Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Born Again (본 어게인)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Bon Eogein
Период на излъчване: 20 април 2020 – 9 юни 2020 г.
Време на излъчване: Понеделник - Вторник 22:00
Жанр: Мелодрама, Мистерия, Фентъзи
Канал: KBS2
Епизоди: 32
Режисьор: Jin Hyung Wook (This is Love, Empress Cheonchu, When Spring Comes, The Innocent Woman, Three Brothers, My One and Only, Liver or Die)
Сценарист: Jung Soo Mi
Субтитри: Английски
           
Участват: 
Jang Ki Yong като Kong Ji Chul (1980s) / Chun Jong Bum (present day)
Jin Se Yun като Jung Ha Eun (1980s) / Jung Sa Bin (present day)
Lee Soo Hyuk като Cha Hyung Bin (1980s) / Kim Soo Hyuk (present day)
Настоящето
Choi Kwang Il като Chun Suk Tae (Jong Bum's father)
Park Sang Hoon като Chun Jong Woo (Jong Bum's younger brother)
80-те години на 20-и век
Jung In Kyum като Kong In Woo (Ji Chul's father)
Други
Kim Jung Nan като Jang Hye Mi
Jang Won Young като Joo In Do (homicide detective)
Cha Min Ji като Je Yi (Sa Bin's roommate)

 

Резюме: “Born Again” разказва историята на детектив, неговата любима и сериен убиец, влюбен в нея. Въпреки че животът им приключва преди тридесет и две години, смъртта се превръща в ново начало за тях и те се превъплъщават в прокурор, археолог и студент по медицина, чиито съдби отново се преплитат...

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакам да видя какво са забъркали тук. Кастът ми харесва, но с тези преди не знам си колко години и сега, взеха малко да се изтъркват. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започна интересно. Не исках да го почвам заради криминалните елементи, но след  като изгледах първа серия, не устоях на втората и така ...

Off Topic

Струва ми се душите на двамата мъжки персонажи са разменили телата си в настоящото им прераждане.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приключих с първите два епизода (четири серии), в случая с предисторията.

 

Значи навън броди сериен убиец, които убива жени, които носят жълт чадър и ти излизаш сама късно вечерта с жълт чадър :huh:

Или отиваш с голи краченца, обути с къси чорапки и летни обувчици в гората, сняг до колене, за да си щракаш снимки...:D

Чакам с интерес да видя как ще се развие сюжетът в настоящето,

особено след тая мешаница от Толстой, Бронте и Туйн Пийкс. :D

 

(визирам дългокосия Боб)

Кастът е изключително приятен, освен мацката, но ще я преживея.

 

Наблегнаха на религиозната тематика, а там самоубийците са обречени на вечни мъки.

Не прогнозирам щастлив край.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледани първи 4 епизода. Не започна добре и убедително, особено по отношение на пресъздаване на времето и на кармичната връзка. Във форумите се коментира, че в следващия им живот душите на мъжките персонажи си сменят телата/външността. Аз мисля, че няма смяна. 

Off Topic

Детективът беше разочарован от обрата на делото и от прокурора. Логично е да се стреми към тази позиция подсъзнателно в този живот. Да има по-голяма власт върху съдбата на престъпниците. Ки Чол пък беше обсебен от мисълта да спаси живота на Ха Ън чрез трасплантация и четеше медицински книги. Логично е подсъзнателно да се стреми в тази посока и в новия си живот. Учи медицина. Според мен няма смяна на душите в телата, но ще видим. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, май наистина няма смяна на душите в телата. Само дето спомените на двамата мъже сякаш се дублират. Ки Чол е ужасяващо прекрасен в буквалния смисъл. Колкото по-красив и невинен е външно, толкова по-зловещо изглежда. Всеки път когато го погледна имам чувството, че е на косъм да извърши нещо ужасно и брутално. Щеше ми се в този живот наистина да се беше сбъднало пожеланието на главната, в следващият му живот никой да не го наранява, но види се не е така. Мацката не можех да я понасям в Doctor Stranger. Тогава ми развали хубавия сериал. Даже смятах заради нея изобщо да не започвам този, но тук ми харесва. Показва повече емоции, не е умряла скумрия както беше в Doctor Stranger.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля си, че Ки Чол едва ли е убиец и в този живот, въпреки многото улики, които водят към него (поне така ми се иска). Смятам, че от дете е затворен и свръх (маниакално, болезнено) любознателен към смъртта и отвъдното и това го прави да изглежда плашещо странен.

Off Topic

Даже си мисля, че не той е убил съученичката си,

а е останал там по принуда или за да види какво се случва с човека след смъртта,  или е харесвал момичето и е стоял там докато ги намерят. Смятам, че някой съзнателно го тормози и злепоставя, точно както при героя на Park Hae Jin в сериала "Лоши момчета", а личността му ми напомня тази на героя на Со Ин Гук в "I Remember You" (ако пък действително се окаже убиец ще е като героя на Пак Бо Гом).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Канех му се заради И Су Хьок, че ми е от любимците, но чета лоши отзиви при руснаците- слаб сценарий, непоследователни диалози, неубедителни и нелогични сцени.Погледнах режисьора- нищо интересно, сценариста и той.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, Lawandula написа:

Канех му се заради И Су Хьок, че ми е от любимците, но чета лоши отзиви при руснаците- слаб сценарий, непоследователни диалози, неубедителни и нелогични сцени.Погледнах режисьора- нищо интересно, сценариста и той.

 

За съжаление са прави. Безумен сценарий.

Започнах да го гледам заради И Су Хьок,

но ще продължа да го гледам заради Джанг Ки Йонг :D 

Няма такъв разкош просто :inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз още го следя обаче все по-трудно ми става заради дамата и прокурора. Не са написани добре персонажите. Повърхностни някак.  Твърде много сходства с предишните животи. Пък и актьорите ги пресъздават неестествено. Чонг Бом засега "държи фронта" и като персонаж и като пресъздаване от Ки Йонг.

Лудият баща-убиец на Джи Чол май има още наследници. Подозирам поне двама: Чонг Бом и годеницата на прокурора. И двамата странни и малко психо. Хье Ми е възможно да е новият чадърен убиец. Яко психо е. Пък и почитателка на оригиналния (бащата на Джи Чол). Взе нещо обаче сюжета да се забатачва. Зорлем ръгат момата при прокурора (бившия годеник). Въпреки, че химия между тях  няма - пълна нула.  Не върви на добре...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Олееее, Су Хьок не го ли бива тука? Тц, тц, аз заради него се наредих, че отдавна не съм го гледала, пък то, викате, не става, а? Ще почакам още коментари...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, Allanon написа:

Само на мен ли ми се струва, че много бързо се преродиха ?! Колко години са минали... 10, 20, 30 ?!

80-те години са събитията от миналото,значи около 40 години. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължавам да гледам, въпреки че всяка следваща серия ме ядосва все повече. Истински започвам да симпатизирам на Джонг Бом. 

Off Topic

Прокурорът и всички останали ме изкарват от нерви. Чак на мен ми се прииска да ги гръмна/наръгам с чадър. Джонг Бом и в този живот ще остане набеден за нещо, което не е направил и неразбран - жертва на предубеденото общество. Очаквам трагичен край за него - ще изпие горчивата чаша до дъно и така ще прекъсне кармата, за да има наистина нов старт. А вечната двойка ще продължи да кюта все така, без развитие на душите си. 

Иначе вече съм почти сигурна, че годеницата и Джонг Бом може би имат дори биологична връзка. Лудият баща-убиец на Джи Чол си е направил нови наследници, след като са обесили първия му син... При годеницата лудостта обаче изглежда идва и по майчина линия...

Джанг Ки Йонг показва завиден талант. Ще продължа да гледам заради него. Другите - Джин Се Юн и И Су Хьок бледнеят пред него.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо чудно, че сериала е с толкова нисък рейтинг. Кой иска да гледа една история разказана в 2 серии наново в следващите 14. Ако Ки Йонг убие двамата накрая за мен ще си е направо хепи енд. Супер дразнещи. Аз го спрях след 5 та серия и мисля да скокна чак на последната в зависимост от края.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пореден път се убеждавам, че с корейците рядко сме на една вълна. Нисък му бил рейтинга на сериала, много важно. На мен ми харесва и то много. За 2 дена изгледах 12 серии. 

Харесва ми атмосферата на тъга, меланхолия и обречена любов. Отдавна ми се гледаше нещо такова. Малко ми напомня на "Милиони падащи звезди" като атмосфера и някои внушения. Харесва ми мистерията, това, че серия след серия се питаш разменени ли са телата на двамата главни герои или не, защото до един момент има индикации и в двете посоки. Гадаеш кой е истинския убиец, какво точно се е случило в миналото, извън това, което ни показаха, кой ще избере главната героиня, ще бъде ли финала трагичен и т.н., задаваш си много въпроси докато гледаш и това ме увлича и не мога да не си пусна следващия епизод. Добре, че го загледах сега, когато сериала е на финала си и мога да го гледам маратонската. 

И още нещо - за мен великолепен И Су Хьок, удоволствие е да го гледам. Съвършено изпълнение на ролята на прокурора ( при полицая нямаше как да се разгърне), многопластов образ, преминаващ през истински катарзиз. Главната е красива, но интонацията на гласа й винаги ми е монотонна и приспивна, но не ме дразни особено. Джанг Ки Йонг  го харесвам, но тук не показва нищо особено, откара сериала с едно и също изражение и поглед.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проявих стоицизъм и догледах сериала до край, най-вече заради И Су Хьок и Джанг Ки Йонг. В последните две серии обаче оплескаха почти всичко.

Off Topic

Странен завършек. Не разбрах накрая дали Джонг Бом оцеля или остана в будна кома и финалната сцена беше истинска или имагинерна? Щото ми се стори странно. И главната героиня как така изведнъж си завъртя мнението на 180 градуса за Джонг Бом/Джи Чол и избра него след като се върнаха спомените на Ха Ън и Джи Чол сподели чувствата и намеренията, които е имал? И как така заради катастрофата на родителите си, причинена неумишлено от Хьонг Бин, въпреки голямата си любов и обети в църквата към него го игнорира тотално накрая?!

Нещо набързо скалъпиха края. Повечето зрители в нета са изключително разочаровани до степен да пишат, че тази продукция е загуба за И Су Хьок и Джанг Ки Йонг, с което се съгласявам до известна степен. Джин Се Йон не съм я гледала в друга продукция и нямам впечатления, за да твърдя дали този сериал е загуба и за нея или не. Но тук тя не ми направи особено силно впечатление. Струва ми се, че героят на Ки Йонг беше най-добре изграден от всички и имаше някаква логика и последователност. Прокурорът до някъде също беше добре, но в последните серии сплескаха неговата сюжетна линия с  главната. Най-много ме издразни главната героиня. Само нейният персонаж не беше изграден добре, противоречив, повърхностен, че чак нелогичен ми се видя. Изобщо уж беше главна и важна и за двамата герои, пък  някак си личността ѝ остана  недоразвита, неубедителна, незначителна и нелогична.

Класически пример как една идея с потенциал може да бъде скапана още в зародиш от самата сценаристка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...