Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Spoiler

c19a8758d3c04749.jpg51ab6b5506c17f43.jpgfd56cde8b11ca846.jpg

2394a2a1a6cd3b93.jpgee7d270cb5d1e748.jpg

078597adaeb1dc28.jpg20be209339a5cd11.jpg4ac9d93401ebfe29.jpg

 

Fairyland Lovers

Мандарин:  蓬莱间

Пинин: Peng Lai Jian

Известен като: Peng Lai Jian

Страна: Китай

Период на излъчване: 6 януари- 12 февруари 2020 г 

Време на излъчване:  понеделник до сряда 20:00ч. (2 епизод на ден)

Жанр:  фентъзи,романтичен

Канал:Tencent

Епизоди: 35 (45 мин. епизод)

Режисьор: Wang Yi Ding (王奕丁) (My Girlfriend's Boyfriend, Unexpected)

Продуцент: Li Er YunLiu Miao Miao 

Сценарист:Lu Han (路寒)

Базиран на: романа Peng Lai Jian (蓬莱间) от Lu Han (路寒)

Продукция: Tencent Penguin Pictures, Linglong Culture

Субтитри: Английски

Профил

      

Участват:

Бай Ю като Бай Ци

Джън Циу Хун като Lin Xia/Лин Ся

Дзи Сяо Бин като Yang Jian/Ян Дзиен, 

Естел Чън като Xiao Xiao/Сяо Сяо,известен певец

Ли Мин Дъ като Ah Li/ А Ли, асистента на Бай Ци

Ning Wen Tong като Lin Jian'nan/Лин Дзиен'нан, бащата на Лин Ся

Ли Чуан като Xiang Boyan/Сян Бо Ян, зловещ изпълнителен директор,обсебен от парите

Yu Xin He като Zi Xuan,секретарят на Сян Бо Ян. свръхестествено същество

Ou Yang Han Jia като Li Hanqing, приятел на Сян Бо Ян

Сюен Лу като Ling Long /Лин Лун (гост)

Сю Джън Си като Shen Zui

Jiang Lin като Mu Mei

Xu Wei Luo като Ah Xiu

Hugo Ng като Shangguan Lian

Ma Meng Wei като Lu Yulan

A Li Ya като Ai Lin / Hai Tang

Kenneth Tsang като Hai Mingqian

 

Резюме:

История за мистериозен млад доктор, лекуващ пациентите си в замяна на най-ценното им притежание.Адаптация по едноименния роман на Лу Хан

Бай Ци е мистериозен доктор, който наема къщата на Лин Ся за медицинска практика.Лин Ся като хазяйка живее на горния етаж и забелязва доста странности заобикалящи новия ѝ  наемател.Той не приема пари като възнаграждение за предлаганите си услуги, а вместо това пита пациентите кое е най-скъпото за тях.Те самите имат най-разнообразни живейски пътища като някои даже не са хора, което не е никак изненадващо, защото и Бай Ци не приспада особено към тази графа.

Допълнителна информация:

Филмова локация Нанкин , снимачен процес продължава 3 месеца (15 март-14 юни 2019)

Галерия:

Spoiler

 

4053c3d95a3e9598.jpg2f93ca9991a0e914.jpg1042c37f7b3e41be.jpgfa943f1a985d2c23.jpg

f88582931286bdb6.jpg

 

 

 

Свали :click:

 Онлайн с английски субтитри :click: :click: 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за темата! Заявка за руския онлайн - тук

----------

Рускините са приели за заглавие явно директния превод на името на сериала - Пън Лай Дзиен. Като дават обяснение за него.

  

Off Topic

Пэнлай — 蓬莱, Пэнлайдао («остров Пэнлай»). В китайской даосской мифологии один из островов бессмертных, вариант даосского рая. Всего, по даосским верованиям, насчитывается 36 небесных пещер и 72 счастливые страны, которые рассматриваются как райская обитель. Среди них Пэнлай является самым знаменитым местом обитания бессмертных. Пэнлай именуется также Пэнлайшань (шань — «гора»), гора-остров, плавающая в Восточном море или заливе Бохай.

 

Пънлай — 蓬莱, Пънлайдао («остров Пънлай»). Един от островите на безсмъртните в китайската даоистка митология, вариант даоиския рай.  Според даоиските вярвания, за райска обител се считат общо 36 небесни пещери и 72 щастливи страни. Сред тях Пънлай е най-известното място , обитавано от безсмъртните. Пънлай още се нарича и Пънлайшан(шан — «планина»), остров-планина, плаващ в Источно море или залива Бохай.

-------------

Резюмето при тях може да е базирано и на литературния първоизточник:

Off Topic

 

Тысячи лет назад на Земле потерпел крушение корабль с таинственной планеты Пэнлай. Мощная энергия, скрытая в его осколках, разлетевшихся по всему миру, способна превращать людей в духов, одержимых лишь страстями. Выжившие пришельцы пытаются уничтожить духов и вернуть энергию. День, когда это случится, станет днём освобождения мира.
Эта история — о Бай Ци, странном молодом человеке с загадочным прошлым и холодным сердцем, и обычной городской девчонке по имени Линь Ся, тепло души которой способно пробудить не только любовь, но и давно утраченные воспоминания. Эта история — о печали и радости, о любви и ненависти, об одержимости и сопереживании. Какие же тайны откроются в конце?

 

 
Преди хиляди години на земята се е разбил кораб от тайнствената планета Пънлай. Мощната енергия, скрита в неговите отломки, разпръснали се по целия свят, може да превръща хората в духове, обсебени само от страстите. 
Оцелелите пришълци се опитват да унищожат духовете и да си върнат енергията. Денят, когато това се случи, светът ще бъде освободен.
 
Тази история е за Бай Ци, странен млад мъж със загадъчно минало и студено сърце и обикновено градско момиче на име Лин Ся. Топлата й душа е способна да събуди не само любов, но и отдавна изгубените спомени. Това е история за тъга и радост, за любов и омраза, за обсебване и съпричастност. Какви ли тайни ще се разкрият накрая?
 
-----------------
Бай Ю няма да го коментирам, "срещали сме се" в не един и два сериала. :D Изпълнителката на главната женска роля -Zheng Qiu Hong- я засякох за първи път като поддържащ персонаж  - медицинска сестра - в From Survivor to Healer (2019). И ми направи добро впечатление.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Субките в тубето/първият линк с англ.суб/ са софт, така че през настройките може да си ги преведете автоматично на български. Резултатът е доволно сносен.

Хайде и ОСТ-то.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм го свършила още, до 19 серия съм, но да си кажа:

Off Topic

 

Готвача и неговата любима, така де четвъртия случай на доктора, направо ми станаха любими. И то до там, че да ми се иска същите актьори със същата история, цял нов сериал да направят, естествено те да са в главните роли. :wub: Много тъжно беше това, че той умираше, точно когато намери смисъл да живее. Защото той, великия готвач, изгубил вкуса си и отдал се на пиянски истории, като видя нея и усети в нейното ястие вкуса на дома, точно тогава намери за какво да живее. Но за съжаление, духа му се върна, но тялото му си заминаваше.:( А как той все изскачаше пред нея, закачаше се, заяждаше се, а тя уж не искаше да го вижда, /уж/.. Но пък заради неговите постъпки нейният ресторант стигна до фалит. И тя, която не сведе глава пред него, трябваше да ходи да се моли пред други и да приема гадните им предложения, а накрая се разплака пред него. Тогава и на него му стана доста гадно, все пак не искаше да разруши бизнаса й. Затова дори факта, че ще загуби живота си не го спря и направи всичко за да й помогне и да й върне ресторанта./Макар тя да мислеше, че той ще го даде на друга, защото неговото обещание, бе да го даде на любимата си, а тя не знаеше, че е тя, мислеше, че е друга/. Когато отиде накрая при нея, след победата на готварското състезание / за което пак тя му даде кураж/, личеше си, че и двамата са луди един по друг, но той не можеше да каже нищо /защото умираше/, в дъжда и вече тръгващ си, а тя викаща след него и после като говореше с Бай Ци...Е как да не ти стане тъжно. Той искаше да живее, а умираше. Добре, че Бай Ци и Ян Дзиен намериха начин да го спасят. И само си мислех тогава, сега ако и ги съберат в един момент с любимата му... :wub:/ Е, събират ги. Погледнах края.../:panda-145:

 

Е не можах да намеря обща снимка на двамата, затова по отделно, неговите са от сериала, нейната не /не намерих от там/...

fairyland-lovers-backdrop.jpg

 

82902864-168042027767137-284003766695899 efaf-fytnfyp8144115.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това бледо копие на Гоблина едва го добутах с превъртане до към средата и го зарязах. Погледнах малко от последния епизод и се убедих, че не е било нужно да си губя времето.

Изключително ме дразнят китайците, че копират корейците в доста проекти. А аз се отказах от корейското още преди години точно заради клишетата и противните главни героини и всякакви гадни героини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, не съм гледала Гоблин, затова няма как да правя сравнение, но на мен ми харесва сериала до тук. Героите са интересни, случаите на доктора са ми интересни и той подхожда към тях по-различен начин. До тук е така, до края имам още 17 серии, там какво ще става, тепърва ще видя...

 

@seal_reinforce Не бих казала...

Off Topic

 

Някъде 4-5 серии е тяхната история, но то разбира се дават и други неща в тия серии. Пък и той готвача първо се сдушва с главната и въртят номера на главния и постепенно почват да показват и неговата любима /не им помня имената, затова ги пиша така/. А и като цяло една част от историята им е предадена като негови спомени, а другото е случващото се сега.  Аз затова ми се иска да видя нов сериал с тяхната история, защото тук е показано доста постно, бих казала. Или поне недостатъчно /за мен/.

Но пък края на тяхната история, тая тъга в него, докосна ме мен по някакъв начин. Става ти мъчно...

Другите истории на тези, които лекува доктора, също ми бяха интересни. На мен ми харесва сериала, но сега то вече е до вкус явно всичко...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз чак до 8 еп. стигнах, като се има предвид ква съм туткава. Ай да се разпознават вече. Главният не е много мъжествен, ма и тя е кинта и двайсе. Аз имам нещо явно към жени с бретон, бъркат ми в организма. Иначе с дългата коса е хубава :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам малък въпрос към гледащите, може ли някой  да внесе мъничка яснота  в този сериал,този доктор някакво свръхестествено същество ли е или не .Че въобще нищо не разбрах .С една дума заслужавала ли  се да се гледа?Благодаря ви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, chernata kotka написа:

Имам малък въпрос към гледащите, може ли някой  да внесе мъничка яснота  в този сериал,този доктор някакво свръхестествено същество ли е или не .Че въобще нищо не разбрах .С една дума заслужавала ли  се да се гледа?Благодаря ви.

 

С една дума , коте, опитай го, ако ти хареса може да го продължиш. Жанрово е издържан и става за гледане, но е субективна преценка на всеки.

Относно доктора, набързо: 

Off Topic

Човек е, но преди столетия се е превърнал в зъл дух. Срещата му с жена небесен войн,  появилите се помежду им чувства и подарената му от нея гривна / концентрираща енергията/ го "прехвърля на страната на добрите" . Вече е докторът, който лекува другите зли духове. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ахахаха, таз е като Левото Ленче, луд ще го направи. Той нали малко чукундур :D

 

@Чингулинка, намерих нов Май Хироу :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

18 hours ago, seal_reinforce said:

Ахахаха, таз е като Левото Ленче, луд ще го направи. Той нали малко чукундур :D

 

@Чингулинка, намерих нов Май Хироу :D

Оле, верно ли? Май Хироу? Къде, кой, дай линк, снимка, видеоклип, автобиография

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...