bond Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Аз също нещо забуксувах, може би защото е лято и не стоим много пред компютрите. Но твърдо не съм го зарязал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted August 1, 2020 Share Posted August 1, 2020 След направената пауза, изгледах до края. Off Topic Голям драматизъм от 18 до 20 епизод и си бях оставила 21-десерта за днес. По- голямо разочарование от последен епизод и край на исторически корейски сериал, едва ли съм изпитвала. След средата, сериалът ми вървеше малко тегаво, но мислех, че разкриват важни неща и следях подробно.Не знам кога са решили да намалят епизодите с три, но последният е направен, сякаш някой ги е шпорил с камшик. Обезмислиха цялата тая борба, сделки, назначения, пророчества и тем подобни. Това определено бе сериалът на Чон Куанг Ньол и на неговия герой регентът( Daewongun). Изнесе го на гърба си, а останалите, особено след средата, припкаха като палета покрай него и се губеха. Не съм чела историческата правда(сега смятам да потърся да прочета, та поне да разбера какво се е случило, ако има писано за въпросните влюбени), но в крайна сметка така го претупаха края, та чак гледайки от скалите към нищото, излезе едно голямо нищо. Не, че има нещо в спойлера подсказващо, но за всеки случай. П.П. Този ли император(малкия мухльо) гледахме в "Съншайна" вече като голям? 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted August 1, 2020 Share Posted August 1, 2020 Спестяваш ми малко време. Може би няма да го догледам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 Напротив- догледай го. Няма как да променят историята.Все едно да гледаме филм за Априлското въстание и да очакваме да го изкарат, че е успяло.Та, едно, че е по новела, друго, че историческата истина си е една.Показват ни борбата, въпреки упадъка, но със странен край. Аз се възмутих от претупания Off Topic набързо край с щастливото фантасмагорично оживяване на героя и последната сцена. То хубаво - оптимизъм, но ми дойде като кръпка, на база показано в сериала. Не знам каква е излъчващата го телевизия TV Chosun, освен, че е платена и защо го съкратиха, но се отрази определено. Държеше си рейтинг 5, което за кабеларка не е зле. Може да са имали големи очаквания, базирайки се на "съншайна", знам ли. П.П. Нищо не намерих за тая принцеса, дето ни я показват и любимия ѝ. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrim Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 Очевидно е прекратен по някаква причина. Off Topic Започна със заявка за исторически филм и от средата смениха жанра. Не вярвам причината да е в евентуален втори сезон. Но при всички случаи трябваше да завърши със свалянето на регента от кралицата Мин, както е историческата истина. Тази кралица, на която всички залагаха велико бъдеще, се държеше като една муха, същата като съпруга си. Пак Ши Ху беше прецакан отвсякъде - нямаше какво да играе и го удари на рецитации. На героя на Чон Куанг Ньол, (който винаги е блестящ), спряха развитието след средата и той трябваше безспир да импровизира на тема "аз съм страшен злодей". Много жалко. Голямо разочарование. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 @Matrim и най-неадекватното може би беше, че Off Topic като доказва колко е страшен злодей и последователен половин сериал, регентът реши за край да пусне сълза. Исторически, той 10 години(както и в пророчеството) си е следвал убежденията за стария Чосон и ги е превъплащавал в действие.Не го видяхме и за кралицата и краля не видяхме. Действително показаха откъде тръгва всеки от героите, но ги забутаха до средата в нищото и хоп- светлото бъдеще. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaella Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Почвах го този сериал, после го спирах, после пак го почвах и забуксувах на 2-ри епизод. Оставих го отново и точно бях решила да го изтрия и пак го почнах, от 3-ти епизод като разбира се тотално бях забравила за какво иде реч... Сега накрая не съжалявам и съм благодарна, че го гледах. Jeon Kwang-Leol направи великолепна роля, както винаги. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b_a_d Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Същинска красота, ще се гледа непременно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimbland Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 Изгледах го бавно и спокойно. Исках нещо с историческа тематика. Чосон и бла, бла... 5 от 10. Никаква химия между двамата главни, бездарник е този Ши Ху, че дори смешен. Смеех се, какво да правя - толкова опити, че дори до финала си стоеше препариран. Смях. Но пък му отиваше. Въпрос на гледна точка. Главната е 1 идея по-добра. Но пък чак толкова. Всичко останало някак ми се връзваше по-добре. Дори нинджата-роб. Благодаря за превода. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts