Jump to content

Приложна лингвистика, Японистика или друго?


Recommended Posts

Здравейте, кандидатствах миналата година във ВТУ но не бях приета в специалността приложна лингвистика с японски. Япония ми е мечта и много бих искала да отида да я посетя и като цяло да продължа живот там както малцина българи. Мислех да започна курсове но не е същото както в университета, където има много програми, различно е. Искам да попитам има ли и други програми освен тези от посолството които намирам в интернет? Какви други варианти имам да продължа в Япония и въобще имам ли? Много искам да уча и в последствие да започна работа но не знам откъде да започна и съм много объркана. Изчетох много форуми. Ако завърша само Японистика ще успея ли да се реализирам в Япония? Кое е по добре, приложна лингвистика с японски или Японистика? Какво трябва да завърша, за да продължа и да отида в Япония?
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Влекат ли те езиците? Или е само заради ходенето в Япония? Аз бих избрала филология, вместо приложна лингвистика. Тоест, в случая - Японистика в Софийския. 

За реализацията - не мисля, че можеш да се реализираш само с език, който за хората там е роден. Особено в Япония, дето си трябва бая здрава психика, за да си конкурентноспособен, освен останалото.

 

Ако толкова те влече езика - кандидатстваш, докато стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...