като гордостта не им позволява да си признаят. Накрая, с помощта на нейната сестра, Ю Ън Хо (Lee Ha Na) и неговия най-добър приятел д-р Гонг Джун Пьо (Gong Hyeong Jin), двамата осъзнават, че не могат да живеят един без друг и трябва да се съберат отново.

През 2015 година излиза японски римейк – Renai Jidai | Love Generation.

Коментар:
Изгледах сериала и останах много доволен. За мен участието на една от любимите ми корейски актриси -
Сон Йе Джин, беше достатъчен повод да му отделя нужното внимание. Първите два епизода почти не си ги
спомням, но след това не усетих кога дойде краят. Според мен нямаше много драма, с изключение на последните
два епизода. Действието се развиваше леко, комичните и неудобните ситуации, в които изпадаха главните, бяха
доста на брой. Изключително ми допадна ролята на сестрата, която внасяше свежест в обстановката през
цялото време, изиграна перфектно от симпатичната Lee Ha Na.

 

Сваляне:

С български субтитри :click:

Онлайн с български субтитри :click:

С английски субтитри :click:

С руски субтитри + OST  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дълго отлагах гледането на този сериал. Пазех си го за черни дни и това лято дойде и неговия ред. Това е един от десетте най-добри корейски сериала, които съм гледал! Park Yeon-Sun е една от най-добрите корейски сценаристи (гледал съм всчко, писано от нея и го препоръчван на уважаемия форум) , но лично за мен това е върхът й (засега). Плакатъ е всъщност подвеждащ и не трябва да очаквате някаква сълзлива мрачна мелодрама. Не е и комедия. Просто е нормален, правдив, човечен разказ за обикновени хора, търсещи щастието. Тук няма добри и лоши герои, а само хора, които страдат и се радват, търсейки щастието по свой начин. Те често грешат по своя път, лутат се търсейки светлина в тунела, срещат се и се разделят, стараейки се да бъдат добри и да открият точния човек за себе си. И всичко това е поднесено без сълзливи мелодрами, истерии и празни приказки. Бавно, спокойно развитие на сюжета, почти без скрита реклама и никакви айдъли и певачки!!!!! И великолепни актьори! Сон Йе Джин тогава е само на 24 години е но прави великолепна роля, на която сегашните "звезди' могат само да завиждат.

Гледайте го!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да призная реших да дръпна сериала след като прочетох мнението по-горе. Отделно в каталозите на АвистаЗ беше доста на високо като рейтинг... С една част от казаното по-горе мога да се съглася на 100%, но с друга - определено не.

+ страхотен кастниг - и главните, и второстепенните роли са запомнящи се характери и излъчвания

+ успява да създаде атмосфера и собствено усещане

+ много силна музикална обработка - основна причина сериалът да ви грабне в дадени сцени

+ персонажите са много земни и отношенията им са нормални (в повечето случаи), което създава уют при гледането

+ има прекресни размишления за живота, любовта и човека като цяло

- сюжетът е статичен и не се случват много неща, историята е по-скоро мрачна/тягостна/носталгична

- началото е слабо, едва към 5-6 епизод ще успее да ви "грабне" (ако успее въобще)

- има караокета, пиянствания и мляскане, но вече не знам дали въобще трябва да го споменавам като минус (по-скоро да добявам + ако го НЯМА)

- самите персонажи в дадени моменти на мен ми се сториха безинтересни и което е по-лошото "глупави" спрямо самите себе си

 

Личен коментар:

 

 

Сериалът започна доста мудно, ако трябва да сме искрени, и не ме грабна много-много първите епизоди. Изгледах 3 серии за около 4-5 дни и да си призная не тръпнех от голямо желание да видя какво ще стане накрая, понеже бях на 100% сигурен. За актьорите... Главните и двамата са страхотни, а поддържащата двойка също. Естествени, с малко грим, с непринудено и нормално човешко поведение... Музиката е много добра - голяма част от песните са западни, а не корейски, което е нещо "странно" за кор. продукция. Самата обработка и избор са отлични. Знаете... Има моменти когато тишината и липсата на шум въздействат повече от която и да е мелодия. Като цялостно настроение бих описал сериала със следните думи - носталгия, тъга, неувереност и борба. Сами си правете изводите... Лично на мен не ми допадна как развиха самата история. Дадени персонажи изчезваха просто ей така. Други се появяваха от нищото. Самите главни цял сериал не можаха да осъзнаят чувствата си един към друг. Отделно, че така и не се изясни защо са се разделили първо на първо. Да изгубиш дете е нещо съкрушително, но все пак по мое мнение недостатъчна причина за двама човека, които истински се обичат, да се разделят. Лично аз още от първи епизод усещах, че накрая винаги ще го завъртят така че двамата главни да са заедно. В дадени моменти исках да ме опровергаят и да бъде една РЕАЛНА история без хепи-енд, но това не се случи. За какво беше тази сватба последните 3-4 епизода, освен да запълни времето? Както и да е... Сериалът си струва определено! Макар и само за изключително земните послания, които се стреми да предаде... Също така обаче с чиста съвест не мога да кажа, че бих го наредил измежду ТОП сериалите, които съм гледал. Крайна оценка от мен:

 

П.С.

"И всичко това е поднесено без сълзливи мелодрами, истерии и празни приказки." и "Плакатъ е всъщност подвеждащ и не трябва да очаквате някаква сълзлива мрачна мелодрама." по мое мнение не са верни като изказване. Има прилична доза мелодрами (самоубийства, вайкания и прочие). Като настроение също по-скоро е тягостно и мрачно, отколкото каквото и да е друго.

 

 

 

 

8/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи приключих с драмата и съм .................. 

Нямам думи,с които да опиша как се чувствам,как се чувствах гледайки я и как ще се чувствам всеки път когато се сетя за нея. Магия!!!

Плаках от смях на моменти,плаках и от тъга,плаках и когато свърши. Но не,това не са сълзи,това са капките стичащи се по прозореца ми,хлип,хлип,хлип.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не бях гледал сериалче и реших да му дам шанс на този. Не съжалявам, че го гледах, но и няма да го повторя. Не бих си причинал отново да гледам група малоумни хора в рамките на 16 часа.

 

Всички правеха грешки след грешки и накрая уж главните бяха щастливи, но на каква цена? Това добър край ли беше? Главния се ожени, разведе се, ожени се пак и пак се разведе, за да се ожени за първата си жена повторно. Еми съжалявам, но за мен това не е добър финал. За жалост има много хора на този свят, които са с някого само, за да не са сами и да са "щастливи" те. А дали наистина са?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сценаристите писали писали глупости ,че се оляли.  Наистина главните герои бяха пълни малоумници.  Той по-голям малоумник, тя по-малък.

Off Topic

 

Да , загубиха детето си, ама каква е логиката да се разведат? Точно в такъв труден момент когато имат най-голяма нужда един от друг?? Ама тя щяла да плачела когото го види него(съпруга си), щяла да се сеща за детето си? И затова той реши да се разведе с нея? Тъпо, тъпо. И тя спря ли да плаче след като се разведоха? Изживяха 4-5 години в ад, унижени и измъчени.  Той вместо да остане до жена си когато загубиха детето, решил да прекара цяла вечер в моргата? И какъв беше проблема да и каже за това? Макар ,че в такъв случай е най-важно да се погрижиш за живите. Детето можеше и по късно да го види, нямаше да избяга. 

А в тия техни лутания и колко хора нараниха покрай тях?  Чувствата на другите за нищо ги нямаха, особено той. Тя поне се държа достойно. И накрая как свършиха? С две деца(ако приемем че тя беше бременна на поляната) и заедно. Това показва че цялото им лутане и раздяла бяха една грешка. С което само отдалечиха щастието си. Като ги гледах исках да съм една корейска майка и да ги хвана двамата за косите и да им блъскам главите една в друга докато им дойде акъла. Втора сватба имаше, но втори брак нямаше.  Защото "втората му жена" не беше регистрирала брака документално, както му писа в бележката. Тоест пред закона те не бяха женени.  И развод не е имало. При корейците както сме виждали сватбата и регистрирането на брака са две различни неща, не стават по едно и също време.  Ама и главната героиня и тя беше една, вместо да го хване за ухото и да го закара вкъщи, тя му играеше по гайдата. Много некорейско държание. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...