Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Домът на Летящите кинжали

 

IMDB Оценка: 7.6 / 10


 

СВАЛИ ФИЛМА

 

 

Държава: Китай / Хонг Конг

Година:2004

Жанр: Исторически / Драма

Времетраене: 1 ч. 50 минути.

Режисьор: Джан Имоу

В ролите: Такеши Канеширо, Анди Лау, Джан Дзъй, Сонг Дандан

 

Китай, 859 година. Процъфтяващата някога династия Тан е в упадък. Вълненията и недоволството се ширят навсякъде и корумпираното правителство е принудено да се сражава с многочислените въстанически групировки. Най-опасната от тях носи името "Дом на Летящите кинжали" и става все по-могъща под ръководството на новия си лидер. Двама воини на императора - полицейските капитани Лео и Джин - получават заповед да заловят главатаря на Кинжалите. Единственият начин това да стане е чрез измама. Те разработват дързък и изкусен план, но в него по неочакван начин се намесва красивата сляпа танцьорка на име Мей.

 

Допълнително: "Безумно красив филм. Просто... вдъхновяващ. Една истинска история за живота. "Животът - накратко". Има от всичко - любов и омраза, вярност и изневяра, очакване и разочарование, болка и гняв... Хората понякога казват, че животът е игра. Може би... А може би е по-скоро танц. Танц, който не познаваме и не разбираме, не знаем къде ни води и коя ще е следващата стъпка. Танц, грозен и красив. И ние танцуваме, като пеперуди около пламъка. И няма спечелили или загубили, защото в танца никой не печели или губи - просто едни му се наслаждават повече, други - по-малко. И накрая единственото мерило сякаш си ти самият.

 

Всяка сцена е изпипана до съвършенство. Да, критикарите веднага ще възразят "Това е невъзможно! Физиката не го позволява!" Е, и? Един филм, който напомня, че киното, всъщност, е изкуство. При това прекрасно." - откраднато от блога.

 

 

СВАЛИ САУНДТРАК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото и да се каже за този филм,пак не е достатъчно.Съкровище кадър по кадър-от начина на снимане,хореографията на движенията,невериятната актьорска игра,природните картини.

Филм,който си заслужава да се гледа,което по мое мнение важи и за другите ленти на Джан Имоу.

А Такеши Канеширо показва,че не е просто хубавичко лице от екрана,а истински актьор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина невероятен филм!!Гледах го през лятото по Диема 2 с ужасно озвучение,но бях толкова увлечена от цялата тази красота събрана на куп в него,че го изгледах още три пъти за една седмица :D Рядко ми се случва да гледам филм,който напомня,че киното все пак е изкуство и те оставя без дъх още на първата сцена.Само суперлативи мога да кажа за него,няма нищо,което да не ми хареса.ОСТ-а също е прекрасен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах този филм преди години, когато мина по кината. В моя град имаме едно частно кино и ходя всяка седмица. Когото отидох на "Летящите кинжали" както винаги закъснях за първите няколко минути. Толкова филми съм гледала, че какво може да ме изненада! Продавачката ми вика: "Айде влизай, много е красив филмът!" Гледала бях "Герой", но след Рашщомон на Куросава и той не ме изненада. И цветовия разкош и идеята в него ме бяха грабнали, но това което са "Летящи кинжали" е непостижимо. Гледам го всеки път, когато го засека да го връткат на кабеларките оттогава насам. Този камерен филм е очно това което обожавам в киното- не много приказки, а най-вече образи които разказват с детайлите си. Пиршество на цветовете, кото всичко друго е тънконарисувано, също като четка от японските рисунки. Трудно има филм, който може да го настигне- такава красива балада не бях и все още не съм гледала. дори "Пианото" на Джейн Кемпиън, когото също превъзнасям - не може да го достигне!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм скоро го гледах по телевизията, но доста малко, защото хванах само частта, в която убиват момичето, а после не го догледах - сега ще го изтегля... - просто, защото изглежда наистина красив филм и виждам добри отзиви. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен филмът е леко прехвален, но никак не е лош.

Престъпление е обаче да не харесаш Такеши тук...Всъщност само, заради него го преглеждам този филм на няколко месеца.

Красотата няма как да я отречем, ама не може само тя да е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди много време съм гледала филма, но днес си го припомних, защото го даваха по тв-то. Припомних си колко уникален е филма, всяка сцена е пир за очите и душата. Играта на актьорите, заедно с невероятния саундтрак и цветността на сцените, превръщат филма в шедьовър. Според това е един от най- добрите китайски филми, kойто съм гледала. Напълно ме завладя. Впрочем линка към саундтрака ми сваля субтитрите. Нъкой да знае друг линк? :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам толкова много категории за филми , а този не се вписва в нито една. Отдавна не бях гледала нещо, което да ме ядоса така......може би ще е добре да почна от начало. Много летеж, много нещо. Летящите хора в азиатските филми винаги са ме дразнели изключително много - докато не видя някой без въженце да хвърчи така, няма да повярвам, че е възможно :) , а и кому е нужно бойните изкуства са си достатъчно впечатляващи. твърде много ми идват летящите изпълнения, освен когато не са направени красиво. А тук бяха красиво, повече от красиво даже ( това е филм, всичко е позволено и всичко може, защо да има на всяка цена реализъм). Та с думи прости бойните сцени много ми харесаха ( оставям на страна факта, че докато измират хора като мухи и кръв се лее аз намирам всичко това за красиво - но отговорност за сценографията не нося ). Декорите пищни и много цветни - всеки добър филм е много повече от декорите си. По едно време ми приличаше на красива приказка - аз не харесвам приказките, но тази бях на път да харесам- но изобщо не е приказка. От момента в който, всички основни герой разбраха кой кой е филма стана просто страхотен

Японските шинобита винаги убиват мъжа, който обичат :) , тук обаче филмът по друг начин обещаваше да стисне за гърлото . Гледах го с една широка, крива усмивка и все повече ми харесваше. Очертаваше се едно много пъстро и разнообразно цялостно впечатление. Усмихвах се, защото харесах и се изненадах от развръзката, крива беше усмивката ми защото историята отиваше на много тъжен край, финалната битка беше като красив танц - уникална. Така го бяха построили филма, че Лео отначало да спечели симпатиите на зрителя и в последствие да не можеш да го намразиш. Обаче трябваше всичко да се прецака с това съживяване в снега на девойката, хубаво си беше умряла защо трябваше да съсипва края

Аз седях и се карах на монитора, че много мразя така да става от днес имам нова категория за филмите нарича се : „като летящите кинжали "

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятна красота превъплатена в цветовете,музиката,танц,декорите,костюмите,природата и любовта.

Този филм е като магия...да си призная погледнах с недоверие на суперлативите  за него,но гледайки го повторно...да ,наистина абсолютно всяка сцена е изпипана до съвършенство.Съчетанието между страхотна режисура и камера,актьорска игра,музиката,цветовете...всичко наистина те кара да се откъснеш  и да,наистина е перфектен.Трудно може да се каже дали филма е  за Джан Дзъй или  Такеши Канеширо,впечатляващи роли правят тук и двамата,за него мисля е най  добрата му роля,поне от това ,което съм  гледала.А  Джан Дзъй   красавица с толкова талант.

Любовта между Джин и Мей  беше много майсторски пресъздадена,топла ,реална,колебаеща се...и повтарящия се музикален рефрен ,заедно с неговите  връщания с признанието  ' върнах се за теб '..

Бойните сцени бяха невероятно добре поставени,дори  летенето тук някак е между другото и не дразни.

Не се сещам за друг по добре направен  филм,блестящ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...