Jump to content

Корона-вирус в Азия, от Азия и не само...


Recommended Posts

Приказка за една корона. По К.Р. :D

 

"имало ено време ено забравено од бога село. то не че било толкова лошо, но прсто там ништо кой знае какво несе случвало и затова когато госпот бок преглеждал записите од охранителните си камери винаги го пропускал, докато едим дем сафсем го забравил. 

това село се казвало мало големаново. жителите мо, особенно младите, повечето се били преселили по съседните села, кадето животат бил по валнувашт и останали само старците, лудите, марзеливите, интровертите, непоправимите оптимисти и непукистите, както и известем брой селяни шовенисти, според които точно ваф мало големаново се намирал центарат на плоската иначе земя и ако го напуснат, баламсат ште се нароши, земята ште се наклони и целокупното ѝ населемие ште се изсипе ваф черния необятем космоз, като шепа фасул в бунар. анджък!

та точно там ваф село мало големаново едим дем като гръм од ясно небе однякаде се явил змей!!! змеят бил ожасявашт! тялото мо било покрито сас бодли, на гарба мо се извисявали гиганцки ципести криле като на прилеп, а на главата си, която била голяма колкото кмецтвото, имал КОРОНА!!1 той ударил ена ситна ръченица на мегдана, од която прозорците на къштите се напукали, изнесал крадка огнена демонстрация и се провикнал най змейски: АСЕ КАЗВАН ЗМЕЙ ТЕЛИЛЕЙ КОДЖАОПАШЛИЯТА ДЕВЕТНАЙСТИ И ОДСЕГА НАТАТАК ШТЕ МИ ВОДИТЕ СЕКИ ДЕМ ПО НЯКОЛКО СЕЛЯМИ ЗА ЗАКУСКА!!1 ДА ЗАПОЧНЕМЕ С ДЕСЕТ ДА РЕЧЕМЕ! ЩТЕ ЧАКАН ТУК. слет което се навил на кравай ваф средата на мегдана и захъркал.

селямите го наобиколили вав широк крък и се зачудили какво да правят. ништо несе знаело за него, освем че дошал някаде од исток. първи излезнал попа и презовал даго окадят с тамян и да мо четат киприянови молитви, че дасе продъни ваф адат. крачмарят пък казал, че ако мо се налее ваф моцумата ена педесетограмка джостерица од месната, змеят е чал. офчарчето скилидко пък предложило сички дасе наедат сас чесам и тогава змеят нямало да иска даги еде, ноооо сички тия предложемия се изоставили като научно необосновани и народат се затюхкал. 

най учени ваф селото били двамата доктора. единият се казвал доктор лекарджийски. той се по-чесал по голата глава и научно обеснил, че трябва немедленно дасе затворят кръчмата, пазара и очилиштето!! и сички трябвало да се преберат по-къштите си и да не излизат даже и на чердака. така змеят штял да си по-мисли че селото е безлюдно и да си иде. ваф противен случей, казал той, яко ше се мре!!1

другият доктор се казвал доктор лекароф. той напълно одхвърлил предложемието на лекарджийски като наивно, по-неже змеят като ништо можел да изеде селямите со фсе къштите. после оспокоил селямите като им казал, че ништо страшно няма чак пък толкова. то тоя змей даже май бил нещо вегам. а дори и да не бил, колко па толкос хора штял изеде, аре са! предложил да мо се дават старите и болните, штото то и без друго само се мотат и ралта за 5 цтотимки не вършат. е, и чат пат по некоя мома за десерт, ако по-иска. и така сичко штяло да бъде нарет. 

селямите се разделили на два лагера – едните настоявали да стане както казал доктор лекарджийски, другите поткрепяли лекароф. спорат се расгорештил! селямите наизвадили сопи и лопати и се забъхтали едим друк! настанала ацка соматоха!!1

ваф това време на мегданат спрял едим черем джиб и од него слезнал кметат на селото бройко боририсоф. той бил едар човек сас народна обноска, чийто най-голям таламт бил, че ного хубаво карал черем джиб. те и затова селямите фсе него избирали за кмет. то фсъшнос не било сигорно дали напримерно офчарчето скилидко не било по добър шофеор на черем джиб, но нямало и как дасе провери, по-неже джипат ваф селото бил само едим и той бил на боририсоф. 

кметат ного искал да огоди и на ените и на другите, заштото като дойдело време за кмецки избори, штяло да мо трябват гласовете на сички селями и затова казал така: начеееее, ние като кмед ше распоредиме следното – препоръчваме на сички моменталмо дасе преберат по-къштите си и носа си дане по-дават навън. препорачителмо е съшто така мяуко дасе по-затворят кръчмата, пазара и тва бееее... как мо беше името... кажи го де... а! очилиштето! а за тия, дето неса сагласми, естественно сичко това не важи. те могат даси действат по лична прецемка, заштото ние о наше село високо цениме индивидоализама и личната енециатива!!1 

тогава някой се провикнал: А АКО СИ СЕДИМЕ ПО-КЪШТИТИЕ ПАРИ ЗА ФАСУЛ ОДКАДЕ??
а кметат одговорил: ЕЕЕЕЕ, ТОООО И АС ИСКАН ФАСУЛ, НО ИМАМЕ ПАРИ САМО ЗА БЕМЗИН ЗА ДЖИПА!!1 

докато селямите се расправяли и соетели, никой не забелязал как змеят телилей коджаопашлията деветнайсти се бил сабудил!! той се прозял, протегнал се, наместил си хубаво короната вархо ошатата глава и АААААААМ!!!1111 ИЗЛАПАЛ СИЧКИ СЕЛЯМИ СО ВСЕ КМЕТАТ НА ЕНА ХАБКА!!!111 

пед менути по късно исплюл офчарчето скилидко, по-неже то наистина така плътно се било наяло с чесам, че се не траело. THE END"

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

График за присъствено обучение в училищата:
Първи срок:
Понеделник - нечетни номера
Вторник  -  гласна буква
Сряда  -  четни номера
Четвъртък - съгласна звучна буква
Петък - съгласна беззвучна буква
Втори срок:
Понеделник - зодиите от въздушни и водни знаци
Вторник - с gsm номера, завършващи на четна цифра
Сряда - зодиите от огнените и земни знаци
Четвъртък - с gsm номера, завършващи на нечетна цифра
Петък - живеещите от ляво на улицата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Директор на болница звъни на пожарната: - Гори ковид отделението.Идвайте бързо, огънят се разраства.

-Спокойно докторе! Аз по телефона  ще ви кажа- стъпка по стъпка, как да угасите пожара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В магазина, продавачката:
- Г-не, сложете си маска!
- A вие защо нямате маска?
- Аз съм зад плексигласа.
- А аз къде съм!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ковид-типове
1. Интроверт – не е излизал от миналата година. Дори не е забелязал, че има пандемия.
2. Екстроверт – не се е прибирал от миналата година. Когато се зарази с ковид, веднага мигрира в някоя друга група.
3. Парти-енимъл - след като излезе от интензивното, отново отива на парти.
4. Активист – основната му страст е да следи как мерките нарушават правата му. Обича да обикаля медиите и да пише съдебни искове.
5. Психопат – счита маските за „диктатура”, а хората, които ги носят, го вбесяват. Готов е дори нарочно да ви обкашля, така разбира той свободата.
6. Конформист – прави каквото правят тези около него. Толкова иска да го харесват, че е готов да умре за това. В случая – буквално.
7. Апокалиптик – живее в бункера, който си построи през 2012 г., а през декември 2020 г. още не е изразходил запасите си от тоалетна хартия от март.
8. Конспиратор – изцяло фокусиран в „измамата ковид”, Бил Гейтс, 5G и предстоящото си чипиране. Трудно говори за друго.
9. Паникьор – 80% от Азитромицина го изкупи лично той. Храни се с ръкавици, спи с маска и дезинфекцира монитора си след скайп-разговор.
10. Късметлия – прекарал го е без да усети, няма търпение да прегърне всички.
11. Безгрижен – прекарал го е средно тежко, радва се на антителата си. Тайничко се тревожи да не го повтори, но избягва да мисли за това.
12. Сървайвър – прекарал го е тежко и е оцелял. Грижовно и щедро раздава неизразходените запаси от селен и витамини.
13. Карък – заразил се е втори път. Потресен е, но тъй като знае, че е рядък случай, за който дори по новините съобщиха, се чувства специален.
14. Супер-карък – втория път успява да се зарази едновременно с ковид и с грип. Онзи виц „Ми не ме кефиш и това е!” е измислен лично за него.
15. Безсмъртен – маска в джоба или под носа, тревожи се единствено да не го глобят. Среща се масово по хипермаркети, софри и ковид-отделения.
16. Смъртен – спазва стриктно всички мерки, пази другите и себе си. Трезвомислещ и адекватен. Среща се изключително рядко.
17. Експерт - от него може да се научи много, но никой не го слуша заради вечното подозрение, че е "платен". Също рядък и по правило маргинален тип.
18. Смесен тип - най-масовият и най-непредвидимият тип, за когото не може да се каже нищо сигурно.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Две мишки си говорят. 

- Е какво реши, ще се ваксинираме ли?

- Ти да не полудя!!! Още върви  третият етап на изследване с доброволци при хората.

 

 

През 2020 се пазихме от вируса, през 2021 се пазим от ваксината, а през 2022, ще се пазим от ваксинираните.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дотук бяха шансовете на антиваксърите!

Веднъж извият ли се опашки, почнат ли нервни лелки да подвикват  "Спазвайте реда, господине, стига тарикатлъци", почнат ли да се търсят връзки, някой отвътре да те извика,  българина вече не можеш да го спреш

 

"Кой каквото ще да казва, но от опашка за банани, да се наредиш на опашка за ваксини, си е гигантски прогресивен скок." :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 hours ago, bond said:

Хубаво, ама китайците се сърдят за авторски права. Ковид си е тяхно изобретение. Или не е?

Пропуснали са да го патентоват, така че е спорен въпроса за автора му. Няма обаче авторски права за любовта. Нея не са я измислили китайците :na2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...