Jump to content

Recommended Posts

Любов и изкупление Китайска уеб драма

 

Off Topic

xICyJ8OP9d8lL35YrsV1N23T4EJ.jpggxBzIP58ZsstxjLxu5NHeWCwTED.jpg

Love and Redemption

ЛЮБОВ И ИЗКУПЛЕНИЕ

Държава: Китай
Китайски заглавие: 琉璃 美人 煞 /
Излъчващ уебсайт: iQIYI, Mango TV, Tencent

Начало 06.08.2020

Жанр: исторически, драма, фентъзи
Епизоди: 59
Режисьори: Ин Tao, Maй Гуанджъ
Сценарист: Лиу Фан
продуцентска компания: снимки на H&R Century, Mango Entertainment, IM-Power (Innovation Media Power)
Дата на производство: 2019 г.
Изпълнителен продуценти: Zhong Junyan, Jiang Xinguang, Deng Xibin
Продуцент: Дзян Лей
Източник: Адаптиран от едноименния роман на Шъ Съ Лан

Субтитри: Английски

 

Участват:

Cheng Yi като Yu Sifeng
Crystal Yuan Bingyan като Chu Xuanji
Liu Xueyi като Hao Chen / Bai Di
Zhang Yuxi като Ling Long
Huang Youming като Wu Tong
Fu Fangjun като Wu Zhiqi
Hou Mengyao като Zi Hu
Li Junyi като Zhong Minyan
Zhou Junwei като Ruo Yu
Yang Xizi като Xiao Yinhua
Bai Shu като Teng She
Crystal Yuan Bingyan като Chu Xuanji
Cheng Yi като Yu Sifeng
Han Chengyu като Liu Yihuan
Zhu Zixiao като Fu Gongzhu
He Zhonghua като Chu Lei
Fu Mengni като Yu Ning
Liu Mengrui
Li Ze
Benny Qian Yongchen като Fu Yu Dao Dao Zhu
Wu Yitao
Min Chunxiao като Hong Gugu
Zhu Rongrong като Lu Yang

 

Описание:

Според легендата богът на войната спасява Небесата в смъртоносна битка
с лорда демона преди хиляда години. И двамата паднат от небето и изчезват от света.

Турнирът Дзанхуа се провежда в секта Шаоян, а неговият лидер Чу Лей 
има две дъщери - най-голямата му дъщеря Чу Линлун и най-малката Чу Сюендзи, 
Чу Сюандзи е родена с липсващи шест сетива, което я прави доста неумела.
Когато Ю Сифън  и Чу Сюендзи се срещат по случайност, те се сприятеляват.
 Ю Сифън се влюбва в Сюендзи, въпреки тежките последици, с които трябва да се сблъска, тъй като е забранено учениците от двореца Лидзъ да се влюбват.

Междувременно Линлун среща У Тун, след като разкритикува неговите лоши действия на турнира. 
Като отмъщение, наранява Сюендзи и бива изгонен. 
След като се възстановява от нараняванията си, Сюендзи обещава да се концентрира върху усъвършрнстването. 
Четири години по-късно Сюендзи и Ю Сифън се срещат отново. Сифън носи маска заради проклятие, което може да бъде 
нарушено само ако намери истинска любов.

 

Трейлър :click:

 

Свали с английки субтитри :click: :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с бг субтитри :click:

 

С английски онлайн :click:

 

С руски онлайн :click:

Редактирано от mrnkaloto
Обновена
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започна.

Кой ще гледа с мен? Обаче язък за хубавите мъже,главната на визия хич я няма. Поне на мен не ми харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много серия, много нещо. Малко ала "щайгите". И небесен владика има под прикритие, като смъртен, от любов. 

 Докарах до 23, но почнаха да ме хващат сърбежи и ги подкарвам на по- бърз ход, че то по цял епизод, да не кажеш два- изтезания, без мръдванка на милиметър. Да беше Дедо, да го издържа в две серии мъчения, ма не е.:lol2:

На главната визията ѝ не ми е проблем и заради ината на героинята  ѝ  зяпам- не е като да е куха лейка. За мен, по-скоро мъжовете не вАжат. Като ги докарат на фокус, направо ужасТ с тия вежди, особено  Чънчо( Чън И), който ми е  и доста  сив за главен, но поне добре играе, Лошковците- демони   по-ярки, а остатъкът хептен зле. Добре, че одеждите и дългите коси им дават малко по-мъжествен вид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкарах го и аз, но към 6-та серия почнах сърфирането напред-назад, добре че вече има макар и автоматичен на места, но някакъв превод на всичките серии.:D Ще видя колко още ще му се забавлявам. Не ми е безинтересен, просто много го разтягат, то не бе приказки, не бе чудо. А Чънчо, ако и да са му спретнали такива вежди ми е чудесен за гледане тук. Не, че съм го гледала другаде, де.:D Ама сестрата близначка ми идва малко в повече с това цвърчене неконтролируемо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако гледаш с вградените субтитри на преводачката е така, има реплики без субтитри на места. Но вече са рипнати и качени субтитри с коригирани грешки и тайминг. И аз го изгледах с вградените субтитри и се дразних, защото сериала ми хареса страшно много. Толкова много ми хареса, че чак певод му почнах. Руските субтитри пък са толкова далеч от действителността - много обичат да си измислят тези хора. :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай със субтитрите на Fireflame, техните са по-добри от другите. Казвам го, понеже докъдето съм превела 1-ви епизод и сравнявайки с китайския на места, техните са по-точни като превод. По малко си измислят. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса. За тази година ми е в топ 3, обаче скоро няма да си причиня история в която всички злини на света се струпват на главата на главния. Разкошен Чен И, страхотна игра с очи. Завидно самообладание показа въпреки тормоза който му спретнаха и "добри" и "лоши".

Тън  Шъ ми е любимия образ, много свеж :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, daneto написа:

Много ми хареса. За тази година ми е в топ 3, обаче скоро няма да си причиня история в която всички злини на света се струпват на главата на главния. Разкошен Чен И, страхотна игра с очи. Завидно самообладание показа въпреки тормоза който му спретнаха и "добри" и "лоши".

Тън  Шъ ми е любимия образ, много свеж :D

И аз за първи път гледам в китайски сериал мъжки образ така да страда и да се жертва. Също така и главна героиня, която все го спасява като загази. И не само тя.  :28558:  На мен също така са ми любими и лисицата Дзъ Ху, и У Джи Ци, обаче той се появява по накрая. 

След Неукротимият, този сериал ми се нарежда на второ място за най-любим азиатски. Толкова безсънни нощи ми докара, че след като го изгледах реших да го преведа. :lol2: Обаче много сложен ще му е превода, от началото на ноември до сега съм превела едва почти 4-ри епизода. :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сблъсъкът на Звездата на Моша и Бога на Войната:
 

Love and Redemption (琉璃Любов и Изкупление) е китайска xianxia* драма и е една от най-успешните продукции от 2020г. Базирана е на романа Liu Li Mei Ren Sha, написан от Shi Si Lang. Всъщност Love and Redemption е една от малкото драми, на които дадох втори шанс след като веднъж се бях отказала и в крайна сметка успях да изгледам. Заслужава ли си обаче да отделите толкова време, за да изгледате всички тези 59 епизода?

*xianxia драмите включват магии, демони, митични създания, духове и са повлияни от китайския фолклор.
rating.png?w=800

 

d180d0b5d0b2d18e.png?w=800

Off Topic

 

бележка: китайските имена ги изписвам с латински букви поради простата причина, че не знам как би трябвало да бъдат изписани на български. Ревюто може да съдържа минимални спойлери (под минимални спойлери се има предвид неща, които не се отнасят много до главния сюжет на драмата; неща, които евентуално се подразбират; и неща, които са споменати в други резюмета).

***

Както споменах още във въвеждащата част, дадох втори шанс на Love and Redemption, след като веднъж бях решила да спра да я гледам. Някъде през септември миналата година ѝ дадой шанс за пръв път, тъй като по онова време още се излъчваше и беше доста нашумяла, и като цяло хората я харесваха и силно препоръчваха. Изгледах първите 6 епизода и всъщност наистина много ми харесваха тогава. Единственото нещо, което грам не ми допадаше, бе главната героиня и като цяло цялата тази работа с нейната загуба на шестте ѝ сетива. Беше адски нелогично, не знам кои са шестте сетива според Древен Китай, ама единственото нещо, което тя, не че нямаше, а бе по-скоро неразвито, бе нейният вкус. Също и способността ѝ да обича и да изпитва емоции, това въобще част ли е от шестте сетива? Някак си ми се струваше твърде глупаво и просто зарязах драмата, макар и още тогава да си знаех, че все някога ще се върна към нея.

И в крайна сметка ѝ дадох втори шанс и грам не съжалявам. Love & Redemption си е дълго приключение, за да изгледаш всичките тези 59 епизода ти трябва доста търпение. Но си заслужава.

Хубавото на сериала, е това, че сюжетът върви с бързи темпове, във всеки епизод се случват доста неща и рядко усещаш каквато и да е скука, историята върви плавно, нито прибързано, нито твърде бавно. Едно нещо, което съм забелязала при китайските исторически драми (имайки предвид, че все пак не съм гледала много) е, че имат навика да включват твърде много герои, които говорят твърде много и лесно може да се обърка човек какво за бога се случва. В Love & Redemption такива неща почти нямаше и затова драмата се гледа лесно. Имаше все пак някои объркващи моменти, но не бяха толкова, че да пречат на гледането. Трудно е да спреш, щом започнеш, пристрастяваща е. Това е и една от причините рейтингът, който дадох, да е сравнително висок.

 

screenshot_20.png?w=1024

За 59 епизода, в драмата се случват адски много неща. Двамата главни герои претърпяват какво ли не, имаха проблеми след проблеми, след някъде 20-ти епизод едва почивка имаха. Въпреки че лесно се гледа, заради динамиката на действията, имаше моменти, които бяха доста психически и емоционално натоварващи, особено ако се привържеш към главните герои и като цяло героите, които са интересни и приятни за гледане. Също има и някои неприятни сцени, за пример ще дам една сцена, в която Ling Long (сестрата на Xuan Ji) бе отвлечена и похитителят ѝ я третираше по брутален начин. Също си струва да се спомене факта, че понеже има доста битки, има и много кръв. Която, впрочем, си личеше, че е доста фалшива. Но е разбираемо, не си представям колко пари щяха да дадат, ако се стараеха всичката тази кръв да изглежда реалистична. В случай, че ви става неприятно ако гледате кръв, насилие и подобни неща, гледайте с едно наум.

Ако трябваше да избера да ви дам само една причина, заради която трябва на сто процента да гледате драмата, то е романтиката между двамата главни герои. Интересното при Xuan Ji и Si Feng е това, че от началото те са толкова различни, той е зрял и сериозен, тя е незряла и се държи детински. Но пътят, който те извървяват, ги кара да се развият като герои, да осъзнаят чувствата си, да се приемат взаимно, да се обичат безусловно. Те са героите, които преживяват най-много и по пътя към любовта си имаха адски много пречки. От страна на Xuan Ji, както казах, тя не знае как да обича и осъзнаването ѝ бе трудно и естествено това влияеше на чувствата на Si Feng. От друга страна пък Si Feng бе прокълнат и само искрена и осъзната любов от страна на Xuan Ji можеше да разбие проклятието му. И това е един от главните проблеми в драмата.

screenshot_10.png?w=1024

Като цяло всички герои бяха изключително интересни за гледане и всички имаха някаква цел да са там. Si Feng се превърна в един от най-любимите ми герои и гледах последния епизод с тъга в душата, защото трябваше да се сбогувам с неговия образ. Si Feng ми направи впечатление още от началото с неговата интелигентност и зряло, отговорно и уважително поведение.

Xuan Ji, която не харесвах от началото, претърпя страхотно развитие и ме накара да се влюбя в нея. Сега въобще не отдавам важност на това, което беше тя преди. Естествено тя запази невинното си поведение, защото в крайна сметка, тя е изключително добър и сърцат човек.

Злодеите в драмата, понеже има такива, бяха отвратителни. Евентуално това е добро нещо, но наистина, беше ми трудно да ги гледам и едва не прескачах сцените с тях.

Естествено фактът, че успях да харесам героите толкова много, се дължи и на добре подбрания каст и на доброто представяне на актьорите.

Добре е и да се отбележи, че кинематоргафията е уникална. Има толкова много сцени, които ти спират дъха, просто защото са уникално красиви. Естествено са доста нереалистични, но някак не са натрапчиви и можеш просто да им се насладиш. Също компютърно генерираните изображения и ефекти принципно ме дразнят в този тип драми, защото изглеждат изключително неестествено, но в Love and Redemption бяха добри.

jw1jr_3f.jpg?w=900

 

Причината да не дадох 10/10 е най-вече, защото дори и действията да се развиваха много бързо и динамично, някак ми се струва, че 59 епизода са твърде много и някои неща ги протакаха твърде много време. Без да давам спойлери, имаше едно нещо, което всички го чакахме да се случи, ама то отне 40 епизода.

Но краят беше наистина перфектен.

 

3.png?w=800

Общо взето Love and Redemption се превърна в една от любимите ми китайски драми и я препоръчвам на всеки,

който си пада по романтични и приключенски истории.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз стигнах до прозрението, че няма как да са шест сетива, по скоро са чувства, емоции, най-добре някой китаист да се произнесе :)

 

Обичам актьорите от филма да пеят песента, разбира се, ако могат :)

https://www.youtube.com/watch?v=LYeXFuTbYcw

Направо ми се насълзиха очите, не е нещо невиждано, но не знам какво ми стана :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ми аз стигнах до 20 епизода .

Ама главната ме дразни  друго е че има нелогични  реплики  даже и тук- там зле изиграни  неща  от БОГИНЯТА:cry:трябва ми  почивка  от нея хах

 

Редактирано от десс58
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...