Jump to content

Ashfall (2019)


Gia13

Recommended Posts

spacer.png

 

Ashfall

Хангъл: 백두산

Романизация:  Baekdusan

Известен като: Baekdu Mountain

Премиера: 19 декември 2019
Държава: Южна Корея

Жанр: екшън, апокалиптичен

Времетраене: 128  мин.
Режисьор: И Хе ДжунКим Бьонг Со(Cold Eyes)

 Сценарист: И Хе Джун (Golden Slumber A Hard Day ,My Dictator)Ким Бьонг Со

Продуцент:Че Джи Сон (Along with the Gods)

Продукция: Perfect Storm FilmsDexter Studio

Разпространител: CJ Entertainment

Субтитрианглийски

AsianWiki

 

Участват:

И Бьонг Хон като Ри Джун Пьонг

Ха Джонг У като Чо Ин Чанг

Ма Донг Сок като Канг Бонг Не

Пе Су Джи (Miss A) като Че Джи Йонг

Чон Хье Джин като Чон Ю Гьонг

 

Резюме: 

Изригва вулкан  в планината Пекту.Настъпва пандемониум на корейския полуостров и се очакват още изригвания в областта.Държавният служител Чон Ю Гьонг трябва да намери професор  Канг Бонг Ре, който е изучавал планината и предупреждава за опасността от изригване в последните три години.Никой не му е повярвал тогава.Корейското правителство планира операция за да предотврати второто бедстивие, базирана на теория от професора.Капитан Чо Ин Чанг, отговарящ за артилерийното разпределение на експлозиви, е вербуван на участва.Самолетна катастрофа е причината единствено Чо Ин Чанг и екипа му да кацат на територията на Северна Корея.Те трябва да се справят сами с изпълняването на операцията.В северно корейски затвор капитанът локализира Ри Джун Пьонг, работил за министерствоно на отбраната на КНДР.Междувременно Чо Ин Чанг има бременна съпруга, който го чака в Сеул.

 

:essub:

 

 Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click: :click:  :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руско озвучаване :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Редактирано от bealonenomore
Добавени линкове за онлайн с български субтитри.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като един фен на Бьонг Хон, го гледах веднага щом видях субтитри, в началото на февруари, но целият актьорски състав е страхотен.Суза ще я пропусна, между капките.;) Няма нужда да му правя реклама.Гледайте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, батко ви Бьонг Хон е най-малкото трети братовчед на Брус Уилис, или пък са съученици. :ilovethis:

Майтапа настрана. Филмът много ми хареса. Много добро изпълнение, чак се учудих на ефектите като за корейски филм. Подейства ми емоционално по тънките струни въпреки екшън тематиката.

И мисля, че си изпълних квотата за тежки редакции за месеца. Английските субтитри са гугъл превод от индонезийски и на места - нищо общо с казаното. Сигурна съм, че изобщо не е била лесна задача за превод, въпреки уж елементарните диалози. Благодарности на @darkbreathe за труда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже ще го гледам след час .. Чък Норис ...появи ли се ?:D

Майтапа настрана ... отново благодаря за превода и редакцията, които , оказва се са били тежки, но щом филмът  си струва все пак е някаква компенсация за труда :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво да кажа за този филм. По-скоро е комедия. Което е добре, защото иначе щеше да е ужасно банален. Повече се смях, отколкото да се напрягам, както се очаква от подобни сюжети. Батко си е класа. Абе става. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да благодаря за субтитрите:bow: Доверих на коментара ви, че английските са от чичко Гугъл и дори не ги и пробвах,  нашите(бг-то) са супер, но вие си го знаете:D

Вече за филма, наистина приличен екшън с добри ефекти, а конкретно в катастрофичните заглавия,  ако те не струват си е провал. Комедийната нишка не беше лоша идея(има "класически" екшъни направени по този начин, но не от този тип), но прекаляваха с нея. Цялостното усещане беше, че все едно изригването на вулкан и последиците от това са нещо... ежедневно почти. От едната крайност: безизходица, драма, депресия минаха директно от другата страна.

Както и да е, изпълнението на мъжката част от каста, главни и поддържащи, беше безупречна. Тримата главни са Актьори, това не е изненада, но единствено персонажът на И Бьонг Хон  ми хареса и като характер и като развитие, само при него нужният баланс беше налице. При другите...професора така и не го развиха като образ, а военния беше там просто щот трябваше да го има. Женските персонажи също бяха придатък, по скоро към епизодичните отколкото към поддържащите герои. Едната, за да видим как и по върховете има жени, друг е въпроса, че го даваше секретарка както и да го погледнеш и така и не разбрах тази може ли да играе или не. Сузито, се е понаучила, но има още много хляб да яде, на сцената в автобуса би трябвало да ми е тъжно, а ми беше досадно и скучно. Жалко за което, нейния образ имаше повече възможности, но също не ги развиха и останах с усещането, че е там за да има за какво да говори военният нонстоп.

Всъщност имаше нещо в сюжета, което ми хареса: задължителното раболепничене пред щатите беше избегнато и дори се прокрадваше(плахичко) мисълта, че май не са точно приятели. В ситуация на природно бедствие/пандемия нещата са "всяка коза за свой крак". Не помагаха, искаха да контролират(нищо ново), но пак го оставиха само като усещане, вероятно толкова са им позволили. Всъщност няма вечни приятели, само вечни интереси, особено видимо в днешната световна криза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НЛФ ;)

Наред с обичайните за подобен род  произведения - вулкан, земетресение, падащи сгради, уплашени хора и т. н. неща, имаше и някои не лоши. 

* Бьонг Хон - заради него гледах филма. 

* Сцената с тиктакащата бомба и изумлението на всички :D - просто страхотен момент, хаха. 

* Съкращенията на популярни фрази, които си разменяха двамата главни - затова и беше  моята закачка в началото - НЛФ {не лош филм} 

Иначе съм съгласна, че във военния нямаше уплаха, а само една голяма досада :lol2:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не обичам особено екшъни и ги гледам заради мъжа ми. Хвърлям по някое око докато си ровя из телефона. Само дето на този даже и не посегнах към телефон. Беше ми интересен, динамичен, леко комедиен и много героичен. Ефектите на супер ниво и те. Хареса ми!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...