Jump to content

Трейлъри и статии за нови анимета


sinardin

Recommended Posts

Това го чаках отдавна, защото харесвам Нихей, проектите на Полигон, а и режисьора е същия, работил по Ajin и Sidonia no Kishi .Тази сутрин се изненадах да видя, че го има за сваляне вече, при това с буквички, които разбирам. Само дето приказката,че много хубаво .... ми дублиран е. Има и буквички, но от откъса, който си пуснах да видя качеството и тн почти останах с усещането, че гледам бг продукция. Като ми мине яда и го изгледам (задължително без звук) и ще драсна и мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На това му започнах превода.

Дори 3Д анимацията е адски добре направена, поне няколко идеи по-добре отколкото Сидония. Музиката също е доста добре подбрана.

 

П.П. Дебилче, аудиото е двуканално. Трябва само да смениш потоците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, открих го когато погледнах варианта онлайн и той си беше на японски :lol2:  Бях забравила за дуъл аудио варианта или по-точно не го очаквах още в деня на премиерата :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаа, преполових пролетния сезон и макар че не се покри напълно с очакванията ми пак беше в пъти по-добър от зимния. Съответно подготвям списъка за лятото-има няколко интересни заглавия и този път ще включа и филмите, които обикновено пропускам с надеждата, че ще ни изненадат приятно като сега :)  

Първи разбира се са сигурните, тези които ще следя при всички положения, дори да не се окажат това, което съм очаквала. Вече няколко пъти го споменах май, но първото е Ballroom e Youkoso -типичен шонен, но за състезателни танци при това изпълнен от Production I.G, които са се доказали в заглавия със спортен характер :) . Веднага до него е Saiyuuki Reload Blast - на второ място, просто, защото напоследък се научих да внимавам с римейк или продължение на любимо заглавие, като смяната на студиото е най-малкия проблем, но ще си го изгледам при всички положения. Следващите две поне  изглеждат интригуващи: Kakegurui - грабващ трейлър пък и на MAPPA, има шанс да излезе нещо интересно; Vatican Kiseki Chousakan - историята и арта от тийзъра ми допаднаха, също в кюпа.

Следващите са вероятни, ще ги започна, но не се знае дали ще ги продължа.  Jikan no Shihaisha - битки, магии, хубав арт, а и герои с фамилия Путин :lol2:Nana Maru San Batsu - уж сайнен; Youkai Apartment no Yuuga na Nichijou - мангата я карам на почивки, дано анимето е по-добро; Hitorijime My Hero - женско аниме :896767: .

На следващите ще фърля едно око, макар че си знам, че не са от заглавията, които харесвам. Shoukoku no Altair - историческо фентъзи, второто на MAPPA, но нека да кажем, че трудно ще се прехласна по тази история, пък и  таргет група и е на югоизток от нас, ако студиото направи нещо подобно за нас ще го изгледам дори да е най-голямата боза на света; Centaur no Nayami - не ми допадна и като манга(важи и за предходното), но понеже е сайнен ще видя поне първи епизод; Dive!! - като гледам резюмето е същото като Free!, но за скокове във вода, ще го проверя най-малкото заради подходящата за сезона тема :D

Дойде ред и на филмите :) . Разбира се Mary to Majo no Hana - всяка порция Гибли(нищо че е под друго име студиото-приемствеността е налице) е добре дошла, прибавя щипка магия към ежедневието и ни припомня какво е да виждаш света като децата, това си е дарба и не са много творците, които я имат. Другото е Kimi no Koe wo Todoketai-хубав трейлър и отново обещание за нещо забравено в резюмето, изпълнено от  Madhouse B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нов трейлър на Mary and The Witch's Flower, с включена песента на Sekai no Owari - Rain.

Анимето ще се прожектира на престижния фестивал за анимационно кино в Анеси този месец.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Октомври наближава

Off Topic

да му се не види, колко бързо свърши лятото,макар че нещото което ама наистина нема да ми липсва и се радвам, че най-после приключи са кошмарните жеги<_<

и е време за новия списък.. От обявените заглавия изглежда, че има поне половин дузина, които ще стават за гледане, а това не е чак толкова зле.

Пак има много продължения и ще видя няколко от тях. Казвам, че ще видя, защото напоследък и те нещо взеха да се провалят, вероятно защото са натоварени с повечко очаквания:dunno:  Та първото е Kekkai Sensen & Beyond (ако пак не го преместят за друг сезон), първата част ми допадна много, дано не прецакат тази; другите са Shokugeki no Souma: San no Sara , 3-gatsu no Lion 2nd Season , Hoozuki no Reitetsu 2nd Season и може би UQ Holder!: Mahou Sensei Negima! 2 .

Следват тези, които наистина чакам: Kujira no Kora wa Sajou ni Utau - историята не ми изглежда обещаваща, но  анимацията от трейлъра изглежда прекрасна и ще му дам шанс. Второто е  Dies Irae , чакам го от миналата година и най-вероятно ще ме разочарова, но все пак ще го започна. Третото - Inuyashiki - най-обещаващото и като история и като арт, съответно очаквам да е единственото оцеляло до края.

Другите са вероятни, проба-грешка, едно да остане от тях пак ще е добре.

Off Topic

Black Clover (TV)-мангата е забавна и ми беше планувано докато не видях ОВА-та, вероятноста сериала да е по-различен е почти несъществуваща, но ще пробвам поне епизод-два.  Code:Realize: Sousei no Himegimi-шоджо, пълно с ай кенди, става за губивремка. Just Because! - едно от изключенията дето не е по манга или новела, училищно, нямам много очаквания, но може да ме изненада. Ousama Game The Animation - по манга(зарязана-доскуча ми), хорър, игра на оцеляване, прилична анимация от трейлъра, нищо ново и неочаквано . Shoujo Shuumatsu Ryokou - хубав трейлър, но аман от военни и апокалиптични заглавия напоследък и стават все повече с всеки изминал сезон. Saredo Tsumibito wa Ryuu to Odoru -бишита, ще си плакна очите:DJuuni Taisen -като предходното, но студиото има опит със свръхестественити заглавия и ще го пробвам заради арта, просто защото не очаквам нищо от "сюжета". Kino no Tabi: The Beautiful World - The Animated Series - поредното военно заглавие, дано ме изненада ама надали. Houseki no Kuni (TV) - това едновременно ме привлече и отблъсна като трейлър-много приятни цветове и анимация, която ме ужасява, ще го видя все пак.

От филмите, (когато и да се появят) ще видя само един, версията на Polygon Pictures на Godzilla: Kaijuu Wakusei , това ми е сигурноB)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След доста постния зимен сезон, който пропуснах съвсем съзнателно тук, пролетният изглежда далеч по-добре.  Остава месец до него и прецених,че мога да  "споделя" към кое от предстоящите заглавия съм се насочила:)

Разбира се, отново е пълно с продължения, които дори като списък ще пропусна, защото са много. Всяко от тях си има фенове и те сами ще си решат дали ще видят поредния сезон от Сома, Академията за герои, Токио Гуул и тн. За себе си знам, че с едно(максимум две) изключение ще ги прескоча и ще ги видя къмплит след време...вероятно.

Другото, което вече не е новост и се утвърди като тенденция е римейк на "класически"(в най-широкият смисъл на думата) заглавия. Този път са две: Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou   и  Captain Tsubasa (2018)  .

Off Topic

Освен тва ще има още , но те освен римейк са и продължение, също нищо ново напоследък. Та става въпрос за Full Metal Panic! Invisible Victory    ,  Souten no Ken Re:Genesis   и Megalo Box .  От първото имам хубави спомени, които нямам намерение да развалям, второто съм го пробвала, но дори включването на Polygon  (трейлъра е ужасен) не може да ме накара да го гледам, а третото- арта в трейлъра ми хареса ама бокс, при това между киборги...май:mellow2:.

 

Вече ще се фокусирам на нещата, които са ми сигурни. Не са много като бройка, но очаквам от тях да отпаднат максимум едно -две, а това на фона на зимата си в пъти повече.  Първото е Steins;Gate 0 , не се налага да обяснявам защо:). Останалите са: Piano no Mori - сюжета е по моят вкус, освен това комбинацията от музика, училищен живот и сайнен звучи добре;

Off Topic

 Golden Kamuy - това е другият сайнен, който звучи обещаващо, а и трейлърът също изглежда добре; Hinamatsuri - първото, което ме заинтригува беше плаката-търсена прилика с Е.Т.:D, после беше трейлъра и очаквам това да е една от приятните изненади този сезон; Hisone to Maso-tan - пак първо плаката, после беше студиото, Bones , няма нужда от моите хвалби, а трейлъра ...:lol2:, в допълнение е оригинален сценарии-вероятно другата приятна изненада този сезон; последното сигурно Major 2nd - няма начин да го пропусна, наследниците на главните от оригиналната поредица са коренно различни от бащите си, не само като умения, но и като пол в някои случаи:D

 

Сега е ред на тези, които ще пробвам-тоест нещо ми е харесало, но не съвсем и ще видя няколко епизода преди да реша. Uchuu Senkan Tiramisù - първото, което ми се наби на очи беше студиото- Gonzo , което може да значи или шедьовър или простотия/провал, май при тях средно положение поне за мен няма, а когато видях и трейлъра мнението ми се затвърди:D.

Off Topic

 Tada-kun wa Koi wo Shinai - не знам какво да очаквам, тези интернационални романси малко не ми вдъхват доверие, но ще го пробвам щот е оригинален сценарий. Wotaku ni Koi wa Muzukashii  - пробвах уеба, но не знам дали ще ми хареса анимирано. Devils Line - вампир с намордник, задълже поне ще го пробвам. Следващите са ми еднакви: Mahou Shoujo Site , Caligula и Juushinki Pandora . Първото ще е нещо като хорър сървайвъл версия на стандартните шоджо заглавия с магия, но от трейлъра мога да кажа, че май няма да е моето нещо. Другите две са на Satelight  - не потривайте ръце, първо вижте трейлърите. Единият проект е по игра, а аниметата по такива направо бъкат от шедьоври. Другият не знам защо дори и като анимация не ми вдъхва доверие, сякаш не са си давали зор-подобно изпълнения от добри студиа съм виждала когато работят за китайци:dunno:, може пък да не съм права.

 

Останаха заглавията за пълнене на очи: Saredo Tsumibito wa Ryuu to Odoru  , Kakuriyo no Yadomeshi  и Rokuhoudou Yotsuiro Biyori  . Знам какво да очаквам, а ако случайно стават и за гледане ще е бонус. Има още две от същата категория, но не са от плануваните понеже нищо не ме привлича в тях.

 

Това е засега, нашляпах спойлерите щот стана прекалено дълго за пост:D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен са три титулярните и то едното се засичаме - Капитан Цубаса! :) Другите са Steins:Gate и Gundam build fighters. Има едно дето може да се окаже добро - Mahou Shojo Site...проверявах мангата, тоест зачетох се в първите чаптъри и се оказа с що-годе интересна концепция. Има още едно с Mahou Shoujo в заглавието, но то е достатъчно да му видиш постера дето са изтипосали някви джендъри, че да не го погледнеш втори път! (накъде отива света?!)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като прегледах обявените нови проекти и няколко веднага се набиха на очи. Ще постна трейлърите,на тези, които ме грабнаха веднага.

Започвам Goblin Slayer, защото поне е обявено, че ще е тази година

Off Topic

 

Следва Dororo, все още няма обявена година

Off Topic

 

 

Другите две, поне като трейлъри са добре, като превю....

Off Topic

 

Последното е с много интригуващо като арт, но иначе що за чудо ще е...

Off Topic

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

maxresdefault.jpg

Mirai no Mirai с номинация за Оскар! Стискам палци на Хосода, понеже Корееда едва ли ще успее в категорията за Чуждоезичен филм. Надявам се да повтори успеха на Хаяо Миязаки, макар че след неговия отказ да приеме наградата през 2003г., сякаш японските анимета вече нямат шанс да вземат приза. Нищо, че са на много по-високо ниво от западните претенденти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Даже без да гледам номинираните, отсега предсказвам, че "Тайната на Коко" ще спечели. Пиксар/Дисни е все пак. Инак Рагнос ме пита онзи ден, дали ще го преведа това, знаейки, че съм фен на Хосода, но за съжаление още не съм го мяркал по торентите.

 

Упс, Коко спечели 2 оскарчета миналата година.

 

Quote

Animated Feature:
“Incredibles 2,” Brad Bird
“Isle of Dogs,” Wes Anderson
“Mirai,” Mamoru Hosoda
“Ralph Breaks the Internet,” Rich Moore, Phil Johnston
“Spider-Man: Into the Spider-Verse,” Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

 

"Островът на кучетата" е много силен филм, много мои познати (пък и критиката) се скъсват да хвалят Спайдърмена, твърдят, че е сред най-добрите филми въобще за миналата година, предполагам, че "Феноменалните 2" е добър колкото оригинала, така че определено конкуренцията е жестока. Сенилните старци от академията сигурно ще изберат Ралф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали заради пренасищане или просто нищо наистина не ми допадна си дадох една доста дълга почивка от аниме(от корейски сериали също), но мангата си остана:D Обаче наближаващия пролетен сезон май ще ме върне обратно:) 

Както обикновено има доста продължения, (всеки си има любимо, за някой са всички), но ще им цапна едно списъче, макар че лично аз ще гледам само две от тях:DПролетта започва с доста чакан втори сезон: 

Off Topic

 

 One Punch Man Season 2 . Имам си едно наум, често продълженията са натоварени с твърде много очаквания и разочарованите са повече от доволните. Другите три вече са преминали през проверката на първото продължение и успешно преминават към трети сезон: Shingeki no Kyojin Season 3 Part 2 , Bungou Stray Dogs 3rd Season , Diamond no Ace: Act II . Няма смисъл да ги коментирам: и трите са по манги(тоест, изненади в плота няма да има); и трите са продукции на доказали се студия- надали ще има изненади и при арта; и трите си имат стабилна фен маса:)

Има един римейк, който е малко под въпрос, защото нещо не останах възхитена от пробваните такива или поне от тези, които са ми харесвали като оригинал. Та става въпрос за  Fruits Basket (2019) , но не го чакам със затаен дъх.

 

Следват плануваните други: по манга и оригинални.

Off Topic

 

По манга: Kimetsu no Yaiba , Kono Oto Tomare! , Gunjou no Magmel , Kenja no Mago  , общото-следила съм или още следя заглавието, по което е анимето. Има още едно, по игра: Shoumetsu Toshi ,  не съм сигурна какво ще излезе, но тийзъра ми беще любопитен, а и все пак е на Madhouse .

При оригиналните може да стане всичко, затова и ще ги подредя по мой си интерес:) Kabukichou Sherlock - не съм сигурна що за чудо ще е, но беше първото заплюто, основно заради Production I.G . Значи поне за анимацията няма да се притеснявам, сюжета ми е малко мътен, а и още не виждам нито конкретна дата, нито брой епизоди... Fairy Gone е следващото. След прословутия шонен с феи в заглавието нямам нищо против да видя нещо коренно различно. P.A. Works не си падат по сладки продукции и въпреки оскъдното инфо имам определени очаквания от това. Номер три: Carole & Tuesday на Bones , това може да се окаже скрит бисер. Музикално, без идоли,но с жанр романс и две момичета(тва ако не е юри па на, ич не си падам по жанра-_-), ще го започна със сигурност пък каквото сабя покаже:D Последното е Sarazanmai , директно си казвам-ще го започна заради анимацията от трейлъра, щот резюмето е всичко друго само не и интересно. Да видим какво ще се получи.

Има и една ONA 7 Seeds , мангата ми беше инересна по едно време, ще видим какво са направили Gonzo с историята.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста гадна новина, преди малко чух по радиото. 

Някакъв подпалил сградата на аниме студио в Киото. Не ми го побира ума защо можеш да направиш подобно нещо. В някои от статиите се казва, че може би става въпрос за хикикомори при подпалвача. 

Ужасно просто, ужасно!

Линк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...