Jump to content

Трейлъри и статии за нови анимета


sinardin

Recommended Posts

THE GIRL FROM THE OTHER SIDE

72776361_2759905620687477_47162883706684

Off Topic

72476948_2759905624020810_44262636301949


Това нямо аниме си харесах на картинка от програмата на фестивала в Sitges. Напомни ми на гениалното "Кигеки". И двете са с еднаква продължителност - само 10 минути.

Който желае, може да го гледа тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Не е трейлър, но го засякох на няколко места като инфо и ако е истина(ще разберем април-_-) след има няма десет години дойде и редът на уебовете да бъдат анимирани както си требе. Не с епизодични спешъли като при Noblessse, (единият от които въпреки добата анимация мина инкогнито/може би защото беше корейски/, а другият явно нарочно си бяха оставили ръцете в него и само разочароваха феновете), а анимиран сериал, който поне дава надеждата да се покрие историята подобаващо. Все пак ако говорим за стабилно заглавие, излизащо над десетилетие и с твърда фенска маса , TOG е уебкомик еквивалента на ОР, който щеше сигурно да продължи да е едноличен лидер ако тия от SHUEISHA не се бяха забавили толкова с версията онлайн<_< Това вече дава надежда, че ще видим и други хитови неща анимирани. Аз си чакам SOLO LEVELING и все още не съм загубила надежда да видя и Noblessse, въпреки тъпия край.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще започна на първо време със заглавията, които очаквам тази година, и с които се запознах миналата и то този път от Китай. :) Китайците дават сериозна заявка да догонят Японските постижения в анимацията и 2019г имаше доста осезаем бум. 

 

Китайския еквивалент на "anime/аниме" е "donghua/донгхуа". 

 

Започвам с един 3D филм, и макар и да не му е много мястото тук няма как да не го спомена, защото именно той предизвика фурор и дори излезе извън границите на Китай. 

 

Името на филма е "Nezha" и поне за мен слага "Замръзналото кралство" в малкия си джоб.

spacer.png

Епипчно и изключително трогателно. Нержа и Ао Бинг са прекрасни главни герои и нямам търпение за втора част през 2024г. Има доста информация онлайн за него, може да се гледа с англ. суб и англ. дублаж. 

 

Вече преминавам към няколко донгхуа заглавия, които поне на мен са ми доста интересни и си гледам или чакам с кеф. ^^

 

1 - Mo Dao Zu Shi / Grandmaster of demonic cultivation / Founder of diabolism или анимираната версия на драмата "The Untamed". :)

spacer.png

Има вече излезли 2 сезона с англ. суб. Историята е много добра, а анимацията е изключителна. 

 

2 - The Legend of Luo Xiaohei  или китайското Гибли. ^^

spacer.png

Има го с англ.суб и е доста сладко. Анимацията е изцяло 2D и е майсторски издържана. 

 

3 - Occult Investigator's Strange Record/Bureau of Paranormal Investigations 

spacer.png

От студиото създало и Mo Dao Zu Shi и Kings Avatar и едно от най-известните им студия за анимация в момента. Отново базирано на онлайн роман. Трябва да излезе тази година. Трейлъра е с покъртително добра анимация и симбиозата между 2D и 3D е много, много добра. Нещо, с което не много японски анимета могат да се похвалят. 

 

Имам и още предложения, но ми окапаха пръстите от телефона, затова следваещия път ако има интерес. ;) : p ^^ :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не бях пускала списък за планувани сезонни заглавия, но и от доста време интересните анимета не надхвърляха цифрата три.  Есенният сезон обаче ме заинтригува дотолкова, че се гласях направо теми да правя, докато не се сетих, че понякога заглавия отпадат и последния месец.

Разбираемо е пълно с продължения и като изключим финала на Висока топка(още тая надежди, че го отложиха за есента, за да включат заключителните глави като професионалисти вече, но надали), вниманието ми е най-вече върху втори сезон/част/продължение на Mahouka Koukou no Rettousei, тоест втората арка - Raihousha-hen . Времево е преди филма, но пък разглежда събития, които не бяха споменати там. Студиото изпълнител е  8bit, те направиха филма и съответно не очаквам неприятни изненади от анимацията.

Другата тенденция-на римейките на успешни заглавия, този път е покрита от Инуяша. Различното; не правят оригиналното заглавие, а директно минават към дечурлигата . Не е нещо ново, но пък е минало достатъчно време от оригинала(има няма 20 години) и ще може да върви като отделна история(каквато и е) и да не бъде сравнявано през цялото време с предшественика си. Изпълнението е поверено отново на Sunrise , а керъктър дизайна си е на Takahashi, Rumiko, но го водят оригинално заглавие и все още не съм сигурна чий е сценария.

От тези по манга се открояват три, на три големи студиа. MAPPA  залагат на Jujutsu Kaisen , хорър, екшън, свръхестествено обаче това надали ще изненада някого, като се има предвид стилът им:).  Production I.G пък са избрали Yuukoku no Moriarty , много свободна интерпретация по сър Артър Конан Дойл, с основен персонаж Мориарти, но и това не е ново като тенденция от повече от десетилетие. Brain's Base са със Fumetsu no Anata e , най-сигурното от трите засега, не съм чела мангата и харесах резюмето за извънземен разум, който изследва нашата планета.

Последното, но не по важност заглавие е Ikebukuro West Gate Park . Изключително популярно заглавие в стил urban drama, изпълнено от Doga Kobo , което направи едно от най-добрите заглавия от миналия сезон Yesterday wo Utatte . Това е и анимето, което чакам най-нетърпеливо.

 

П.С. Има още едно, което може да изненада, но понеже е оригинално заглавие инфото, а и трейлъра не дават кой знае каква представа за вероятния краен резултат. Става въпрос за Akudama Drive на Studio Pierrot , те рядко се насочват към подобни проекти и затова ми е най-малкото любопитно какъв ще е резултата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко завърши ежегодната Презентация на Тенсент (Tencent) за донгхуа. 3 часа показваха тийзъри, трейлъри, или просто вижуъли за предстоящи анимации. Общо взето, доволна съм от видяното. Имаше прилежно количество 2д, 3д (CG), селшейдинг, че даже и стопмоушън :)

 

Адски много неща показаха, но за съжаление, не беше на английски, и каквото успях да скалъпя, успях. Сигурна съм, че в идните дни ще се заговори повече, но аз да си кажа мен какво ме впечатли най-много :)

 

1. Втори сезон на The Scum Villain’s Self-Saving System. Не мога да повярвам, че го получаваме, защото бяха обявили, че няма да го бъде. Всичко е заради огромния труд на феновете. :) Между другото, това е екранизация на третия роман на авторката на Mo Dao Zu Shi/ Tian Guan Ci Fu.

2. Втори сезон на Thousand Autumns - ах, тая донгхуа... гледах си я по епизод на месец, защото не исках да свършва и чакането до следващата година няма да е лесно, но поне официално знаем, че идва! (ПП: наскоро обявиха и драма по нея, също официално xD)

Постерът е божествен! 

c259f771e2e531c3.jpg

3. YangYao: The Spirit Catcher - не знам дали има първоизточник, или е оригинален проект.  Хареса ми тази анимация доста, затова я пускам, има потенциал за бъдещ хит. 

4. Една от изненадите на презентацията (за която се тръбеше от седмица-две) - AWМ PubG (екранизация по eSports новела, можете да я намерите в Novel Updates), от студиото на Mo Dao Zu Shi. :) За съжаление е в много ранен стадий явно, и нямахме трейлър :(

d434ed0d065e5e79.jpg

5.Sa Ye / Warm Sun - Най-голямата изненада за мен!!! знаех за драмата, но нямах представам, че ще видим и donghua. Интересно кое ще излезне по-бъро xDD

6. Втори сезон на White Cat Legend! - Мислех, че е шоу на билибили, ама явно са ги разменили с Тенсент? Няма значение, важното е, че ще го бъде.. някъде! xD

7. Трети сезон на The King's Avatar - първата китайска анимация, която гледах и която.......ъмм.... все още влача... ама й се радвам, де! Някой ден ще я докретам, дотогава може и да са пуснали сезона!

8. Dragon Raja - донгхуа по ММОРПГ. Виждам, че доста хора го хайпват... може да се окаже добро, ще видим.

9. Lord of the Mysteries - спекулкураше се за тази екранизация от известно време. Радвам се, че се оказа истина. За жалост, няма да я видим тази година, най-вероятно. Само постер.

 87f6790ed541effc.jpg

 

 

.... и най-голямото разочарование за мен, очаквах да покажат нещо.. каквото и да е от Silent Reading / Mo Du, защото мина много време от последния тийзър, обаче нищо... не знам какво се случва, може би Тенсент са я дропили.. или са я дали на друга компания (билибили?)... Поне все още си имаме драмата, за малка утеха... *sigh*

 

Редактирано от JoJolina
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@JoJolina- наистина изглеждат обещаващо! Набелязах си някои.

 

Аз пускам трейлърче за едно предстоящо, което много се надявам да се окаже хубаво, възлагам му надежди.

 

Ето и статия с повече информация (обявен каст и т.н.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фънимейшън се съгласиха да simulcast-ват поредната донгхуа адаптация по новела на Priest - Lie Huo Jiao Chou / Drowning Sorrows In Raging Fire / 烈火浇愁

 

Последното промо видео към донгхуата, която ще излезне на 7ми октомври :) 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувствата ми са смесени и наистина не съм сигурна какво очаквам, но е сигурно, че заради минали емоции поне ще го започнаB)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо интересно от миналата година, които сме пропуснали и трябва да гледаме. Режисьорката има опит с тв анимета. Правила е последните 2 епизода на Аои бунгаку. Тук излиза на голямата сцена с пълнометражна лента.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, ukio написа:

Нещо интересно от миналата година, които сме пропуснали и трябва да гледаме. Режисьорката има опит с тв анимета. Правила е последните 2 епизода на Аои бунгаку. Тук излиза на голямата сцена с пълнометражна лента.

 

Очаквам да е хубав, обещаващо изглежда, но за жалост не съм от "ние", понеже съм пират :D. Тоест, филмът хич не е пропуснат, но ще излезе за мен след поне шест месеца, че и повече T_T Ще поживея, ще почакам, хахах xD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

yojouhan time machine blues е най-добро аниме на филмовите награди Хочи.  То е продължение на Tatami Galaxy. Оказа се, че историята е правена по стейдж на Макото Уеда от 2001 г. Още по-интересно е, че през 2005 г. Японците правиха игрална версия с Ейта, която беше отлична научнофантастична комедия - Summer time Machine Blues. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

The Marginal Service / Маргиналните служби (?)

ще излезе през сезон пролет - 12.04.

Няма почти никаква информация за какво ще се разказва, но вероятно ще е единственото аниме, което ще взема като проект. Кой знае...

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официалният трейлър, хем ме зарадва хем ме натъжи - 2024г...., но ако това означава да видя арта който левълинга заслужава, ще чакам и дори ще преглътна промяната на държавата или почти.

П.С. Само не ми е ясно ако нашия стане японец, как ще променят нещата с Асоциациите, в оригинала японците беха лоши, китайците приятели...:huh:

П.П.С Ха дано тоя да не го махнат...

Редактирано от debil4e
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нясой да е чул нещо за това заглавие - Kimi wa houkago insomnia?

Понеже знам, че се задава игрален филм, а трейлърът му изглежда великолепно, реших да разбера, дали има подробности и за анимето.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анимето тръгна на 11-ти април, мисля, че вече е на трети епизод.

На български го превежда АнимаИнк - това тук е първи епизод

 

На мен ми тръгна малко мудно, но идеята му е именно такава - бавно, спокойно, сънено. Предполагам, че не е лошо за хората, които предпочитат жанра. Аз вероятно ще го изгледам, когато излезе цялото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...