Jump to content

Recommended Posts

ErLY5f.jpg


Оригинално заглавие: タンブリング
Познат още като: Tumbling
Страна: Япония
Година на излъчване: 2010-Април-17 - старт
Формат: Renzoku
Жанр: Спортна драма
Епизоди: 11
Режисьори: Мацуда Аято, Курануки Кенджиро, Хама Кодаи
Сценаристи: Егашира Мичиру, Шимизу Якако, Уатанабе Акира


Участват:
Ямамото Юске – Азума Ватару
Сето Коджи – Такенага Юта
Миура Шьохей – Цукимори Рюске
Дайто Шунске – Кияма Рюичиро
Нишиджима Такахиро – Хино Тецуя
Томиура Сатоши – Цучия Сатоши
Янагишита Томо – Мизусава Таку
Каку Кенто – Нипори Кейджи
Тамото Соран – Канеко Ацуши
Окамото Азуса – Сатонака Мари
Окамото Рей – Асакура Аои
Исака Тацуя – Акабане Рейджи
Накадои Хироки – Цуруми Акохико
Сато Джиро – Таширо Шигео
Кунинака Рьоко – Езаки Шоко
АКИРА – Кашиваги Ютака
Отсука Нене – Азума Нацуко
Исе Михато – Сасаки Норико
Окихара Исей – Конно тору
Ирики Мари – Накао Харука
Сано Норихито – Аояма Ясухиру
Кавашима Кента – Ширамине Казухико

Арай Ацуши

Тайзо Шиина

Сано Казума (епизоди 8-9)

Накагаучи Масатака (епизоди 8-9)


Резюме: Азума Ватару, ученик трета година в гимназията Карасумори, е дявол, който всява страх в сърцата на хората. Един ден неговият учител му казва, че трябва да се включи в клуб, за да компенсира липсата на ученици от втори курс. Сприхавият Азума не може да прави каквото и да е било за по-продължително време. В този момент той научава, че Сатонака Мари - красивата студентка, преместена в класа му, се е присъединила към женския спортен клуб по художествена гимнастика. Той се присъединява към мъжкия клуб по художествена гимнастика, който е с много малко членове, под ръководството на Такенага Юта. Те са подигравани от треньора на женския клуб, както и от останалите, а и едва успяват да използват гимнастическия салон. Въпреки това, когато шестото момче се присъединява към клуба, Юта решава да вземе участие в състезанието със шестимата си съотборници...

:essub:

Свали с английски субтитри: ТУК

 

Свали с руски субтитри: ТУК

Свали с български субтитри: :subs: ТУК и ТУК

 

Онлайн с български субтитри: :subs: ТУК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ще е ученическата драма на сезона. Отново са я комбинирали със спортни елементи, което е чудесно.

 

Явно се стремят да достигнат популярността на ROOKIES. Героите на Юске Ямамото, Миура Шохей и Кенто Каку (че и Исака Татсуя) са същите побойници като Хаято Ичихара и компания.

Учителят обаче съвсем се различава от досегашните подобни образи. Ще видим, дали той ще окаже някакво влияние върху учениците, или тази чест ще се падне не Рьоко Кунинака.

В подобни драми, важно място заемат отношенията между деца и родители. Майката на Ватару е изключителен образ. Хареса ми.

Как се справят останалите актьори?

Сето очаквано се върна към ролята си на чувствителен райдър.

Томо показа уменията, усвоени преди година и половина, по време на една задача, която бяха дали на няколко момчета от Д-бойс. Тогава те трябваше да научат за отрицателно време изключително трудно гимнастическо съчетание (същото, което видяхме тук в изпълнение на противниковия отбор с червените трика). Признавам, че много добре се справиха на официалната презентация, при положение, че в отбора им имаше хора от 17 до към 30г., а Томо дори беше получил контузия преди това.

Томиура Сатоши все още изглежда като малкото братче на Макино. Приятен образ ще е.

Соран Тамото за момента поема леко комедийна роля. Как само са променили прическата му! Веднага си помислих, че може да "открадне" героя на Казума Кавахара от Тенимю. Иначе хлапето си направи стабилна роля в The Red Army и там ми стана любимец. Стискам му палци и тук.

Ниши - след изпълнението си в Ай но мукидаши, присъствието му на екрана се увеличи многократно. За момента страни от основните персонажи. Той им е семпай, перфекто обучен гимнастик, но очевидно не желае да работи в екип.

Хироки Накадой играе съперник, който се състезава на страната на конкурентния отбор. Чудя се, как са могли да не му намерят роли цели 5 години?! Та той е роден талант. Дано да му обърнат повече внимание тук! И да не стане като с Акира в Тайо то уми!

Само Дайто стои изолиран от останалите, но така персонажът му е по-загадъчен.

Вижда се, че са подбрали солиден актьорски състав и са събрали много образи на едно място. Питам се, как ще успеят да обърнат внимание на толкова герои?

Завършващата песен също много ми допадна.

Нататък ще стане още по-интересно, след като и останалите се включат към отбора.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето е много приятно - засега! Но си мисля, че така ще си и остане. :)

Отново са засегнати любимите теми на японците. Приятелство и превъзпитание. Този път побойниците ще ги правят "гимнастички".

А и не пропускат да ни кажат какво са дали на света - в случая мъжката художествена гимнастика. /Бях само чувала, а сега вече и видях за какво става въпрос./

 

Много ме кефят японците. Успяват да ни покажат всякакви странни идеи в сериалите си, без да изглеждат странно на екрана. :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз изгледах първите пет серии и ми направи впечатление това, че се опитват да вложат доста драматични елементи, а гимнастиката остава на заден план. Всяка серия е посветена на определен състезател. Изненадах се, че вместо да ме развеселят, за поредн път ме разплакват. В послезния епизод съвсем забравиха Хироки Накадой, но затова пък на екрана се появи Шиина Тайзо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След няколко месеца негледане на нищо заради липса на време, онзи ден подхванах Tumbling и хич не съжалявам :D Леко и забавно, въпреки че триката понякога ми идват малко в повече :lol2: Прическата на Сето тук много ме радва, пък и ролята някакси страшно му подхожда - сериозен, но в умерени количества :) Косата на Юске обаче все ми бъркаше в здравето - все едно си е излял кофа с боя на главата - ама се утешавах с това, че е някакъв спрей и след снимките си я измива :D Иначе целия отбор са страшни сладури :D Само Хино ми е някакъв дразнещ (и нямам предвид толкова ролята). Сериозно, колкото повече го гледам тоя човек, толкова по-малко ми прилича на близо 24-годишен мъж <_<

 

Та... след като преди малко изгледах новия епизод по телевизията и направих справка с календарчето си установих, че съм пропуснала 5 и 6 епизод, пък нещо не мога да ги намеря за даунлоуд. На някой случайно да му се намира линк или просто никой никъде не ги е качил? :unsure:

 

И, тъй като никъде не видях линк за песничката от сериала, а някой спомена, че я харесва, реших аз да дам такъв :)

=> Honey L Days - Manazashi

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Песента я слушам от няколко дни, но забравих да я кача. Толкова много ми хареса (този сезон всички драми имат превъзходни песни). Напомня ми на Кисеки от Rookies . Чакам да излезе и клип. А със сериите, какво става, не ми е ясно. Изгубих им дирите след 4еп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май май. Уж бях решила, че ще почакам да видя дали няма да ги пуснат, ама имах време и изгледах пети епизод там (и шести ще изгледам, ама довечера, като се прибера от ЦИЕК). Тоя сериал се оказа по-добър, отколкото си мислех - пети епизод беше много добър (поне за мен). Дано и занапред продължава така :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето ми харесва с тез трика :lol: да се надяваме, че субките ще излизат по бързо че са стопирали до епизод 2, ети и линкче на Епизод 5, Епизод 6, Епизод 7от megaupload на кой му е по лесно да тегли от там а не от торент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече и еп. 7! Благодаря!

Аз днес се мобилизирах (нали Томо има рожден ден) и изгледах 5 серия. Много трогателен епизод. Усещам, как и Ниши скоро ще се присъедини към отбора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В еп. 6 стана още по-интересно. Имаше много повече смях и по-малко сълзи.

Любопитно ми беше да разбера, кой е баткото на Хино, за когото споменаха в предходната част. За малко да падна от стола, като видях лицето на Нагаян. Но това не беше единствената изненада. Още повече се учудих, като научих, кой е бащата на Уатару.

Гимнастиците вече напреднаха в развитието си и получиха като награда розови тениски. Познайте в какъв цвят ще бъдат новите им трика в следващата серия?

 

Еп.7 вдигна летвата още по-високо.

Отново почувствах отборния дух и желанието да се борят докрай за победата.

Zettai makenai! Това определено ми напомни за Тенимю.

В края на краищата, цветът на триката нямаше никакво значение.

Стигнах до извода, че зад всеки щастлив ученик стои по един чудесен учител.

Umi ga.... utsukushii desu!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еп.8 донесе още гостувания. Дори Маса видях да изпълнява брейк. И Тори Матсузака се мярна за малко. Покрай Маса отново си спомних за Тенимю. Този път се сетих за изпълнениято на Сето като Ейджи Кикумару и осъзнах, колко много е напреднал за тези няколко години.

Нямам търпение за следващия епизод. Сано Казума ще се включи като размирен гангстер. Помните как се представи в Икигами с ролята на непокорния младеж с пистолета.

Тимът се справя все по-добре. Вече ще пробват да направят сложния скок, който бешее поверен на Тайто при изпълнеието на Д-бойс. Соран, като най-малък, ще бъде основната фигура.

Отново забравиха за противниковия отбор.

Аз обаче тая надежда, че все ще измислят нещо интересно и за героите на Исака Татсуя и Хироки Накадой.

 

bd0788d5c1e4c6f9.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера Дайто е претърпял инцидент и най-малко 2 седмици ще бъде в болница. Дано бързо да оздравее!

Линк

От драмата е останала само една серия да се снима. В нея той няма да присъства. Есента е планирана сценична версия на Tumbling, в която се очаква Дайто да се включи, ако всичко е наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, излезна и последен епизод. Кога свърши... много гадно. ukio, за Дайто не знаех - как последен епизод без него <_< ами ще гледаме и ще видим. Мерси за информацията.

Ето линкчета към серийките, не торент

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах последната серия. Дайто участваше. Сигурно са успели да я снимат преди това.

Много хубаво съчетание бяха направили, но не разбрах, какви оценки получиха? Всички бяха доволни от представянето им.

Предлагам ви интересни моменти от ДВД-то със сцените зад кадър и интервюта.

 

Линк

И изпълнението на Honey L Days

Линк

17f7815044c136d6.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още не съм го догледала, но пък имам доста добри впечатления, а като се има предвид, че нито Ямамато Юске, нито онова другото главно гимнастиче са ми любимци... Всъщност Ямамато ми се издигна една идея нагоре в този сериал. Ватару е просто страхотен образ - едно голямо дете, което си разсъждава искрено и наивно, без много задни мисли. За него нещата сякаш не са многозначни. Просто с огромно удоволствие следя как се развива героят му. А самият Ямамамто Юске е като някаква скулптура направо, с тези впити скули и кожа сякаш залепнала по скелета му - и всичко това го казвам искрено възхитена, защото не вярвах, че това сухо човече ще направи такъв жив и див образ. Отстаналите образи също не са никак лоши, освен може би героя на Сето Коджи, който просто даже не знам как да коментирам. Дайто Шунске също прави добра роля, както и онзи шампионът, който все си подскача сам. Абстрахирайки се от основната сюжетна линия - побойници да се правят на гимнастици в трика с необикновенно крещящи цветове - драмката е много интересна - има си от всичко по достатъчно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го и аз. Много добър сериал. Големи сладури. Малко идеята ми дойде странна, ама айде, добре беше направено :) Много добър каст, всичките бяха големи симпатяги. Като цяло всички си тежаха по местата, само едно нещо не ми допадна относно разпределението на ролите

 

а именно, защо бяха избрали за ролята на хомосексуално момче Янагишита Томо, при положение, че има друг, който много по-добре докарва нещата до там. Става дума за Томиура Сатоши, който играеше Цучия. Лично мое мнение.

 

Иначе съм очарована, всички са се справили много добре. За пореден път Дайто не ме разочарова. Много му симпатизирам на това момче, има много голям потенциал. Виждала съм го само в поддържащи роли, но определено има какво да покаже. Между другото ми направи впечатление, че визията му в Tumbling е същата като в Гарваните, затова в началото ми беше малко трудно да го възприема като гимнастик :huh::) Много, ама много ми хареса момчето, което играеше Нипори, голям сладур. Невероятна роля направи. Той внасяше цвета и настроението в сериала, поне за мен беше така. Изключително добре се справи, учудвам се, че го бях виждала до момента. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е хубав сериала, ама голям зор виждам със саундтрака, т.е. не с целия а само част. Много искам да намеря музиката. Страшно много я търсих и търсих и нищо.

Музиката е нещо класическо с латино елементи.

 

Тази, която треньора Ойоги им предложи за шампионата, която е използвана от миналогодишните шампиони. Чува се в 8 епизод.

 

 

Знам, че може би не е най-подходящото място за поста ми, за което се извинявам. Моля, ако някой се сеща за коя мелодия става дума и ако има идея коя и каква е, ще съм му страшно благодарна ако "удари едно рамо" :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък Сето и Ямамото все заедно ги гледам. Нещо по-различно от обичайните романтични истории (не че те са лоши, просто от време на време не е зле да се внася малко разнообразие). Саундтрака наистина е страхотен. Ватару е толкова чувствителен и емоционален, (и супер изиграт от Ямамото) че просто няма как да не те грабне.

И да отворя една скоба... Сето Коджи ми е любимец, но дано не си прави отново тази прическа тип "кастрон"!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе супер ме радва сериалчето, обаче тия сълзи и драми във всеки епизод ми идват в повече и някак си прекалено преиграни и преувеличени...самозабравят се чак на моменти, че това все пак са момчета и не реват за най-дребните глупости ...

Ватару е много луд - направо кърти мивки ...страшно ме кефи колко страст има в образа му и колко див и необуздан са го направили, понеже досега съм го гледал само в Hanazakari no kimitaсhi e - а там ми е малко като женичка с тая аура хахах, както и в Atanishi no danshi направо бях възмутен каква жена го играеше пак, а тук останах приятно изненадан, та чак ми стана любимец.. Не очаквах да го видя в толкова брутален образ - Някой по-горе беше казал, че е като скулптура - направо ми взе думите от устата - толкова е изписан, че ме накара да му направя 100000000 скрийншота хахаах :lol: А да, косата му адски ме радва - точно като някъв луд петел е ...Страхотен просто !!!

Сето е ужас - така и не успях да го харесам това момче, има нещо в джуките му, което адски ме дразни и ми е някъв мазен такъв с тия големи бузи - а и голяям ревльо са го направили...Но си признавам, че от друга страна пък има и нещо хубаво в него :) Но с тази прическа - ОПРЕДЕЛЕНО НЕ!!

Рьоске страшно ми напомня на Мизушима в Drop ....нямаше как да пропусна, че прическите им са напълно еднакви...образа му е супер.

Учителката и майката на Ватару са супер готини, но възлюбената на Ватару нещо така и не успя да ме грабне, както грабна него хахахахаха Въпреки, че е супер забавен как се спичаше като я види и прави каквото тя каже хахахахх Като кученце.

Хино - боже за пръв път го виждам този актьор и голяяяям, ама голяяям пропуск ...но ще си наваксам - вече дърпам Ghost Friends :) - Момчето е ужасно женствено господи много по-красив е дори от жена хахах - бих казал - да бяха завъртяли една любовна историйка с него и Ватару хахаха... Ех, кога ще направят един YAOI с познатите ни актьори - само ни дразнят така хахахах ...Стига съм си мечтал - та по темата - хареса ми образа му :) Малко като непукист B):D

Кояма беше много готин също, единственото което ме дразнеше адски в филма беше Цучия, който само като чуех женското му гласче просто ми бъркаше незнам къде - отврат Z_Z Идваше ми да вляза в монитора и да му извия вратлето на тоя лигльо...

А триката им просто нямам думи хахах ....Смях се много с тях --- забавно беше да ги видя облечени в розово хахахах Незнам стилистите колко са се мъчели да ги накарат да облекат това, но се радвам, че все пак са успели ХАХАХ B)

А сега отивам да си догледам последните 2 серийки :rolleyes:

 

П.С.: И хиляди благодарности на преводачите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, какъв коментар само си направил "tarabas'.Направо ми взе ума, :lol: :lol: (отдавана не се беше изказвал по този начин,всъщност май те нямаше известно време). :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...