Jump to content

Sen to Chihiro no Kamikakushi (2001)


sinardin

Recommended Posts

18965.jpg

4a9690a1afe764ec48607e069561865c.png

Spirited Away

 

Тип: Филм

Жанр: приключения, магии, духове

AniDB и MAL: AniDB // MAL

Държава: Япония

Година: 20 юли 2001

Епизоди: 1

Времетраене: 125 минути

:imdb:


Сюжет: Историята е за едно обикновено момиченце, което заедно с родителите си се мести в нова къща, но по пътя спират в един изоставен лунапарк и докато го разгледат неусетно пада нощта. Тогава разбират, че мястото не е чак толкова пусто, колкото изглежда. Майката и бащата са наказани за проявената лакомия и превърнати в прасета, а Чихиро се озовава в един омагьосан свят, разчитайки на подкрепата само на чиракът-магьосник Хаку.

:essub:

 

:subs: Свали с български субтитри: :click: 

 

:subs: Свали озвучен на български: :click: 

 

:subs: Онлайн с български субтитри: :click:

 

Свали с английски субтитри: :click:

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първото ми филмче на Ghibli.Незабравимо!Много приказно и направено с много въображение.Невероятно,както и всички филми,правени от тази компания.Просто японската анимация е на изключително ниво.Винаги са били много по-добри от западните компании.Харесвам Дисни и Пиксар,но до там.Истинското очарование за мен е в японската анимация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Признавам си, първото ми гледане на Spirited away стигна до сцената с прасетата, дойде ми в повече тази метафора, твърде страшно и негативно ми се видя, а и нещо не бях в настроение  за тайнства и духове. Обаче ме глождеше отвътре, че не съм видяла всичко, а и оставих Чихиро, тя ми хареса още щом я срещнах, та така снощи си направих повторно гледане до самия край и съм очарована, звучи странно, но всички тези причудливи духове и герои станаха мои приятели. Доста повече топлина има във филма, от колкото би предположил човек, просто трябва пълно потапяне и открито сърце, за да видиш тази нестандартна приказка за порастването и добротата.

Наистина златно, странна смесица на всичко, а тази баня е толкова вълнуваща, хиляди магии, причудливи същества, фаворит ми  е паяка Камачи и духът без лице, уникални герои и алегории  и  за разкош едно малко момиче, което смело върви напред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казала си го абсолютно точно Yamashita за този филм трябва "открито сърце" иначе не се получава. И при мен се получи от втория път, но от тогава ми е абсолютен фаворит. 

Тази година го пуснах на джуджетата, но не успяха да го разберат или по-скоро изгледаха го, но не го почувстваха. Затова по коледа ще им го пусна пак, дано тогава да го усетят със сърцето си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Осемнадесет години след излизането на Spirited Away в Япония, анимето тръгна по кината в Китай на 21 юни 2019г. Художникът Хуан Хай е създал серия от спиращи дъха плакати, които ни отвеждат в магическия свят на Чихиро.
 
Китайското издание включва и серия от стилизирани постери с участието на озвучаващите артисти:
Джоу Дуню - Чихиро
Дзин Боран - Хаку
Пън Ичан (An Elephant Sitting Still) - Безликият дух
Уан Лин - Юбаба
Тиен Джуанхуан (известният режисьор) - Камаджи
След толкова магия, остава да си пожелаем една игрална версия...
spirited-away-china-poster-2.jpg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да кажа, че филма има доста интересни и приятни сюжети. Евала на Студио Гибли, че правят толкова интересни и докосващи ума филми.  Не мога да спра да го гледам и да се кефя на начина, по който е нарисуван и направен и на историята!                                                                                                     spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...