Jump to content

A Piece of Your Mind (2020)


Recommended Posts

И на мен ми хареса. Изобщо не ми беше скучен, даже напротив-не усещах кога идва краят на епизода и веднага пусках следващия. Изпитвах същото настроение както когато гледах "Ще те открия в прекрасен ден" . Излъчването на актьорите и музиката ги правят да не изглеждат скучни, въпреки бавното действие. Главната двойка много ми хареса, карат те да се чувстваш някак уютно и топло. Огромни благодарности на преводаческия екип за възможността да му се насладя напълно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам човек, който ми харесва просто да виждам на определени места....Обичам да го гледам как разхожда кучето си по плажа си, там където времето е спряло и има само шума на вълни........Та този един процент, който Ха Уон даде на Хан Со У, си го чувствам като лична надежда....

На мен сериала много ми харесва. Точно този тип меланхолични сериали гледам поне един път в годината и ми носят много емоция. Просто си трябва точното време за да се "почувства" истински . 

Стигнала съм до средата и ми става все по-интересно. Благодаря за превода. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах си го и определено е от типа сериали, които успяха да ме докоснат. Странно, че е бил с нисък рейтинг и никак не се е харесал на корейците, при положение, че те (и цяла Азия) "проповядват" уважение и любов към ближния, дълбока душевност, смиреност, праведност и т.н. Явно всъщност зрително са оперирани от емоции, щом не са долюбвали този сериал. 

С всеки епизод ми ставаше все по-интересен и по-интересен и странното беше, че интересът ми не беше към отношенията между главната двойка, а самите човешки съдби и историята с Джи Су, която се заплиташе и оплиташе все повече и повече, докато накрая не избухна! Пианистът - този така запомнящ се образ с всичките му фази на емоционалност, през които преминаваше. Обратно на  увереността и самочувствието, което показваше на пианото, в личния му живот кипеше жестока несигурност и ревност. Много силен образ! Силен, и любим образ, прави госпожата загубила дъщеря си -  Мин Джонг. Много докосваша история на работещата майка, която живее заради дъщеря си... Времето й прекарано в къщата на Ън Джу беше много забавно, много топло, и показва силната връзка, която можем да създадем с някой, и от която всеки от нас има нужда. Някой, който да ни даде сила да продължим напред. И според мен това ни показва сериала, а имено, че винаги след като една врата се затвори - се отваря нова, преходът, пътят, който трябва да извървим, да оставим миналото зад гърба си и да погледнем с широко отворени очи и желание за живот, напред към новото. Всеки един от нашите герои трябваше да се пребори, "да скъса" с всичко, което го измъчва вътрешно, да се научи да живее с тази мъка, гледайки напред. 

Актрисата изиграла Со У ми е голяма чаровница и идеално си пасва за ролята, а Jung Hae In ми е прекрасен, както винаги. За мен образът му в никакъв случай не беше копи-пейст на предходни негови роли. Образът, който изигра тук, с цялата негова емоционалност, е далеч от другите му лица.

Off Topic

Докато там обичта му беше насочена дирекно към главните героини, то тук най-силните му сцени показват чувства, привързаност и отдадена любов към жени, които не са сред живите - Джи Су и майка му. 

В повече ми дойде идеята за "устройството" и се радвам, че по средата на сериала центъра на действието се измести в друга посока.  Не съм фен на техниката, и в последния епизод, когато нашия пианист, свири за "Устройството Джи Су", някак си, хем ме докосна , хем ми беше апсурдно. :D 

Музиката В сериала беше просто прекрасна. Задължително ще си я пускам от време на време.

Дълбоки благодарности за превода по този проект. :bow:За мен сериалчето си заслужава и определено би се харесало на тези, които обичат да се слеят с историята и емоционалността на главните герои.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудно ми е да го опиша. Бавен, меланхоличен, неразбран. Устройствата направо чупеха тъпомера. Имаше доста човешки емоции, но и често неразбрани. Пълен с депресия.  Кой и защо така постъпваше? Гледах го единствено заради Chae Soo Bin.  Не разбрах чувствата на Джису към Хавон? Писмата и говореха едно, а на екрана ни показваше друго. Явно не знаеше какво иска. Обичаше ли го като мъж или като брат?  Ако е първото, имаше едно много лесно решение, развежда се с мъжа си и се жени за Хавон. Толкова ли е сложно?? И нямаше да ни губят времето с цял сериал. Иначе имаше доста интересни образи които балансираха сериала. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...