Jump to content

The King: Eternal Monarch (2020)


Recommended Posts

Не бях гледала корейски сериал сигурно 2 години от - до. Този, малко на сила го доизгледах. Не е като да не ми хареса, просто малко логиката бягаше твърде често, иначе самата история си беше потенциална. Жалко, че не се съсредоточиха да я доведат до края. И имаше моменти на които от объркване ми ставаше скучно.

Но Lee Min Ho на кон, и с униформа и прочие винаги си заслужава услията :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми! Изгледах го бързо и с голям интерес. Оригинална и интересна идея,  според мен. Музиката беше много хубава. За Woo Do Hwan нямам думи, трепач. :tongue: За мен всички други отстъпиха на заден план, Хаха. За първи път го виждам това момче, но определено няма да е за последен! Само съжалявам, че не развиха повече неговата романтична история, особено в кралството. 
В началото се колебаех дали да гледам сериала, защото ми намирисваше (ама много) на Goblin, който изобщо не ми хареса. А и главната не ми е никак любима. Добра актриса е, но нито като визия, нито като чар ме грабва. През цялото време се чудех какво толкова хареса краля в нея. Но, както и да е, сигурно и тя си има фенове. Или може би целта е била да изпъква Мин Хо :D. Хаха Получи се, определено! От него очаквах да е абсолютно дърво откъм игра, но взе че ме изненада. Според мен има напредък, игра доста по-добре от предишни роли. 
Като цяло историята е интересна и напрегната, с много обрати и мноооого фантастика. Честно казано в повечко ми дойдоха обратите, заплитанията и прехвърчанията във времето. Особено в последните 4-5 епизода, доста често се питах това пък сега кой е или какво стана пък сега... Не липсват объркани моменти и засукани ситуации, които доста изнервят. Поне мен, де. 
Но, колкото и критики и да намерим, все пак страхотно завръщане на Мин Хо на екрана. Заслужава си гледането и, поне за мен, нямаше нито един скучен момент. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, така да ме е яд... най-голямото ми разочарование за тази година... А така съм го чакала. Така да го обичам Min hoo, но не можах дори заради него да го доизгледам. Фен съм на измишльотини и фентъзита от всякакво естество, но тук просто липсваше плътност, силно начало и оттам такъв въздух, такова разтягане на лукуми, мъка и пак мъка. Много жалко...<_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много харесвам Мин Хо, казвам го още отсега и хич не се и притеснявам даже... И филмите му харесвам. И не го намирам за дървен :ilovethis:

Почнах да гледам продукцията едва сега и съжалявах, че не можах да участвам в коментирането, докато са излизали епизодите. То и друг път няма да ми се получи. За съжаление или може би не, много обичам да гледам нещо, когато е излязло цялото, да не ми се налага, ако нещо ме грабне, да чакам цяла седмица или повече. Иначе четох коментарите ви с интерес :thanks::kissx:

Сега за драмата... снощи я изгледах... и останах разочарована и лошо изненадана...от края, с който ни шамаросаха... и това са май слаби думи.. да изразят какво почувствах.

До преди финала всичко беше интересно, вълнуващо и приковаващо вниманието. Гледах с кефи не можех да се спра. Четях си тук и всичко беше екстра! Но края... ах, този край.. 

На дразнещите ви неща дори не съм им обърнала внимание. Като рекламата например. 

Не намирам Мин Хо за дървен, а по-скоро сдържан, което образа го изисква. 

Също така не се интересувам от рейтингите на сериалите, нито от процентите гледаемост, и ми е все тая колко са. Наистина @dido100, ако толкова държиш да дадеш и обсъдиш тази информация и един път, в един пост е достатъчно ;)

 

Има неща, които не ги разбрах

Off Topic

Кой беше този, който е заснел видеото от 2022 и защо? Как е попаднало на лаптопа на краля при другите видеа?

Защо не обясниха повече за момченцето, така наречения бог? Усещането ми за него накрая беше като за някой, който и той не знае защо прави нещо. Само наблюдава, присъства.. може би просто да минава времето, че му е скучно..

Благодаря на преводачите за труда. Бъдете здрави :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  на Ли Мин Хо много му подхождат такива роли, но главната актриса ме дразнеше изключително много

 Като цяло превъртях сериала , доста разочароващ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал дълго време го отлагах с леко предубеждение. Но истината е, че на мен  лично ми хареса, повече от всички други проекти на главния герой. За SBS това е много качествен телевизионен продукт - много добри локации, графики, костюми и музика. Цялата операторска работа беше на ниво. Режисьорът се е справил чудесно. Интересен сюжет, на който не бях попадал, особено що се отнася до работата на сценариста. Добър синхрон в сложното преплитане на истории и героии. Рядко попадам на успешно и логическо обяснено преплитане, което тук поне е направено добре. В други проекти подобни връзки трудно се обясняват и често търпят пълен провал. Ким Го Ън е много добра, въпреки че имаше няколко слаби моменти, които се виждаха с просто око. Това е вторият проект, който гледам с неино участние. Преди това ми направи впечатление в "Момичето от шкафчето".  И Мин Хо се е справил чудесно, според мен. Търпи критики, но като цяло беше много добър. Няма как да не подмина и  У До Хуан, на когото бих връчил награда за най-добро двойно превъплъщение. Голям е. 7 от 10 за "Кралят: Вечният монарх".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето още една моя 10+, на която също не харесвам финала. :) Но си заслужава всяка една минута гледане! За мен това е най-доброто изпълнение на Минчо! И другите артисти бяха на високо ниво, а думите "Ох, главата ми, ох, сърцето ми!" остават нарицателни. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сюжета на драмата създава много възможности и обрати, които са любими на много, но тук  нещата баха тромави и моудни. Нещо куца на тая драма, но пък щом си спомням за какво се разказва, значи не е толкова лош.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...