Jump to content

Корона-вирус в Азия, от Азия и не само...


Recommended Posts

Верно бее, за падане не се сетих:mellow: Още от предното не съм се оправила... Да му се не види, ся требе да мъдря ново работно место, по-близо до земята:mad:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 hour ago, speedy86 said:

Бравите, бутоните на асансьора, ключовете за осветление.  :) 

И ние така. Тази година съм домоуправител и получихме писмо от общината още преди 20 дни. Накупихме белина и спирт и чистим! А писмото от общината съм го закачила долу на вратата да не се чудят гостите на миризмата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 hours ago, yonkaval said:

И ние така. Тази година съм домоуправител и получихме писмо от общината още преди 20 дни. Накупихме белина и спирт и чистим! А писмото от общината съм го закачила долу на вратата да не се чудят гостите на миризмата. 

СПИРТ??? Къде намери спирт? Кажи че да ида да си купя, тука няма никъде

6 hours ago, seal_reinforce said:

 

@Чингулинка ще извади връзките със щаба и ще ни уреди нейде ;)

Мдааа, кат не щете да чистите ще превеждате сериали

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чистите, нечистите, поддържайте теглото си с иновативния метод на генерала.:D

 

spacer.png

 

 

И по въпроса със спирта- НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ Е ЛЕСНО ЗАПАЛИМ.

Изпарява се супер бързо, за това са направени геловете за ръце а не масово пръскалки, директно със спирт, за да се намали леко чрез  гела изпарението.Та, внимание!Особено пушачите- мазане, пръскане на ръце и запалки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 4.04.2020 г. at 19:38, chernata kotka написа:

Сега вече е измислено ново приложение,което взема данните ви и праща данни дали сте заразени със Covid 19.Ако се приближите до някой това чудо ще ви кажи дали дадения човек ,с когото дружите е заразен или не.Мен ако ме питате това е конспирация ,за да ви следят дали спазвате карантината. To ако дваха толкова пари ,аз щях да стана милионер досега :D

Само внимавай, че повечето такива приложения са пълно менте, мигат някакви светлинки но няма нищо реално зад тях.

Андроида пречи да търсиш такива в плейстор, и показва съобщение, че ще скрие резултатите.

 

За действащи и задължителни такива приложения знам, че има в Тайван, Сингапур и Южна Корея. Във Франция искат да купят, но имат проблеми с правозащитните организации.

 

Българско официално приложение ще тръгва от днес, би трябвало името му да е ВируСейф. Била е взаимствана платформата от моделите, с които се работи в Китай, Южна Корея, Сингапур,

 

доколкото знам - само за да информираш че имаш симптоми, и личния лекар получава имейл, въпроса дали си проверяват те имейлите остана отворен.

 

Има и карта, която препоръчаха от viber канала на общинатa

статия: http://esribulgaria.com/?news=ново-гис-приложение-подпомага-борбат

 

линк към приложението: https://arcg.is/1LK1TW

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СИВАТА ЗОНА - разследване на италианската телевизия RAI3, разкриващо причините за огромния брой смъртни случаи от коронавирус в Италия. Как е започнало всичко? Колко са действителните заразени и починали в Италия? Дали у нас ще успеем да избегнем грешките, допуснати в Ломбардия? Какви практики са довели до добрите показатели в област Венеция? Чии съвети слушат политиците и защо? Опитът на Италия е безценен за всички останали държави. Помогнете на това видео да достигне до хората, които дават съветите и взимат решенията! Излъчено на 5 април в предаването Report.

 

 
 
 
 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

междудругото хората толкова свикнаха да им се забранява нещо(респ.разрешава нещо точно конкретно), че на един магазин до нас вместо да напишат, че се забранява на лица под 60г да пазаруват от 8,30-10,30 пише, че е РАЗРЕШЕНО на лица НАД 60 да пазаруват от 8,30-10,30...  и после който както го разбира..

 

аз разбирам хората да си правят свободни тълкувания, но поне като има някаква заповед(добра или лоша) да я преписват дословно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Начи, много мислех, къде да го постна. Тук ли, при вицовете ли или във Fun corner. Реших, че ще е тук, щото е тематично. 

Един разказ от ФБ, малко да се посмеем.

 

Off Topic

 

РЕСТОРАНТ НА КРАЯ НА СВЕТА
(страхотен виц, няма нищо общо с Пътеводителя на мистър Адамс)

Най-накрая бе дошла сакралната вечер, вечерта на голямото откриване. Една цяла четирибуквена провинция в Китай трепнеше в очакване. След броени дни тази област щеше да прикове вниманието на света, към този момент обаче животът си течеше както обикновено, с изключение на суматохата пред новото заведение.
Собственикът на откриващия се ресторант ЗЛАТЕН ДРАКОН СЪС СТОМАШНИ ПРОБЛЕМИ, г-н Лай Нян Дзън, не спираше да снове между салона и кухнята, сервилно наведен и глуповато ухилен. Гостите се настаняваха в луксозните сепарета на малки групи от по стотина човека, вечерта май щеше да бъде повече от успешна...
В един момент обаче собственикът нахлу с трясък в кухнята и хвана главния си готвач за ревера:
-Хуай, ей сега ни се разказа играта! Съсипани сме, още тази вечер ще ни затворят!
-Успокойте се, господин Лай Нян, бил съм главен готвач къде ли не, няма ситуация, с която не мога да се справя -хладнокръвно му отвърна Хуай. -Овладявал съм нашествие на дървесни жаби в провинция Тай Фун, после ги сервирах в сос Холандез, цяла вечер гостите гониха летящи цветни дракони из ресторанта. На другия ден никой не си спомняше предната вечер... Отровни змии съм пържил на тиган уок, без да им вадя зъбите. Токсично изживяване! Риба Фугу на кайма съм правил. Това ястие направо остави клиентите без дъх... За какво става въпрос? Да не са ония гниди от здравната инспекция? Още вчера сготвих всички плъхове на пастет, хлебарките са изпържени, паяците карамелизирани, ще ги сервираме като предястие. За какво могат да се хванат?
-Не са здравните бе, те кога са идвали на проверка, рушветите ги получават направо в банковата си сметка. Да се чуди човек как досега не е плъзнала някоя зараза... Дойде другар директно от там! -и собственикът посочи право нагоре.
-От небето? Да не би Буда да се е преродил в някой аватар, шефе? До колкото помня, той е веган... Ще му изпържа едно кашу с халюциногенни гъби. Пак ще се възнесе.
-Не е Буда бе, въпреки че по форма го доближава. От партията майка е... Другарят Куо Си Ам. Много голям гурме специалист бил, казват. Ако не му хареса нещо и утре всичките сме безработни, че може и по-лошо.
-Колко по-лошо от това?
-За Илиянци чувал ли си? Там пращат провинилите се...
-Леле -студени мъртвешки пръсти стиснаха гърлото на Хуай. -Виж какво ще иска, аз тука ще се постарая, обещавам.
Притесненият Лай Нян се наведе още повече, сложи глуповатата усмивка на лицето си и се понесе стремглаво към масата на висшия партиец. Не след дълго се затътри към кухнята умислен...
-Значи тая дръглива фея с него, преводачката му, дето не разбра че й подадох английското меню, иска само вода с полъх от пръдня на тибетски як. Било много модерно в Западна Европа.
-Преводачка, а? Като я гледам май си е баш от занаята -захили се Хуай. -Чувала тя за тибетски як. Ще й сипя една вода от чешмата, а колежката На Пан ще я ароматизира. Днес цял ден набива люти стоножки от пазара за диви животни, и сега такива токсични ги пуска от изхода... Насълзяват ми се очите.
-Хубаво, преводачката я оправихме. За другаря Куо Си Ам обаче нямам никаква идея...
-Какво си поръча величието?
-Ами каза аз да му избера, обаче иска някакъв афродизиак, да дигне партийния самолет и да полети из висините с преводачката си.
-Кажи му да отслабне с 40 килограма, тогава ще може и да си види самолетчето... -подсмихна се готвачът.
-А в Илиянци ходи ли ти се? -озъби му се Лай Нян.
-Добре де, ще измислим нещо... -почеса се по главата шеф Хуай. -Супа с перки от акула?
-Предложих, не работи при него.
-Ми то за да подейства ще трябва цяла китова акула да му сготвим... Тестиси от бял амурски тигър? Много агресивен бил, даже купих и топките на двама от групата на ловците, дето го хванали. Можем да му ги направим всичките на супа топчета...
-Не иска, ще му се нещо екзотично... Да се хвали там по високите етажи...
-Сетих се! -подскочи Хуай. -Карпачо от прилеп вампир, пил кръв от девица, монахиня от Забранения старинен манастир на хилядата лотосови цвята... Питай го ял ли е такова нещо?
-Къртачка си бе, Хуайо... Как ги измисляш такива, сигурно и манастир такъв няма. Тичам -с надежда се усмихна собственикът на ресторанта. Не след дълго се върна и тупна шеф готвача си по гърба. -Действай!
Петнадесет минути по-късно Лай Нян нахълта в кухнята да вземе подноса с прилепа.
-Леле -хвана се за главата мъжът. -Какъв е тоя прилеп? Ми той е огромен бе, Хуай, мяза ми на плодов. Иначе хубаво си го гарнирал с тия парченца от лястовиче гнездо. Прилепите вампири не бяха ли малки едни такива?
-На пазара за диви животни имаше само от тези. Ако те пита, кажи му че е бил плодов, после като видял сочната монахиня и е вампирясал.
-То карпачото вярно е от сурово месо, ама не те ли е страх да му сервираме суров прилеп? Да не стане някой фал?
-Какво може да стане бе, шефе? -ухили се Хуай. -Няма да свърши света я?

*По идея на Тео Георгиев

автор : Lui

 

 

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...