Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Sheep Without a Shepherd ( 误杀)

Известен като: Manslaughter(буквален превод), Visual

Пинин:  Wù Shā

Страна: Китай

Премиера: 20 декември 2019

Жанр: криминален, трилър, съспенс

Продължителност: 112 мин.

Режисьор:Sam Quah(Detective Chinatown)

Сценарист:Weiwei Yang( Till Death Do Us Part,Love on the Cloud)Pei Zhai, Peng Li (Detective Chinatown)

Продуцент:Чън Съ Чън

Базиран на: малайзийската драма Drishyam от  Jeethu Joseph

Разпространител:China Film Corporation,  Wuzhou Film Distribution,  Beijing Guangguang Film Industry 

Субтитри: английски

Baidu

Уикипедия

Douban

 

Участват:

 

 

Xiao Yang като Lee Weijie (Ли Уейдзие)

Тан Джуо като Ayu (Аю)

Joan Chen като La Yun (Ла Юн)

Philip Keung Ho-Man като Dou Peng (Доу Пън)

Shih Ming-Shuai като Song En ( Сун Ън)

Audrey Hui като Pingping (Пинпин)

Zhang Ziran като An-an(Ан-ан)

Bian Tianyang като Suchat

Paul Chun 

 

Резюме:

Мъж трябва да вземе отчаяни мерски за да защити семейството си от тъмната страна на закона когато престъпление е извършено.

 

 

Свали с английски :click:  :click:

 

Онлайн с английски :click:

 

Онлайн с руски :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав филм. Опъва ти нервите през по-голямата част то времето.Препоръчвам го на любителите на криминалните трилъри.

Spoiler

Не знам дали моралните ми ценостти са били изначално изкривени или са се изкривили с течение на гледане на подобни истории, но не изпитах никаква симпатия за съдбата на умрялото момче. Гледала съм прекалено много подобни сюжети както в киното и извън да ми е ясно, че дори момичето да му беше отправила обвинение за изнасилване, нещата нямаше да стигнат до никъде.Ясно беше показано, натъртено и затвърдено за корупцията и злоупотребата с власт в полицията.Случаят и даже нямаше да стигне до скамейката, майката щеше да подкупи когото трябва, за да не му бъде отправено обвинение.Да не говорим за липсата на всякакви физически доказателства с изключение на видеото, което я види бял свят, я не.А да не започвам и с малкото келешче, което щом още от 16 годишна възраст им пуска руфис, изнасилва и снима не ми се мисли до къде ще " еволюира " докато стане на двайсет.Знае ,че има подкрепата на мама и тате и се мисли за недосегаем.Както и да е, филмът не беше за изнасилването.То е  по-скоро предпоставката за измисляне на дяволски сложна схема, изпипана до последния детайл, как да спасиш семейството си.Вече знаем кои филми да гледаме, ако искаме да ни се размине убийство.

Много ми хареса как са използвани различни тонове за отделните моменти от историята.Как започва с наситената жълта тоналност,минава през нормално осветяване и към края в  мрачната сцената с дъжда,която според мен беше най-майсторски направена, с акцентиране върху детайла до последната падаща дъждовна капка.Полицаите през цялото време бяха показани в толкова грозна светлина,и преносно, и буквално с стряскащото гръмки ефекти при речите, допълнително обтягащо нервите.

Относно полицаите и разпитите, има някои елементи, който ми се сториха доста пресилени дали могат да минат в реалността, дори като говорим за злоупотреби с властта. Като започнем с нервака и проблемите му с гнева.Мястото му изобщо не беше в полицията. Направо си беше ходеща бомба със закъснител, само чакащ да гръмне някой,  да не говорим за редицата нападения на цивилни, които извършваше и насочване на пистолет  с маса свидетели около него...Разпитите също, как вкараха малкото дете в килията, без социален работник или член от семейстовото и му крещяха отгоре на всичко.

Краят, в интерес на истината ме разочарова и изнерви отново, след вече получения катарзис от дъждовната сцена и разбунтиването на хората.

Явно моралното възмездие е императив за да има завършен  филм.Последната сцена с родителите на момчето, с цялостната стилистика  и цветова гама, крещяща смиренист изобщо не ми въздейства, нито болката на майката.Изгуби и малката капка състрадание от моя страна още когато видя снимания клип от сина ѝ, дори не трепна, показа го на целия колектив, а дори и унижи момичето пред всички останали.Краят на момчето ме изненада. Знаех, че няма да го намерят в ковчега, но не очаквах това, което последва...

Хубав филм, пак казвам, режисьорът не е оставил място за морална дилема кой крив, кой прав с цялостното представяне и заклеймяване на персонажите в " черно и бяло".Поне от моята гледна точка.

Пускам и двете крайни песни към ост-а

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...