Jump to content

Recommended Posts

Не знам какво да кажа...това е любимото ми аниме! Направо е върха, но едвам преживях

смъртта на Кира

...Та, няма как да не се похваля вкъщи си имам един Death Note от Лондон :P ...дето само хваща прах :D с 1000 зора си го взех, голямо подмазване беше :28558: А само да попитам Кира шинигами ли стана? ...аз бавно загрявам :blush:

 

 

Дефакто,след като попадна тетрадката в него ,стана шинигами !

иначе си умря и така свърши неговата лична история,философски погледнато обаче стана идол на много Кири,т.е превъплатил се е във всички които са приемали неговите виждания и идеали.Гаранция за безсмъртие ,Кира е изворът,а неговите фенове реката ,течението зависи от обстоятелствата ...

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше едно уникално аниме. Гледала съм филмите, но не може да се сравнят с оригинала. Беше невероятно изживяване да наблюдавам играта на рискове, как Лайт и Л се бореха кой кого да надхитри.. Края беше много тъжен.. искаше ми се Лайт да не умира. Всъщност Лайт е моят любимец. Голямо хладнокръвие и гениален ум е нужен, за да се стигне до тук. Не виждам защо повечето мразят Лайт. Според мен всеки човек, в чийто ръце попадна такава власт, ще се промени. Просто Лайт притежаваше умението да върши нещо значимо и се опитваше да прави добро. Да, не винаги доброто е правилно. Да се правиш на Бог е опасно. А и той самият като че ли изгуби себе си след смъртта на Л. Умря заради невежеството на другите. Смъртта му беше много болезнена. Плаках когато умря.. единствено на неговата смърт плаках. Колко жалко, че такава личност загина.. Наистина му се възхищавах.

Радвам се, че гледах това аниме. Иска ми се и аз да притежавам Тетрадка на Смъртта, но не за да действам като Лайт. Просто не бих се справила. Просто искам един Бог на смъртта за приятел и да го храня с ябълки. Откачено, нали?! :lol: Сайонара, Death Note. Сайонара, Миса-Миса. Сайонара, Ягами Старши. Сайонара, Л. Сайонара, Рюк. Сайонара, Лайт.. <3

 

Това мнение ми хареса. Мисля, че описва мнението и чувствата ми най-добре в момента.

 

Ами аз май противно на повечето като си харесах Кира от епизод едно и не го пуснах. За мен има нещо красиво дори в психопат като него. За това и финалът беше серцераздирателен. Като се замислиш от къде беше тръгнал героят и за какво се бореше, а до къде стигна. На по - дълбоко ниво си беше и история за смисъла на живота и как човек не разбира кога се превръща в това срещу, което се бори.

Според мен след смъртта на L Лайто загуби своя смисъл за борба. Кира, мисля, беше по - великият ум, макар че изначално беше крачка напред от Л със знанието си за шинигамитата, но великите хора винаги са сами, и за това намери такъв край - умря заради невежеството на подчинените си.

Абе може би нещо не ми е наред, но дори се възхищавам на героя. Колко биха стигнали до където стигна той, за да се борят за това, в което вярват, дори то да е грешно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми откачено е най-вече, че ако само го храниш с ябълки ще му стане скучно и накрая ще те пише в тефтера. :rolleyes: Все пак цялата работа започна предимно защото шинигамито го беше хванала скуката. Иначе и аз съм от феновете на Лайт, въпреки че от морална гледна точка е грешно му симпатизирах малко повече от L, а двамата бяха мисля еднакво важни и значими като ролите на протагонист и антагонист преливаха от единия към другия като по принцип първия по подразбиране би трябвало да олицетворява доброто, а другия злото само че тук нещата бяха по-скоро разменени или както си преценят зрителите. И да си призная края не ми хареса както и начина по който се развиха нещата с Миса, а можеше да се изгради много по-хубаво нейният образ и отношенията и с Лайт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това е страхотно аниме! С хубав арт, интересна история, пресъздадена в добро темпо, няма размит финал, макар навсякъде почти да съм виждала мнения, според които финалът хич не струва... Точно така трябваше да завърши и точно такова внушение носеше цялото аниме.

 

За разлика от повечето, аз симпатизирах на Рюзаки, но в никакъв случай не означава, че мразех пък Райто. Двамата за мен бяха двете страни на една монета, а развитието на сюжета подтикваше да разглеждаш нещата философски... Абе може и аз прекалено да съм се вдълбала, че да търся под вола теле, но Death Note го изгледах за три дни, дадох си малко почивка и го изгледах наново... Бях възхитена от битката между тях, която ми заприлича на мисловен шонен с мечове. Личната ми оценка 10/10! B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото и да кажа за това аниме, ще е малко. Заедно с One Piece и FMA:B държи първо място в класацията ми! Всички герои бяха на място, а Л и Кира влизат в списъка ми с любими герои...

 

Колкото и да пиша, няма да стигне ; затова избрах да не пиша много, а да спра дотук. И който не го е гледал... Какво говоря, всеки уважаващ себе си аниме фен го е гледал! B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заглавие: Re: Death Note   icon_minitime.gifНед 21 Юни 2009 - 13:57

 

В една от първите серии виждаме и имената на футболистите Валери Божинов и Мартин Петров^^


Хахахах, това го бях забравил. Вярно че преводачите бяха големи шегобийци, това доста ме развеселяваше. :lol!:

А анимето стои непоклатимо закотвено на 1ва позиция в личната ми класация, откакто го гледах. Мисля, че всякакви други коментари от моя страна са излишни. :asian:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така появи се първия трейлър на филма...от малкото което видях не зная как да реагирам,. Първо защо по дяволите Ягами Лайт е изрусен смачканяк и май го играе затворен и тормозен тип в училище :dunno:  и по дяволите пак някаква мацка се разкарва там по Америакнски ...целувки спасяване от другите  :xaxa: . И най вече L  ще копирам едно мнение на потребител  след трейлъра "The difference between America and Japan is so obvious in this trailer. Japan's L=Smart, hardworking, rigid, but secretly prideful. American L= rebellious and emo" :28558: 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за трейлъра, поне така знам, че ми отпада от вероятните за гледане. Не е само визията на героите, другото което ме отказа е "based on"-това винаги означава свободни съчинения по тема. Ще си остана с хубавите спомени от оригинала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аууу, този кошмар го видях и аз вчера... Определено е трябвало да се консултират надълго и нашироко с ценител на анимето, преди да нашляпат "своя прочит". Светльо има излъчването на пълен смотаняк, онова с качулката ако е L, мен повече ми прилича на поредната рап-звезда. Блях!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Начииии, аз не съм аниме фен. Аз съм фен точно на две анимета и това е едното, а тоя трейлър толкова много ми бръкна в червата, че няма накъде повече от това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ме озадачава на коя точно публика са разчитали, правейки тази (меко казано) адаптация? Това е, да му се не види, международно хитово аниме! Още няколко годинки и ще се докаже от времето (съвсем заслужено) като легендарна класика в жанра. Да му окепазиш главните герои е осми смъртен грях за потенциалната аудитория  :28558:

 

Някакъв автогол си вкарват, много сериозен... Може би се опитват да се правят на оригинални?  :dunno:

 

EDIT: Щом не са показали Рюк в трейлъра, сто на сто и той за нищо не става...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...