Jump to content

Корона-вирус в Азия, от Азия и не само...


Recommended Posts

Общо взето изолацията е най доброто решение за овладяване на случая.

Ето една много яка статия с графики на Вашингтон пост:

Кафявото са болни, розовото оздравели и разбира се: ключът е времето. Симулациите са супер яки и много ясни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То хубаво ама хората решиха, че слободия и лична свобода/права е едно и също. Приказката за Неволята си остана приказка и  един кош модерни родители твърдят, че техните деца са принцове и принцеси и не се налага да им четат как трябва да са отговорни и да полагат личен труд. За това при нас май се налага да се приложи силовия метод, тъжно, но факт. Както уточних се наложи да изляза вчера, мамите с децата по детските площадки, отворено кафене, Мания също работеше(мноооого е важно точно сега да си потърсиш дрехи втора употреба) и тн и тн. Като гледам в Гърция същата простотия, дажи имало гении, които решили да отидат на плаж вчера:blink: И правителството имзатвори и детските площадки и курортите, трябва ли и при нас да стане същото, че да мирясаме!? Май, защото имам колежка, която утре тръгва със съпруга си за Сандански, на санаториум, да не изгорят парите, че бил платен!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И нека благодарим на всички сюрреалисти, фантасти и кинаджии, за това, че са ни показвали утопиите и антиутопиите достатъчно пъти, за да можем да вземем свое собствено решение. 

И тук някои странни, луди, весели или просто яки книжки на руски, повечето безплатни, за онези от вас, които си нямат спешна домашна работа:

Spoiler

Три с половиной колдуна, Екатерина Бунькова https://litnet.com/ru/book/tri-s-polovinoi-kolduna-b206629

Возвращайся, сделав круг, Ирина Тигиева https://litnet.com/ru/book/vozvrashchaisya-sdelav-krug-b120270

Комендант некромантской общаги, Анна Леденцовская https://litnet.com/ru/book/komendant-nekromantskoi-obshchagi-b140940

Черная кошка для генерала. Книга первая. Валентина Елисееваhttps://litnet.com/ru/book/chernaya-koshka-dlya-generala-kniga-pervaya-b77578
Академония. Я - не чудовище! Я только учусь!, Кристина Юраш https://litnet.com/ru/book/akademoniya-ya-ne-chudovishche-ya-tolko-uchus-b19492

"В последний раз спрашиваю по-хорошему: ты на мне женишься?" Раиса Борисовна Николаева https://litnet.com/ru/book/v-poslednii-raz-sprashivayu-po-horoshemu-ty-na-mne-zhenishsya-b11829

 

+18

Проклятая, Сакрытина Мария https://litnet.com/ru/book/proklyataya-b52963

Недотрога Екатерина Бунькова, https://litnet.com/ru/book/nedotroga-b192046

Пепел, Екатерина Буньковаhttps://litnet.com/ru/book/pepel-b32397

 

+18, бл

Бамбук и светлячки, Лина Метелеhttps://litnet.com/ru/book/bambuk-i-svetlyachki-b137767

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, все пак трябва и да се храним. Някой тогава, се налага да излиза да купува храна. В нашето семейство излизам аз.И какво -по тая логика, като се заразя и ще заразя и тях(семейството) и какво от изолацията- 3 от 3 заразени. Па да прощавате тук във форума всички , ако съм обидила някой, за всеки случай да кажа.:896767:

П.С. Масовите събирания са друго нещо, но в големите супермаркети си е чиста проба масово събиране, било то 5-10-15 или 20 човека на разстояние.Продуктите се плъзгат по една лента, посмърчащ или не касиер ги опипва, после си ги носим вкъщи барабар с мръсната торбичка, която си носим за дръжките, които естествено стават мръсни, даже и да сме с ръкавици и си ги разпределяме в шкафовете и хладилника.Шах и мат!Изхвърляме торбичката, но каква полза!

Докато не започнат да носят храна по домовете, колко да не умрем от глад и никой да не подава нос навън, файда- 000000000000.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, според мен също излизането е неизбежно, но пък колкото е по-ограничено толкова по-добре.  В статията на Вашингтон пост се вижда колко голяма е разликата като излизаш като минимум и максимум. В моделите им, когато всички се движат, то боледуват 200 от двеста човека и то едновременно. За същия период от време при спазване на слаба изолация заболяват 160, но един след друг, почти през цялото време. Т.е има по-голям шанс болните да получат нормална медицинска грижа. И при по-сериозна изолация боледуват само 40, а 160 остават здрави изобщо. Разбира се, това са модели, хората сме много повече... Но пък в България все още огнищата са много малко, болните също, и доста навреме спираме контактите. Има много висок шанс всичко да се размине като лош сън и неочаквана ваканция.

Колкото до личните предпазни мерки -  пет стотинки и от архитекта: Използвайте предверията и входните зони във вашия дом като реални санитарни зони при влизане и излизане. Оставяйте само в тях външните си дрехи, шапки и обувки, и влизайте в дома си (по посока банята), с една идея по-сигурни дрехи. Това не отменя хигиената, просто намалява силно шансовете да си внесете нещо отвън.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ме притеснява мълчанието от малките градове. Няма начин да няма и там по някой случай. Местата, в които няма инфекциозно отделение, че и болница като болница нямат даже, що ще чинят? Отделно, тестването плаща ли се? В частните лаборатории гледах цени около 100 лева. В тоя ред на мисли съм убедена, че в дълбокия прованс и Бермудския триъгълник Видин-Враца-Монтана никой няма да тръгне да търси медицинска помощ, камо ли да се изследва платено. И в един момент ще осъмнем като Чернобил - не били 3 рентгена, ми били 15 000.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм, че в малките населени места може да стане изключително опасно. Но от друга страна в тях не е имало и особен туристически поток последните 2 седмици.. упс месеци/години. Т.е. те може би няма да се разболят от Корона - никой не им я е занесъл засега. Но остава въпросът с възрастните хора и самотните, отдалечени домакинства, които могат да се разболеят от всичко останало. Тук според мен е именно мястото на нас като общество и на държавата като форма на управление. Спешни телефони, съобщения, ако щеш доставки, патрули, проверки... Иска ми се да вярвам, че някой някъде в момента работи по тази организация, не само в София. (Тук впрочем засега имаме формирани някакви съседски групи, официални телефони към общината, а дори и доброволци от треньорите по физическо в училището на сина ми...)

А тук е световната статистика на живо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на пангара, щото във Видин поне стотина човека са се прибрали от Италия преди да затворят границите. Уж под карантина били, дрън-дрън. Отделно от Испания колко са се върнали за тая една седмица не се знае. Нашите живеят разделени, баща ми е с инсулт и на една шепа лекарства, миналата година го гледах 3 месеца. Къв ще го ям ако трябва да се раздавам на три фронта, бедна ми е фантазията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"АКЪЛОЛИПСИС СЕГА" - Какво повече да кажа? (Благодаря на Драгомир Симеонов за прозренията!) Иначе хем съм на работа, хем не съм! Работя в музей и ще присъствам на работното си място, но няма да работим с посетители. Ще видя как ще мине тази седмица и ако ми дойде в повече, си хващам шапката и излизам в отпуска (и без това имам да чистя още 15 дена от 2019 година).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.facebook.com/groups/511648148944150/wp/2681107862167240/

Видео- разговор от Шанхай на българин, живеещ там, с местен лекар, относно мерките там, предпазването, организацията и т.н. Опасявам се обаче, че само през ФБ може да се гледа. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен това няколко хиляди американски войници идват в България на учение. Нещо става.

 

Spoiler

Планирано да се проведат в 10 страни, "Defender Europe-2020" ще е причина за най-голямото разполагане на американските военни сили в Европа през последните 25 години. Очаква се в ученията да участват 37 000 военнослужещи от 18 държави, включително 17 страни членки на НАТО и Грузия, и да продължат няколко месеца до юли. Първите движения, свързани с ученията, на войски и техника започнаха в края на февруари.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Lawandula написа:

А никой не задава даже въпроса за американските войници, дето се разхождат необезопасени с нищо, свободно в Италия!

 

 Абе, Благоуханна, сестра ми спомена за някакъв подобен / подробен и логично издържан /материал, дето го е чела , ама въпросният, своевременно вече е блокиран и изтрит от виртуалното пространство. Ако случайно си го съхранила като текст, не като линк,  хвърли насам да видим за какво става въпрос. Хората са казали, че дим без огън няма, така че накрая ще лъсне част от истината, щото цялата истина никой няма да я каже.

---------------

@maira, огромно благодаря за списъка книги! :kissx:

Започнах тази https://litnet.com/ru/book/psiholog-dlya-drakona-b181430 , и явно ще ми хартисат другите задачи.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Aretka написа:

викаш тъкмо уплашени и по къщите(е, още не сме съвсем послушни, де), тъкмо сме готови и за военно положение

 

Иии, време е да обявим кОнкурс за форумната 'Катнис Евърдийн' :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето.Пише на кой е .Навява на размисли.

Off Topic
Докато заглавия, предавания и социални медии в Италия сега са залети с глобалната тема за коронавирус, в момента 20 000 американски войници се разполагат в 7 европейски летища и се присъединяват към 10 000 американски войници, които вече присъстват в Европа заедно с 7 000 други войски от различни Европейски страни.
 
За какво 37 000 въоръжени войници от САЩ са в Европа?
Може би за да помогнат на държавите да спрат този „опасен“ вирус?
Абсолютно не !!!
Използвайки думите на висши американски офицери,те се „разстилат“ из европейски територии, заради военното учение „Европейски щит 20“, което ще започне през април и трябва да приключи през юли !!
Информирали ли са гражданите за какво става въпрос? Очевидно не!
Европейски щит 20 е учение, създадено от правителството на САЩ в сътрудничество с НАТО, за да „тества“ стратегиите, които САЩ и Европа ще използват, ако възникне хипотетична война.
 
Заплаха от кого?
 
Явно единствената „хипотетична заплаха“ за Америка е Русия (съюзник на Китай), с която тя отдавна е в голямо напрежение.
Но нека анализираме това. В допълнение към 37 000 военнослужещи, за това учение ще бъдат внесени 14 000 военни превозни средства (т.е. танкове, хеликоптери и др.) И пропорционално толкова боеприпаси. Ей, но чакайте ПАНДЕМИЯТА обяви всички митинги за отменени … поради коронавирус .
Може би войниците ще дойдат с подходящи маски и предпазни мерки, за да направят това „учение“?
 
Очевидно не !
 
Според американски офицери тези войници са напълно здрави, така че е напълно възможно да са имунизирани срещу „коронавирус“.
Ако те не са имунизирани, защо това военно учение не се отложи, предвид препоръката на СЗО за разпространението на този вирус и медийния, социалния, здравния, политическия и икономическия хаос, който този вирус създаде в света?
Защо италианските граждани могат да се заразят с този вирус, но само американските военни могат да се движат през същата Италия, под карантина ,без проблеми?
 
Защо бе решено това учение да се проведе в географска област, което би довело до хипотетичен конфликт с Русия, а не в други области, които гледат към други хоризонти?
 
Защо 95% от медиите мълчат за това?
Защо всички представители на италианската политика не говорят за това?
Ако войниците са имунизирани срещу коронавирус, това означава ли, че вирусът не е толкова опасен или вече има ваксина?
Тръмп забрани на американците да пътуват до ЕС вчера, но не и за американските войници ! Значи опасността от така наречения вирус не се отнася за американските войници !?
Русия повдигна редица въпроси относно тези учения, на които не получи отговор и на тази основа вече заяви, че ще поддържа военното си положение в рамките на своите граници.
 
РЕЗЮМЕ:
Китай, съюзник на Русия, преди няколко месеца подписа договор с Италия (договорът регулираше търговските отношения в Средиземноморието. Италия, въз основа на стратегическото си положение, ще бъде с Китай, дори ако ЕС забрани), за да затвърдят търговски отношения между Италия и Китай. След самия акт на подписване на договора,властта на Америка над Италия е много по-малка, но не и незначителна.
Разбира се, от момента на съюза между Китай и Италия, се получи експлозия на Коронавирус, който започва да унищожава и парализира най-много Италия и Китай.
Китай и Русия са безспорни търговски противници на САЩ от години.Това значително намалява монопола на долара на световния пазар.
 
От известно време Америка прави всичко възможно, за да провокира Русия с търговски санкции и военни провокации на Сирия, Иран, Украйна … и всичко, което засяга търговските и геополитическите и интереси.
 
Докато гражданите по света ги интересува само психозата върху коронавирус, Америка решава да продължи настаняването на войските си до границите с Русия без никакви проблеми!
Явлението „коронавирус“ е полезен инструмент за разсейване и подготовка за нещо по-важно, което трябва да се случи.Това в случая няма нищо общо с борбата срещу вируса.
 
Скъпи мои журналисти, политици и граждани, вашата глобална геополитическа система се разпада пред очите ви. Нещо се случва и не е въпрос на теория на конспирацията, а на геополитически факти .Това което се случват и може да бъде видяно в момент в 7 европейски държави включително и Италия.
 
Това е тема, която трябва да бъде поставена от медиите за да започне разгадаването какво се крие зад „димната завеса“ коронавирус!
 
Текст, взет от фейсбук профила на Саша Бороевич

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно същия материал четох и аз, но освен това в друг имаше снимки от Италия, на които ясно се виждаха групи от американски войници. Пишеше, че снимките са направени от руски граждани в различни италиански градове и изпратени в Русия. Не знам дали е вярно или не, но котката има опашка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...