Jump to content

Yankee-kun to Megane-chan / Flunk Punk Rumble (2010)


Recommended Posts

yjNIlz4Sq2hGf2M7WPrtGSzU2xC.jpg

Yankee-kun to Megane-chan (2010)

Известно още като: Flunk Punk Rumble 
Страна: Япония
Формат: Renzoku
По мангата на: Yankee-kun to Megane-chan by Yoshikawa Miki
Година на излъчване: 2010-Април-23 старт
Режисьор: Mahoko Takanari, Akio Yoshida
Жанр: Комедия
Епизоди:11
Субтитри: Английски

Участват:
Narimiya Hiroki as Shinagawa Daichi
Naka Riisa as Adachi Hana
Hongo Kanata as Izumi Gaku
Koyanagi Yu as Chiba Seiya
Kawaguchi Haruna as Himeji Rinka
Suzuki Ryohei as Nerima Seiun
Minagawa Sarutoki as Sakai (homeroom teacher)
Furuta Arata as Shinagawa Chuta
Hori Chiemi as Shinagawa Kiyo
Owada Miho as Shinagawa Kairi
Ito Shiro as Adachi Tatsuo

Mamiya Shotaro като Yanagawa Toru

Watanabe Shu като Kobayashi (епизод 2)

Sometani Shota (епизоди 4 и 10)

Furukawa Yuta като Nagasaki (епизоди 9 и 10)

Резюме: "Yankee-kun to Megane-chan" се разказва за отношението между гимназиста Daichi Shinagawa (Hiroki Narimiya) и неговия класен представител Hana Adachi (Riisa Naka).Макар че те изглеждат пълни противоположности, Daichi е добър ученик, който се превръща в лошо момче, а Hana е била лошо момиче в отминалите си гимназиялни дни която се опитва да продължи напред. Нейната тайна е открит от Shinagawa, но самата тя усилено се опитва да поправи пътищата си ,решена да помогне и на него да стане добър.
 

Свали с английски субтитри

Свали с български субтитри :subs:

онлайн с бг субтитри :subs:

:essub:

Много се радвам, че тази манга вече има екранизация доскоро я четях а сега излиза и сериалче по нея с любим актьор за мен в главната роля супер :spin:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това го очаквам откакто разбрах, че Хироки Намирия ще има главна роля в него. Току-що изгледах 1-ви епизод, не съм чела манагата, затова...

 

Мненито ми - преди да гледам епизод 1

Хироки Наримия в главна роля, в комедия (йей)... ученическа? Та това го има само в американските серилаи - 30 годишен младеж да играе гимназист ?!? Добре де на японците никой не може да им определи годините, но на фона на съучениците му в сериала - то си личи, че им е батко. Нака Рийса ще му партнира?!? Добре, че са го навлекли добре, щото тя е два пъти колкото него (само на плаката, ама това сигурно е щото няма много японски гени у себе си). Въпросната дама, още в Божествените капки ми направи лошо впечатление, не ми е никак приятна в лице, изражението и ми е доста лигаво и малко ми бие на прасенце, ама едно такова наивничко...

 

След като изгледах епизод 1

Доста интересно се оказа, наистина си е типична ученическа комедия, романтичничка... Сега разбирам защо са избрали Нака Рийса. Не знам, дали има актриса, която би могла да изиграе такова досадно настъпателно ентусиазирано същество като Очилатката така, пък че и накрая побойничка да се окаже. Личи си, че Хироки Намирия е позапомнил нещо от "акробатиката" от "Дроп-а", защото "бойните" му сцени не ми изглеждаха никак зле (сравнявам го с пресните ми спомени на ритниците на Каменаши Казуя в Ямато, които си бяха - слаба работа и за сериал). Сериалчето ще го следя сериозно, защото 1-я епизод доста ми хареса, пък и отдавна ми се гледаше нещо подобно ученическо, дано да не се разочаровам. А ако имаше и английски софтсубтитри... Засега само Timeless - видях, че ще го хардсъбват...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това сериалче е много готино! Любимата ми ученическа /детска/ тематика! Пак ни убеждават колко е важно приятелството. :lol:

А за Narimiya Hiroki... Страхотен е! Нищо, че ми е почти набор, справя се страхотно в ролята на тийн побойника. :P

Лошото е, че със субтитрите са много назад. :(

Дори и онлайн ги бавят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хаха, отдавна не бях гледала толкова забевен и интересен сериал. Допадна ми много. Побойника и очилатката са големи образи. Уникални сладури :)

Naka Riisa не съм я гледала никъде, но е много симпатична. Хироки ми харесва още от Bloody Monday, Gokusen и Honey and Clover.

Нямам търпение за следващите епизоди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ААААААААААААААААААААААААААААаааааааааааа !!!! :es:

Хахахахаха лелеле... от доста време вече предимно чета манга и за това не обръщам внимание на разделите със сериали и прочие, какво ново излиза. Каква грешка от моя страна!!! Чак сега виждам, че са екранизирали едно от любимите ми заглавия... :yes:

Мангата е страхотна! Буквално преди минута видях, че е излязал сериал и за това нямам представа до каква степен са успели да пресъздадът настроението от мангата, но ако дори половината са го хванали пак сериалчето ще кърти! :D

Охаааааааа утре ме очаква дълъг маратон явно! :inlove:

 

Мерси за темичката, която ме светна за тази радостна новина! Ще коментирам пак след маратона!...

 

п.п. Задължително прочетете мангата. Тя все още се издава и няма много чаптъри, но все пак си струва човек да отдели няколко часа, през които да се убие от смях! :D

 

edit: Я някой да ме светне, че съм прекалено развълнуван да търся:... Само до 5-ти епизод ли са излезли с английски субтитри? Защо в резюмето е написано, че епизодите са 11, пък на линка за 10-ти пише "finale"? ЗАщо линка "Английски" препраща към някакъв друг сериал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизодите са само 10. Английски софт субтитри има само до 7-ми епизод - тук. (без 3-та серия)

Сериите с вградени английски субтитри до 5-та серия - тук.

Целият сериал - онлайн.

Приятно гледане! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йееа.... най-после успях да изгледам първите 5 епизода! Хахаха доволен съм! :)

Успяли са да пресъздадът мангата страшно добре! Направо е учудващо, до каква степен се препокриват нещата. Актьорите са лика прилика с образите си и ги играят перфектно. В началото малко се бях притеснил, защото въпросната Нака Рийса сякаш е със светло сини очи на постера (ако се вгледате така изглежда), докато персонажа й Адачи Хана е с чисто черни. Та това леко ме обърка, но се оказа, че изглежда така само на постера. В сериала си е точно с черни очи.

 

Има няколко неща, които не ми допаднаха. Като за начало са премахнали голяма доза от хумора и на негово място са сложили чиста драма (и романтика), което някак убива леко ритъма. В мангата драма почти няма, а романтиката е изключително малко и в повечето случаи завършва комично. Както казах доста от комедийните елементи ги няма - като например Адачи обича да досажда на Шинагава на покрива, където той обича да пуши, докато в мангата той пуши и се осамотява в мъжката тоалетна, което е един от най- най- комичните сцвни всеки път, защото Адачи влиза без да я интересува дали няма вътре някое момче, което може да ... си "върши работата". Също така типичната за Адачи черта да досажда докато на й се угоди, като че ли е махната. Така де на моменти е досадна и в сериала, но по-скоро лигаво-досадна нетипично за "бивш" янки. Представили са я като типично момиче, което изобщо не се усеща от персонажа й от мангата. Също така ми липсва типичният й и напълно сериозен поглед, когато й търсят обяснение за поредната глупост и тя супер сериозно отговаря нещо, което няма никаква логика.

Ммм за разлика от двата главни персонажи, които на външен вид са си идентични с оригинала, то разлики има в поддържащите персонажи - Ринка най-вече, която попринцип е с къса и светла коса, която е щръкнала навсякъде. Също така бие повече на чужденка от колкото на японка в мангата. Това е сигурно персонажа, който се различава максимално от оригинала. Освен че не си пасва в лице, също и персонажа е леко променен. Попринцип Ринка си е баш побойник, решителна и няма грам съмнение или нежност в отношението й. Е омеква около Адачи и Шинагава, но попринцип е супер перната, докато в сериала са я представили по-скоро, като малко момиченце, което недоволства от нещо. Което е жалко, защото Ринка е един от най-яките персонажи, като цяло, в мангата.

 

Въпреки разликите обаче съм супер доволен. Това е може би една от най-добрите адаптации манга-сериал. Имам чувството, че промените, които са направили са по-скоро наложени с цел да олекотят зле влияещите елементи от мангата, за да може сериала да се гледа от по-широка възрастова аудитория. Даже съм поразен, как са оставили сцените с пушенето. Освен това ми се вижда леко претрупано, което се очакваше имайки предвид, че сериала е само 10 епизода, а мангата е 100 чаптъра, които не са никак разтеглени.

В крайна сметка го препоръчвам горещо и с нетърпение очаквам последните епизоди да бъдат преведени! Дано е скоро!...

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си призная, че като един пълен нещастник свалих първи епизод само и единствено заради мацката в главната роля - голяма слабост са ми жените с очила, к'во да се прави... :lol:

 

За мой ужас началните кадри със "сбиването" ме върнаха към подигравката с японското игралното кино "Crows Zero". Ръката ми неволно посегна към мишката, за да затворя плейъра, но в този момент си казах: "Дай поне да видя тази, заради която свалих серията". С течение на времето, историята започна постепенно да ми допада и на самия край съвсем ми беше влязла под кожата. Дори манекенчето, което се прави на побойник, спря да ме дразни в един момент. Историята явно ще ни предложи по малко от всичко - абсурден хумор и още по-абсурдни боеве, закачлив романс и драма в умерени количества. Ако сте фенове на такива неща, това тук е за вас. Аз лично бягам като дявол от тамян, но изглежда точно това заглавие ще го гледам лека по лека (с похвално добрите субтитри на pe6ito и sabrina1). :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех добро MV.

Някой има ли представа дали свършв с "happy end" или с "to be continued"? Че като гледам английският превод излиза супер бързо и скоро няма да стигне последният епизод, а въпреки това ми е любопитно дали ще има мегдан за още един сезон. (10 епизода ми се виждат доста малко)

:)

 

Ragnos първата ми реакция към "манекенчето" беше "Какъв е този гей?!" ... :blink: Избрали са изключително неподходящ актьор. Така де не съм доволен от образа на Ренка, но тя пак е сладка що-годе. Изуми обаче направо си дразни. Нищо общо с оригиналният герой от мангата няма. :no:

Като тръгне да се прави на побойник ме избива на смях.

За сравнение, оригиналът....

exyankee011.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като тръгне да се прави на побойник ме избива на смях.

Това винаги ме е дразнело в японските филми. Представата им за "бияч" граничи с пародия на боксьор от Провадия: хърба с идиотска прическа, говореща шумно и ходеща смешно (задължително с ръце в джобовете). Ясно ми е, че го правят нарочно, но все пак... нелепо е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!Преди няколко дена започнах да гледам това забавно сериалче и останах наистина много доволна от него. Има много комедийни моменти на които едва си сдържах сълзите от смях.Анимето не съм гледала и не мога да направя сравнение кое е по-добро, за това се чудя дали да не гледам и него :unsure: .Я споделете струва ли си да го тегля?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!Преди няколко дена започнах да гледам това забавно сериалче и останах наистина много доволна от него. Има много комедийни моменти на които едва си сдържах сълзите от смях.Анимето не съм гледала и не мога да направя сравнение кое е по-добро, за това се чудя дали да не гледам и него :unsure: .Я споделете струва ли си да го тегля?

Мисля, че няма аниме... :unsure:

Има манга, която все още се издава...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, значи моя грешка. Значи да взема да чета мангата освен.Не знам къде съм чула, че има аниме :huh: .Нищо чудно, че съм се объркала редовно ми се случва. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яко изглежда :)) Гледам че има бг субтитри до 7 а след 7 ми английски имали ?

Вече има английски субтитри за целия сериал. Тоест скоро ще има и български... ако ти се чака. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз все още чакам TimeLesSubs да изкарат последните няколко епизода. Техните релийзи най- ми допадат. Дано скоро се вземат в ръце и довършат сериалчето.

 

@varkolakata, аниме няма за жалост. Прочети мангата - далеч по-забавна е от сериала, а и още се издава. (даже е 50-тина чаптъра назад с превода)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вече я почнах мангата и наистина е много забавна даже доста повече от сериала :) .Но то май в повечето случай мангата е по-добра от сериала. Все пак в сериала не могат да покажат всичко винаги се налага да клъцнат тук и там. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам ученически японски сериали всеки път се ужасявам колко са грозни японците (момчетата) като цяло :D

Филма е много приятен и позитивен. Харесва ми как всяка серия се появява някой "лош" и като го опознаем се оказва че всъщност е добър човек. Има доста забавни диалози и случки. Който му се гледа нещо леко и разтоварващо може да гледа тоя сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен малко последните серии не ми допаднаха.

Нака Рийса не ми е особено симпатична, по принцип, но пък Хироки... Обаче той изобщо не ми се връзваше в ролята на ученик, особено покрай онова Изуми, или Ринката, която пък ми бе адски симпатична (голяма чаровница), а като почне да се прави на мъжкарана с нелепите си двайсетина килограма и свити устнички - кукла.

Типичната японска училищна комедия, с неизбежните мелодраматични елемети и някой псевдо екшън номер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:lol::lol::P Ха ха ха, типично за японците тийн сериал с елементи на фентази - урагана ада .

Напомня ми на Гокусен. Затова пък дъщерями го излапа на един дъх , а е на 10,

не че и аз не го изгледах :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...