Jump to content

The King: Eternal Monarch (2020)


Recommended Posts

Сценарият куца, Минчо глътнал бластуна, но ... главната я разхубавиха 

Off Topic

от сцената с развалената кола нататък

и това много ми харесва. Като махне тоя шлифер, с който са я направили да изглежда като ходещ тлъст прилеп е сладурана. С нейният чудесен (за корейка) ръст от 1,68 вместо да я докаросат да импонира на Минчо, зорлен я правят да изглежда асиметрична с него. Дори асиметрията в ръста да е търсена, не считам, че допринася за някакво послание към зрителя.

Off Topic

Виж в Гоблина асиметрията в ръста допринасяше много за излъчването на главната двойката. Тя малка, слаба и беззащитна, а  той голям (макар и кльощав) Гоблин.

Тук тя е полицайка, при това бойна. Можеха поне някоя кубинка с висока подметка да  й надянат (в другите сериали има куп полицайки, които търчат с обувки с висок ток). Загледах се в на Минчо белите кецове - те сигурно са с по-висока подметка от кецовете на главната.

Хм и кой пък беше това 

Off Topic

момченце, което си играше на ъгъла на пазара в тъмното със светещата играчка.

Утрешната серия обещава да е интересна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен така. Четвърти епизод беше просто приказка. Изпълнен с емоция. Заредих се с ентусиазъм и очакване за следващите серии. Нямам търпение. Иска ми се да можеше да изгледам всички серии наведнъж и то точно сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега се върнах на трета серия да видя кое е момчето с играчката.

Off Topic

Това е офицерът Сон Дже като малък. А жената, която се спря и го загледа преди да влезе в магазина е майка му. Същите са от картината в къщата на Сон Дже в сцената, където чистеше с прахосмукачката в четвърта серия.

Сега ... или има още светове или в сериите се разхождат и напред и назад във времето.

Off Topic

После детето с велосипеда, което бутна главната и тя си изтърва баджа пак приличаше на Сон Дже от картината като малък или нарочно задържаха камерата върху него, за да ни объркат.

Много преплетени съдби и много питанки. Интригуващо е.

Офицер Сон Дже ми къса сърцето като го видя. Има много ранима физиономия (говоря за ролята).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен много ми харесва, въпреки дървения И Мин Хо и грозноватичката.

Има романтика, доста загадъчно, снимките -забавен  кадър са хубави, музиката приятна,приказно...

Трета серия по-наситена, четвърта малко по-роматична и то в края

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Nenene написа:

Четвърти епизод беше добър. Върна ми надеждите .

От цялата серия само последните 5 минути заслужават гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните 5 минути от серията показаха "страст" от краля колкото за целите предходни три. Повярвах му. Усети се химична реакция.

Превъртях и 2-ра серия,

Off Topic

защото ме мъчеше подозрение, че на последната снимка във фотоапарата, който прегледа бодигардът ми се привидя чичото-убиец. Той е. Интересно защо бодигардът не докадва на краля. Не е ли виждал поне на стара снимка чичото-убиец.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@seal_reinforce @cucyta Май Хироу! Ура! Най-сетне! Липсваше ми! 

Spoiler

Не, не става дума за главния герой. Който иска да знае повече, да погледне сериалчето за Секретарката Ким

Макши, Бабата и Май Хироу! Сега чакаме включване от Лудото Ленче, макар че тук и самата главна е немалко луда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се зарадвах и аз на Май Хироу. Каква прическа са му избацали само, като прибавим и физиономията и израженията му и се разсмивам всеки път като го видя. 

Сериалчето добре върви, интригуващо е, освен това не е достатъчно само да блееш в екрана, а трябва да си поразмърдаш и мозъчните клетки, за да вникнеш в сюжета и героите. И Мин Хо, У До Хуан на квадрат и Ким Го Ън, красиво заснети сцени, химия между главните, добри второстепенни образи, доволна съм.

Сега нямам търпение за следващата серия да я видя главната в паралелната реалност как ще реагира.

Много се смях на сцената в 4 епизод, когато секретарката на краля му каза, че се опасявала да не хареса премиер министърката, защото била красива, а краля й отговори, че познава много по-красив човек. Какъв убийствен поглед само хвърли тя към До Хуан :28558:. Явно целокупното население на Кралство Корея сериозно се е загрижило за кралската ориентация. :es: Жалко за шиперите от социалните им мрежи, ще им развали кефа появяването на мацката.:tongue:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, desini написа:

Много се смях на сцената в 4 епизод, когато секретарката на краля му каза, че се опасявала да не хареса премиер министърката, защото била красива, а краля й отговори, че познава много по-красив човек. Какъв убийствен поглед само хвърли тя към До Хуан :28558:. Явно целокупното население на Кралство Корея сериозно се е загрижило за кралската ориентация. :es: 

Верно бе, това пък изобщо не го загрях. Гледам, гледам, какво гледам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Минчо буквално като като принца (тук крал) на бял кон  идва да спаси (отведе) принцесата (тук полицайката Ким Го Ън). :D

Нещо не е много изпипан сценария. Само държавното устройство на Корея се различава в двете паралелни вселени. Всичко друго е едно и също. Включително и икономиката, индустрията, останалите държави и пр. По-достоверно щеше да е ако бяха казали, че жребецът не е испански а Арагонски примерно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Филипините бил в топ 10 на най-гледаните филми май по Нетфликс. Актьорският състав са направили специален поздрав за филипинските фенове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз превъртях малко първа серия и никъде не видях раната на врата (или превръзката) на детето да не е от негово дясно (където трябваше и да бъде).

Трети епизод изобщо не беше скучен, напротив, показаха важни сцени от пъзела, а тупаницата накрая тип "damsel in distress" много ми допадна.

Принципно такива сцени ме разтапят. В четвърти епизод продължават да заплитат сюжета, но и дадоха някои отговори. 

 

Например защо и кога спира времето. Разбрахме и защо баджовете бяха различни. Детето с играчката е Шин Дже. Приличат си с детето с колелото, но мисля, че са различни. Не пречи то да е кралят, само че като малко по-голямо момче.

А краят няма да го кометирам :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Значи чичото убиец е излъгал майката в Република Корея, че го е убил, а го е пренесъл в Кралство Корея. Момчето с колелото беше в РКорея,  а това с играчката беше в ККорея. Това означава, че и то преминава между двата свята.

Страхотен пъзел. Интригата поддържа напрежението и интереса. Уф, кога ще дойде петък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

 

Няма начин детето с колелото и играчката да е кралят нито в единия, нито в другия свят. Съвсем различна му е физиономията от тази на детето играещо краля като малък. А детето двойник на краля в РКорея би трябвало наистина да е убито от чичото, защото не той каза на майката, че го е убил, а полицията, така че трябва да са намерили трупа му, в някакъв резервоар казаха. Да не говорим, че и да не го беше убил това дете все щеше да порасне за 15-20 години...

Има загадка около детето, но да видим, не смятам обаче, че е възможно да е кралят. Нито виждам логика да е Шин Дже, как така той ще си живее едновременно и като възрастен и като дете в един свят :dunno:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, zaharchee написа:

Доста преди поста ти си редактирах коментара и писах кое е детето с колелото.

Не съм сигурна дали е същото като това с играчката :D

 

Не съм се връщала пак да го чета, явно си го редактирала докато съм пишела моя пост ( става бавно, защото все ме прекъсват в работата :28558:)

Но прочетох впоследствие втория ти пост, за Шин Дже и добавих мнението си и за него. 

Детето с колелото и играчката е едно и също, но мислех, че е само в РКорея, не съм обърнала внимание, че с колелото е в РКорея, а с играчката в ККорея. Пълна загадка ми е кое е и каква ще бъде ролята му...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, zaharchee написа:

А аз превъртях малко първа серия и никъде не видях раната на врата (или превръзката) да не е от негово дясно (където трябваше и да бъде).

 

  Скрий съдържанието

 

 

 

Първа серия от 9, 25 минута нататък. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...